Bence de bu durum çok normal. Özellikle de ilk bebeğine hamile olan bayanlar in... Başına hamilelik boyunca neler geleceğini, ne yapman gerektiğini, hiçbir şeyi bilmiyorsun... Hiç bilmediğin bir yola çıkıyorsun.. O güne kadarki tüm alışkanlıklarını değiştirmek zorundasın, çünkü içinde bir canlı var ve ona zarar vermemelisin... Canlı var ama hissedemiyorsun.... Öyle garip bir şey ki hamileliğin başları....
Ben de bir şey hissedememiştim, hissedemedikçe üzülmüştüm acaba çocuğumu sevmeyecek miyim diye... Kendimi anne olarak hiç hayal edememiştim... Bebek için herkes bir şeyler alıyordu, ben ne almam gerektiğini, neyin lazım olacağını bile bilmiyordum... Eşim de benim kadar şaşkındı...
Heyecanlıydık ama ne yapacağımızı bilemiyorduk... Anne- baba olma fikri çok yabancı geliyordu....
Ama zaten allah zamanla her şeyi yavaş yavaş veriyormuş... Zamanla bebeğin hareketlerini hissettikçe ikimiz de anne-baba rollerini kendimize yakıştırmaya başladık... Değiştirmek zorunda kaldığımız alışkanlıklarımızın, ödün verdiğimiz şeylerin boşa gitmediğini "somut" bir biçimde gördük. İçimde var olduğu söylenen, ultrasondan ultrasona gördüğümüz ama hissedemediğimiz canlıyı gerçekten hissedebiliyorduk, gerçekten vardı... Elleri, kolları vardı, oynayıp duruyordu her şeyden habersiz....
İkimiz de motive olduk...
Hala bilmiyorduk alıverişe çıkıp ne almamız gerektiğini ama olsun... Çocuk aç-açık kalacak değildi ya, öğrenir hallederdik.... Bir süre bebek reyonlarına boş boş baktık...
Son haftalarda allah o içgüdüyü de verdi.. Nasıl olduysa, her haftasonu güle oynaya alışverişe çıkmaya başladık! Çıktığımızda da gayet bilinçli bir şekilde yavrumuzun tüm eksiklerini almaya başladık... Badiler, zıbınlar, karyola, yatak, çarşaf, yastık, sünger, küvet, yorgan, yorgan yastık kılıfları, gardrop, tırnak makası.........
Nasıl oldu hala bilmiyorum.... Ama oluyor. Her şeyin bir zamanı varmış bunu anladım....
Taa en başından bütün duyguları bir anda hissedebilmeyi beklemek yersizmiş.. Zaten zamanı geldiğinde allah hepsini yaşatıyormuş, hepsinin bilincini veriyormuş... O yüzden bir şeyleri hissedemiyorum diye üzülmek de çok yersizmiş... Hiç boşuna sıkmayın canınızı... Rahat olun, ne hissediyorsanız öyle yaşayın... Kendinizi yok yere üzüp sıkıntıya sokmayın.... Rahat olun...
Herkese mutlu hamilelikler :)))