Hamile ve hastayım, eşim ailesiyle gezmeye gitti :(

37. Haftanızdan sonrası için size hak verirdim.
Riskli bir gebelik geçiriyor olsanız size yine hak verirdim.
Ama bu şımarıklık. Hamilesiniz, hasta değilsiniz.
9 ay kimse başınızda nöbet tutmaz. Tutması da garip olur. Asker/polis eşleri napsın? Kaptan/pilot eşleri?
Nazlanmak iyidir hoştur da suyunu çıkarmanın anlamı Yok. Hazır kimse de Yok, uzat ayaklarını, dinlen bol bol. Yok bensiz gitti, Benim gidemeyeceğim yere gitti, beni bırakıp gitti vs kendini doldurma. Bunların hiç biri olmadı çünkü.
Adam ailesine birkaç günlük söz verdi. Bu kadar. Çok özlediysen aileni sen de git gör bir hafta gel. Yada ailen gelsin bir hafta.

Günaydın kk hanımları,

Eşim dün ailesiyle gezmiye gitceğini söyledi ( benim gidemiğcem bir yer) bende tabi buna kırıldım ve tartıştık. Bugünde hastalanmışım ateşim çıkmış. Bu halde beni yinede bırakıp gitti. Ailesindende hiç biri arayıp neyin var diye bile sormadı. Zaten benide davet etmek için bile aramadılar direk eşime gel gezelim demişler. Bence eşim beni yalnız bırakıp gitmemeliydi ama o bunu anlamıyor. Eşimede ailesinede çok öfkeliyim, oturdum bu halimde ağlıyorum. Ya benimde gidebilceğim biryerlerede gidilebilirlerdi yada eşim gitmeyebilirdi diye düşünüyorum. Benmi çok alınganım siz ne düşünüyorsunuz?

2 ay önce Doğum yapmış bir anne olarak söylüyorum hamile kadını yalnız bırakan erkek çocuk Doğunca neler yapmaz :/

Böyle bir durumda bende olsam kızardım haklısınız hamile olduğunuz ateşli olduğunuz için bırakıp gitmesi değil sizin gidemeyeceğinizi bildiği bir yere plan yapması kötü bence kızılması gereken bence o

Evet tansiyonun ne kadar riskli olduğunu bugün çok iyi anladım. O sinirle evden çıktım yolda tansıyonum düştü az kalsın trafik kazası geçiriyordum.

Ateşiniz vardı hastaydınız ama sinirle evden çıktınız öyle mi. Sürekli birşeyler ekleyip duruyorsunuz. Ateşiniz var eşiniz bıraktı gitti diye hayıflanacak kada hastasınız ama sabahtan burada konu açıp yazıyorsunuz sonra dışarı çıkıyorsunuz falan.

Ben daha bu sabah ateşlendim ama onlar planları günler öncesinden yapmışlar.

Pardon da onlar pazar günü gitimşler o gün ateşiniz yokmuş ve benim gidebileceğim bir yere gidebilirlerdi o zaman giderdim diyebildiğinize göre o gün ateşiniz yokmuş ateşiniz dün sabah çıkmış yani pazartesi ee eşiniz de işe gitmiştir zaten gidip orada kalmamış ki.

Ateşiniz çok olsa kalkamayacak durumda olsanız zaten doktora götürürdü ama siz saba sabah buraya yazabilip yorum da yazabiliyorsunuz yani ayrıca da evden çıktım o sinirle tansiyonum düştü diyorsunuz acillik durumunuz varsa nasıl evden çıktınız?

