• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile ve mutsuz...

uktispor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
74
0
86
Bursa
Meraba,8 aylık hamileyim,bebeğimin patiklerini heves edip tv ünitesinin rafına koymuştum.Baktıkça seviyodum,okşuyordum.eşimin kızı bizdeydi bu akşam.eşim verdi eline oyna diye.O da asıla asıla mahvetti patikleri.Ben d dedim ki başka bir oyuncak ver eline.Bir tepki bir tepki.tepki verince ben de susamadım tek oynayacak benim çocuğumun kıyafetleri mi kaldı dedim.Terbiyesiz diye bağırmaya başladı,ama nasıl bağırma tüm apartman duydu bizi.Haddini bil dedim daha çok öfkelendi kalktı nerdeyse üstüme yürüyordu.Sonra Yine son ses bağırarak Allah'ım sana havale ediyorum bu kadını,duy sesimi dedi.Aldı çocuğunu odaya kapattı kendini.
Ben ilk önce güzellikle söyledim ama o sanki bağırıp,çağırmışım gibi tepki verdi.Niye ben,m çocuğum değerli değil,benim çocuğum da hak etmiyor mu hiçbişeyi?

Gerçekten çok gerildim derdinizi okurken. Altı üstü bir adet patik için "Eline başka bir şey ver onunla oynasın." , "tek oynayacak benim çocuğumun kıyafetleri mi kaldı?" Gibi cümleler kurarak bir çocuğun kalbini kırmak ne kadar doğrudur sizce? Farz edin ki o kıytırık patik için saçma sapan bir tartışma ortamına maruz kalan çocuk sizin karnınızdaki çocuktu. O vakit demeyecek miydiniz "Bir patik için biricik yavrum nelere şahit oldu?" diye.

Ben size bir adet patik göndereyim. Hatta birkaç tane. Kendi annesinden olmayan bir kardeşi olacağını düşünüp, tahminimce psikolojisi alt üst olmuş bir çocuğun kalbini bir daha kırmayın siz! Hele ki bir eşya için. Allah kalbinize merhamet versin.

Not: Sorunuza cevap vereyim. Sizin çocuğunuz değerli ve bittabi hak ediyor her şeyi. Ancak o patik için kavgaya maruz kalan çocuk da değerli. Ve emin olun ki anne ve babasının mutlu olduğu bir yuvayı hak ediyordu o da. Şimdi babasının bir başka kadından çocuğu olacak. Empati kurun, yaşı da küçükse bilerek yırtmış bile olabilir o patiği. Patiğin yenisi alınır. Lakin o çocuk bu zamanlarda yaşadığı üzüntüyü asla unutmaz.

Son düzenleme:
Eşiniz hatalı.
Çocuğun eline vermek için niye özellikle patikleri seçmiş ki?
Oyuncak değil bir şey değil.
Bir de üstüne bağırıp çağırmış haksız yere.

Benim ilk çocuğum,her şeyi için çok hevesleniyorum ve zaten güzellikle söyledim.Üzüldüğüm de zaten patikler değil eşimin tepkisi.

Gerçekten çok gerildim derdinizi okurken. Altı üstü bir adet patik için "Eline başka bir şey ver onunla oynasın." , "tek oynayacak benim çocuğumun kıyafetleri mi kaldı?" Gibi cümleler kurarak bir çocuğun kalbini kırmak ne kadar doğrudur sizce? Farz edin ki o kıytırık patik için saçma sapan bir tartışma ortamına maruz kalan çocuk sizin karnınızdaki çocuktu. O vakit demeyecek miydiniz "Bir patik için biricik yavrum nelere şahit oldu?" diye.

Ben size bir adet patik göndereyim. Hatta birkaç tane. Kendi annesinden olmayan bir kardeşi olacağını düşünüp, tahminimce psikolojisi alt üst olmuş bir çocuğun kalbini bir daha kırmayın siz! Hele ki bir eşya için. Allah kalbinize merhamet versin.

