hamileliğe daha alışamadım

• Konu Sahibi Konu Sahibi sivas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sivas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2009
3
0
86
İstanbul
ben şu an 10 hafta 3 günlük hamileyim ama daha ne bebeğimi benimsedim nede hamileliğe alışabildim .
1 bucuk yıllık evliyim planlayarak yaptık biraz erken oldu sanki 3-5 ay kalmam diye hesaplıyordum 2 seferde kaldım.pskologdanda yardım alıyorum ama fayda etmedi onun tavsiyesiyle böyle bir siteye üye oldum . ama bakıyorum herkes çok mutlu hamilelik yaşıyor benim gibi acaba olmasamıydı diyen yok. galiba benim hamileliğim değişik bir tek.
2 hafta sonra 2 li test yapıcam yinede sağlıklı olmasın istiyorum ama bir tarafım halen şüphede.
Bu duygular beni üzüyor yetersiz bir anne olucam diye korkuyorum yada çocuğumu sevemicem diye.

cnm bu sitede vakit geçirdikçe anlayacaksın
o kadar çok bebek isteyipte olmayanlar var ki
haline şükrediyor insan ,normalde göremiyorsun çevrende böyle kişileri
yada duygularını bu kadar çok net paylaşan yok
burda herkes abla kardeş gibi
açık açık konuşuyor
bir de şöyle düşün 2-3 ay sonra gelseydi bebğin senin için ne değişecekti
daha mı bilgili olacaktın bu konuda
hala olabilirsin cnm
hafta hafta gebelik takibiyle ilgili o kadar çok site varki
onları takip et
bebeğinin gelişimi seni çok mutlu edecektir
sevemeyeceğim diye korkuyorum diyorsun
eşini sevmiyormusun cnm sen?
eşinin sana bir hediyesi olarak düşün
ikinizin ortak bir parçası
daha ne söylenebilir ki....

seni anlamayı o çok isterdim ama anlamıyorum iananki. ben bebek sahibi olmak için 4 yıldır uğraşıyorum... ne sıkıntılar ne iğnelr ne aletler geldi geçti vücudumdan. vucüdumdan çok ruhum sıkıntı çekti. keşke ben olsaydım yerinde diyorum birçok anne için. ama olmayınca olmuyor. ne mutlu sana rabbim sana nasip etmiş dünyanın en güzel şeyini....eminim onu kucağına aldığında dünyanda onadan başka bişi olmayacak o kadar çok seveceksinki onu başka kimse onun yerini dolduramayacak... allahım sağlıkla sıhhatle kucağına aldırsın inşallah....
unutma ne insanlar var senin gibi anne olmak isteyen...amacım seni kırmak değil sadece elindekinin kıymetini bilmen için anlattım bunları.....

seni anlamayı o çok isterdim ama anlamıyorum iananki. ben bebek sahibi olmak için 4 yıldır uğraşıyorum... ne sıkıntılar ne iğnelr ne aletler geldi geçti vücudumdan. vucüdumdan çok ruhum sıkıntı çekti. keşke ben olsaydım yerinde diyorum birçok anne için. ama olmayınca olmuyor. ne mutlu sana rabbim sana nasip etmiş dünyanın en güzel şeyini....eminim onu kucağına aldığında dünyanda onadan başka bişi olmayacak o kadar çok seveceksinki onu başka kimse onun yerini dolduramayacak... allahım sağlıkla sıhhatle kucağına aldırsın inşallah....
unutma ne insanlar var senin gibi anne olmak isteyen...amacım seni kırmak değil sadece elindekinin kıymetini bilmen için anlattım bunları.....

merhabalar arkadaşım.Amacım seni üzmek değil lütfen de üzülme ama yazını okurken gözyaşlarımı tutamadım.Bİrde arkadaşımın yazısını okuyunca daha da üzüldüm.Allahımdan senin için herşeyin hayırlısını yürekten diliyorum.Bütün anne olmak isteyen arkadaşlara diliyorum bunu inanıyorumki bir gün sende bu güzelliği yaşayacaksın.Unutma herşeyin bir zamanı vardır.Stresde çok önemli kalbini ve ruhunu ferah tut.Pozitif düşün ki güzellikler karşılasın seni ve dualarım seninle.Umarım yanlış anlamazsına.s.

