gerçekten çok güzel yazmışsınızda, konuyu açan kişi hamile olduğu ve son dönemlerinde olduğu için psikolojisi kötü olabilir, herşeye alınabilir bu tepkler normal bence.. Normal bi zamanda sizin yazdığınız gibi düşünebilir ama şuanda bu şekilde düşünememiştir. hemen Allah kalbinize merhamet versin falan demişsiniz, ben gönderiyim size kaç patik istiyosanız lafları, bi suçlama falan..Siz neden gayette güzel anlattığınız empatiyi kuramadınız, sonuçta onun nasıl bi ortamda olduğunu hamileliğnin nasıl geçtiğini bilemiyoruz..
İllaki bi suçlu aranıcaksa, eşi de suçlu. Bağırmak yerine güzelce söylese, bi patik için yapma böyle dese konu sahibi onun üstünemi yürüyecekti sanki..
Ben çocuk mevzu olunca çok geriliyorum. Anaç olduğumdan değil. Aksine anne olmak da pek istemiyorum. Sadece çocuklukta yaşanan travmaların yetişkin olduğunda hala etkilerinin sürdüğünü çok iyi biliyorum. Hatta yetişkinlikte sergilenen tutumların, oluşan karakterin bizzat bu travmalarla ilişkili olduğunu düşünüyorum. Bundan mütevellit çocuk mevzu olunca geriliyorum. Gereğinden fazla tepki vermiş isem affola. Allah mermahet versin bir temennidir ve iyi bir temennidir. Allah bana da versin, şu an sahip olduğumdan fazlasını. Bunun kötü bir dilek olduğunu düşünmüyorum. Konu sahibinin eşiyle tartışma yaşamasının sebebi kendi çocuğuna ait olan patikler. Bu yüzdendir ki mevzu patik ise bizzat ben de karşılayabilirim bunu dedim. Mevzu eşinin tepkisi ise, konu sahibinin söylediklerini çocuğunun duymasına yahut duyma ihtimaline sinirlenmiş olabilir. Bittabi 8 aylık hamile bir kadının üzerine yürümek için geçerli bir sebep değildir bu.
Bunun dışında "Tamamiyle hissi bir yaklaşımdır. Herhangi bir dayanağım yoktur." Ben konu sahibinin eşinin önceki evliliği ve çocuklarını henüz hazmedememiş olduğunu düşündüm. Kolay bir şey olduğunu iddia etmiyorum. Ancak şimdi hamilelik dolayısıyla en üst seviyede yaşanan duygusallık, çocuk sahibi olunca anaçlığın da etkisiyle bambaşka bir hal alacak. Bu sorunlar daha da büyüyecek. Bu yüzdendir ki konu sahibine çocukların hiçbir suçu olmadığını belirtmek isterim. Yineliyorum tamamen hissi bir durumdan kaynaklıdır bu düşüncem.