Hamileliğin ilk döneminde uçakla seyahat etmek riskli mi?

maxih

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2009
32
0
86
- Yurtdışı
Evde yaptığım testte hamile çıktım daha doktora gitme fırsatım olmadı ama beklenmedik bir hamilelik oldu be 2 hafta sonra yurtdışına gitmem lazım...acaba uçakla 16 saat gibi bir yolculuk yapmam riskli mi?

riskli bi hamilelikse izin verilmez. tamamen dr a danışılacak bi konu bu arkadaşım.

zaten bildiğim kadarıyla thy belli aylar için hamilelere yolculuk yasağı koymuştu. eğer yolculuk edebilecek risk olmayan haftalardaysan mutlaka doktor oluru isterler.
uçakla 16 saat yolculuk gerçekten zorlu bi yolculuk olur heralde. o yüzden mutlaka doktor oluruna bakarlar yolculuk etmen için.

uçak yolculuğu için yanılmıyosam ya 32. ya da 34.haftadan sonra rapor istiyo havayolu şirketleri.bu zamanda hamile olduğunu zaten kimse anlamayacağı için rapor veya herhangi bişey istemeleri söz konusu değil.ben de 4 haftalık hamileyken uçmuştum.benimki 2 saatti gerçi hiç bi problem olmadı.uçaklardaki kabin basıncı zaten ayarlı olduğu için o açıdan sıkıntı yok.doktor da uzun uçuşlar için sık sık kalkıp dolaşmayı ve su içmeyi öneriyo.bu haftalarda uçak yolculuğu eğer bi problemin yoksa genelde güvenilirdir.ama en kesin cevabı doktorun verecektir mutlaka ara sor.

7.ayıma kadar uçakla seyahat ettim karnın belli olduktan sonra dr raporu istiyorlar... şuan hiçbir problem olmaz...

bence mecbur değilsen binme.öğrendiğim ilk gün binmek zorundaydım 15 gün sonra geri döndüm gene uçakla.dönerdönmez kanamam oldu.ilk 3 ay düşük tehlikesiyle yattım.risk alma derim.şükür ben atlattım 2 haftam var doğuma.rahat hamilelik geçirmek nasip etsin allah sana..

Hic birsey olmaz guzelim .. Ben ilk uc ayinda amerika turkiye gidip geldim .. Allaha sukur hic bir sorun yasamadim .

ben 5 haftalık hamile iken amsterdama gittim.3,5 saat uçak yolculuğu yaptım bi problem olmadı.zaten doktorlar 27. haftadan sonra riskli diyorlar

Back
X