ben şu an 10 hafta 3 günlük hamileyim ama daha ne bebeğimi benimsedim nede hamileliğe alışabildim .
1 bucuk yıllık evliyim planlayarak yaptık biraz erken oldu sanki 3-5 ay kalmam diye hesaplıyordum 2 seferde kaldım.pskologdanda yardım alıyorum ama fayda etmedi onun tavsiyesiyle böyle bir siteye üye oldum . ama bakıyorum herkes çok mutlu hamilelik yaşıyor benim gibi acaba olmasamıydı diyen yok. galiba benim hamileliğim değişik bir tek.
2 hafta sonra 2 li test yapıcam yinede sağlıklı olmasın istiyorum ama bir tarafım halen şüphede.
Bu duygular beni üzüyor yetersiz bir anne olucam diye korkuyorum yada çocuğumu sevemicem diye.

merhaba sivas bende 6 haftalık hamileyim.benim merak ettiğim neden olmasa diyorsun?Hayatında daha önemli yapmak istediğin veya planladığın birşeymi vardı?Yada korkularınmı var?gerçektende yazdıkların bazı arkadaşlara haksızlık olmuş.ama belki sende paylaşmak istedin.kendini sorgulayınca cevap bulabilirsin umarım.bebek dünyanın en güzel şeyidir.inan bir süre sonra bu hislerini unutucaksın.Şimdide düşünme bence bebeğine sarıl ve onu büyüt çünkü o savunmasız ve sana mecbur.olduktan sonra neden sevmeye çalışmıyorsun madem böyle keşke önceden önlemini alsaydın.ama artık olmuş bence onu bırakma.....

.kim isterki böyle hissetmeyi.hormalarıyla alakalı ve de psikolojik bir durum bu.zaten arkadaşta memnun değilki halinden yardım alıyormuş.buraya da bunun için gelmiş.güzel şeyler söyliyelimki bebeğini farkına varsın sahip olduğu güzelliği benimsesin.
arkadaşım bende hamileliğimde psikolojik olarak çok kötüydüm.sürpriz bir bebekti(ikinci)mucizeydi farkındaydım.ama bunalımdan kurtulamıyordum.hep acaba beni hissedermi onu kötü etkiliyormuyum diye üzülüyordum.
en zor olan ilk aylar geçince vücut yeni durumuna ve hormonlara alışıyor hiç merak etme.helede bebeğinin ilk hareketlerini hissettiğinde herşey geride kalıcak.sen kendini nasıl hisesdersen hisset başını yastığa koyduğunda elinide karnına koy ve bebeğinle içinden konuş.o sana sende ona alışacaksın.evet bebek sahibi olmak kolay değil pek çok zorluğa göğüs gereceksin şimdi ve doğduktan sonra.ama inan bana anne olmak inanılmaz bir ayrıcalık.inşallah sende bunu yaşıyacaksın ve mutlu olacaksın.inşallah isteyen herkeste yaşar.
herşey gönlünce olsun sağlıkla bebeğini kucağına al.

canım su hayatta kimleri neleri seviyoruz kaldıki bebeğini mi sevmeyeceksin bosuna kendini ve bebişini böle seylerle üzerek zaman harcama :S

Canım senin yerinde olmak isteyen o kadar çok insan var ki bu sitede bi bilsen ne kadar büyük bir mucizeye sahip olduğunu.
Allahına binlerce kez şükredersin.
Ben 2 yıldır bebek için uğraşıyorum.Ama olmuyor.
Bak senin istediğin ay olmuş.
Kendin diyosun istiyoduk diye.
Ama hemen olmaz diye düşünmüştüm diyosun.
Hemen olmasaydı, senelerce uğraşsaydın daha mı iyi olacaktı.
Pozitif düşün, olumlu düşün,bebeğine yansıtma.
Sakın isyan etme.
Eminim sen o bebeğe çok iyi bir anne olucaksın o da sana çok iyi bir evlat olucak.