Not: Sorunuza cevap vereyim. Sizin çocuğunuz değerli ve bittabi hak ediyor her şeyi. Ancak o patik için kavgaya maruz kalan çocuk da değerli. Ve emin olun ki anne ve babasının mutlu olduğu bir yuvayı hak ediyordu o da. Şimdi babasının bir başka kadından çocuğu olacak. Empati kurun, yaşı da küçükse bilerek yırtmış bile olabilir o patiği. Patiğin yenisi alınır. Lakin o çocuk bu zamanlarda yaşadığı üzüntüyü asla unutmaz.

gerçekten çok güzel yazmışsınızda, konuyu açan kişi hamile olduğu ve son dönemlerinde olduğu için psikolojisi kötü olabilir, herşeye alınabilir bu tepkler normal bence.. Normal bi zamanda sizin yazdığınız gibi düşünebilir ama şuanda bu şekilde düşünememiştir. hemen Allah kalbinize merhamet versin falan demişsiniz, ben gönderiyim size kaç patik istiyosanız lafları, bi suçlama falan..Siz neden gayette güzel anlattığınız empatiyi kuramadınız, sonuçta onun nasıl bi ortamda olduğunu hamileliğnin nasıl geçtiğini bilemiyoruz..
İllaki bi suçlu aranıcaksa, eşi de suçlu. Bağırmak yerine güzelce söylese, bi patik için yapma böyle dese konu sahibi onun üstünemi yürüyecekti sanki..

Meraba,8 aylık hamileyim,bebeğimin patiklerini heves edip tv ünitesinin rafına koymuştum.Baktıkça seviyodum,okşuyordum.eşimin kızı bizdeydi bu akşam.eşim verdi eline oyna diye.O da asıla asıla mahvetti patikleri.Ben d dedim ki başka bir oyuncak ver eline.Bir tepki bir tepki.tepki verince ben de susamadım tek oynayacak benim çocuğumun kıyafetleri mi kaldı dedim.Terbiyesiz diye bağırmaya başladı,ama nasıl bağırma tüm apartman duydu bizi.Haddini bil dedim daha çok öfkelendi kalktı nerdeyse üstüme yürüyordu.Sonra Yine son ses bağırarak Allah'ım sana havale ediyorum bu kadını,duy sesimi dedi.Aldı çocuğunu odaya kapattı kendini.
Ben ilk önce güzellikle söyledim ama o sanki bağırıp,çağırmışım gibi tepki verdi.Niye ben,m çocuğum değerli değil,benim çocuğum da hak etmiyor mu hiçbişeyi?

Hassas bi döneminizdesiniz, oyüzden olaylara daha pozitif yaklaşmanızı ve sinirlenmek yerine biraz daha sakin olmanızı öneririm. Dışarıki ortamı geçtim karnınızdaki bebeğin sağlığı herşeyden daha önemli.. Eşinizlede sakinleşince aranızdaki olay düzelir diye düşünüyorum.

Eminim sizde sonradan çok üzülmüşsünüzdür bir sabinin kalbini kırdığınıza:( Bilirsiniz bizlerde çocukken bebeklere bebek kıyafetlerine ilgimiz yoğundu halbuki daha biz bebektik.O yavrucağında ilgisini o patikler çekmiştir.Sizin karnınızdaki ilk çocuğunuz olabilir ama diğer minikte eşinizin göz ağrısı kalp yarısı; buyüzden canını acıtmıştır tutumunuz.Dolayısıyla bence bir özürü ve kucağı hakediyorlar

Eminim sizde sonradan çok üzülmüşsünüzdür bir sabinin kalbini kırdığınıza:( Bilirsiniz bizlerde çocukken bebeklere bebek kıyafetlerine ilgimiz yoğundu halbuki daha biz bebektik.O yavrucağında ilgisini o patikler çekmiştir.Sizin karnınızdaki ilk çocuğunuz olabilir ama diğer minikte eşinizin göz ağrısı kalp yarısı; buyüzden canını acıtmıştır tutumunuz.Dolayısıyla bence bir özürü ve kucağı hakediyorlar

Ama ben çocuğa bağırmadım ki..

Yanlış anlamayında benim çocuğum neden kıymetli değil kelimesi bana çok yanlış geldi.
Siz resmen eşinizin çocuğunu kıskanıyosunuz ve doğmamış olan bebeğinizle şimdiden kıyaslama yapmaya başlamışınız.
Şunu anlayın bir evlatla baba arasına girmeye çalışmayın,üzülen siz olursunuz.

bir patik yaaa tamam kıymetlidir sizin için ama iki tarafında üzülmesine değdimi.

bebeğiniz olduktan sonrada asla eşinizin çocuğuyla kendi çocuğunuzu kıyaslamayın,onlar kardeş olacak bırakın güzel anlaşsınlar

Yanlış anlamayında benim çocuğum neden kıymetli değil kelimesi bana çok yanlış geldi.
Siz resmen eşinizin çocuğunu kıskanıyosunuz ve doğmamış olan bebeğinizle şimdiden kıyaslama yapmaya başlamışınız.
Şunu anlayın bir evlatla baba arasına girmeye çalışmayın,üzülen siz olursunuz.

bir patik yaaa tamam kıymetlidir sizin için ama iki tarafında üzülmesine değdimi.

bebeğiniz olduktan sonrada asla eşinizin çocuğuyla kendi çocuğunuzu kıyaslamayın,onlar kardeş olacak bırakın güzel anlaşsınlar

Kıyaslama yapmaya eşim mecbur ediyor çünkü.Çocuğumun tüm doğum hazırlıklarını annem tamamladı neredeyse.Sürekli erteliyor.Ama onlar para istediğinde anında çıkarıp veriyor.Tamam versin ama benim çocuğumun ihtiyaçları varken ihmal ediyoır.Bu durumda siz ne düşünürdünüz?

