bebeğinin varlığı, bu alışkanlığı bıçak gibi kestirip bıraktıramıyorsa, nasıl olacak bu iş
paketini atıp.. ne yapıp edip içmeyeceksin.. ara ara krizleri gelip yoklayacaktır ama, o bi kaç dakikalık yoksunluk anını atlatmak için birşeyler yapıp strateji geliştirmelisin
Merhaba canim,
Oncelikle hayirli olsun gebeligin insaAllah onumuzdeki zamanda tamamen birakirsin sigarayI...bunu kendin icin yapmamis olsanda bebisin icin yapmak zorundasin. Onlar Rabbimin bizlere bir emaneti nasil ihanet ederiz? Bile bile onlarin sagligiyla nasil oynariz?
Yan etki demeyeyimde riskleri var sigara icmenin, mesela erken dogum riski tasiyor Allah muhafaza boyle birsey olsa sadece sigara ictigin icin vicdan azabi hissetmezmisin?
Haricinde bebegin zekasiyla ilgili zarar verdigini duydum tam bilmiyorum. Bi tanidigim doguma kadar sigara icti ve suanda bebeginin bogazinda bir hirilti varki hic gitmiyor. Yavrum yazik uyurken filan bogulacak gibi oluyormus. Resmen icilen duman katran gibi oluyor icimizde
yani ne olursa olsun kendini tut birsey yap gerekirse doktorlara danis bu konuyu birak sigarayi..kim bilir daha bilmedigimiz ne kadar kotulugu vardir bu illetin.
benim annemde en küçük kardeşimde sürekli içmiş çok şükür bi sıkıntı yok....bende kullanıyodum şimdi 6aylık hamileyim mide bulantılarım wardı sigaradan tiksindirdim kendimi...şimdi kokusu gelse hemen midem kalkar....üç dört taneyle bişey olacağını sanmıyorum......
yediklerimizin hepsi bebeğe süzgeçten geçer gibi binbir çeşitle gidiyomuş ama sigara alkol bunlar direk temas ediyomuş aklında bulunsun cnm
sagol canım anneme sordum sende de kardesınde de hıc ıcmedım tıksındım dedı ben neden tıksınemıyorum
umarım bırakabilirsin arkadaşım...
canım benim ikinci gebeliğim bede sigara içiyorum valla bırakamıyorumçok denedim başaramadım 3,4 tane ama içiyorum sonuçta 6,5 aylık hamileyim ilk kızımda da denedim olmadı hergün bugün içmicem diyorum kendimden nefret ediyorum ama başaramıyorum
bağımlılık bu, ama onu alt etmek senin elinde.. kararlı ve istikrarlı olacaksın..
tabiki kolay değil, ama zor da değil sen istedikten sonra.. ayrıca tecrübeylede sabit ..yani yapamayacağın bir durum değil
sen kararlı olup, gerçekten bırakmak isteyeceksin
paketini at.. yanında kimse içmesin.. gelen içme krizin 2-3 dk sürecektir zaten..önemli olan o anı atlatman..bunun için birşeyler geliştir..
bi uğraş bul, gezmeye çık..oyalan yani, aklına düşmesine zaman kalmasın..
bak bebeğinin kalbi nasıl hızlı atıyor.. çünkü annesinin kanındaki oksijeni almak onun için zorlu ve o yüzden kalp atışı normal insanın 2 katı kadar..
sen sigarayı yaktığın an kanındaki oksijen düşmeye başlıyor, ve bebek oksijen seviyen düştüğü için dahada sıkıntıya giriyor ;o oksijeni alabilmek için..
yavrun için çabalaman gerekiyor..
esiri olma, sen ona hükmet
sağlıkla geçecek bi gebelik diliyorum sana..Allahım tamamına erdirsin.. dileyen herkese de nasip etsin
allahın izniyle hiç bişeycikler olmaz.....ne kadınlar war alkol bağımlısı bırakamıyolar...onlara bişey olmuyoda sanamı olucak helekiii üç dört tane içiyomuşsun....merak etme sıkma canını sen inşallah bişey olmıcak....
cok sagol canım ınsallah sende bebegını kucagına saglıklı bır sekılde alırsın.. bırakmam lazım hıc ıstemıyorum yawruma zarar vermeyı ama elımde degıl.. ona bırsey olucak dıye de aklım cıkıyor.. gecelerı kasıklarımda agrı oluyor ben bunu sıgaraya baglıyorum ama bılıyorum kı rahmım genıslıyor.. ıkıncı bebegım ılkını kaybettım bunu da kaybetmeye gonlum razı olmaz.. o benım herseyım cok yalvardım Rabbıme 3 ay sonra anne olmayı nasıp ettı bana sımdı verdıgı emanete ıhanet edıyorum bırakıcam bu ılletı
Dogru diyorsunda, Rabbim sen elinden geleni yap demis. Yani riskleri varken ve bunu bile bile yaparsan insaAllah masaAllah demek ne kadar faydali olur bilemiyorum. insaAllah tabiiki arkadas sag saglim alsin kucagina bebisini, hepimizde tek avazda kurtulalim yavrularimiza kavusalim..ama alkol alanlari vs baz alirsak evin yolunu bulamayiz. Sen elinden geleni yapta gerisi zaten Allaha kalmis.
Bazi yazilanlari gorunce acaba bende mi bi sorun var diyorum. Mesela gunluk belli bir miktar sut icmezsem yogurt yemezsem vitamin haplarimi icmezsem hatta gunde 2-3 adet ceviz yemezsem kendimi oyle suclu hissediyorumki. Sanki bebegime bakamiyormusum gibi geliyor. Kaldiki hic bir zaman bilerek yapmadigim olmuyor bunlari ama arada bir unutabiliyorum, insanlik hali.
Amin insaAllah canim, hepimiz yavrularimiza sag saglim kavusalim hayirlica. Bak ne kadar guzel Rabbim seni fazla bekletmeden yavrunu yollamis, kendini bir sekilde durdur canim. Nice hic alkol almamis sigara kullanmamis anneler var ama yillarca ugrasiyor bir bebekleri olsun diye. Bu kotulugu gercekten yapmayalim, yavrularimiz bizden once gelmeli. Evet canim rahim vs agrir ama genelde ilk 3 aydan sonra basliyor daha cok bu agrilar diye biliyorum. insaAllah birakirsin canim, dilegim budur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?