Hamileliğimi söylemek istemiyorum

Ben hamileyim, inşallah bu sefer sağlıkla doğar. Bu ilk değil daha önce 2 düşüğüm oldu, o yüzden çok pimpirikliyim. Konu ise, uzunca bir süre eşimin ailesine söylemek istemiyorum. Mümkün olduğu kadar geç haberleri olsun. Zaten aramız acayip sorunlu.

Eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim ara sıra kendi gidip görüyor. Bundan önceki hamileliğimde yüzüme karşı ne gerek vardı demişlerdi. Hatta görümcem benim 2.çocuğu denememi mi kıskanıyorsun demişti. Düşük yapınca bir telefon bile açıp geçmiş olsun demediler. Zaten eşimle mutluluğumuzda gözleri kalıyor nişanlandığımızdan beri, haset edip duruyorlar.

Hamileliğimi bir süre söylemek istemiyorum, doğumuma gelmelerini istemiyorum. Lohusayken bile gelmelerini istemiyorum çünkü biliyorum ki yine kavga çıkaracaklar ya da huzur bozup gidecekler. Eşimin hatırına mecbur ara ara gelip gitmelerine göz yumacağım, bu da çok sinir ediyor beni.

Şu an kendi ailemin de haberi yok. 1-2 ay kadar kimseye haber vermeyi düşünmüyoruz. Ama şu doğum sonrası çok canımı sıkıyor. Hayır olan bebeği de sevecek insanlar değiller, sırf ellerine koz olsun diye laf ederler bebeği göstermezsem. Offff şimdiden canım sıkıldı.

Var mı aranızda bir cinnetle kaynanasını ve ailesini bebeğinden uzak tutan?

cnm dedgn gıbı bı sure duyurmayın bebekkonusunu.. ama smdıden dogum sonrasını falan dusunupte strese sokma endını bncebebegnı dusun sen tadını cıkar... rabbım saglkla kucagına almayı nasıp eder ınsaallah. amınn

Ben kızım 15 aylıkken ikinciye hamile kalmıştım. Hiç unutmuyorum, yılbaşı gecesi kaynanamlara sürpriz olsun, yeni yıla mutlu girsinler diye arayıp söyledik. Kaynanamın tepkisi;
'Siz salakmısınız??!!! Ben torunum okula gidene kadar size çocuk yapmak yasak demedimmi!' oldu.

Maalesef bebeğimi kaybetmiştim. Kalbi atmadığı için aldırmak zorunda kaldım. Eşim ara haber ver dedi. Aradım söyledim. ' Hadi ya, bende bebek doğunca X'i (kızımdan için) köye getiririm diye sevinmiştim' dedi. Ben şok :oha:

6 sene ara verdim. Geçen sene ikizlere hamile kalmıştım. Hiç kimseye söylemedik eşimle. İyi ki de söylemedim. O bebekler de ölmüştü. Kaynanam bir şekilde duymuş. Yine yaparsınız falan dedi... Bende bana yasak dedim. Niye ki dedi. Sen yasak koydun ya dedim. Ben öyle demek istemedim. Çocuk küçük demek istedim dedi :işsiz: Böyle de kıvıyor yani.

Ben senin yerinde olsam, aynı şekil davranırım. Söyleme bir müddet. Kızım 2 aylık olunca kardeşinin olacağını öğrendi. HEyecandan anneanne ve babaannesini arayıp söyledi.

Bebeği sevme konusuna gelince, maalesef ona engel olunamıyor. Sen sevdirmek istemeyeceksin ama eşin sevdirmek isteyecek. Heyecan yapacak...
Zaten bebeği görmek istediklerinden değil, sırf beni huzursuz etmek için sinir etmek için görmek isteyecekler. 2 aylık bile değil bildiğiniz 5-6 aylık olana kadar söylemek istemiyorum. Kötü enerji yayıyorlar sözleriyle. Eşim de sürekli gelmelerini istemeyecek zaten.

Evet yine manyak bir aile ile karşı karşıyayız anlaşılan.. :işsiz:
Çocuk sahibi olmak için uğraşan kadına 2.çocuğu denememi kıskanıyorsun diyecek kadar kafa gitmiş bir görümce var.
Kişi kendinden bilir işi. Ne demek istiyor yani sen hiç çocuk sahibi olma mı?

