hamileliğim kabusa döndü.ikili test beni mahvetti

merhaba arkadaşlar yani bu testler insanı ancak bu kadar harab eder.inanın o kadar yoruldm ki oğlumla bile ilgilenemiyorum.dörtlü test sonuçlarını aldık ve dr.istediğimiz gibi olmadığını söledi.amniyosentez yapalım dedi.ultrason ile baktı ama herşey normal.bence yüzde 95 normal çıkar ama içimiz rahat etsin diyo.bende bebeğimi aşdırmak istemediğim içişn amniyosentez yaptırmayı düşünmüyorum.ama içim içimi yiyor.bana önerebileceğiniz birşey varsa lütfen yardım edin.delirmek üzereyim artık.
dörtlü test sonuçlarım şöyle...
afp.25.00 0.61 mom
ue3.0.75 0.60 mom
hcg.49.00 1.33 mom
inh-a.209.00 1.06 mom
afp normal spina bfida. 1.57000
risk of down syndrome using age of risk. 1.760
risk of down syndrome using age and biochemical markers . 1.298
trisomy 18. 1.32584
sınır 270 geçmişiz ama ikili testten sonra dörtlü testte böyle sınırda çıkınca mahvolduk ya eşimde bende
ultrason sonuçlarında herşey normal.

ya kızlar çok üzüldüm.. bende yeni yaptırdım ikili testimi sonucunu bi hafta sonra alıcam. ama ultrasona gittiğimde cıkarken bi sorun varmı diye sordum raporu aldm hayır dedi.. umarım bi sorun yoktur. bu konuda bende cok endişeleniyorum. allah hepinizin yar ve yardımcısı olsun.

Canım benimde 3 lü testim riskli çıktı.İnan doğru dürüst kimsede bilmiyor çevremden bunu yaşadığımızı.Çünkü risk çıkacak bilinciyle gittim.Herkesinki gibi süper çıkmaz benimkide dedim.Bir çok doktora gittim hepsi amniyosentez dedi.Dörtlü bile önerilmedi.O kadar rahattımki rahatlığım doktorları rahatsız etti.Kendin ettin kendin çek der gibi bana 'sana yapacak bir şey yok' dediler.Ultrasonda,ayrıntılıda her şey normal çıktı.Amniyosentez istemeyincede fazla diretmediler ve doğumu bekleyelim dediler.Doğumuma 3 ay var.Bende eşimde önemsemiyoruz elimizdeki testleri üstelik ilk bebeğimiz.Allaha sığındık aklımızdan kötüyü hiç geçirmedik hissetmemeye çalıştık.Her şey Allahtan diyoruz ve demekle kalmıyor uyguluyoruzda.Allah korusun eğer ters giden bir şeyler olursada bizim için o hayırlı olduğu için olacaktır.Rabbimden gelene razı olmaktan başka çaremiz yok.Şu saatten sonra hiç bir canı tehlikeye atamayız.Hayatta hiç bir şey yüzde yüz kesin değildir.Kesin özürlü denilen çocuk sapa sağlam doğabilir.Kesin sağlam denilen çocuk özürlü doğabilir.Sen Allaha sığın ve dua et.Ama yok ben kendimi ve eşimi rahatlatamıyorum diyorsan amniyosentez yaptır rahatla.Ben eğer yaptırsaydım ve bebeğime bir şey olsaydı vicdanen kendimi hiç affetmezdim.Bir risk yüzdeside kendime yaptım ve beklemeyi Allaha sığınmayı seçtim.Sen hangi şekilde kendini rahat hissedeceksen onu yap.Allah hakkımızda hayırlısını versin....

ben de amniyosentez olanlardanım.2li testim de 3 ü tesitim de riskli çıkmıştı.çok şükür amniyosentez temiz çıktı.30. haftadayım......zaman çabuk geçiyor kızlar.o amniyosentezi beklerken hiç geçmicek gibi gelmişti...ama geçiyor.......

canım umarım bebişin sağlıklıdır.ben zaten hiç aldırmayı düşünmedim.allaha sığındım.ama üçlü teste kimse güvenmiyor.canını sıkma bence.doğruluk payı diğerlerine göre daha düşük ve yanılma payı çok yüksekmiş siteden okuduğum kadarıyla.umarım bebişlerimiz sağlıklı doğar.ama çocuk sağlıklıysa bile bu stresten birşey olacak diye korkuyorum.

