merhaba arkadaşlar. ikinci hamileliğim geçen hafta test yaptırdım.ikili test.bugün sonucunu aldım ve yııldım.bebeğimin down sendromu olabileceğini amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi.ne olur bana yardımcı olun.sabahtan beri ağlıyorum.bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olsun lütfen .
sonuçlar şöyle...
crl 69mm
gebelik haftası 13 0
ense kalınlığı 0,8mm
hcg 65.3 1.86 düzeltilmiş mom
papp-a 1,08 0,38 düzeltilmiş mom
kombine risk 1/751
ikili test 1/107
yaşriski 1/802
trisomy 18+nt 1/10000
merhaba arkadaşlar yani bu testler insanı ancak bu kadar harab eder.inanın o kadar yoruldm ki oğlumla bile ilgilenemiyorum.dörtlü test sonuçlarını aldık ve dr.istediğimiz gibi olmadığını söledi.amniyosentez yapalım dedi.ultrason ile baktı ama herşey normal.bence yüzde 95 normal çıkar ama içimiz rahat etsin diyo.bende bebeğimi aşdırmak istemediğim içişn amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum.ama içim içimi yiyor.bana önerebileceğiniz birşey varsa lütfen yardım edin.delirmek üzereyim artık.
dörtlü test sonuçlarım şöyle...
afp.25.00 0.61 mom
ue3.0.75 0.60 mom
hcg.49.00 1.33 mom
inh-a.209.00 1.06 mom
afp normal spina bfida. 1.57000
risk of down syndrome using age of risk. 1.760
risk of down syndrome using age and biochemical markers . 1.298
trisomy 18. 1.32584
sınır 270 geçmişiz ama ikili testten sonra dörtlü testte böyle sınırda çıkınca mahvolduk ya eşimde bende
ultrason sonuçlarında herşey normal.
Canım benimde 3 lü testim riskli çıktı.İnan doğru dürüst kimsede bilmiyor çevremden bunu yaşadığımızı.Çünkü risk çıkacak bilinciyle gittim.Herkesinki gibi süper çıkmaz benimkide dedim.Bir çok doktora gittim hepsi amniyosentez dedi.Dörtlü bile önerilmedi.O kadar rahattımki rahatlığım doktorları rahatsız etti.Kendin ettin kendin çek der gibi bana 'sana yapacak bir şey yok' dediler.Ultrasonda,ayrıntılıda her şey normal çıktı.Amniyosentez istemeyincede fazla diretmediler ve doğumu bekleyelim dediler.Doğumuma 3 ay var.Bende eşimde önemsemiyoruz elimizdeki testleri üstelik ilk bebeğimiz.Allaha sığındık aklımızdan kötüyü hiç geçirmedik hissetmemeye çalıştık.Her şey Allahtan diyoruz ve demekle kalmıyor uyguluyoruzda.Allah korusun eğer ters giden bir şeyler olursada bizim için o hayırlı olduğu için olacaktır.Rabbimden gelene razı olmaktan başka çaremiz yok.Şu saatten sonra hiç bir canı tehlikeye atamayız.Hayatta hiç bir şey yüzde yüz kesin değildir.Kesin özürlü denilen çocuk sapa sağlam doğabilir.Kesin sağlam denilen çocuk özürlü doğabilir.Sen Allaha sığın ve dua et.Ama yok ben kendimi ve eşimi rahatlatamıyorum diyorsan amniyosentez yaptır rahatla.Ben eğer yaptırsaydım ve bebeğime bir şey olsaydı vicdanen kendimi hiç affetmezdim.Bir risk yüzdeside kendime yaptım ve beklemeyi Allaha sığınmayı seçtim.Sen hangi şekilde kendini rahat hissedeceksen onu yap.Allah hakkımızda hayırlısını versin....
senin adına çok sevindim . bebeğini sağlıklı bir şekilde almışsın allah analı babalı büyütsün inşallaharkadaşlar artık bebişimi kucağıma aldım.çok şükür sağlıklı bir bebek.korkmama ve yaptığım strese değmezmiş yazık eşimde bende ailelerimizde mahvolduk.bunu şunun için yazıyorum.benim gibi test sonuçları kötü çıkan arkadaşlar varsa üzmesinler kendilerini.bunlar sadece para tuzağı...... ikili testin üstüne 4 lü yaptırdık oda kötü çıktı.amniyosentez yaptırdım.bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım.çok şükür birşey olmadı.sonuçta temiz çıktı ama yinede içimde acaba olabilir mi şüphesi taşıdım hep.ama hepsi boşunaymış.bebeğim çok iyi ve benimle..... bana o günlerimde destek olan herkese teşekkür ediyorum.
merhaba arkadaşlar. ikinci hamileliğim geçen hafta test yaptırdım.ikili test.bugün sonucunu aldım ve yııldım.bebeğimin down sendromu olabileceğini amniyosentez yaptırmam gerektiğini söyledi.ne olur bana yardımcı olun.sabahtan beri ağlıyorum.bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olsun lütfen .
sonuçlar şöyle...
crl 69mm
gebelik haftası 13 0
ense kalınlığı 0,8mm
hcg 65.3 1.86 düzeltilmiş mom
papp-a 1,08 0,38 düzeltilmiş mom
kombine risk 1/751
ikili test 1/107
yaşriski 1/802
trisomy 18+nt 1/10000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?