Hamileliğimde herkes söz sahibi

Ne kadar gerizekali, sivri dilli insanlarla çevrelenmiş etrafıniz. "Bir çocuğu bile içinde tutamayacaksan öl en iyisi" ne demek ya? Nasıl bir hadsizlik?

Bu arada insanlar sen kariştirdigin müddetçe sana karisabilirler. Benim ablam mesela 3 aylıkken haber verdi ailelere bebek haberini. Kontrolleri riski miski şunu bunu da hiç birimize söylemedi, eşiyle halletti. Bebegin kordonu dolanmış, zorunlu sezaryan tarihi almışlar mesela. Bu bunu doğumdan sonra öğrendik.
Çünkü neden söylesin?
Başka insanların (ana baba da olsa) sağlık sorunlarini bilmesi insanı germekten ve daha çok strese sokmaktan başka neye yarar?

O insanlara tutunacağı varsa tutunur de ..
Arkadaşım aylarca yattı bebeği bekliyordu tutanamadı lavoboda elini yıkarken düşürdü..
Evin işini bırakın tuvalet ve yemek yemek dışında ayağa kalkmıyordu ..
Tutanamadı öylesi hayırlıymış.
Ben senelerce uğraştım tedavi vs ..
Hastaneye git gel git gel usanmıştım yeter artık ya dedim o ay belki hamileyimdir diye 5 sene boyunca ağrı kesici bile içmedim hiç.
Son noktaydı artık yeter diyip düşünmeyi bıraktım o ay dolapları çekip altını üstünü sildim duvarları sildim halıları yıkadım ..
Tatile gittik 15 saatlik yol .
Sonrasında aşırı kanamayla doktora gittim 40 gün sürdü tatildeyken adet görüyorum diye umursamadım .
Eve geldik 40 gün kanama olunca doktorumu aradım kliniğe gittim .
Hamile olduğumu ve kesenin altında kanama olduğunu söyledi şuan 8 aylık bir oğlum var ..

Iste bu sebeplerle ozellikle ilk haftalarda bebek haberi kimseyle paylaşmamalı . Zaten gergin bi süreci çevredeki densiz düşüncesiz insanlarla iyice çekilmez kılmaya hic gerek yok. O bebek sağlıklıysa her turlu tutunur oyle çaydanlık taşımayla vs hiçbişey olmaz cahilce laflar. Halsizlik edene haddini bildirin hic icinizde tutmayin

Millet konuşuyo da konuşuyo boşver

Bana denilenler de farksız değil m3rak etme bu 3. Bebeğim ama hiç bilmiyomuşum gibi davranan kişiler var allahdan kv falan değil de laf söyleyebiliyorum
Bi onlar doğurmuş bi onlar büyütmüş zaten boşver takma boş konuşan insan zaten boş insan

O
Oturup kalkmaya çaydanlık tutmayla çocuk düştüğünü hiç duymadım. O çocuğun annesi sizsiniz ne şimdi ne de sonrasında onu sizden daha fazla kimse sevemez de düşünemez de. İnsanlar bazen bu konularda gerçekten hadlerini aşiyorar. Tavrinizi uygun bir uslupla koyun yoksa önünü alamazsınız. Bu akıl vermeler hamilelik ve sonraki süreçte artarak devam ediyor genelde. Tamam mutlaka iyi niyetlilerdir ama yine de herkes haddini sınırını bilmeli diye düşünüyorum.

Benimde bir kaybım var 11 hastalıkken kalbi durdu bebeğimin ilk hamilelik olduğu için herkese söylemiştim heves etmiştim kaybedince aramalr sormalar neden diye sormalar canımı çok daha fazla sıktı. Şuan yine hamileyim eşim,annem ve kiz kardeslerim biliyor onun dışında kimseye söylemedim. Ama ona rağmen annem evden çıkmamı istemiyor(burda havalar çok soguk yerler buz oluyor) kayar düşersin 2 ay evden çıkma diyor. Eşim de hep gözü üstümde bisey yaptırmıyor hatta cinsel iliski bile kalmadi bisey olmasin bebeğe diye mecbur katlanicaz su riskli dönemler geçene kadar.

