Hamileliğimde herkes söz sahibi

bana dr um cig ete dokunma tatliya fazla yuklenme sut yogurt su bol tuket gerisi zaten sen ne yesen onada yarayacak demisti
bebek oyle bir seyki yediginiz herseyin faydali kismindan yararlaniyor vitaminler ve minarellerden yani
sizinkiler biraz abartarak yasiyorlar sanirim cocuk oyle ay caydanlik kaldirdim dustu denecek bisey degil bi caydanlik kaldirmayla dusmez toplum.olarak hamileligi hastalik olarak gormekten vazgecemedik
birsey diyen olursa dr izin verdi dersiniz kime ne senin ne yediginden ya

Maalesef bizim toplumumuzda herkes söz sahibi hissediyor kendini. Ben açıkçası insanlar kırılır mı kırılmaz mı düşünmüyorum ‘bir çocuğu annesinden başka kimse daha çok düşünemez’ diyorum . Millet düşünüyor mu ben kırılıyor muyum? Kırılmıyor muyum...
o yüzden sende boşvermeyi öğren canım.
Ben 12 haftanın sonuna kadar kullandım Progestan (günde 6 adet ) o sebeple korkma . İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına

evime gelen yardımcım 9 ay bilfiil ev temizliğinde çalışarak doğum yaptı

Perşembe benim evi temizledi, Salı doğurmuş, Çarşamba başka bir şey söylemek için aradığımda öğrendim ve şok oldum

(neden çalıştırdın diyen arkadaşlara da açıklama yapayım, doğuruncaya kadar haberim olmadı ki)

valla bende elle yerleri silip dip kose temizlik yapip doguma gittim allah doğru baksin yeterki tabiki sakinmak gerek korumak gerek ama caydanlik kaldirdin da abarti yani insanlar son haftalara kadar calisiyor onlar napiyor

maşallah :)
keşke bende tutabilsem çenemi

Çaydanlık kaldırmakla çocukmu düşermiş nasıl bir çaydanlık o kıraathane çaycısı mı 100 kişilik olan

Kayınpederinizi hoş görün. Yaşı geçkin insanların düşünceli olma stili bu. He der yine bakarsınız keyfinize göre. Eşinizin de ilk hafta heyecanıdır. Zamanla alışır ve daha rahatlar. Ama arkadaşlarınızın tutumu hiç hoş değil. Kadın kadının halinden anlamalı zaten endişelisinizdir kanama için, bir de yok düşer, vay oturdun. Hiç hoş değil. İlişkinizi gözden geçirin

arkadaşların çok patavatsızmış sende onlara karşı patavatsız ol kp özünde iyi bir insansa sizi sevdiğinizi düşünüyorsanız idare edin yaşlılar bazen aksi olabiliyor yok sizi sevmiyor sürekli kırıcı eleştiri yapıyorsa onada patavatsız olun

Çocuğu içinde tutamıyorsan öl sen ne demek yahu. İnsanların bu kadarını da demesine fırsat vermeyin Allahaşkına. Dehşet derecede iğrenç.
Doktor ne diyorsa onu yapın da diyemicem. Gerçekten işinin ehli bir doktorsa güveniyorsanız hastaya para olarak bakmıyorsa doktorun dediğini yapın. Bol bol da bu konuyla ilgili okuyun. Gerisini de hayatınızdan uzaklaştırın.

Valla kayın pederinize aynen şunu söylerdim: hayırdır babacağım kaç çocuk doğurdun da bu kadar konuşuyorsun?

O değilde canım patates kızartması çekti

Ayni benim yasadiklarim...

Ozellikle annem cok yogun baski yapiyor bu konuda. Etraftan ne duysa gelip bana uyguluyor. Ornegin bir arkadaşı kesinlikle limon yemesin demis. Hamileligimin baslarinda salatama hic bir seyime limon koydurmadi. Allahim cildiracaktim limonlu salataya as eriyordum resmen. Bir patlana gecirip limon yeme noktasina gelince bıraktı.