Canım sen kendini sıkma hiç. ilk başlarda bende böyle gariptim. tamamen hormonlarla alakalı aslında.
biraz daha zaman geçince hele ki kalp atışları falan duyduğunda zaten bu duygular kendiliğinden kaybolacaj. ve son aylar bir an önce doğsa da alsam kucağıma diyeceksin. ama sakın şimdilik böyle düşündüğün için kendini suçlama . insanız sonuçta bütün duygular bizim için yaratıldı. sırayla yaşıyoruz hepsini. bebek alışveriş sitelerine bak gez kimler bebekleri için neler örmüş onları incele göreceksin çok şey değişecek. bende ilk başlarda hazmedemedim kendime yakıştıramadım konduramıyordum ama daha 10 haftalık oldu bebişim . öğrendiğim de 7 haftalıktı. inan bu 3 haftada o kadar çok şey değiştiki . hem beynimde hem kalbimde. analık duygusu bir düşünce içine istesende atamazsın o saatten sonra bu duyguyu. şimdilik yapabileceğin mutlu hamilelikleri izle ve kendi hamileliğinin tadını çıkar .hoşçakal hihoyyyt

Canım bence bunları çok takma kafana hepsi hormonların bi oyunu ve sorumlulukların getirdiği korkular. Bende daha 6 haftalık hamileyim, evet bende arada boşluğa düşüyorum ama şöylede bi düşündüm 26 yaşında sağlıklı bi kadınım eşimi seviyorum ee neden daha fazla erteliyim. Ve eşim baba olmayı o kadar çok istiyoki onun gözlerindeki heyecan yetiyo kaygılarımı atmama. Bi bakıcaz doğurmuşuz, bi bakıcaz yürüyo sonra okul falan kocaman olucak :) ve düşünsene herşeyi ilk sende öğrencek senin bi parçan olcak. Ben eminim hislerin değişicek kendini hamileliğin güzelliğine bırak...

bende 5 haftalık hamileyim senininle aynı duyguları paylasıyorum daha cok erkendi gibi geliyor korkularım var alısamadım umarım en kısa zamanda bu durumu kabulleniriz.

öncelikle dikkate alıp bana cevap yazan herkese teşekkürler. yazıları okumaya başlayınca bazen kendimi daha fazla suçlamam neden olan msj görüyorum bana destek olmaya , anlamaya çalışanlarıda görünce yanlızlıktan kurtuluyorum.Evlat sahibi olmak isteyenlerin dilerim en kısa zamanda evlatları olur.
bir arkadaş eşim çok istiyordu demiş. onu okuyunca biraz içim burkuldu belki benim eşim çocuk için o kadar hevesli olmamasındandır. biz biraz çevre baskısıyla çocuk düşündük mali sıkıntıların üstüne bu gebelik gelince beni çok mutlu etmedi. belki dediğiniz gibi kalp atışlarını duyunca bende değişirim ama akşamları elimi karnıma koyup onunla içimden konuşuyorum.ama ona haksızlık etmek istemiyorum . anlatması zor bende böyle hislere kapılmak istemezdim ama hissediyorum malesef.

bende 5 haftalık hamileyim senininle aynı duyguları paylasıyorum daha cok erkendi gibi geliyor korkularım var alısamadım umarım en kısa zamanda bu durumu kabulleniriz.

benimle aynı duyguları paylaşmış birilerini görmek çölde vaha gibi geldi.Umarım arkadaşım bizde bu durumu en kısa zamanda atlatarız. atlatan arkadaşlarımız olmuşşsa bizde atlatırız:Saruboceq:

atlatacagız Allahın izniyle.Erken gelmelerininde bir sebebi vardır mutlaka :teselli:

