Hamileligin son aylarinda kilo verme

Birumut03

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2016
41
1
1
41
Ark.lar 96 kiloyla hamile kaldim ilk 5.5 ayda 97.5 ciktim ama 5.5 aydan sonra surekli kilo kaybettim suan 89 kiloyum ve 30 haftalik hsmileyim cok fazla su icemiyorum midem bulaniyor.yemekte cok yiyemiyorum.bebekte bir problem yok.sadece plesentadan kanamam oldu hala devam ediyor lekelenmelerim.surekli usume terleme nobeti geciriyorum huzursuzum yatmam gerekiyor ama yatamiyorum geceleri burnum tikandigindan zor uyuyorum.su disinda sivi biseyde tuketemiyorum hic basina gelen varmi boyle bir durum acaba acil yardim edermisiniz birde erken dogum riskim var..yemek yiyince sindirmekte zorluk cekiyorum.ne yapacagimi sasirdim

kilolu olarak hamile kalanlar genelde kilo verir. tabi sağlıklı beslendiği için. bence bir sorun yoktur. sadece üşüme terleme ve ateşli durumlarda bir doktora görünün ki hasta falansanız bebeği etkilemesin.

dr.un ne diyor?
asıl önemli olan bu.

Bildigim kadariyla hamilelikte tiroid bezi calismalarinda degisim olabiliyor dogumdan sonra normale donuyor kadin dogum disinda birde endokrinden randevu alin detayli tum hormonlariniza bakilir endokrin duzen basit dusuk yada yuksek calisan iki bezden ibaret degil cok farkli ve karisik bir duzen en iyi bakip inceleyecek olan endokrindir birde hamilelik sekeriniz surekli takip ve kontrol altindami

Bilmiyorum.su iciyorum karnim sisiyor.yemek yiyemiyorum.ne yapacagimi sasirdim
su çok önemli. keşke içebilsen
yemek yeme konusuna gelince zorlamayabilirsin.
vitamin kullanıyorsundur . bebek iyi ise sıkıntı yok.
plasentada kanama olunca ne oluyor.
erken doğum riskin mi olmuş oluyor
yatmalısın . fazla ayakta kalma.

burun tikanikligi varsa tek yastikla yatmayin,ben 3 yastikla yatiyorum egimli pozisyonda.

Icince karnim sisiyor yemek yemeye bile yer kalmiuor

Doktorlar hicbir takip yapmiyor

Riskli bir gebelik yaşıyorsun ve doktorlar takip mi yapmıyorlar?
O zaman neden başka bir doktora gitmiyorsun?

Benim bir önceki gebeliğim riskliydi ve 35+5 haftalık doğum yapmıştım.
Kanamam ve lekelenmelerim çok oluyordu.
Doktorum bana "hiç bir hastama yat demem, fakat sen yatacaksın!" demişti.
Senin de plesanta aşağıya indiği için kanaman oluyor ve riskli durumdasın.
Dolayısı ile yatman, hiç bir iş yapmaman, sürekli dinlenmen gerekiyor.

Yemek konusuna gelince, tabii ki beslenmen kendin ve bebek açısından önem taşıyor.
Fakat bu kadar şişkinlik yaratıyorsa su içmen, doktora danışmalısın. Zira su tüketimi hamilelikte çok önemli!
Senin bol bol su içmen lazım aslında.

Benim doktorumun bana dediği "ne yediğin beni ilgilendirmiyor, istersen yemek yeme, fakat su çok önemli çok su içmelisin" diyor. Ki hamd olsun bu hamileliğim daha iyi...

Lütfen, kendinizi ihmal etmeyin ve bir an önce başka bir doktora görünün.
Progestan kullanıyor musunuz?

Bir dr daha gidin bence cok deneyimli degilim ama hamilelikte tiroid seker bebek icin (ozurluluk geni falan varmi diye) rutin yapilan testler var yakinlarima yapildi hele riskli hamilelikte dr un fazla rahat sanki sonucta evlat onun degil sizin garantiye alin kendinizi insallah saglikla sihhatle eksiksiz kusursuz kucaginiza almak nasip olur hem kafaniza takip stres yapacaginiza iciniz rahat eder endise hamilelik icin iyi degil sonucta
Ayrica hamilr bayanlarin topiklerinde yazarsaniz onlar daha deneyimli yardimci olurlar bdv de cok goren olmaz

Admini etiketleyip rica ederseniz konunuzu oraya tasir

Icince karnim sisiyor yemek yemeye bile yer kalmiuor
tamam suyunu mutlaka iç, yemek ise az yesen de yeterli.
yani 1 yumurta yersin yeter
sonraki öğün 1 muz yersin yeter
bence yemek çok önemli değil. önemli olan yediğin şeyin içeriği.
2 -3 ceviz yersin 1 öğün atlatır seni

çok kilolu olarak doğum yapmak zaten zor.
bence kilo kaybetmenden yana sıkıntı yok. daha iyi olabilir sonrası için . bebeğine daha rahat bakabilirsin.
doğumun kolay olur vs vs

Hayir kullanmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…