hamileligi esnasinda bebegine dandy walker sendromu teshisi konan varmi?

kızlar benimde 3 ay önce bebeğime dandy walker teşhisi kondu ve bebeği aldılar.Allah ım herşeyin hayırlısını versin çok zor oldu tabi.şimdi tekrar gebelik düşünüyorum ama tekrar aynı şey olur die korkuyorum.bunu yaşayanlardan tekrarlayan varmı?bide benimkine bi nedeni yok dediler size söyledikleri başka bişiy warmı?yardımlarınızı bekliyorum

Sen bebek yaptinmi yine yoksa vazmi gectin sendrom yuznden benimde bebegim dany wolker hidrosefali simdi 3 aylik cevap veririsen sevinirim

Sen bebek yaptinmi yine yoksa vazmi gectin sendrom yuznden benimde bebegim dany wolker hidrosefali simdi 3 aylik cevap veririsen sevinirim
Benim bebeğime de dandy walker teşhisi konuldu, malesef sonlandırıldı. O kadar çok üzgünüm ki aradan 1 yıl geçmesine rağmen acım bir an olsun geçmedi ve hala hamile kalmaya cesaretim yok.

Sizde bilirsiniz ki insanlar kötü anılar yaşayınca kendisi gibi olan var mı , acaba sonra ne oldu, sağlıklı bebekleri olan var mı diye arayış içerisine giriyor. Eğer paylaşırsanız burada bizlere de birazcık umut olursunuz.

Merhaba arkadaşlar bende hastalığı ilk duyduğumda araştırma telaşına girdim.bir umut var mı diye bakmadığım yer kalmadı.en azından paylaşmak istedim benim gibi arayış içinde olanlar için.22 haftalık gebeyim.18. Haftada öğrendim bebeğime dandy walker teşhisi konuldu.daha sonra fetal eko,amniyosentez,fetal mr çekildi.ekoda kalpteki wn önemli iki damarın ters olduğunu öğrendik.bebek doğduğunda kirli kan vücuda gidiyormuş ve morarmaya başlıyormuş.yani dogar doğmaz ameliyat olması gerekiyor oğlumun.başarı oranı %80 miş.amniyosentezde bir sorun çıkmadı.mr da ise iki beyincik arasındaki vermis denilen bölümün gelişimi geri kalmış.hidrosefali yok,organlarda herhangibir anomali tespit edilemedi.heyet iki kez toplandı ve sonuç olarak kontrol altında hamileligin devamına karar verildi.gelismeler nasil olur bilmiyorum ama rabbim herkesin bebeğini korusun sağlık sıhhat versin.

Çok uzun zaman geçmiş bebeğiniz oldu mu sağlıklı mı acaba bende aynısını yaşıyorum

Benzer şeyler yaşıyorum şuan bebeğimde birncok anomali var .neden karar veremiyorum bilmiyorum . Belirsizlik içinde ruhum daralıyor

O kadar üzüldüm ki bebeğini bu sendrom yüzünden aldıran arkadaşlarıma.. Anlattıklarınızın birebir aynısını Aralık 2021 tarihinden itibaren yaşamaya başladım detaylı ultrasonda farkedilen kol ve bacak boyu kısalığı beyinde 16 mm lik bir boşlukla başladı.. Defalarca detaylı ultrason yapıldı MR önerildi amnisentez vs. Gittiğim her doktor bebeği aldırmam konusunda baskı yaptı diyebilirim vicdanımızla oynadılar. Evet kulak astım çok üzüldüm ağır engelli olacak dediler. Kalbinin sesini her duyduğumda olumsuzluklar aklımdan silindi. Hamilelik döneminde yaptıracağınız testler sonucu amniyosentez veya MR tedavi amaçlı olmayacaktır sorun varsa bebeğinizi alacaklar yoksa vakit ve para harcadığınızla kalacaksınız bu sebeple önermiyorum. Ve o gün geldi 10 Mart 2022 37 haftalıkken sezeryana alındım bu arada bebeğimde anomali olduğu için özel hastaneler doğumu kabul etmedi araştırma hastanesinde doğum yaptım. Dakikalar geçti kordon kesilince yaşamaz dedikleri bebeğimin sesini duydum gelişim geriliği ve biraz zayıf (2000 gr doğdu) olduğu için yalnızca 6 gün küvezde kaldı. Dandy Walker denilen bebeğimizi eve getirdik diğer bebekler gibi şuan hiçbir fark yok emmesi gülümsemesi tepkileri herşeyi normal. Evet bir hastalığı var sürekli beyin cerrahisi takip ediyor hidrosefalisi yok denecek kadar az diyor doktorumuz. Buralarda yazılan yorumları çok okumuştum hamileliğim döneminde bende hep umut olmak istedim. Sakın umudunuzu kaybetmeyin ve kulak asmayın söylenilenlere bebeğinizin neyi olduğunu bilin ama onu aldırarak canınızdan ayırmayın veren zaten alacağı zamanı çok iyi bilir herkese bol şifa
Diliyorum inşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza.

Merhaba ne sevindim okuyunca ne umutlandım bilemezsiniz. Şu an nasıl oğlunuz ve gelişimi ?

Şuan bebeğinizin durumu nasil bu süreçte neler yaşadınız

Şuan bebeğinizin durumu nasil bu süreçte neler yaşadınız
Anlattıklarınızda kendi hamileliğimde verdiğim mücadele gözümün önüne geldi sadece keşke bu kadar araştırmasaydım uğraşmasaydım da hamileliğimi keyifli geçirseydim diyorum. Çünkü cani kadın doğumcuların söyledikleri genelde boş çıkıyor beni öyle korkuttular doğumdan önce beşik alamadım bebeğime. Doğduğunda Allah korusun yatalak olacak yaşamaz dediler dandy Walker teşhisi ama şuan 6 aylık çok şükür gayet sağlıklı bir gülüşü tüm geçmişi unutturuyor size tavsiyem rahatça geçirin hamileliğinizi ameliyat falan diyorlar hiçbiri olmuyor içiniz rahat olsun. Özel hastaneler doğumu kabul etmedi yeterli ekipman olmaz burda araştırma hastanesinde yapacaksınız dediler doğumu. Perişan bir şekilde geçti doğumum. Çok şükür ki sağlıklı bir şekilde getirdim evime. Şuan beyin cerrahisi takip ediyor durumunu ilaç vs yok rutin kontrol kadın doğumcular ultrasona bakıp bu kadar net konuşuyor beyin cerrahi doktoruna bazı sorular soruyor büyüdükçe görücez diyor elde avuçta olmayan çocuğa net konuştuklarına sinir oluyorum annelere en güzel zamanlarını zehir ediyorlar. ayrıca Dandy Walker bir sendrom yalnızca takip altında olacak bu kadar içiniz ferah olsunnn:)

Bende aynı durumları yaşadim normal dogumla aldilar bebegimi ve simdi 2 aylık hamileyim tekrar ayni seyler olur mu diye ödüm kopuyor

Çok uzun zaman geçmiş bebeğiniz oldu mu sağlıklı mı acaba bende aynısını yaşıyorum
Geçen sene bende aynı durumu yasadim 24 haftalik hamile iken ayrintili.ultrasonda fark edildi ve normal.dogumla.aldilar bebegimi simdi 2 aylik hamileyim ama ayni seyler olur diye cok korkuyorum umarim sende saglikli bir sekilde bebegine kavuşursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…