Ben d dedim ki başka bir oyuncak ver eline.Bir tepki bir tepki.tepki verince ben de susamadım tek oynayacak benim çocuğumun kıyafetleri mi kaldı dedim

Cümlenize istinaden söyledim, bağırdığınızı kasdetmedim zaten. Denildiği gibi hamileliğin getirdiği hassasiyet,bunalım eşliğinde böyle davranmışsınızdır.İnsan artı ilgi bekliyor çevreden helede eşten. Bu yazdıklarınız bu şekilde başlayıp bitmemiştir, mutlaka bir geçmişi vardır iyi düşünün.

Çünkü anne babası ayrılmış, hep bir tarafı eksik bir çocuk. Ya baba olacak yanında ya da anne.
Ve bunu o minik çocuğa yaşattıkları için baba kendini suçlu görüyor.
Siz siz olun babayla kızın arabasına hiç bir durumda girmeyin hele de bir pratik için,
O kızın yerinde sizin şimdiden gözünüzden sakındığınız yavrunuz da olabilir.......

gerçekten çok güzel yazmışsınızda, konuyu açan kişi hamile olduğu ve son dönemlerinde olduğu için psikolojisi kötü olabilir, herşeye alınabilir bu tepkler normal bence.. Normal bi zamanda sizin yazdığınız gibi düşünebilir ama şuanda bu şekilde düşünememiştir. hemen Allah kalbinize merhamet versin falan demişsiniz, ben gönderiyim size kaç patik istiyosanız lafları, bi suçlama falan..Siz neden gayette güzel anlattığınız empatiyi kuramadınız, sonuçta onun nasıl bi ortamda olduğunu hamileliğnin nasıl geçtiğini bilemiyoruz..
İllaki bi suçlu aranıcaksa, eşi de suçlu. Bağırmak yerine güzelce söylese, bi patik için yapma böyle dese konu sahibi onun üstünemi yürüyecekti sanki..

Ben çocuk mevzu olunca çok geriliyorum. Anaç olduğumdan değil. Aksine anne olmak da pek istemiyorum. Sadece çocuklukta yaşanan travmaların yetişkin olduğunda hala etkilerinin sürdüğünü çok iyi biliyorum. Hatta yetişkinlikte sergilenen tutumların, oluşan karakterin bizzat bu travmalarla ilişkili olduğunu düşünüyorum. Bundan mütevellit çocuk mevzu olunca geriliyorum. Gereğinden fazla tepki vermiş isem affola. Allah mermahet versin bir temennidir ve iyi bir temennidir. Allah bana da versin, şu an sahip olduğumdan fazlasını. Bunun kötü bir dilek olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibinin eşiyle tartışma yaşamasının sebebi kendi çocuğuna ait olan patikler. Bu yüzdendir ki mevzu patik ise bizzat ben de karşılayabilirim bunu dedim. Mevzu eşinin tepkisi ise, konu sahibinin söylediklerini çocuğunun duymasına yahut duyma ihtimaline sinirlenmiş olabilir. Bittabi 8 aylık hamile bir kadının üzerine yürümek için geçerli bir sebep değildir bu.

Bunun dışında "Tamamiyle hissi bir yaklaşımdır. Herhangi bir dayanağım yoktur." Ben konu sahibinin eşinin önceki evliliği ve çocuklarını henüz hazmedememiş olduğunu düşündüm. Kolay bir şey olduğunu iddia etmiyorum. Ancak şimdi hamilelik dolayısıyla en üst seviyede yaşanan duygusallık, çocuk sahibi olunca anaçlığın da etkisiyle bambaşka bir hal alacak. Bu sorunlar daha da büyüyecek. Bu yüzdendir ki konu sahibine çocukların hiçbir suçu olmadığını belirtmek isterim. Yineliyorum tamamen hissi bir durumdan kaynaklıdır bu düşüncem.

