- 17 Aralık 2015
- 27.131
- 49.640
- 598
- Konu Sahibi esereklikoala
-
bana dr um cig ete dokunma tatliya fazla yuklenme sut yogurt su bol tuket gerisi zaten sen ne yesen onada yarayacak demisti
bebek oyle bir seyki yediginiz herseyin faydali kismindan yararlaniyor vitaminler ve minarellerden yani
sizinkiler biraz abartarak yasiyorlar sanirim cocuk oyle ay caydanlik kaldirdim dustu denecek bisey degil bi caydanlik kaldirmayla dusmez toplum.olarak hamileligi hastalik olarak gormekten vazgecemedik
birsey diyen olursa dr izin verdi dersiniz kime ne senin ne yediginden ya
valla bende elle yerleri silip dip kose temizlik yapip doguma gittim allah doğru baksin yeterki tabiki sakinmak gerek korumak gerek ama caydanlik kaldirdin da abarti yani insanlar son haftalara kadar calisiyor onlar napiyorevime gelen yardımcım 9 ay bilfiil ev temizliğinde çalışarak doğum yaptı
Perşembe benim evi temizledi, Salı doğurmuş, Çarşamba başka bir şey söylemek için aradığımda öğrendim ve şok oldum
(neden çalıştırdın diyen arkadaşlara da açıklama yapayım, doğuruncaya kadar haberim olmadı ki)
maşallah :)aaaa ben 4 ay bittikten sonra söyledim ailelere yaklaşık 17-18 haftada falan
daha söylemeyecektim de o esnada bir arkadaşım aniden annesini kaybetti o duygusallıkla en azından torun haberi vermiş olayım insanlar diye söyledim
ne kadar az kişi bilirse o kadar az kişi yorum yapar kafam da rahat olur, genel olarak hayat felsefem budur benim :)))
Bunu diyen arkadaşınızla iletişimi bi kesin önce de, gerisine yav he he deseniz de olur, sert çıksanız da.
Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğumu öğrendim şuan 7 haftalık gebeyim. Sorun şu ki öğrendiğim günden beri herkes hamileliğim hakkında söz sahibi olabileceğini düşünüyor ve ben bu konuda kırmadan insanları nasıl susturacağımı bilmiyorum. Size birkaç örnek vermek istiyorum.
Hamileliği ilk öğrendiğimiz hafta kayınvalidem yemeğe çağırdı ve canımın birşey isteyip istemediğini sordu. Zaten ilk haftalarda aşerme durumu olmuyor bildiğim kadarıyla yada ben yaşamadım. Patates kızartmasını çok severim onu söyledim. Akşam sağolsun yemeğin yanına patates kızartması yapmış. Size yemin ederim 1 lokma yiyemedim çünkü kayınpederim taktı yok efendim bu yenmezmiş yok nasıl besleniyormuşum yok çocuğa birşey olurmuş 9 ay kendimi tutacakmışım böyle anne baba olunmazmış. Birde bunu tatlı dille söylemek varken bildiğin azarlar gibi söylemesi canımı sıktı. kayınvalidem de üzüldü kendini suçlu hissetti.
Birde cumartesi günü doktor randevum vardı rahimde kanama alanı var riski dedi doktor progestan verdi. Aynı gün arkadaşlarımda ziyaretime geldi sohbet muhabbet ediyoruz ayağa kalkıyorum yok öyle hareket edilmez, koltuğa biraz sert oturuyorum yok yapma, çaydanlığı kaldırıyorum ohooo sen bu çocuğu tutmak istemiyorsun içinde gibi saçma sapan yorumlar. Diğer arkadaşım işi bırak sürekli yatman lazım dedi doktor öyle birşey söylemedi dememe rağmen şuan yapman gereken tek şey karnındakine iyi bakmak bir çocuğu bile içinde tutamayacaksan öl sen gibi şeyler söyledi. Eşim sürekli onu yeme bunu yeme şunu yapma. İnanın bunaldım. İlk hamileliğim belkide bilmediğim şeyler vardır ama cidden o kadar düşüncesiz bir insan değilim bende düşünüyorum karnımdakini. Sizden fikir istiyorum insanların böyle davranması normal mi ben mi abartıyorum? Nasıl tepki vermeliyim? Ve bahsedildiği gibi çocuk bu kadar kolay düşer mi ben mi önemsemiyorum?