37. Haftanızdan sonrası için size hak verirdim.
Riskli bir gebelik geçiriyor olsanız size yine hak verirdim.
Ama bu şımarıklık. Hamilesiniz, hasta değilsiniz.
9 ay kimse başınızda nöbet tutmaz. Tutması da garip olur. Asker/polis eşleri napsın? Kaptan/pilot eşleri?
Nazlanmak iyidir hoştur da suyunu çıkarmanın anlamı Yok. Hazır kimse de Yok, uzat ayaklarını, dinlen bol bol. Yok bensiz gitti, Benim gidemeyeceğim yere gitti, beni bırakıp gitti vs kendini doldurma. Bunların hiç biri olmadı çünkü.
Adam ailesine birkaç günlük söz verdi. Bu kadar. Çok özlediysen aileni sen de git gör bir hafta gel. Yada ailen gelsin bir hafta.
Valla ağzınıza sağlık.. Eşim asker.. 3 yıldır ayrıyız, sürekli görevde.. Sürekli bu son diyoruz ama son olmuyor.. Evde yalnızım
. Tam mesai çalışıyorum.. 1 Mayıs haftası tüm evi, camları, avizeleri, dolap içlerini temizledim.. Bebeğin her eşyasını kendim aldım.. Kendim yıkayıp, ütüledim.. Market alışverişimi iki üç seferde yapıyorum.. Hâlâ çalışıyorum, doğum sonrasına zamanım kalsın diye.. Eşimi Mart ayında gördüm en son.. Hamilelik dönemine ait bir fotoğrafımız yok.. Evde yalnızdım, hâlâ yalnızım.. Yanımda bir taksi numarası.. Eşimden bir bardak su bile görmedim.. Kimsem yok diye aşeremedim bile ..

Evet, ben böyleyim, herkes böyle olsun mantığı ile yazmıyorum.. Ama bazı şeylerde abartılmamalı.. Eşim hep evde olsa idi de bir haftasonu ailesi ile gezseydi.. Hamilelik hastalık değil.. Anne olmak kolay değil.. Boşuna Cennet anaların ayakları altında değil..

Valla ağzınıza sağlık.. Eşim asker.. 3 yıldır ayrıyız, sürekli görevde.. Sürekli bu son diyoruz ama son olmuyor.. Evde yalnızım
. Tam mesai çalışıyorum.. 1 Mayıs haftası tüm evi, camları, avizeleri, dolap içlerini temizledim.. Bebeğin her eşyasını kendim aldım.. Kendim yıkayıp, ütüledim.. Market alışverişimi iki üç seferde yapıyorum.. Hâlâ çalışıyorum, doğum sonrasına zamanım kalsın diye.. Eşimi Mart ayında gördüm en son.. Hamilelik dönemine ait bir fotoğrafımız yok.. Evde yalnızdım, hâlâ yalnızım.. Yanımda bir taksi numarası.. Eşimden bir bardak su bile görmedim.. Kimsem yok diye aşeremedim bile ..

Evet, ben böyleyim, herkes böyle olsun mantığı ile yazmıyorum.. Ama bazı şeylerde abartılmamalı.. Eşim hep evde olsa idi de bir haftasonu ailesi ile gezseydi.. Hamilelik hastalık değil.. Anne olmak kolay değil.. Boşuna Cennet anaların ayakları altında değil..

Konu sahibi ama bu keyfi, sizinki zorunlu diyecektir ama açıkçası yazmanız bence çok iyi oldu.
İnsanlar zannediyor ki hamile kalan ayaklarını uzatıp yatıyor, kocası yanıbaşında saçlarını oksuyor, masaj yapıyor, önüne tepside yemekler gelip gidiyor falan.
Öyle bir dünya Yok.
Kadınların geneli zaten 32-37. Haftaya kadar çalışıyor.
Kiminin başka çocuğu da var onun ihtiyaçlarını karşılamak zorunda.
Kimi geçim sıkıntısının içinde,
Kiminin bakması gereken hastası da var,
Kimi sizin gibi tek başına her şeye koşturarak hamilelik geçiriyor.

Ote yandan adam 4-5 gün Yok diye kadın çıkıp beni nasıl yalnız bırakır diyor..
Ve yarın bu kadın anneliğin sorumluluğunu taşıyacak.

Günaydın kk hanımları,

Eşim dün ailesiyle gezmiye gitceğini söyledi ( benim gidemiğcem bir yer) bende tabi buna kırıldım ve tartıştık. Bugünde hastalanmışım ateşim çıkmış. Bu halde beni yinede bırakıp gitti. Ailesindende hiç biri arayıp neyin var diye bile sormadı. Zaten benide davet etmek için bile aramadılar direk eşime gel gezelim demişler. Bence eşim beni yalnız bırakıp gitmemeliydi ama o bunu anlamıyor. Eşimede ailesinede çok öfkeliyim, oturdum bu halimde ağlıyorum. Ya benimde gidebilceğim biryerlerede gidilebilirlerdi yada eşim gitmeyebilirdi diye düşünüyorum. Benmi çok alınganım siz ne düşünüyorsunuz?
Hassas olabilir misin biraz? Bırak gezsin sende keyfine bak evde bence.

Back
X