- 31 Ağustos 2016
- 1.356
- 1.126
- 133
- Konu Sahibi Kocayaslisiskodunya
-
İlk hamileligimde ben de öyleydim hatta bir gün sanki bebeğimle kalbimde bir bağlantı vardı bugün onu hissetmiyorum içim boş sanki diye ağladım doktora gittim saçmalama dediselam kızlar,
ben 7+2 haftalık hamileyim, kan testinde ilk öğrendiğim günden beri hep bi stres halindeyim, sürekli forumları takip ediyorum belki de okudugum şeyler etkiliyordur, önce beta düzenli artacak mı diye endişelendim sonra kese görünecek mi acaba dış gebelik mi diye stres yaptım kalp atışını duymak için gittiğimizde ya duyamazsak ya boş gebelikse diye yedim kendimi, çok şükür kalp atışını duyduk 6+2 de, şimdi de ya kalbi durursa farkedemezsem diye her gün düşünüyorum strese giriyorum
sürekli goguslerimi kontrol ediyorum ağrı sızı devam ediyo mu mide bulantım devam ediyo mu diye, iki kere doktor kontrolüne gittim ikisinde de doktor her sey normal saglıklı ilerliyo dedi ama en son söylediği şey de en fazla kayıplar ilk 8-9 haftada olur dedi bu yüzden haftaya tekrar çağırdı kontrole.. siz bu stresle nasıl başa çıkıyosunuz?
Evet ben de senin gibiydim ama şu an bebeğimi uyutuyorum hepsi geçiyor. Eksik yazmışsın kendini hasta gibi hissetmiyor musun ben kendimi hasta gibi hissediyordum gören bana geçmiş olsun neyin var diyorduselam kızlar,
ben 7+2 haftalık hamileyim, kan testinde ilk öğrendiğim günden beri hep bi stres halindeyim, sürekli forumları takip ediyorum belki de okudugum şeyler etkiliyordur, önce beta düzenli artacak mı diye endişelendim sonra kese görünecek mi acaba dış gebelik mi diye stres yaptım kalp atışını duymak için gittiğimizde ya duyamazsak ya boş gebelikse diye yedim kendimi, çok şükür kalp atışını duyduk 6+2 de, şimdi de ya kalbi durursa farkedemezsem diye her gün düşünüyorum strese giriyorum
sürekli goguslerimi kontrol ediyorum ağrı sızı devam ediyo mu mide bulantım devam ediyo mu diye, iki kere doktor kontrolüne gittim ikisinde de doktor her sey normal saglıklı ilerliyo dedi ama en son söylediği şey de en fazla kayıplar ilk 8-9 haftada olur dedi bu yüzden haftaya tekrar çağırdı kontrole.. siz bu stresle nasıl başa çıkıyosunuz?
sakin kalmaya çalışıyorum ama arada olumsuz şeyler geliyo aklımaİlk hamileligimde ben de öyleydim hatta bir gün sanki bebeğimle kalbimde bir bağlantı vardı bugün onu hissetmiyorum içim boş sanki diye ağladım doktora gittim saçmalama dedisakin ol stres yapma Allah'a güven her şey olacağına varır Allah her şeyin hayırlısını verir. Sağlıksız bebegin kalbi durur
yaaa calıstıgım yerde hep soruyolae hasta mısın neyin var cok bitkin duruyosun diyeEvet ben de senin gibiydim ama şu an bebeğimi uyutuyorum hepsi geçiyor. Eksik yazmışsın kendini hasta gibi hissetmiyor musun ben kendimi hasta gibi hissediyordum gören bana geçmiş olsun neyin var diyorduhamileyim diyemezdim. Hangi ay doğum yapacaksan o ay doğum yapacak nelerin topiğine katıl ben mesala 2022 kasım da doğum yaptım 2022 kasım anneleri topiğindeyim. Sen de hangi ay doğum yapacaksan o topiği takip et çok faydasını göreceksin. Sağlıcakla al bebeğini
Aynı ben ama korkma ben artık Allahın izniyle korkmuyorum. Esirgeyen koruyan o.selam kızlar,
Canım galiba bende böyle olacağım bende gebe olduğumu bir hafta önce öğrendim dediğin gibi beta yükselecek mi derdine düştüm şükür ilk 23.10’du 4 gün sonra 195’e cıktı doktor cuma gününe ultrasonla bakmak için çağırdı şimdi de kese gözükecek mi derdine düştümselam kızlar,