Etrafınizdakilerin huyunu degistirmeniz mumkun değil malesef . Mesafe koyun duyun ama duymamış gibi yapin mesela kp öyle dediğinde ben tabagimi o patatesle doldurup yerken dinlerdim onu. En önemlisi madem çok seviyorlar karışmayı ayağınızı uzatıp papaya ejderha meyvesi falan isteyin. Durumu iyi yönde kullanın yani..

bence yanlısı ılk üç ay bıtmeden herkese söylemekle yapmıssın. benım 4 ay kayınvalıde bılmedı söylemedim. cevreme söylemedim. ben bı kayıp yasadım ve ondan sonra dedım 4 ay bıtmeden kimseye demıcem cunku ibsanlar acımasız. kaybettıgımde herkes arıyo zaten psıkolojı bozuk bıde ınsanlara laf anlatmakta zorlanıyosun.
kanama alanı ıcınde progestan iğne kullanmanı onerırım hapa gore daha etkılı bıraz yakıyor ama etkılı

Toplumumuz boyle maalesef aynılarıni bana da yapıyorlar hiçbiri de umrumda değil haberleri yok he deyip geçiyorum. Doktor gebeligim için sağlıklı ilerliyor sen otursan da yatsan da ziplasan da hoplasan da ilk 3 ayda bulantidan dolayı pek yiyemesen de embriyolar sağlıklı ise hicbirsey olmayacak dedi. Millet doktordan çok biliyor masallah. Kendimi yipratmadan çok ağır olmayan her işimi bulantim halsizligim olmazsa yapıyorum. Hepsi muhafiz gibi tepemde hamile olmadan önce kimsenin umrunda değildim kendimi damızlık inek gibi hissettiriyor.lar kirmadan soylemenin bir yolunu da bulamadim henüz

Doktorum kanama alanının bebeğe yakın yerde olmadığını ve progestanı günde iki defa fitil olarak kullanmanın yeterli olacağını söyledi muhtemelen 2 haftaya kadar kapanır telaş yapmanızı gerektirecek bir durum yok dedi. Umarım işe yarar iğneden bahsetmedi hiç.

N
Nasıl dayanabıldınız ya ben olsam hemn demek isterdim kii sadece isterdim ama soylemıcem ınsallah

7. hafta ve herkes biliyor? 1. haftada söylediniz sanırım? Tabi bana düşmez ama erken söylenilmesi taraftarı değilim. İlk aylar riski, Allah korusun bir sıkıntıda onca kişiye söylemiş bulununca o acı daha da yayılıyor.

Arkadaşların mal mal konuşmuş. Hadi kp sağlıklı yaşam koçu olmuş. İnanmış bir şeye onu savunmuş. Nezaketen sen de susmussun. Ki ona da canım çekti, dışarıdan almıyorum zaten bu mis gibi evde ayçiçekle kızarmış. İlk kızartma falan filan konuşup susturabilirdin.

Ama arkadaşlarinin lafları hem ağır hem çirkin. O insanların arkadaşın olduğuna emin misin?

Cocuk zaten sağlıksız ise düşer..

Allahın işine karışılmaz, sen istersen 9 ay boyunca ayaklarını tepeye dikerek yat, çocuga bişe olacaksa yine olur..

Seni strese sokmaları cok yanlış.. Faydalı seyleri de ye, canının çektiğini de ye.. Millet toprağa aşeriyor, sen masum patatesi yemeye calışırken..

Benim 2.oldugundan kimse tınlamiii..

Kimseyi dinlemeyin taviz vermeyin. Ben tüp bebekle hamile kaldim. Aktarma yapildigi gün evi dipten köseden temizledim. Hamileligimde yapmadigim gezmedigim yer kalmadi. Sonuc bir tane bebisim var Allah'a şükür. Inanin hamilelikte ne kadar oturursaniz o kadar hantallasirsiniz. Ne sizin icin iyi nede bebeginiz icin iyi olur. Tabi rahatsizligi olanlari bunun disinda.

Transfer olduğunuz gün temizlik mi yaptınız benimde 3. tüp bebek denemesi oldu sadece birtanesi tuttu fakat sağlıkla ilerlemedi kürtaj oldum ben 3 denememde de yatıp dinlenmşştim siz iyi cesaret etmişsiniz belkide doğru olan sizin yaptığınız. Allah bağışlasın yavrunuzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…