hamilelğin 20.ve22 haftalarında detaylı ultrason

dabbe23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2012
78
3
28
İstanbul
merhaba kızlar ben 21 haftalık hamileyim.ve doktorum benden detaylı ultrason istedi.zorda olsa dışarıda bi doktor buldum bu ultrason için aklıma takılan detaylı ultrasonla 2 boyutlu ultrason aynı şeyler mi????

merhaba kızlar ben 21 haftalık hamileyim.ve doktorum benden detaylı ultrason istedi.zorda olsa dışarıda bi doktor buldum bu ultrason için aklıma takılan detaylı ultrasonla 2 boyutlu ultrason aynı şeyler mi????

bende yaptırmıştım onu. Cihazın ne olduğunu bilmiyorum ama, sanırım 3 boyutlu ve renkli de oluyor. 20 dakika felan incelemişti doktor ozaman bebeğimi.

Hayırdır neden istiyor doktor bunu

bir sorun yoktur ins...

Bu her hamilelikte artık rutin yapılan bir işlemdir, bir terslik olması gerekmez. Bebeğin tüm organları tek tek incelenecek kalp kapakcıklarına varana kadar. Çok net görebilirsiniz yüzünü burada. Şimdiden bebekte gelişimsel bir anomali var mı diye bakılıyor, dr. iyiyse çok da keyifli geçiyor, 20 dk kadar sürüyor. 3 boyutlu bir görüntüleme oluyor, bitiminde de sarı tonlarda ultrason fotoğrafı veriliyor, bazı yerler video da veriyor- biz almıştık- İstanbul'daysanız Medipol hastanesi Dr. Hakan Apaydın' ı öneririm. Ben de orada yaptırmıştım.

Doktor istesede istemesede yaptirmanizi oneririm. Ben 23.haftadayim. Doktorum bebekte gelisimsel bir bozukluk olmadiği icin detaylu ultrasondan bana hic bahsetmemisti. Seker yuklemesi icin declet hastanesine gittim oradaki doktor 2.duzey ultrasona girdin mi diye sordu hayir dedim ve beni detayli ultrasona aldi birseyden suphelendigi icin degil cunku hersey normaldi bebegimde. Fakat detayli ultrasonda benden bebege giden sag ve sol iki damarda da kasilma oldugu goruldu. Bunun sonucuda bebege az kan gittigi icin bebegin yeterli beslenememesi, gelisememesi yani geriden gelmesiymis. O gun sonucu alip kendi doktoruma gittim cok sasirdi. Boyle bir durumda bebegin gelismezdi ama bebegin gununde gidiyor hic bir sorun yok dedi fakat sonuca inanamadigi icin beni baska bir hastaneye tekrar 2.duzey ultrasona gonderdi. Orada da sonuc ayni cikti, iki damarimda da kasılma var. Bebegim ama saglikli cok sukur. Doktor tansiyonumun yukselmemesi gerektigini, sık sık evde olcmem gerektigini ve 37.haftada sezeryanla bebegi dunyaya getirecegimizi soyledi. Simdi dualarim bebegimle, ins normal gelisimi devam eder ve 30.haftalari gorebilirim sonrasi ins hallolur diyorum. Anlayacaginiz 2.duzey ultrason ihmale gelmez bunu anlatmak icin yazdim uzun oldu kusura bakmayin. Hepimize hayirli ve saglikli dogum nasip olur ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…