Hamileliği paylaşmak

Neden peki? Biraz açsanız

Ben de paylaşmadım. 2.5 aylık gibi aileme söyledim. Sonra iş yerime söyleyince yayıldı orada zaten. Yakın çevreme annem söyledi. Sosyal medyamda bebek doğduktan 2-3 ay sonra kendimi bebekle koymuştum.
Ben nazardan korkmuyorum ama sosyal medyayı aktif kullanmıyorum. Bir de olan var olmayan var bu tarz şeyleri insanların gözüne sokmayı doğru bulmuyorum.
Hamileliği de böyle karın çıktıktan sonra paylaşılan fotoğrafları daha sevimli buluyorum.

Canım öncelikle nazar falan değeceğine inanmıyorum. Rabbim bir bebeğe can verdikten sonra hangi basit bir kulun kötü niyeti ya da gözü buna engel olabilir ? Biz kimiz bizim gözümüzünz gücü ne ki Rabbimin kararının, yazdığı kaderin karşısında buna engel olsun güzeli bozsun. Nazar ile alakalı Profesor İlahiyatçı Mehmet okuyanın mealini ya da açıklamalarını dinlemeni tavsiye ederim o yönden için rahat eder.

Bana soracak olursan ben 4 aylıkken paylaştım sebebi ise hem ikili tarama testi vs geçsin hem cinsiyeti öğrenmiş olayım diyeydi . Allaha şükür her gün duamı ederim bebeğim Allahıma emanet.

Sevincinş paylaşma isteği çok normal içinden nasıl geliyorsa öyle yap hayırlı olsun canım 🤲🏻
Ya çok açıklayıcı ve mantıklı konuştun. Meallere bakacam ben şimdi çok teşekkür ederim♡

Ben de paylaşmadım. 2.5 aylık gibi aileme söyledim. Sonra iş yerime söyleyince yayıldı orada zaten. Yakın çevreme annem söyledi. Sosyal medyamda bebek doğduktan 2-3 ay sonra kendimi bebekle koymuştum.
Ben nazardan korkmuyorum ama sosyal medyayı aktif kullanmıyorum. Bir de olan var olmayan var bu tarz şeyleri insanların gözüne sokmayı doğru bulmuyorum.
Hamileliği de böyle karın çıktıktan sonra paylaşılan fotoğrafları daha sevimli buluyorum.
Patik paylaşmak ayıp olur mu ki?

Neden peki? Biraz açsanız

Görgüsüzlük gibi geliyor. Sorandan özellikle saklamazdim tabi ki söylerdim.
Ama kimse sormadan ortalıga yayınlamak bana göre degil. Herkes ayni duygularla bakmiyor. Etrafimda yıllardır bebek icin cabalayanlar varken gözüne sokar gibi paylasmak bana ayıp gelir.

Bir de gereksiz buluyorum yani, o da var. Burda bile pek paylasmam. Suan 31. Haftadayim cok özel bir durumum var, bilen üye sayısı 3-5.

Görgüsüzlük gibi geliyor. Sorandan özellikle saklamazdim tabi ki söylerdim.
Ama kimse sormadan ortalıga yayınlamak bana göre degil. Herkes ayni duygularla bakmiyor. Etrafimda yıllardır bebek icin cabalayanlar varken gözüne sokar gibi paylasmak bana ayıp gelir.

Bir de gereksiz buluyorum yani, o da var. Burda bile pek paylasmam. Suan 31. Haftadayim cok özel bir durumum var, bilen üye sayısı 3-5.
Elbette öyle ama insan sevincini paylaşmak istiyor. Benim paylaşım bir bebe patiği idi öyle göbeğimi paylaşayım kafası yok. Düşüncelerinzle hem fikirim ama bilemedim şimdi

Patik paylaşmak ayıp olur mu ki?

Ben paylaşmazdım. Daha 2 aylık bebeği ilan etmek bana göre değil pek. Ayıp diyemem ama bana doğru gelmiyor. 20. Hafta detaylıda sağlıklı bir bebek olduğunu görene kadar eve patik bile sokmak bana yanlış geliyor.
Çünkü bir problem yaşandığında evde gördüğün bir patik durumu çok dramatik hale getirebiliyor.
Bir de birileri sormadan yine gebelikten bahsetmek falan da garip. Sevincinizi en yakınınızdaki sevdiklerinizle paylaşmak yetiyor olmalı. Sosyal medyada paylaşma ihtiyacını ben pek anlayamıyorum.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar. 2 aylık hamileyim ve sosyal medyamdan paylaşım yapmak istiyorum ama korkularım var. Ya nazar olursa, ya düşerse, ya bla bla vs. Bir çok iç ses çelişkisi. Sizce paylaşmak görgüsüzlüğe girer mi? Ayıp olur mu?
Ben paylaşma taraftarıyım. Ama eş dost paylaşma diyor. Ya özet geçmek gerekirse. Hamile olduğumun sevincini paylaşmak istiyorum amalar ve acabalar var? Sizler neler yaptınız? Fikirlerinize talibim♡♡
ben nazara inanmazdım pek. hala aslında öyleyim ama 2 kere düşük yaptım en son 2 buçuk hafta önce. ve baya da ilerleyen bi hamilelikti. ilk gebeliğimi paylaşım yaptım 10 gün içinde düşürdüm. ikinciyi yani 2 buçuk hafta önce paylaşım yapmamın üzerinden yine 10 gün geçmeden hiçbir şey yokken bebeğimin kalbi durdu. durmuş daha doğrusu lekelenmem başlayınca öğrendim. bir daha hamile kalabilirsem paylaşım yapmayı düşünmüyorum. ya sosyal medyayı kullanmayı çok seviyorum sürekli hamilelik 2 ay 3 ay 4 ay 5 ay vs görsel paylaşmak istemiştim ama çok kem göz var. bir de gerçekten kendini beğenmişlik olmasın ama etrafça çok göze batan bir çiftiz. sanırım nazar var ve biraz daha gebeliğiniz otursun acele etmeyin derim...

Back
X