Hamile ya da bebeği olan bayanlar, yardımcı olur musunuz???

nurummm

Oğlum Abii oluyor!!! Karnıma Mutluluk Kondu :)
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
1.972
155
163
Biz eşimle 10 aydır bebek istiyoruz. Ama olmadı. Geçen hafta doktora gittim muayene etti beni ultrason cihazıyla baktı falan hiç bir sorun yok dedi. Progesteron testi istedi adetimin 20.gününde. 20 ekim diye not almıştı dün yaptırdım. sonuç 7.28 çıktı. Ne demek bu yardım edermisiniz? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Niye kimse yorum yapmıyor :(((

progesteron testi ne demek canim?
bu konuda bilgim yok bu yuzden soruna cevap veremeyecegim
bende doktora gittim sorun yok dedi
ama oyle bir test yaptirtmadi
simdilik bekleyin dedi

Konunuzu Gebelik bölümüne açsaydınız
paylaşım ve fikir daha fazla olurdu arkadaşım.
isterseniz görevlilerden konunuzu taşımalarını isteyin...

pğrogesteron hormon testı ınternetten baktım :)

Normal Değerler için boyle yazıyor.
Erkek: 0.1-1 ng/ml
Kadın:
Faliküler Faz: 0.2-1.4 ng/ml
Luteal Faz: 4-25 ng/ml
Menopoz: 0.1-1 ng/ml

evet bende baktim diablo ve progesteronun ne oldugunu ogrendim :)
bir de su var

Progesteron testi sonuçları

Progesteron testi sonuçları hastalığı hakkında soru sorulmuş olup hastalığın genel olarak nedenleri tedavi süreci muayene olması gereken doktor ve bölüm hakkında ayrıntılı bir bilgi aşağıda verilmiştir

Progesteron……………………….. 17,42 ngr/ml
FAZLAR:
FOLLIKULER ngr/ml 0,27 – 2,61
MİD-CYCLE ngr/ml
LUTEAL ngr/ml 3,28 – 38,63
POSTMENAPOZ ngr/ml

sanirim konu sahibinin yazdigi sonuc degil

degerlerını yazarsan aslında fıkır yurutulebılır. ben artık doktora gıde gele uzman olacagım nerdeyse. ancak bazı degerlerde yaşa gore oynama olabılıyor. Konu sahıbı yasınız kactır. ve bu test sonuclarını doktorla paylasmadınız mı?

evet bende baktim diablo ve progesteronun ne oldugunu ogrendim :)
bir de su var

Progesteron testi sonuçları

Progesteron testi sonuçları hastalığı hakkında soru sorulmuş olup hastalığın genel olarak nedenleri tedavi süreci muayene olması gereken doktor ve bölüm hakkında ayrıntılı bir bilgi aşağıda verilmiştir

Progesteron……………………….. 17,42 ngr/ml
FAZLAR:
FOLLIKULER ngr/ml 0,27 – 2,61
MİD-CYCLE ngr/ml
LUTEAL ngr/ml 3,28 – 38,63
POSTMENAPOZ ngr/ml

sanirim konu sahibinin yazdigi sonuc degil

evet 7 gıbı olan bır rakam yok kı. bır rakam yazmıs ,

soru sormustum sizde cevap vermiyorsunuz

Canım özür dilerm. Doktorumu aradımda. Progesteron yumurtlamanın olup olmadıgını gösteren bir testmiş doktorum öyle demişti. Benimde muayenemde bir sorun gözükmedi çok normal herşey bide bakalım yumurtlamanda sorun varmı dedi? Doktorum izinde oldugu için burdaki arkadaşlara sorayım dedim. Ama dayanamadım aradım sonuç çok iyi bir sorun yok dedi :)) Şimdi adet günümü bekliycez öyle dedi:))

evet 7 gıbı olan bır rakam yok kı. bır rakam yazmıs ,

Progesteron……………………….. 7,28 ngr/ml
sonuç kagıdında böyle yazıyor doktorlada paylaştım çok iyi dedi.
internetten baktım bende üzüldüm benim sonucuma ama orda herşey
doğru yazmıyor bakıp kafanı karştırma dedi.

degerlerını yazarsan aslında fıkır yurutulebılır. ben artık doktora gıde gele uzman olacagım nerdeyse. ancak bazı degerlerde yaşa gore oynama olabılıyor. Konu sahıbı yasınız kactır. ve bu test sonuclarını doktorla paylasmadınız mı?

25 yaşındayım 3,5 senelik evliyim 10 aydır bebek istiyoruz cnm. Doktorumlada paylaştım şimdi sonuç çok iyi dedi. Yumurtlaman var şimdi adet olmanı bekliycez bakalım olacakmısın dedi...

Canım öncelikle bu tür tedavilerde üniversite hastanelerini tercih etsen iyi olur. Yıllar önce aynı deneyimleri yaşamış biri olarak söylüyorum.
Test veya ultrasonla sende bir şey olup olmadığı kesin belli olmaz, kanallarında bir problem olabilir, eşinde bir sorun olabilir. Yani sorunun olup olmadığı böyle basit testlerle falan çözülmez. Yumurtanın takibi gerekir ki bu testtede bildiğim kadarıyla belirli günlerde yapılıyor ve yumurta kaliteli mi yoksa kalitesiz mi bakılıyor. Öncelikle eşinden sperm testi istenmeli. İlk iş erkeğe bakılır onda bir problem yoksa sıra kadına gelir.
Yani inşallah Allah kucağına yavrunu almayı nasip etsin ama bence bir üni. hastanesinde tedavi sürecine girmek senin için daha faydalı olacaktır.

Bölüm sorumlusu altta yazıyor,ona özel mesaj yazabilirsiniz arkadaşım,
online olduğunda uygun bölüme taşınır kounuz./B]

Teşekkür ederim. Doktorum izinli oldugu için burdan bilgi alayım diye açtım konuyu ama doktorumu aradım dayanamadım gerek kalmadı. Genede teşekkürler.

Canım öncelikle bu tür tedavilerde üniversite hastanelerini tercih etsen iyi olur. Yıllar önce aynı deneyimleri yaşamış biri olarak söylüyorum.
Test veya ultrasonla sende bir şey olup olmadığı kesin belli olmaz, kanallarında bir problem olabilir, eşinde bir sorun olabilir. Yani sorunun olup olmadığı böyle basit testlerle falan çözülmez. Yumurtanın takibi gerekir ki bu testtede bildiğim kadarıyla belirli günlerde yapılıyor ve yumurta kaliteli mi yoksa kalitesiz mi bakılıyor. Öncelikle eşinden sperm testi istenmeli. İlk iş erkeğe bakılır onda bir problem yoksa sıra kadına gelir.
Yani inşallah Allah kucağına yavrunu almayı nasip etsin ama bence bir üni. hastanesinde tedavi sürecine girmek senin için daha faydalı olacaktır.

Teşekkür ederim. Aslında çok haklısınız ama sizde istanbulda yaşıyorsunuz sanırım istanbulda üniversite hastanelerini biliyorsunuz onlara gidecek ne zamanım nede sabrım var. Doktor şuanda sorun yok dedi tedavi bitti demedi. Şimdi adet olmayı bekliycem olursam sanırım artık eşime test yapacaklar. Benim annemin arkadaşı kadın dogum doktoru. Kendiside doktor oldugu halde şimdiki doktoruma yönlendirdi beni çok iyidir diye.

Canım konuyu jinekoloji bölümüne ac mutlaka yardımcı olurlar.
İnşallah en kısa zamanda iyi haberlerini duyarız.. opuyorumnanaktan

Back
X