Neyse anlaşılan aile böyle bir aile!! Siz en ufak bir stres yapmayın kendinize.. Söylemeyin bence iletişim de
kurmayın.. Böyle abuk sabuk tipler için bebeği göstereyim mi göstermeyeyim mi filan diye şimdiden düşünmeyin.
Bebeğinizi Allah'ın izniyle İnşallah kucağınıza alırsınız o zaman (haliyle bir şekilde doğmadan da öğrenmiş olacaklar) isteyen gelir görür istemeyen gelmez. Kafanıza takmayın böyle şeylere boşa kendinizi üzmeyin.
Evet, çocuk yapmayalım boşanalım istiyorlar. Bunu saklama gereği de görmüyorlar ki eşim yüz vermiyor onlara. Yani sen doğurduğuna bakmasını becer dememek için kendimi zor tuttum. Eşim bir yerde söylemek zorunda kalacak. Verecekleri tepkiler saniye saniye gözümün önüne geliyor.

İşte bu konuda bende korkuyorum. Şimdiden sağda solda bakacağız diyormuş. Ve doğacak bebeğim için kardeş yapınca bana verirseniz bunu dedi. Siz iyi başarmışsiniz

@denizbhm ilk başta nazar değmesin diye söylemeyin. Haberleri olunca bunu derdiniz. Lohusa konusun da bende korkuyorum.
Pöffff aynı benim kaynanam. Keşke hep bizimle kalsa sarı tosunum dedi. (Hamileyken inşallah bizim tarafa benzer diyordu ama) İşe başlarsan bana getir ben bakarım diyodu, oldu...

Benim kv on aydir gelip torununu gormedi
Kp de sirf karisi gicik olsun diye zirt pirt gelip torun gormeye kalkti
İzin vermedim
Ya karikoca beraber gelir gorurler dedim
Ya da ikisi de goremezler dedim esime
Esim de bana hak verdi
Bu arada normal zamanda da esimin ailesiyle gorusmuyorum
Biz nisanlanirken de evlenirken de yoklardi ne de olsa. Onlar icin bir kayip degiliz. Esim gormek isterse buyursun gorsun ama oglum ve ben yokuz

İşte bu konuda bende korkuyorum. Şimdiden sağda solda bakacağız diyormuş. Ve doğacak bebeğim için kardeş yapınca bana verirseniz bunu dedi. Siz iyi başarmışsiniz

@denizbhm ilk başta nazar değmesin diye söylemeyin. Haberleri olunca bunu derdiniz. Lohusa konusun da bende korkuyorum.
Sizin tarafa benzesin diye dua ettin ama benzemedi o yüzden bebeğe bizim taraf bakıcak dedim anneme baktırıyorum. Konuşmasaydı boş boş

Zaten bebeği görmek istediklerinden değil, sırf beni huzursuz etmek için sinir etmek için görmek isteyecekler. 2 aylık bile değil bildiğiniz 5-6 aylık olana kadar söylemek istemiyorum. Kötü enerji yayıyorlar sözleriyle. Eşim de sürekli gelmelerini istemeyecek zaten.

Evet, çocuk yapmayalım boşanalım istiyorlar. Bunu saklama gereği de görmüyorlar ki eşim yüz vermiyor onlara. Yani sen doğurduğuna bakmasını becer dememek için kendimi zor tuttum. Eşim bir yerde söylemek zorunda kalacak. Verecekleri tepkiler saniye saniye gözümün önüne geliyor.
Valla cnm ben suan hamileyim ve ailemden baska kimse bilmiyor. kaynanamlarda biliyor artik fakat disarda insanlara hic soylemiyorum karnim iyice buyuyunce anlarlar zaten hiccccc ugrasamammm :)))

Basbaya nasıl buluyorsunuz.
Çevremdeki erkekleri düşünüyorum hiç biri böyle şeylere izin vermez
Çevremdeki kadınları düşünüyorum onlar da böyle bir şey istemez .

Nerelerde bulunuyor merak ediyorum böyle insanlar

Hamile kalan kadına ''Ne gerek var benim 2.çocuğu denememi mi? kıskanıyorsun'' diyen bir görümce ve
her seferinde huzursuzluk ve sorun çıkartan bir aile varken onların yaptıkları normal de kadının çocuğunu
göstermemek istemesimi anormal?

