Hamileler hakkında BATIL İNANÇ listesi :))

ciğer elleyip bi yerime sürmek demiş bi arkadaş benim arkadaşımda inanmayıp yaptı sürdüğü yerde o leke çıktı dikkatli olun derim biraz da inanınn
ciğer olayı benim çevremdede oldu .. kızının bacağında siyah leke çıktı..

Hamile kadın ayva yerse bebegi killi olur diye biliyorum bende :KK45:

Ciğer var bir de :) Ciğere dokunup elini sürdüğün yerde iz olur derler. Ben ciğer pişirmiştim gebeliğimin ilk dönemlerinden, ne korktum gebeliğim boyunca ama çok şükür bir şey olmadı.

-Hamile kadın saçını kestirirse bebeğin ömrü az olur.
-Hamile kadın kocasının ayakkabısından su içerse doğum kolay olur.
-Hamile kadın kirpiye dokunursa ve ellerini yüzüne sürerse çocuğun yüzü de kirpiye benzer.
-Hamile kadın misafirliğe gittiğinde ev sahibi odadaki koltuklardan birinin altına bıçak diğerine makas koyar. Şayet makas olan koltuğa oturursa kız, bıçak olana oturursa erkek olur.
-Hamile kadın ayva yerse çocuğun yanakları gamzeli olur.
-Hamileliğin son ayında göğüsten akan süt su dolu bir bardağa konur. Süt çökerse bebek oğlan, yüzeyde kalırsa kız olur.
-Hamile kadın bebeğin ilk kundağını biçerken odaya kadın girerse bebek kız, erkek girerse erkek olur.
-Hamile kadın bebeğin sağda yattığını hissederse oğlan, solda yattığını hissederse kız olur.
-Hamile kadın rüyada ayva yediğini görürse oğlu olur
-Hamile kadın aşererken çanı ekşi isterse bebek erkek tatlı isterse kız olur.
-Kadın hamileliğinde sürekli bir tarafa yatarsa bebeğin boynu yamuk olur.
-Hamile kadın bebeğin her şeyini tam yaparsa bebek yaşamaz
-Hamile kadının midesi çok bulanırsa ona köpek yalağından bir şey yedirilir.
-Hamile kadın eline kına yakarsa bebek gelincik hastalığına yakalanır.
-Hamile kadın habersiz başkasının malına el sürmez, sürerse doğacak bebek hırsız olur.
-Hamile kadın ölüye bakmaz, bakarsa bebeğin yüzü sarı olur
-Hamile kadın deveye bakmaz, bakarsa bebek çok uzun boylu olur.
-Hamile kadın balık eti yemez, yerse bebeği kemiksiz olur
Valla bunların baya çoğu hurafe ama bir gerçek varki onuda bizzat ben yaşadım kızıma hamileyken ağaçtan ayva canım çekmişti kopardım yedim yerken iki yanağıma ve çeneme sürdüm bebek gamzeli olsun diye gercektnde kızım doğdu gamzesi vardı 2 yerde halen gamzeli

Kızlar ben de hamileyjen gözüne çağla sürersen çocuğun gözleri yeşil olurmuş diye duydum denedim bakalım6 ay sonra inşallah görücez.

Kızlar ben de hamileyjen gözüne çağla sürersen çocuğun gözleri yeşil olurmuş diye duydum denedim bakalım6 ay sonra inşallah görücez.
Gözünün içine mi değdiriyosun yoksa göz kapağının üzerinden mi sürüyorsun anlamadım :D mavi olması için ne yapcaz peki :D

Back
X