hamileler dikkat!! ete dokunmayın

crescentmoon

¢яєѕ¢єηт
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
3.348
3
316
İçel Mersin
selam bayanlar,
kurban bayramı yaklaşıyor. geçen yıl bu zamanlar bende hamileydim ve doktorum çiğ ete çıplak elle dokunmamamı söylemişti. çiğ etten basiller bulaşabiliyormuş. bunu her doktor söylemiyor. gerçi ben kontrole bayramdan sonra gitmiştim banada o zaman söylemişti ama ben bayramda bol bol et doğramıştım.
yinede dikkat edin diye uyarmak istedim şekerler.

Canım ilk defa sende duyuyorum.
Çiğ etten uzak durun diyorlar. Yenilmemesi manasında oda.
Salam, sucuk, sosis çiğ köfte vs.
Dokunmamak da gerekiyormuş demek....

"Çiğ ete çıplak elle dokunmak, meyve ve sebzeleri iyice yıkamadan yemek, ya da az pişmiş etlerden de toksoplazma bulaşabiliyor."
bilimsel olarak bu şekilde açıklanıyor. birde hurafe olarak çiğ ete dokununca elini değdiğin yerde leke olur falan diye safsatalar var ona inanmam ben ama bu basil olayını doktor söylemişti bana.

çiğete dokunulabilinir tabii ki ama elimizi çok iyi dezenfekte etmeliyiz, aynı şekilde eti keserken kullanılan bıçaklarında iyi yıkanması gerekli. çiğ ette bulunan toksoplazma mikrobu yemeklere karışırsa tehlikeli. aynı şeyler salam sucuk ve sosis içinde geçerli.

toksoplazmayı kendinize bulaştırmakla kalmaz bebeğinizde geçirirsiniz %99...

sonra bu mikrop yıllar sonra olsa bile çocuğunuzun beyninde gözünde yada kalbinde rahatsızlıklar olarak size geri döner...
kardeşime anne karınındayken geçmiş 17-18 yaşındayken gözünde şeffaf bi tabaka oluştu ilaçlarla zor geçirdik ama tekrarlama riski var..

çocuğunuz doğmuştur sanırım benimde kurban bayramına denk geldi ve dokundum hatta az önce pid içi hazırlarm...
her defasında unutuyorum eldiven kullanmayı
bi sorun olmadı dimi bebeğinizde?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…