Son düzenleme:
Kıyaslama yapmaya eşim mecbur ediyor çünkü.Çocuğumun tüm doğum hazırlıklarını annem tamamladı neredeyse.Sürekli erteliyor.Ama onlar para istediğinde anında çıkarıp veriyor.Tamam versin ama benim çocuğumun ihtiyaçları varken ihmal ediyoır.Bu durumda siz ne düşünürdünüz?

Bunu eşinle konuşacaksın,kavga ederek değil sakin,sakin.Siz bugün diğer çocuğa yapıyor benim çocuğuma niye yapmıyora başlarsanız yarın o iki çocuk kardeş olamazlar.çocuklar arasında babam bana bunu aldı,sanada aldımı rekabeti olur.

şimdi burda size iki yetişkin insansınız altı üstü bir patik deniyeceğim.bir sorun varsa zaten tek taraflı değildir. Tabii hata payı da çok önemli. Her neyse olan oldu siz de hamilesiniz zaten umarım en kısa zamanda olaysız konu hayırlı bir şekilde düzelir.

Bunu eşinle konuşacaksın,kavga ederek değil sakin,sakin.Siz bugün diğer çocuğa yapıyor benim çocuğuma niye yapmıyora başlarsanız yarın o iki çocuk kardeş olamazlar.çocuklar arasında babam bana bunu aldı,sanada aldımı rekabeti olur.

Kaç kez konuşuyorum,konuşuyorum,konuşuyorum...

Bence eşiniz hatalı bu kadar bağırıp çağıracak ne varmış sanki. Siz de özenmişsiniz o kadar sonuçta. Çocuklar her şeyle oynamak ister telefon kumanda kıyafet patik vs. Ama her şey çocuğun eline verilmez her şeyle oynaması gerekmiyor. İlla konuyu benim çocuğum senin çocuğun mevzusuna getirmeye gerek var mı çocuk çocuktur sonuçta..

e$inizin kizi kaç yasinda
onu bilerek kabul ederek evlenmi$ olmalisiniz ,arada boyle aksakliklar olmasinida goz ardi edeceksiniz artik
madem o kdr degerli patik el altina koymayin
çocuklar herseyi kurcalar bu belli zaten
ilerde senin karnindaki de ablasinin e$yalarini kurcalar kesin ode$irler
e$ini napican bilmiyorum, madem eski ailesi onun için çokkk onemli neden ondan çocuk yaptinki

e$inizin kizi kaç yasinda
onu bilerek kabul ederek evlenmi$ olmalisiniz ,arada boyle aksakliklar olmasinida goz ardi edeceksiniz artik
madem o kdr degerli patik el altina koymayin
çocuklar herseyi kurcalar bu belli zaten
ilerde senin karnindaki de ablasinin e$yalarini kurcalar kesin ode$irler
e$ini napican bilmiyorum, madem eski ailesi onun için çokkk onemli neden ondan çocuk yaptinki

Korunurken olan bir bebek bizimkisi...

Eşiniz düşüncesiz olabilir, hata yapmış olabilir

Siz gebeliğinizin hassaslığından fazla tepki vermiş olabilirsiniz, her şey olabilir

Ancak bu tartışmaları o sabinin yanında yapmaya hakkınız yok

O da sizin karnınızdaki gibi bir ana kuzusu

Madem ki çocuklu bir adamla evlendiniz, bu durumlara hazırlıklı olacaksınız. Olayları benim çocuğum onun çocuğu diye değerlendirirseniz başaramazsınız. Siz hassas bir yetişkinsiniz, o hassas bir çocuk ve eşinizin tercihlerinin ya da yapmış olduğu düşüncesizliklerin sorumlusu değil. Eşiniz bazı şeyleri anlamıyor diye o çocuk bunlara şahit olmak zorunda değil.

Onun küçücük aklında neler vardır şimdi, doğum sonrası daha fazla anlayışlı olmanız bile gerekebilir. Fedakarlık isteyen bir evlilik yapmışsınız ve şimdi önce benim duygularım deme şansınız maalesef yok. O çocuk kalbinin vebalini ödeyemezsiniz, dikkat etmeye gayret edin. İnsanın üvey evladını öz gibi sevmesinin ikanı yok ama en azından Allah rızası için onun gönlünün kırılmaması için özenli davranabilirsiniz

Eşinizin bebeğinize hevesle aldığınız patiği çocuğuna oyuncak olarak vermesini doğru bulmadım haklısınız....
Eşiniz bebek duygusunu evlat sevgisini sizden önce tatmış sizi de bu konuda hoş görmeliydi... Bazen insanlar bilinçsiz davranıp sınırı fazlasıyla aşıyorlar , bunun sonucunda da olmadık tartışmalara sebebiyet veriyorlar malesef:50:

Back
X