Hamileliğin başında idrar yolu enfeksiyonu

Mcfly

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2015
6
0
1
42
Kızlar hamileliğinde idrar yollarında enfeksiyon olupta ilaç kullanmadan geçiren varmı???

Kızlar hamileliğinde idrar yollarında enfeksiyon olupta ilaç kullanmadan geçiren varmı???
Lokosit sayisi onemli, idrarda protein var mi onemli, bakteri var mi yani idrar kulturu yapildi mi, bakterinin cinsi ne bunlar onemli.
Buna gore bir keresinde 3 gun su icerek atlatirken, bir keresinde ilac tedavisiyle atlatabilmistim.
Neticede keseyi patlatabildigi icin idrar enfeksiyonu ciddi risk, seviyeye gore tedaviye baslanmali.

Cevap için teşekkürler öncelikle. İdrar kültürü yapıldı üreme görünmedi ama tekrar idrar tahlili yapıldığında önceki tahlilde 5 göründn mikrop oranı 10 görünüyordu. Mikrobun cinsi yazmıyor. Gyno lenoxin vajinal ovül verdi dr. Ama ben henüz 9. Haftadayım. 12. Haftaya kadar beklemdm gerektiğimi düşünüyorum?

Cevap için teşekkürler öncelikle. İdrar kültürü yapıldı üreme görünmedi ama tekrar idrar tahlili yapıldığında önceki tahlilde 5 göründn mikrop oranı 10 görünüyordu. Mikrobun cinsi yazmıyor. Gyno lenoxin vajinal ovül verdi dr. Ama ben henüz 9. Haftadayım. 12. Haftaya kadar beklemdm gerektiğimi düşünüyorum?
Kullanmadim bilgim yok malesef ama enfeksiyon neredeyse 1. Derecede dusuk riski o yuzden bastan beri beni en telaslandiran seylerden biri.
Bir de kedi gibi mubarek, atlatiyorsunuz gene geliyor kosa kosa.
Benim 3 kaybim oldu, bana doktorum belki enfeksiyondan bile kaybetmis olabilirsin demisti o yuzden sizi korkuttuysam ozur dilerim ama ben olsam riske atmam. Doktorunuza guvenmiyorsaniz baska yerde tekrarlayip baska doktora danisin ama ihmal etmeyin lutfen. Hem hamilelikte verilen tum ilaclarin belirli kategorisi var ve bize ve bebege zararsiz.
Tekrar gecmis olsun.

Bende idrar yolu enfeksiyonunu pek önemsememiştim verdiği ilaçları kullanmadım böbreklerim ağrımaya başladı ve o andan sonra mecbur kulladım ilaçları.Ama sonradan öğredimki idrar yollu enfeksiyonundan Allah korusun bebek kayıpları gerçekleşebiliyormuş.İhmal etmeyin bir zararı olsa doktorunuz vermezdi ilaçları.

Teşekkürler kızlar. Bende ilacı kullandım zaten ama tereddütüm üçüncü aya girmeden ilaç kullanmak ne kadar doğru bilemiyorum... Bazı dr ların vermediğini duydum

Merhaba canım bende geçirdim ama ilac filan kullanmadım bol bol su içmeye gayret et inşallah geçer canım

Merhaba.. Ben 7ci haftadayım ve hiç böyle durumla karşılaşmayan ben şuan resmen kıvranıyorum. Bana da dr ilaç yazdı ama tereddüd ediyorum kullanmaya daha cok yeniyiz:(

Back
X