Yumurtadan tiksindim yiyemiyorum gorunce bile midem bulaniyor ama israrla her gun yumurta hasladi bana. Bazi gunler anne yapma nolur diyince Canan Karatay'in hamileler gunde 9 yumurta yesin dedigini soyluyordu.

Etrafimdaki birkac kisi daha boyle tuhaf tuhaf seyler anlatiyordu ve bende bunlardan korkup, kafaya takinca adimi vesveseli, takintiliya cikardilar. Bende ne mi yapiyorum artik? Hic bir sey sormuyorum gebelikle ilgili. Merak ettigimi forumlarda arastiriyorum. Kendileri istediklerini konusuyorlar ama bir sey sorunca dalga geciyorlar cunku.

Simdi bebek alisverisine geldi. Kafamda dusunceler var mesela su kadar sundan alirim diyorum hic gerek yok boyle alirsin, odayi soyle yapacağım diyorum ona mudahale.

6 aydan sonra kendi odasina geçirecegim. Sakin oyle bir hata yapma ...bla bla bla...

Bu bizim toplumda geleneksellesmis. Hamileye hasta gibi davranmak, onu her seyden korkar hale getirmek, zaten hormonlar tavan, kafamiz karisik. Sag olsun iyice baski uyguluyorlar.
Inanin cevremde su konularla konusup rahatlayacagim insan yok. Bende bu yuzden hiv bir sey konuşmuyorum, paylasmiyorum artik...

Geç söyleseydin iz keşke ilk 3 ay kimsenin bilmemesi daha makul oluyor.. evet tepkiler aşırı olmuş , patates kızartması alt tarafı 7 haftalık bebek haşhaş tohumu kadar zaten ne zararı.. yada bir bebeği içinde tutamiyorsan öl diyen arkadasta sacmalamis ... Düşük çok yaygın , gebeliklerin çoğu riskli en azından ilk 3 ay dinlenerek geçirmek en doğrusu deseler anlarım..

Canım bayağı zor bi durummuş. Çok yakınların, ne tepki versen batar kötü olursun ama sana şunu diyeyim; benim düşük tehlikem vardı sadece ağır kaldırmadım ama her işi yaptım. Hiç kasmadım. Şunu bunu yememeliyim demedim. Öyle olduğum halde düşük yqpmadım. 26. Haftadan sonra taşındık . Eşimle evi beraber düzenledik, eşim yokken herşeyi yaptım kısmadım. 26. Haftadan sonra erken doğum riskim vardı ilaç kullandım ve hep yattım. Allah razı olsun yemek temizlik bulaşık her işi eşim halletti. 36. Haftamda kayınvalidem geldi yqnımda şu an o var. 40. Haftaya girdim ama bebeğimin hala gelmeye niyeti yok. Anlıycan allahım tutunacak bebek dediyse merdivenden düşsen de tutunuyo. Sen bence onların yanındayken pek birşey yapma, bu durumun tadını çıkar. Madem bişey yapma diyolar o zaman yat, onlar işleri yapsın. Kv, kp in yanında biraz beslenmene dikkat et. Bebeğin olunca keşke yatsaymışım dersin emin ol tepki versen kötü olursun en iyisi bişey deme rahatlığın keyfini çıkar 

Hamileliklerimde doktorumun söylediği tek cümleyi yaziyorum
Siz de çevrenizdekilere soyleyin
"Deniz 'cim hasta degilsin, hamilesin hayatina aynen devam edeceksin "
Ne patavatsız bu millet ya .
Takmayin kafaniza

Bende hamileyim. Benim de hamileligim riskli. Takilma insanlar hep konusur.Onu yeme,onu icme vs Bende hı hı deyip geciyorum.Yoksa vallaha cekilmez. Birde bu ara surekli uykum var.Bunun uzerine istisnasiz herkes uyu uyu bu gunleri cok arican deyip guluyorlar.Yani bitmez.

Hatayı ilk 3 ay dolmada. Herkese söylemekle yapmışsınız.

Ayrıca kırmadan insanlara söylemek mümkün değil oyüzden kıracaksınız çünkü bu doğumdan sonra emzirme ve çocugun uyku düzenine kadar karışmakla devam eder gider.
Baştan önleminizi alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…