- 19 Mayıs 2016
- 9
- 0
- 1
- 37
- Konu Sahibi sebnem1989
UZMAN DİYETİSYEN ŞEBNEM KANDIRALI
Bugünlerde hamile takipçilerimiz arttı…
Ne güzel, keşke ben de midemin değil de mantığımın sesini dinleyerek onlar gibi bazı ilkeleri takip ederek, bu kadar çok kilo almasaydım… İşte bana zamanında önerilenler ve şimdi benim onlara önerdiklerim…
Ben bunlara uymamıştım ama eğer onlar bu ilkelere uyarlarsa çok daha hafif, rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirebilirler…
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum bütün hamile takipçilerimize. En sağlıklı biçimde Allah tamamına erdirsin. Hamilelikte beslenme çok ayrı bir konu. Gerçekten bir uzmanın rehberliğine ihtiyaç duyulan bir konu.
Benim bilgilerim dahilinde söyleyebileceğim tek şey,
Kötü karbonhidratlardan uzak durulmalı.
Fastfood, kızartma gibi besinlerden hamilelik sürecinde uzak durulmalı
Basit şeker ve basit şeker içeren tatlı ya da gıdalardan uzak durulmalı.
Günde yarım litre (laktozsuz) süt tüketilmeli.
Günde 3 litre su tüketilmeli.
Bol sebze, meyve tüketilmeli.Meyveler birer porsiyon ve yoğurt eşliğinde yemeklerden 2 saat sonra yenilmeli.
Balık, tavuk, et tüketilmeli.
Ve mideyi zorlamamak için az az sık sık yemek yenmeli.
Bitki çayları, hamilelikte çok bilinçli tüketilmeli, bazılarından katiyen uzak durulmalı.
Mideyi yatıştırmak için zencefil ve böğürtlen çayı tercih edilebilir.
Onun dışında size uygun spesifik bir listeyi ancak bir diyet uzmanı verebilir. Gün içerisinde düşük ve orta tempolu yürümek, yüzmek eğer doktorunuz onaylıyorsa çok iyi olabilir. Tatlı ihtiyacınızı kuru meyvelerle giderebilirsiniz. yemeklerinizi pişirirken sadece 1 yemek kaşığı mısır ya da ayçiçek yağı kullanın. Zeytinyağını ise asla pişirmeden salatalarınız için kullnanın. Size verebileceğim tüyolar böyle. Tekrar kolaylıklar ve mutlu günler dilerim
Bugünlerde hamile takipçilerimiz arttı…
Ben bunlara uymamıştım ama eğer onlar bu ilkelere uyarlarsa çok daha hafif, rahat ve sağlıklı bir hamilelik geçirebilirler…
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum bütün hamile takipçilerimize. En sağlıklı biçimde Allah tamamına erdirsin. Hamilelikte beslenme çok ayrı bir konu. Gerçekten bir uzmanın rehberliğine ihtiyaç duyulan bir konu.
Benim bilgilerim dahilinde söyleyebileceğim tek şey,
Kötü karbonhidratlardan uzak durulmalı.
Fastfood, kızartma gibi besinlerden hamilelik sürecinde uzak durulmalı
Basit şeker ve basit şeker içeren tatlı ya da gıdalardan uzak durulmalı.
Günde yarım litre (laktozsuz) süt tüketilmeli.
Günde 3 litre su tüketilmeli.
Bol sebze, meyve tüketilmeli.Meyveler birer porsiyon ve yoğurt eşliğinde yemeklerden 2 saat sonra yenilmeli.
Balık, tavuk, et tüketilmeli.
Ve mideyi zorlamamak için az az sık sık yemek yenmeli.
Bitki çayları, hamilelikte çok bilinçli tüketilmeli, bazılarından katiyen uzak durulmalı.
Mideyi yatıştırmak için zencefil ve böğürtlen çayı tercih edilebilir.
Onun dışında size uygun spesifik bir listeyi ancak bir diyet uzmanı verebilir. Gün içerisinde düşük ve orta tempolu yürümek, yüzmek eğer doktorunuz onaylıyorsa çok iyi olabilir. Tatlı ihtiyacınızı kuru meyvelerle giderebilirsiniz. yemeklerinizi pişirirken sadece 1 yemek kaşığı mısır ya da ayçiçek yağı kullanın. Zeytinyağını ise asla pişirmeden salatalarınız için kullnanın. Size verebileceğim tüyolar böyle. Tekrar kolaylıklar ve mutlu günler dilerim