herkes hamileliğin ilk haftaları yoğun stres altında oluyor ama senin şu an rahatlaman gerekirdi artık ben 25.haftadayım bebeğim hareket ederek bana iyi olduğunu söylüyor aynı şekilde senin bebeğinde hareketleriyle ben burdayım iyiyim diyor bu kadar endişe ederek hem kendine hem bebeğine kötülük yapıyorsun aslında. hamilelik çok güzel ve tadını çıkarmayı dene lütfen. inan bende ilk zamanlar çok paniktim testler zaten ister istemez geriyor insanı. Allah'a dua etmekten ve en iyisini istemekten başka hiçbir şey gelmez elimizdenHamilelik benide çok kötü etkiledi istedim istedim sonunda kavuştum ama hala tadını çıkaramıyorm üstelik 23 haftalık olduğum halde. Hatta doktoruma her gittigimde yüzümde bı stres ifadesi olduğu için doktorum beni çok geriyosun dedi her gittiğimde acaba kalp atışı varmi dye düşünüyorum görene kdr içim de rahat etmyor. Hamile olduğumu öğrendim beta sağlıklı yükselecekmi diye 2 günde bir kan verdim kan yükseldi kese görünecek mi kese göründü bebek olacak mı kalbi atacak mı düşük yapacakmym doktor 2-3 haftada bir cagryodu kontrol gününe kdr forumlarda yatyodum acaba kalbi durduysa nasl anlicm napcm diye çünkü bende hiç bulantı fln da olmadı çok rahat bı hamilelik gecryrm 12. Haftaya gelirken bukez acaba ikili tarama da down sendrmu çıkacak mı fln dye bir hafta aglamstm stresten çünkü çocugu hiç hareketli goremyoduk ultrasonda hareketi yoktu doktor uyyordur fln dyodu hep. İkili tarama güzel geldi ama inanki stres hiçbir zaman bitmiyor ikilisi var üçlüsü var detaylı ultrasonu var ben 23 haftalık oldum hala günde bir iki hareket ya hissediyorum ya hissetmyrm o yüzden heran acaba bişey mi oldu kalbi mi durdu dye her dakka kafamda bu yüzden eve fetal doppler aldım günlük çok bunalrsam kalp atışlarını dinlyrm doğum yaklastkca da doğum korkusu olyo acaba sağlıklı kucagma alacakmym bana bişey olck mi çocuk nasl olck annelik gerçekten delilikmis.. kimi çok rahat geçiriyor ben sürekli endişe içindeyim işin kötüsü kimse de anlamyr bişey desen abartysn olmayan şeyleri nye dusnysn fln dyolar ama insanın elinde değil kiseni çok iyi anlyrm yani inşallah bekleyen herkes sağlıcakla çocuklarına kavuşur
İşte sorun orda ben hala hareket hissedemyrm birgunde bir iki hareket hissetsem diğer gün sıfır hicbisey hissedemyrm hala bu böyle bugün mesela sıfır hiçbisey hissetmedm kalktığımdan beri zaten düzenli bı hareket hissetsem kafam rahat olacak bugün tam 23 haftalık olduk.herkes hamileliğin ilk haftaları yoğun stres altında oluyor ama senin şu an rahatlaman gerekirdi artık ben 25.haftadayım bebeğim hareket ederek bana iyi olduğunu söylüyor aynı şekilde senin bebeğinde hareketleriyle ben burdayım iyiyim diyor bu kadar endişe ederek hem kendine hem bebeğine kötülük yapıyorsun aslında. hamilelik çok güzel ve tadını çıkarmayı dene lütfen. inan bende ilk zamanlar çok paniktim testler zaten ister istemez geriyor insanı. Allah'a dua etmekten ve en iyisini istemekten başka hiçbir şey gelmez elimizden
sırt üstü yattığında da herhangi bir hareket hissetmiyor musun benim bebeğim genelde o durumda hemen tekme atıyor alan daraldığı içinİşte sorun orda ben hala hareket hissedemyrm birgunde bir iki hareket hissetsem diğer gün sıfır hicbisey hissedemyrm hala bu böyle bugün mesela sıfır hiçbisey hissetmedm kalktığımdan beri zaten düzenli bı hareket hissetsem kafam rahat olacak bugün tam 23 haftalık olduk.
Yok canım mesela şüphelendim yatym hareket etsin diye beklyosam hele hiç. Çok nadir olyo bu hareketler.. 25-28 Haftaya kadar sabretmeye calsyorm bazısı 6. Aydan sonra hissetmeye başladım Dyo çevremde çünkü umudum o haftalara kaldı artıksırt üstü yattığında da herhangi bir hareket hissetmiyor musun benim bebeğim genelde o durumda hemen tekme atıyor alan daraldığı için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?