öncelikle hayırlısı olsun sizin adınıza..bişey sormak istiyorum Allah korusun amniyosentez yaptırdığında da risk var derseler bebeğini aldıracakmısın??

benim ikili testim de üçlü testim de normal çıkmıştı.ultrasonda da herşey normal gidiyodu.3 gün önce detaylı ultrasona girdim ve dünyamız başımıza yıkıldı.bebeğemen bütün vücudu su toplamış.hemen amniyosentez yapıldı.yarın çabuk çıkan sonucu alıcaz.sonra da kordosentez yapılacak ve tedavi seçeneği değerlendirilecek.diyeceğim o ki bu testlere hiç kafayı takmayın.amniyosentez de çok kolay 2 dakikalık bi işlem.allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah

arkadasım benim 1/50 çıkmıştı ikili tarama testi sonucum
amniyosentez yaptırdım riskim yüksek çıktığı için dün sonucum geldi çok şükür tertemiz

Arkadaşlar benimde biyokimyasal riskim 1/16 çıktı diğer tüm değerler normalmiş çok üzülüyorum haftaya 4lü test yaptırıcam

bu testler insanı bunalıma sokmaktan baska birşey değil. benim de ikili testi 1/50 çıktı. ilk duyduğumda uykularım kaçtı. ağlamaktan gözlerim şişti. ama burda yazılanları okudukça rahatladım. doktorum amniosentez dedi direk. ama ben pek istemiyorum yaptırmayı. ne olursa olsun kıyamam bebğime. ama eşimi ikna edemiyorum.

iste sirf bu yuzden biz bu testlerin yapilmasini istemedik, Allaha sigindim ne takdir ederse kabulumdur. Diyelimki test kotu cikti, ama dogum saglikli oldu? onca ay size yasatilan o sikintinin hesabini kim verecek??? hemde mutlu huzurlu sakin olarak gecirmeniz gereken bir hamilelik varken. yada diyelimki test kotu ve bebek kesin rahatsiz, o cocuk olecekmi simdi??
yada 3. ihtimal sivi alinirken 200'de bir dusuk riski var, boyle bir islem sonucunda bebek olurse ki o kadar buyumus bebek mecbur suni sanciyla dogacak, bu kadar buyuk bir risk alinirmi??
yaptiranlara birsey diyemiyorum ama yasiniz 35 ve uzeri degilse, sirf doktorlar oneriyor diye istenen testleri bir kez daha dusunelim.
sonra hepimizin hayati kabusa donuyor iste.

Bence 2 li testen sonra hemen amniyosentez yaptırmamak lazım birkaç doktorla görüşmemde 1 değerin düşük olması birşey ifade etmediğini söylediler 3 lü test hatta şuan yeni trend 4 lü test yaptırıp sonuca bakıp ona göre karar vermek lazım hatta ben 4 lü testim sorunlu dahi çıksa amniyosentez yaptırmadan iyi bir profesöre görünmeyi düşünüyorum. Sonuçta bu testler tanı koymuyo olasılığa bakıyo o yüzden hiç riske girmeyi düşünmüyorum.
Çevremde bu çocuğu aldır deyip o kadar çok sağlam çocuk dünyaya getiren varmışki. Bende bunları duydukça rahatlıyorum...

TESTLERE ÇOK GÜVENMEYİN DOĞRU SONUÇLAR DEĞİL BENİM DE 3,HAMİLELĞİM 2,sürekli alınsıns alınsın dediler aldrımadım...Şimdi zeki cin gibi 4 yaşında kızım var her denene inanmayın sağlıklı çocuklarınza diri diri kıydırmayın

evet bu testler afrika gelişmemiş ülkeler dahil bir çok ülkelerden hamile kadınlardan alınan istatistik sonucu

arkadaşlar artık bebişimi kucağıma aldım.çok şükür sağlıklı bir bebek.korkmama ve yaptığım strese değmezmiş yazık eşimde bende ailelerimizde mahvolduk.bunu şunun için yazıyorum.benim gibi test sonuçları kötü çıkan arkadaşlar varsa üzmesinler kendilerini.bunlar sadece para tuzağı...... ikili testin üstüne 4 lü yaptırdık oda kötü çıktı.amniyosentez yaptırdım.bebeğimi kaybetme korkusu yaşadım.çok şükür birşey olmadı.sonuçta temiz çıktı ama yinede içimde acaba olabilir mi şüphesi taşıdım hep.ama hepsi boşunaymış.bebeğim çok iyi ve benimle..... bana o günlerimde destek olan herkese teşekkür ediyorum.

senin adına çok sevindim . bebeğini sağlıklı bir şekilde almışsın allah analı babalı büyütsün inşallah

arkadaşım senin için sevindim..
bu konuda mağdur çok insan var ben yaptrmadım yaptırma taraftarıda değilim... biz takdire inanmışız allahtan gelenden kaçılmaz...
üstelik olumsuz sonuç alıp bebeği sağlıklı doğan ve hamileliği boyunca acı çeken insanlar duyuyorum... en iyisi yaptırmamak..

ikili test sonuclarim asagidaki gibi

Serbest Beta - hCG 70.62 IU/L
PAPP-A 0.82 IU/L

Arkadaslar Sonuclar normalmidir?

arkadaşlar sakın üzülmeyin.benim 50/1 risk çıkmıştı.amniyosentezde yaptırdım.hiç zor değil.sonuç temiz çıktı.bu sorunu yaşayan tüm anne adaylarına tavsiyem dua edin.ve sakın amniyosentezden korkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…