- 17 Ağustos 2011
- 25.684
- 163.567
- 798
- Konu Sahibi esereklikoala
-
Oturup kalkmaya çaydanlık tutmayla çocuk düştüğünü hiç duymadım. O çocuğun annesi sizsiniz ne şimdi ne de sonrasında onu sizden daha fazla kimse sevemez de düşünemez de. İnsanlar bazen bu konularda gerçekten hadlerini aşiyorar. Tavrinizi uygun bir uslupla koyun yoksa önünü alamazsınız. Bu akıl vermeler hamilelik ve sonraki süreçte artarak devam ediyor genelde. Tamam mutlaka iyi niyetlilerdir ama yine de herkes haddini sınırını bilmeli diye düşünüyorum.Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğumu öğrendim şuan 7 haftalık gebeyim. Sorun şu ki öğrendiğim günden beri herkes hamileliğim hakkında söz sahibi olabileceğini düşünüyor ve ben bu konuda kırmadan insanları nasıl susturacağımı bilmiyorum. Size birkaç örnek vermek istiyorum.
Hamileliği ilk öğrendiğimiz hafta kayınvalidem yemeğe çağırdı ve canımın birşey isteyip istemediğini sordu. Zaten ilk haftalarda aşerme durumu olmuyor bildiğim kadarıyla yada ben yaşamadım. Patates kızartmasını çok severim onu söyledim. Akşam sağolsun yemeğin yanına patates kızartması yapmış. Size yemin ederim 1 lokma yiyemedim çünkü kayınpederim taktı yok efendim bu yenmezmiş yok nasıl besleniyormuşum yok çocuğa birşey olurmuş 9 ay kendimi tutacakmışım böyle anne baba olunmazmış. Birde bunu tatlı dille söylemek varken bildiğin azarlar gibi söylemesi canımı sıktı. kayınvalidem de üzüldü kendini suçlu hissetti.
Birde cumartesi günü doktor randevum vardı rahimde kanama alanı var riski dedi doktor progestan verdi. Aynı gün arkadaşlarımda ziyaretime geldi sohbet muhabbet ediyoruz ayağa kalkıyorum yok öyle hareket edilmez, koltuğa biraz sert oturuyorum yok yapma, çaydanlığı kaldırıyorum ohooo sen bu çocuğu tutmak istemiyorsun içinde gibi saçma sapan yorumlar. Diğer arkadaşım işi bırak sürekli yatman lazım dedi doktor öyle birşey söylemedi dememe rağmen şuan yapman gereken tek şey karnındakine iyi bakmak bir çocuğu bile içinde tutamayacaksan öl sen gibi şeyler söyledi. Eşim sürekli onu yeme bunu yeme şunu yapma. İnanın bunaldım. İlk hamileliğim belkide bilmediğim şeyler vardır ama cidden o kadar düşüncesiz bir insan değilim bende düşünüyorum karnımdakini. Sizden fikir istiyorum insanların böyle davranması normal mi ben mi abartıyorum? Nasıl tepki vermeliyim? Ve bahsedildiği gibi çocuk bu kadar kolay düşer mi ben mi önemsemiyorum?
Etrafınizdakilerin huyunu degistirmeniz mumkun değil malesef . Mesafe koyun duyun ama duymamış gibi yapin mesela kp öyle dediğinde ben tabagimi o patatesle doldurup yerken dinlerdim onu. En önemlisi madem çok seviyorlar karışmayı ayağınızı uzatıp papaya ejderha meyvesi falan isteyin. Durumu iyi yönde kullanın yani..Merhaba arkadaşlar,
Geçtiğimiz haftalarda hamile olduğumu öğrendim şuan 7 haftalık gebeyim. Sorun şu ki öğrendiğim günden beri herkes hamileliğim hakkında söz sahibi olabileceğini düşünüyor ve ben bu konuda kırmadan insanları nasıl susturacağımı bilmiyorum. Size birkaç örnek vermek istiyorum.
Hamileliği ilk öğrendiğimiz hafta kayınvalidem yemeğe çağırdı ve canımın birşey isteyip istemediğini sordu. Zaten ilk haftalarda aşerme durumu olmuyor bildiğim kadarıyla yada ben yaşamadım. Patates kızartmasını çok severim onu söyledim. Akşam sağolsun yemeğin yanına patates kızartması yapmış. Size yemin ederim 1 lokma yiyemedim çünkü kayınpederim taktı yok efendim bu yenmezmiş yok nasıl besleniyormuşum yok çocuğa birşey olurmuş 9 ay kendimi tutacakmışım böyle anne baba olunmazmış. Birde bunu tatlı dille söylemek varken bildiğin azarlar gibi söylemesi canımı sıktı. kayınvalidem de üzüldü kendini suçlu hissetti.