Hamile kalan kadına ''Ne gerek var benim 2.çocuğu denememi mi? kıskanıyorsun'' diyen bir görümce ve
her seferinde huzursuzluk ve sorun çıkartan bir aile varken onların yaptıkları normal de kadının çocuğunu
Ya sen ne diyosun oradan ya .
Konu sahibinden mi bahsetmişim ilk sayfalarda bi kaç kişi örnek vermiş ondan bahsetmişim.
Hemen bi oradan polemik çıkarmaya çalışmalar bir de tırnak işareti kullanmış

Benim kv on aydir gelip torununu gormedi
Kp de sirf karisi gicik olsun diye zirt pirt gelip torun gormeye kalkti
İzin vermedim
Ya karikoca beraber gelir gorurler dedim
Ya da ikisi de goremezler dedim esime
Esim de bana hak verdi
Bu arada normal zamanda da esimin ailesiyle gorusmuyorum
Biz nisanlanirken de evlenirken de yoklardi ne de olsa. Onlar icin bir kayip degiliz. Esim gormek isterse buyursun gorsun ama oglum ve ben yokuz
Benim istediğim de bu, bebeğim ve ben olmayalım. Kendi aileme de zırt pırt gösterme derdinde değilim, anne baba olarak sadece biz büyütelim, neneler dedeler de fazla görmesin karışmasınlar. Eşimin de böyle düşündüğünü biliyorum, kendi çekirdek ailemize odaklanalım.

Cevap verme tatlım, polemikten sen de yanma sonra, bana sizlerin yorumu lazım, hırsını buralarda çıkaranların değil :)

Valla cnm ben suan hamileyim ve ailemden baska kimse bilmiyor. kaynanamlarda biliyor artik fakat disarda insanlara hic soylemiyorum karnim iyice buyuyunce anlarlar zaten hiccccc ugrasamammm :)))
Benimki ilk evvelden tüm dünyaya duyurmuştu o kadar tembihlememe rağmen :işsiz:

Ya sen ne diyosun oradan ya .
Konu sahibinden mi bahsetmişim ilk sayfalarda bi kaç kişi örnek vermiş ondan bahsetmişim.
Hemen bi oradan polemik çıkarmaya çalışmalar bir de tırnak işareti kullanmış

Mantıklı cevap veremeyince sen oradan ne diyorsun? Evet çok güzel bir cevap.

İlk sayfalardakilerde haklı konu sahibide haklı..

Canım bütün kadınlar kocalarının ailelerine kurban olsunlar dimi?
Ne demek çocuğu göstermemek.. Kocanızın ailesinin her türlü ezasını cefasını çekip sesinizi çıkartmadan
susun oturun.. Siz ne hakla kendi başınıza böyle şey düşünürsünüz..
Kocalarınız anneci olsaydı da bak bakalım böyle bişey düşünebiliyor muydunuz?
Nerden buldunuz sizin tarafınızda (haklı olduğunuz için) olan kocayı.
Oysa annem kardeşim haklı sen kimsin ki benim çocuğum hakkında karar verme yetkisini kendinde buluyorsun
demeli kocalar... Evet..

Ben Kv severim ama eşim annesiyle anlaşamaz hiç.Bu yıl hamileyim diye Kv yanına gidemedim kardeşim de izin için yanıma gelince eşime dedim ki hadi anneme git bari 1 hafta gör kadını yaşlı başlı insan birde 42 yaşında zihinsel engelli kaynım var onuda görsün dedim uçak biletlerini ben aldım gitti ve geldi.
Geldiğin de sinir küpüydü başladı söylenmeye "senin yüzünden gittim ne güzel gitmeyecektim nerden çıkardın 3 günde sinir sahibi yaptı beni" vs diye söylendi durdu. Bende idare et annendir dedim bak bebekte olacak kadının ilk torunu 40 çıkınca götürürüz falan dedim.
Eşimin bana tek dediği şey "Annem o çocuğu ancak rüyasında görür anneme bebeği götürmeyi unut çok istiyorsan bebeği bırakır anamın yanına sen gidersin" dedi.Birde annemi sakın aramayacaksın o senin gibi bir gelini hak etmiyor dedi ve konuyu kapattı kaç zaman oldu aramadım kadını gizli arasam eşimşe papaz olurum.
Bazen kocalar neyin ne olduğunu iyi analiz edince sana bişey kalmıyor aslın da :KK66:
Waow gercekten cok cok sasirdim yazinizi okuyunca. Esinizi de takdir ve tebrik ettim. O analiz kismi en mantikli adamda bile konu ailesi olunca işlemiyor. Valla gipta etmedim desem yalan olur.

slylemek zorunda degilsiniz bir de bu kadar terbiyesizlik yapmislar esinizde anlayisla karsilayacaktir. bende 2 kayip yasadigimdan millete dert anlamakdan yoruldugumdan bu gebeligimi kayinvalidemlerle annemlere soyledim. kayinvalide teyzenler kuser soylememek icin kendimi zor tutuyorum sonra kizarlarsa sucu sana atarim gibisinden takildi bana. bende valla kuseceklerse kussunler benim canim yanacagina kussunler dedim bidaha da bisey demedi 4. aya yakin soyledik diger akrabalara.

