Hayırlı sabahlar hayırlı cumalar kızlar,
Hamilelik öncesinde merak eder, araştırır, notlar alırdım zaten. Bu hafta içi hamile olduğumu öğrendim. Şimdi daha bi merakla araştırıyorum. İstedimki herkes bildiklerini paylaşsın, birbirimizin bilgilerinden faydalanalım. Öğrendiklerimi şöyle sıralıycak olursam;
*Hep abdestli olmalı, özellikle yemek yerken.
*Hamileliğin boyunca en az bir hatim yapmaya gayret et.
*Bebek hareket ettiğinde elini üzerine koyup, salavat getir, ihlas suresi oku.
*Mümin insanların yüzüne bak.
*Devamlı zikir çek.
*Bolca yasin, tefriciye ve tüncina hatmi yap.
*İlk 4 ay içerisinde 70 bin "Sübhanallahi ve bihamdihi" teşbihi çek (Çocuk salih bir kul olur).
*Her farz namazından sonra Araf suresi 189. ayeti oku (Fiziki yapısı düzgün olur).
*İbrahim suresini okuyun, yumuşak huylu olur.
*Her gün 2 rekat namaz.
*Her gün Fatıma annemize bir fatiha hediye edilmesi onun gibi kolay doğum yapmaya vesile olur.
*Vakıa suresini okuyun, bereketli olsun.
*Rahman suresini okuyun, ahlakı güzel olsun.
*Yusuf suresini okuyun, yüzü güzel olsun.
*"El musavvir" esması; çocuğunuzun sağlıklı ve güzel olması için okunur.
Bu bilgilerin dayanağı ne derseniz bana olumlu katkısı olacak bilgiler olduktan sonra çok da önemli olduğunu sanmıyorum. Mesela keşke sadece hamilelikte değilde her zaman abdestli olabilsek her daim.
Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. İmanlı, güzel ahlaklı birer evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin....
Sizlerde bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ...
Hamilelik öncesinde merak eder, araştırır, notlar alırdım zaten. Bu hafta içi hamile olduğumu öğrendim. Şimdi daha bi merakla araştırıyorum. İstedimki herkes bildiklerini paylaşsın, birbirimizin bilgilerinden faydalanalım. Öğrendiklerimi şöyle sıralıycak olursam;
*Hep abdestli olmalı, özellikle yemek yerken.
*Hamileliğin boyunca en az bir hatim yapmaya gayret et.
*Bebek hareket ettiğinde elini üzerine koyup, salavat getir, ihlas suresi oku.
*Mümin insanların yüzüne bak.
*Devamlı zikir çek.
*Bolca yasin, tefriciye ve tüncina hatmi yap.
*İlk 4 ay içerisinde 70 bin "Sübhanallahi ve bihamdihi" teşbihi çek (Çocuk salih bir kul olur).
*Her farz namazından sonra Araf suresi 189. ayeti oku (Fiziki yapısı düzgün olur).
*İbrahim suresini okuyun, yumuşak huylu olur.
*Her gün 2 rekat namaz.
*Her gün Fatıma annemize bir fatiha hediye edilmesi onun gibi kolay doğum yapmaya vesile olur.
*Vakıa suresini okuyun, bereketli olsun.
*Rahman suresini okuyun, ahlakı güzel olsun.
*Yusuf suresini okuyun, yüzü güzel olsun.
*"El musavvir" esması; çocuğunuzun sağlıklı ve güzel olması için okunur.
Bu bilgilerin dayanağı ne derseniz bana olumlu katkısı olacak bilgiler olduktan sonra çok da önemli olduğunu sanmıyorum. Mesela keşke sadece hamilelikte değilde her zaman abdestli olabilsek her daim.
Rabbim hepimize bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. İmanlı, güzel ahlaklı birer evlat olarak yetiştirmeyi nasip etsin....
Sizlerde bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ...