Hamileliğin de toxoplazma geçirenler yardım lütfen çok acilll.

Enes2014

Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2015
105
23
13
27
Mrb cvplarsaniz çok sevinirim 9+1 günlük hamileyim ve dün kan testlerimde toksoplazma enfeksiyonu çıktı drum üniversitede tekrar yaptirmami istedi ama sonuçlar pazartesiye kaldı böyle bi enfeksiyon yasayipta herşey yolunda giden varmı ilk bebeğimi de doğumdan 17 gün sonra kaybettim ve çok hassasim bu konuda nolur içimi ferahlaticak cvplar bekliyorum moralin çok bozuk yardımcı olun lütfen

Ah arkadasimmmm ayni durumdayim bende 13 haftalik hamileyim toxoplazma pozitif cikti universite hastanesine yonlendirdiler sen benden erken ogrenmissin sonucun cikinca yaz lutfen en azindan destek olalim.birbirimize ((

Cnm bn
Ah arkadasimmmm ayni durumdayim bende 13 haftalik hamileyim toxoplazma pozitif cikti universite hastanesine yonlendirdiler sen benden erken ogrenmissin sonucun cikinca yaz lutfen en azindan destek olalim.birbirimize ((
Canım yaa inşallah herşey yolunda gider sen yeni mi ogrendin tekrar üniversitede yaptirdinmi

kizlar haftalarca yasadigim korkular geldi aklima. cunku evimde dubya tatlisi bir kedim var. hamile kaldigimi ogrenince drm da dahil herkes kediyi ya birine vermemi ya da atmami soyledi. toxoplasma ile ilgili cok goz korkutucu seyler anlattilar.
biraz arastirinca farkettim ki sadece kediden degil cig etten ve iyi yikanmamis meyve sebzedende gecebiliyormus.
ilk haftalar da toxoplasmaya aktif yakalanilirsa, vucut bebegi zarar gordugu icin zaten atiyormus. sonuc dusuk oluyormus. ileri gebelik haftalarinda ise bebekte sekteler birakabiliyormus.
yani benim kendimce anlayip yorumladigim eger buna yakalanilirsa illa kotusu olacak diye birsey yok. ama ihtimal var.
sizlerin daha ilk haftalariniz. bebeklerinizi kaybetmediginize gore, ins zarar vermemistir meleklerinize bu lanet sey.
ben her ay bu testi veriyorum ve negatif cikiyor sukurler olsun.
moralinizi yuksek tutun.
buarada kedimden de vazgecmedim

Ne güzel aman maşallah diyelim zaten sadece kediden olması imkânsız çünkü ne ne de çevrede kedi yok sitenin çevresinde bile çok nadir gorurumki bana kediden bulaşmış olması imkânsız dediğin gibi çiğ etten iyi yikanmamis sebzelerden bulasirmis bizde dışarıda yemeği çok yerdik ve doktor yasakladı tabi eşim açısından iyi ama bnm için oldukça kötü oldu ama bebislerimiz için herşey feda olsun inşallah bnm ve ben gibilerin de sonuçları güzel olur

Korkmayın bu kadar herkeste cıkıyor benim iki kedim var degerim 103 lerde cıkmıstı. Şimdi doktorunuz tekrar test yapacak Eger son 3 ay içinde bu virüse yakalanmadıysanız bağışıklığınız vardır demektir. Hiç korkulacak bir durum degildir çaresi var düzenli test ile doktor kontrol altına alıyor

ahh.. toxoplazma diye görünce bile hala istemsiz titriyorum uzun süreli bir kabus yaşatmıştır bana kendisi..

bağışıklığı olmayıp sayısız şüpheli harekette bulunanlardanım bende.(çiğ et yemek,kedinn dolaştığı yerlerden sebzeleri koparıp yıkamadan yemek,salam sosis sucuk..)