Canım bayağı zor bi durummuş. Çok yakınların, ne tepki versen batar kötü olursun ama sana şunu diyeyim; benim düşük tehlikem vardı sadece ağır kaldırmadım ama her işi yaptım. Hiç kasmadım. Şunu bunu yememeliyim demedim. Öyle olduğum halde düşük yqpmadım. 26. Haftadan sonra taşındık . Eşimle evi beraber düzenledik, eşim yokken herşeyi yaptım kısmadım. 26. Haftadan sonra erken doğum riskim vardı ilaç kullandım ve hep yattım. Allah razı olsun yemek temizlik bulaşık her işi eşim halletti. 36. Haftamda kayınvalidem geldi yqnımda şu an o var. 40. Haftaya girdim ama bebeğimin hala gelmeye niyeti yok. Anlıycan allahım tutunacak bebek dediyse merdivenden düşsen de tutunuyo. Sen bence onların yanındayken pek birşey yapma, bu durumun tadını çıkar. Madem bişey yapma diyolar o zaman yat, onlar işleri yapsın. Kv, kp in yanında biraz beslenmene dikkat et. Bebeğin olunca keşke yatsaymışım dersin emin olMerhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğumu öğrendim şuan 7 haftalık gebeyim. Sorun şu ki öğrendiğim günden beri herkes hamileliğim hakkında söz sahibi olabileceğini düşünüyor ve ben bu konuda kırmadan insanları nasıl susturacağımı bilmiyorum. Size birkaç örnek vermek istiyorum.
Hamileliği ilk öğrendiğimiz hafta kayınvalidem yemeğe çağırdı ve canımın birşey isteyip istemediğini sordu. Zaten ilk haftalarda aşerme durumu olmuyor bildiğim kadarıyla yada ben yaşamadım. Patates kızartmasını çok severim onu söyledim. Akşam sağolsun yemeğin yanına patates kızartması yapmış. Size yemin ederim 1 lokma yiyemedim çünkü kayınpederim taktı yok efendim bu yenmezmiş yok nasıl besleniyormuşum yok çocuğa birşey olurmuş 9 ay kendimi tutacakmışım böyle anne baba olunmazmış. Birde bunu tatlı dille söylemek varken bildiğin azarlar gibi söylemesi canımı sıktı. kayınvalidem de üzüldü kendini suçlu hissetti.
Birde cumartesi günü doktor randevum vardı rahimde kanama alanı var riski dedi doktor progestan verdi. Aynı gün arkadaşlarımda ziyaretime geldi sohbet muhabbet ediyoruz ayağa kalkıyorum yok öyle hareket edilmez, koltuğa biraz sert oturuyorum yok yapma, çaydanlığı kaldırıyorum ohooo sen bu çocuğu tutmak istemiyorsun içinde gibi saçma sapan yorumlar. Diğer arkadaşım işi bırak sürekli yatman lazım dedi doktor öyle birşey söylemedi dememe rağmen şuan yapman gereken tek şey karnındakine iyi bakmak bir çocuğu bile içinde tutamayacaksan öl sen gibi şeyler söyledi. Eşim sürekli onu yeme bunu yeme şunu yapma. İnanın bunaldım. İlk hamileliğim belkide bilmediğim şeyler vardır ama cidden o kadar düşüncesiz bir insan değilim bende düşünüyorum karnımdakini. Sizden fikir istiyorum insanların böyle davranması normal mi ben mi abartıyorum? Nasıl tepki vermeliyim? Ve bahsedildiği gibi çocuk bu kadar kolay düşer mi ben mi önemsemiyorum?
Hamileliklerimde doktorumun söylediği tek cümleyi yaziyorumMerhaba arkadaşlar,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?