Mantıklı cevap veremeyince sen oradan ne diyorsun? Evet çok güzel bir cevap.

İlk sayfalardakilerde haklı konu sahibide haklı..

Canım bütün kadınlar kocalarının ailelerine kurban olsunlar dimi?
Ne demek çocuğu göstermemek.. Kocanızın ailesinin her türlü ezasını cefasını çekip sesinizi çıkartmadan
susun oturun.. Siz ne hakla kendi başınıza böyle şey düşünürsünüz..
Kocalarınız anneci olsaydı da bak bakalım böyle bişey düşünebiliyor muydunuz?
Nerden buldunuz sizin tarafınızda (haklı olduğunuz için) olan kocayı.
Oysa annem kardeşim haklı sen kimsin ki benim çocuğum hakkında karar verme yetkisini kendinde buluyorsun
demeli kocalar... Evet..
KADIN YAŞAM ÖZGÜRLÜK!
Uhh Emma Goldmanla yazısıyor gibi bir hava

Kadın bedeni ozgurlesmenin önündeki en büyük engel kadın bir çok role sahip
Bu çoklu sahiplenme ve ondan beklenenler kadının kendisine deger vermesini ve kendi isteklerini hayata geçirmesini neredeyse imkansız hale getiriyor .ayrıca 19 yy la birlikte hayatımıza giren "kamu " kavramına geç girdiği için toplumu şekillendiren erklerin temeline katkıda bulunmaya da geç kalmıştır
Bunun yanında bedeni kendisinden ziyade erkeklerin namus ve arzu nesnesiyle bicimlendirilmeye calisilmistir.
Tüm bu kadının sessiz kalisini, 2. Sınıf insan olusunu, gelin , eş , anne rolleri altında ezilisini kuramsal olarak ilk inceleyen Simone de beauvoire tüm bu tutsakligin temelinde kadının bedeni olduğunu söyler :O
Gel gör ki ille de kocammmm ille de kocammmm ayaklarını bile yikarim :D
Ya uff git seninle tartismiycam hahaha bana gelmiş ne anlatıyor :D
Yukaridakiler copy past değil ha :KK59:

Ben hamileyim, inşallah bu sefer sağlıkla doğar. Bu ilk değil daha önce 2 düşüğüm oldu, o yüzden çok pimpirikliyim. Konu ise, uzunca bir süre eşimin ailesine söylemek istemiyorum. Mümkün olduğu kadar geç haberleri olsun. Zaten aramız acayip sorunlu.

Eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Eşim ara sıra kendi gidip görüyor. Bundan önceki hamileliğimde yüzüme karşı ne gerek vardı demişlerdi. Hatta görümcem benim 2.çocuğu denememi mi kıskanıyorsun demişti. Düşük yapınca bir telefon bile açıp geçmiş olsun demediler. Zaten eşimle mutluluğumuzda gözleri kalıyor nişanlandığımızdan beri, haset edip duruyorlar.

Hamileliğimi bir süre söylemek istemiyorum, doğumuma gelmelerini istemiyorum. Lohusayken bile gelmelerini istemiyorum çünkü biliyorum ki yine kavga çıkaracaklar ya da huzur bozup gidecekler. Eşimin hatırına mecbur ara ara gelip gitmelerine göz yumacağım, bu da çok sinir ediyor beni.

Şu an kendi ailemin de haberi yok. 1-2 ay kadar kimseye haber vermeyi düşünmüyoruz. Ama şu doğum sonrası çok canımı sıkıyor. Hayır olan bebeği de sevecek insanlar değiller, sırf ellerine koz olsun diye laf ederler bebeği göstermezsem. Offff şimdiden canım sıkıldı.

2 dusuk nedini neymis

Sakin söyleme. Ben nazara acayip inanıyorum. Duymasını istemediğim İki kişi vardı, eşimin ailesinden, onlar duyduktan hemen sonra bebeğim öldü. Arkasından beni arıyorlar güya geçmiş olsun diye, kendi hamileligini anlatıyor kıkır kıkır. Bebeği çok güzelmiş de dayanamiyormus da görmeye, sürekli ultrasona gidiyormuş.

Sakin söyleme sakın.

Back
X