kesinlikle yalnız değilsin arkadaşım.asıl ben yalnızım bu konuda.konu bile açtım ben belki bakmışsındır.tamamaen eşlerimizle alakalı bi durum bu.müjdeyi verince sevinmediklerinden,şöle böle yapmadıklarından kaynaklanıyor daha çok.bende 2 gündür ağşıyorum.istemediğimden değil asla.hayatımda hiç bu kadar uzun süreli ağlamamıştım.şaşkınlıktan,korkudan,ve belkide cidden hormonlardan.evet kendini nasılda suçluyor dimi insan.burada o kadar çok isteyipte olmayan varken bizim sorunumuz nasılda farklı.isteyen arkadaşlara sesleniyorum.bütün dualarım sizinle allah sizede tez günlerde nasip etsin inşallah şu mübarek günde duacınızım.ama inanın bizim bu yaşadıklarımızıda kimse yaşamadan bilemez.hangi kadın isteer dünyanın en güzel şeyi denilen bu olguyu ve duyguyu böyle karmaşık yaşamayı.ama oluyo işte kahretsinki oluyo.ve bizde buna üzülüyoruz.neden herşey iyi gitmezki.sen rahat ol arkadaşım.feraha ereceğiz.allah bu mucizeyi bize bahşettiyse devamınıda kat kat verir yüce rabbim.

Bu duygular beni üzüyor yetersiz bir anne olucam diye korkuyorum yada çocuğumu sevemicem diye hayirli ugurlu olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
senin psikolojin normal degil eminim nasil konusuyosun sen ya sitede oku bakalim hamile kalmak isteyenleri falan olumu goze aliyo insanlar simdi senin istemedigin bebege sahip olmak icin bencede sende bi acayiplik var ben 5 haftalik hamileyim ya butun askimi veriyorum simdiden esime asigim ve bu askin meyvasini aldik sen ya esini sevmiyosun yada kendine hic guvenin yok evlenmeseydin ozaman esini dusun bide erkekler daha cok ister bayanlardan esine haksizlik yapiyosun haline sukur et otur yerinde

sizde hamileymişsiniz o yüzden fazla yazmıyorum.ama gerçekten ayıp:kızgın: başkasına böylemi yardım ediyorsunuz.hiç yazmayın daha iyi.yazdıklarınızın insanı kırmaktan başka ne faydası olabilirki.hiç mi okumadınız yazılanları.size aşk çocuğunuzla mutluluklar. bu arada başkalarının duygularına saygı duymayı öğretir annelik umarım...

canım inan bana onu hissettikce karnında sonra kucagına aldıgında keşke olmuş diyeceksin çok güzel bi duyguyu tadacaksın annelik... şuan hamilesin öyle düşünmen normal inan çok iyi bi anne olursun biraz zamana ihtiyacın var eşininde sana destek çıkması tabiki.. pozitif düşün bebeginle geçecek güzel hayaller kur inan bana ben öyle ayakta duruyorum 5 yıllık evliyim 3 düşügüm oldu birini 5aylık dogumda kaybettim karnında hisset biraz kımıldasın herşey degişir herşeyin olur bianda neolur olmlu düşün ve bu melegi kazandıgın için şükret oldumu canım sıkma canını demekki zamanı gelmiş anne olmaya

sizde hamileymişsiniz o yüzden fazla yazmıyorum.ama gerçekten ayıp:kızgın: başkasına böylemi yardım ediyorsunuz.hiç yazmayın daha iyi.yazdıklarınızın insanı kırmaktan başka ne faydası olabilirki.hiç mi okumadınız yazılanları.size aşk çocuğunuzla mutluluklar. bu arada başkalarının duygularına saygı duymayı öğretir annelik umarım...
ben destek olmaya calisiyorum ya bi insan bebegini niye sevmez yada niye alisamaz esim yuzunden demis esinin istemedigini yada hevesi yok diye yazmamiski nerden bileyim demi ben gayet anlayisli bir insanim ve oylede anne olcam yazdiklarim sadece ona dairdi seni neden bukadar kasti anlamadim cidden hem ben kotu bisey demedimki kendi yazdiklarini yorumladim istersen tekrar bi oku yazdiklarini anlamamisin sanirim canim dikkatli oku herkes mutlu olur umarim Allah yar ve yardimciniz olsun ins nedeyimki baska

canim esin hevesli degilse seni tabiki uzer ve istememe duygusu yaratir ama dua et sen ins esinde ustune titrer nedeyim cunku bugunlerde es destegi onemli yani hayirli saglikli olur ins kotu dusunme canim hersey yoluna girer merak etme sen bebegine baglan ve anne dedigini dusun yurudugunu kostugunu sen Allah a sigin yeter yoluna girer ins hersey gonlence olsun

Back
X