Birde cumartesi günü doktor randevum vardı rahimde kanama alanı var riski dedi doktor progestan verdi. Aynı gün arkadaşlarımda ziyaretime geldi sohbet muhabbet ediyoruz ayağa kalkıyorum yok öyle hareket edilmez, koltuğa biraz sert oturuyorum yok yapma, çaydanlığı kaldırıyorum ohooo sen bu çocuğu tutmak istemiyorsun içinde gibi saçma sapan yorumlar. Diğer arkadaşım işi bırak sürekli yatman lazım dedi doktor öyle birşey söylemedi dememe rağmen şuan yapman gereken tek şey karnındakine iyi bakmak bir çocuğu bile içinde tutamayacaksan öl sen gibi şeyler söyledi. Eşim sürekli onu yeme bunu yeme şunu yapma. İnanın bunaldım. İlk hamileliğim belkide bilmediğim şeyler vardır ama cidden o kadar düşüncesiz bir insan değilim bende düşünüyorum karnımdakini. Sizden fikir istiyorum insanların böyle davranması normal mi ben mi abartıyorum? Nasıl tepki vermeliyim? Ve bahsedildiği gibi çocuk bu kadar kolay düşer mi ben mi önemsemiyorum?
Toplumumuz boyle maalesef aynılarıni bana da yapıyorlar hiçbiri de umrumda değil haberleri yok he deyip geçiyorum. Doktor gebeligim için sağlıklı ilerliyor sen otursan da yatsan da ziplasan da hoplasan da ilk 3 ayda bulantidan dolayı pek yiyemesen de embriyolar sağlıklı ise hicbirsey olmayacak dedi. Millet doktordan çok biliyor masallah. Kendimi yipratmadan çok ağır olmayan her işimi bulantim halsizligim olmazsa yapıyorum. Hepsi muhafiz gibi tepemde hamile olmadan önce kimsenin umrunda değildim kendimi damızlık inek gibi hissettiriyor.lar kirmadan soylemenin bir yolunu da bulamadim henüzMerhaba arkadaşlar,
Doktorum kanama alanının bebeğe yakın yerde olmadığını ve progestanı günde iki defa fitil olarak kullanmanın yeterli olacağını söyledi muhtemelen 2 haftaya kadar kapanır telaş yapmanızı gerektirecek bir durum yok dedi. Umarım işe yarar iğneden bahsetmedi hiç.bence yanlısı ılk üç ay bıtmeden herkese söylemekle yapmıssın. benım 4 ay kayınvalıde bılmedı söylemedim. cevreme söylemedim. ben bı kayıp yasadım ve ondan sonra dedım 4 ay bıtmeden kimseye demıcem cunku ibsanlar acımasız. kaybettıgımde herkes arıyo zaten psıkolojı bozuk bıde ınsanlara laf anlatmakta zorlanıyosun.
kanama alanı ıcınde progestan iğne kullanmanı onerırım hapa gore daha etkılı bıraz yakıyor ama etkılı
Nasıl dayanabıldınız ya ben olsam hemn demek isterdim kii sadece isterdim ama soylemıcem ınsallahaaaa ben 4 ay bittikten sonra söyledim ailelere yaklaşık 17-18 haftada falan
daha söylemeyecektim de o esnada bir arkadaşım aniden annesini kaybetti o duygusallıkla en azından torun haberi vermiş olayım insanlar diye söyledim
ne kadar az kişi bilirse o kadar az kişi yorum yapar kafam da rahat olur, genel olarak hayat felsefem budur benim :)))
N
Nasıl dayanabıldınız ya ben olsam hemn demek isterdim kii sadece isterdim ama soylemıcem ınsallah
Arkadaşların mal mal konuşmuş. Hadi kp sağlıklı yaşam koçu olmuş. İnanmış bir şeye onu savunmuş. Nezaketen sen de susmussun. Ki ona da canım çekti, dışarıdan almıyorum zaten bu mis gibi evde ayçiçekle kızarmış. İlk kızartma falan filan konuşup susturabilirdin.Merhaba arkadaşlar,
Transfer olduğunuz gün temizlik mi yaptınız benimde 3. tüp bebek denemesi oldu sadece birtanesi tuttu fakat sağlıkla ilerlemedi kürtaj oldum ben 3 denememde de yatıp dinlenmşştim siz iyi cesaret etmişsiniz belkide doğru olan sizin yaptığınız. Allah bağışlasın yavrunuzu.Kimseyi dinlemeyin taviz vermeyin. Ben tüp bebekle hamile kaldim. Aktarma yapildigi gün evi dipten köseden temizledim. Hamileligimde yapmadigim gezmedigim yer kalmadi. Sonuc bir tane bebisim var Allah'a şükür. Inanin hamilelikte ne kadar oturursaniz o kadar hantallasirsiniz. Ne sizin icin iyi nede bebeginiz icin iyi olur. Tabi rahatsizligi olanlari bunun disinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?