Merhabalar iki gün önce hamile olduğumu öğrendim. Bu gün hormon testi yaptırdım tsh gebelikten önce 2,68 idi şimdi 5,5 çıktı. Dahiliye ye görünmem gerekiyormuş. Bebeğin beyin gelişimi için önemliymiş. Böyle sorunla karşılaşan var mı
Benim de gebeliğimi öğrendiğim gün 4 buçuk mu ne çıkmıştı, doktor hiçbir ilaç vermedi hatta üstünde bile durmadı ben de internetten araştırdım ve baya endişelenmiştim ama bir ay sonra tekrar bakıldı 2.3 e düşmüş kendiliğinden. Sanırım gebeliğin başında yükseliyormuş. Yine de dahiliyeye hatta endokrinolojiye görünmende fayda var tabi.
ben 31. haftamı bitirdim. gebelikten öncede vardı tiroid rahatsızlığım gebelikle birlikte kontrollü devam ediyorum ilacıma. tabiki bir doktora gözük ilaç tedavisine hemen başlamasa bile 1 hafta sonrasında ya da daha sonrasında bir tahlil daha isteyecektir.
Mutlaka doktora gorunun
bendede var
gebelıkte yukselıyor benım sadece, eger tedavı edılmezse zeka gerılıgı, dusuk veya dusuk kılolu erken doguma sebeb oluyor
Mutlaka doktora gorunun
bendede var
gebelıkte yukselıyor benım sadece, eger tedavı edılmezse zeka gerılıgı, dusuk veya dusuk kılolu erken doguma sebeb oluyor
ben 31. haftamı bitirdim. gebelikten öncede vardı tiroid rahatsızlığım gebelikle birlikte kontrollü devam ediyorum ilacıma. tabiki bir doktora gözük ilaç tedavisine hemen başlamasa bile 1 hafta sonrasında ya da daha sonrasında bir tahlil daha isteyecektir.
benim 4 yıl önce tiroidim olduğu anlaşıldı o zaman ilk tahlilde 12 çıkmıştı, sonrasında ilaç tedavisine başladım. yıllardır her sabah alıyorum. hep kontrollü ilerliyorum ayda bir kan verir baktırırım. 2 ila 2 buçuk arasındaydı hamile kaldığımda da.
benimde hamile olmadan sınırın üzerinde çıktmıştı..ilaca başlamıştım..hamilelikte de devam ettim, 23.haftayım şu an.bebek büyüdükçe tsh hormonu da yükseliyor, o yüzden her ay ölçtürüyorum, çıkan değere göre ilacın dozunu arttırıyor..en son değerim 2,6 çıktı, eutryox dozunu da 125 e çıkardı, 25 ile başlamıştım.
ihmal etmeyin sakın, gebelikte önemli.