öğrendiğimde ne çok araştırmalar yaptım ne çok doktora gittim bir bilseniz. ama hepsinden de aldığım sonuç,pozitifse bile bebeğine zarar verme olasılığı çok çok düşük,üstelik erken farkedildiğinde spramicyn ile tedavi şansı çok yüksek, hastalarımızdan bu testi artık istemiyoruz diyen doktorlarla bile karşılaştım..

ama annelik evhamlılık işte bir bakıma.en kötü senaryoları yazıyorsunuz.ya bebeğe birşey olursa diye. testin her negatif çıkışında belki henüz antikor üretilmemişti oyüzden negatif diye düşünecek kadar sıyırmıştım..testi kaç kez tekrarlattım hepsinde negatifti ama testi yapmadan bile doktorlar(enfeksiyon uzmanı,kadın doğumcu,perinatolog vs.) hepsi çok rahatlardı.

biliyorum zor ama siz de rahat olun. kalbinizi her zaman ferah tutun ve sakın bir doktorla kalmayın. bu arada toxoplazmada yalancı pozitiflik oranı çok yüksek

Canım sonradan mı kaptın yoksa bağışıklığın olduğu mu çıktı testlerde?
Umarım kötü bir durum olmaz. doktorum çocuğa olumsuz etki edip etmediğini 7-8 . aylarda görebiliyoruz demişti. herkeste kötü sonuç vermiyor sanırım. sen yine de içini ferah tut. hamileliğin en kötü düşmanı stres.
Rabbim yardımcınız olsun

Ağzına sağlık cnm
Ağzına sağlık cnm inan rahatladim evet drum bana da dedi yalancı pozitif olabilir diye ama dedigin gibi annelik evhamlilik işte birde ilk bebegim de yasadiklarimdan sonra inan diken uzerindeyim inşallah bebislerimiz sağlıklı sıhhatli gelirler

Bilmiyo
Bilmiyorum cnm galiba ilk defa yapıldı bana bu test daha önce böyle bi test isteyen olmadı söyleyen de olmadı

Dayanamiyorum bu belirsizlige sabah dogum yaptigim hastaneye gidip tekrar yaptiricam belki yanilma.payi vardir

Dayanamiyorum bu belirsizlige sabah dogum yaptigim hastaneye gidip tekrar yaptiricam belki yanilma.payi vardir

Canım hiç korkma. Atlatırsın inşallah. Ben biraz araştırdım. İlk önce bu parazitin ne kadar süredir pozitif olduğu veya yeni mi olduğu anlaşılmaya çalışılacakmış. Avidite testi yapılıyormuş. Sonrasında fetusa geçip geçmediğine bakılabilirmiş. Çok az sayıda bebeği etkiliyormuş. Hatta sonradan anne bu paraziti alsa bile hiç farketmeden doğum yapanlar bile oluyormuş.
Bu parazit sana son 1-2 senede geçmiş bile olabilirmiş. bu durumda etkinliği çok az sanırım. olumsuz etki etmiyor.
İlk trimester dönemini atlatmışsın. En çok bu dönemde zarar verdiği de yazıyor.
Dualarımız seninle canım. Rabbim acil şifa versin

teyzem toxoplazmayı geçirirken hamile kalmış.6-7 ay sürekli antibiyotik tedavisiyle kızını dünyaya getirmiş şimdi üniversitede 19 yaşında çok güzel bir kızı var :) o zamanlar gittiği her doktor aldır sakat olur demiş..

Allahtan başka kimse bilemez pozitif çıksa bile sakın bozma moralini,yine de inşallah önceden kapmışsındır da derin bir nefes alırsın canım

Arkadaslar simdi eve geldim allaha sukurler olsun ki yeniledigim test negatif mutluluktan ucabilirimmm 0.10 cikmis sonucummm

Çokk çokk çokk sevindmmm
Yaa ne mytlusundur şimdi,aynını yaşadım tahmin edebiliyorum
Yerr göğe sığamıyorsundur şimdi :)

Arkadaslar simdi eve geldim allaha sukurler olsun ki yeniledigim test negatif mutluluktan ucabilirimmm 0.10 cikmis sonucummm
Ayyy canım yaaa gözün aydın çok çok sevindim allah bebeğini sana bagislasin inşallah. İnşallah benimde pozitif çıkar yaaa bende sonucu yarın alicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…