Gebeliğe Hazırlık Hamileliğe hazırlık günlüğü 🤗

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Herkese merhaba 26 yaşındayım 7 aydır evliyim iki aydır çocuk sahibi olmak istiyoruz eşim yaklaşık üç ay önce varikosel ameliyatı geçirdi biraz bu durum bizi endişelendirsede karamsarlığa yer yok geçtiğimiz ay adet dönemim düzenli olmasına rağmen 3 günlük bir gecikme yaşadım tam test yapacaktım ki adet gördüm Neyse neyse bat 21 mayıs hayırlısı

Bende de bir uyku hali başladı kızlar acaba bu belirti olabilir mi bilemiyorum belirti için erken mi diye düşünüyorum ama bu kadar uyumazdım ben yahu bıraksalar geceye kadar kesintisiz uyurum bat 1 Mayıs aslında önceki testim negatif gibiydi hiç umudum yok ama bakalım

Tabiki sen tarif et ben reglimden sonra başlıycam ama ramazan giriyor araya o zaman nasil yapicam sahur iftar oyle olurmu?
Aynen canım zaten çalışanlar için da akşam yemekten önce ve yatmadan önce yapılabilir demişti.

Şöyle ki iki bardak klorsuz suyu (hazır su) kaynatıyorsun. Kaynayınca kabuğuyla ve saçağıyla birlikte dörde böldüğün turuncu soğanı (bildiğim yemeklik soğan), içine atıyorsun. Başında bekleyip sadece 5dakika kaynatıp süzüyorsun bu sadece bir içimlik, her seferinde taze taze hazırla.

ılık ve aç karnına içmeye çalış. Burnuna mandal takabilirsin, arkasından da hemen bir parça çikolata atarsan ağzına çok tadı gelmez

Ben sadece akşamları yapabilmiştim, ona rağmen o ay hamile kaldım ama kimyasal oldu

Merhaba canım bende bu ay enfeksiyondan kurtulayım diye sogan kürüne basladım ancak hala adetliym adetin 2. Gunu baslanacak diye okumustm

Merhaba canım bende bu ay enfeksiyondan kurtulayım diye sogan kürüne basladım ancak hala adetliym adetin 2. Gunu baslanacak diye okumustm
Canım 2.günü deniyor (ortalama döngü 28gün hesaplandığı için) ama yumurtlaman geç oluyorsa biraz geç de başlanabilir. Sen kaçıncı gündesin ki?

Canım 2.günü deniyor (ortalama döngü 28gün hesaplandığı için) ama yumurtlaman geç oluyorsa biraz geç de başlanabilir. Sen kaçıncı gündesin ki?
4. Gun deyim benım adetim duzenlidir ben yalnızca enfeksiyon ıcın uygulamak istedim ama olumsuz yorumlarda cok genelde polikistik overliler kullanıyormuş bende oyle bır sıkıntı yok kafam karıstı

4. Gun deyim benım adetim duzenlidir ben yalnızca enfeksiyon ıcın uygulamak istedim ama olumsuz yorumlarda cok genelde polikistik overliler kullanıyormuş bende oyle bır sıkıntı yok kafam karıstı
Enfeksiyonu da atmaya yardımcı oluyor canım. Pcoslular da kullanıyor adet düzenleme amaçlı, ya da basit kistleri olan da kullanıyor. Sınırlaması yok yani sadece yılda en fazla iki sefer yapılması önerilen. Rahim duvarını inceltebiliyormuş uzun süreli kullanımda.

Ikı gundur kullanıyorum bir 5 gun daha kullansam yeterli olur ınsallah

Tesekur ederim canım cok guzel detaylı yazmışsın 15 gün yapicaz demi? Herkese iyi geceler bu arada

Hoşgeldin canım, uğurlu gelsin burası sana inşallah tam da dediğin gibi umutsuzluğa yer yok topiğimizde, evet hamile kalmak istiyoruz ama ruh ve beden sağlığımızla birlikte

Ameliyattan sonra çok fazla hamilelik yazısı okudum, neyse ki sorununuz belliymiş umarım kısa sürede güzel haberlerle mutlu edersin topiğimizi

Bu topiğin pozitif ruhu beni cezbetti zaten.. o kadar çok olumsuz hikaye okudum ki etkilenmemek imkansızdı Ameliyatın 3 ve 6. Ayından sonrası genelde atak zamanı olarak geçiyor bakalım bu arada bende dr a gidip detaylı muayene oldum hormon testleri vitaminler ve yumurta vs. Hormonlara baktı gayet iyi dedi yumurtalıklara bakarken biraz tembellik var dedi sonrasında sol tarafta var bi tane biraz daha büyümesi gerekiyo dedi iki üç günü var dedi her ay yumurtalıkların bir tarafı çalışır vs bu tip şeyler dedi ama benim aklıma takıldı tembellik derken ciddi bişey miydi zaman mı kaybediyorum başka dr a gitmelimiyim

Kizlar özel hastaneye mi gidiyorsunuz ben devlete gitmiştim hic ilgilenmesi sanki özelle gidicem bakalim olmazsa? Yumurta takibini doktor nasil yapıyor??

Kızlar iyi akşamlar. Geçen gün yazmıştım pembe akıntı var diye sonra da kahverengi olmuştu. Doktora gittim bugün her şey yolunda korkma dedi. Muayene oldum muhtemelen yumurtlamadandr dedi. Keyfim yerine geldi çok korkmuştum kist falan olmuştur diye

Tembellik yumurtanın geç oluşması bazı aylar yumurtlama olmaması diye biliyorum. Onun için klomen, femara gibi yumurtalıkları uyarıcı ilaç tedaviler uyguluyorlar. Hiç merak etme, çözümsüz değil

Kizlar özel hastaneye mi gidiyorsunuz ben devlete gitmiştim hic ilgilenmesi sanki özelle gidicem bakalim olmazsa? Yumurta takibini doktor nasil yapıyor??
Özele gidiyorum ben, doktorum çok da ilgileniyor sağ olsun, yumurta takibi için belli günler çağırıp vajinal ultrasonla folikülleri takip ediyor.. folikülün boyutuna göre sonraki kontrol için gün saat veriyor.

Benim ilk ay prolaktinim yüksekti düşürmek için ilaç verdi ayrıca inofolic diye bir folik asit verdi pcoslular için. Bir de folikül takibi yapıp ilişki takvimi verdi. O ay hamile kaldım ama kimyasal oldu. İkinci ay kendi haline bırakalım bırakalım, gebelik olursa ne ala, olmazsa sonraki ay ilaç kullanırız dedi, yumurtlama gerçekleşti ama gebelik oluşmadı. Bu ay da hem klomen kullandım hem çatlatma iğnesi oldum, bakalım sonuç nasıl olacak
Birkaç kişide daha duydum, neyse ki kötü bir şey değilmiş dediğin gibi en azından artık yumurtlamanın gerçekleştiği zamanı biliyorsun ona göre beklersin

Kesinlikle ben de oh yumurtlama gerçekleşmiş diye düşündüm. Artık bi umudum var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…