Hamileliğin süper yiyecekleri!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Caddy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Hamilelikte mutlaka tüketmeniz gereken yiyeceklerden oluşan haberimize göz atalım.

Ay çekirdeği

Ay çekirdeği, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri açısından zengindir. Ayrıca magnezyum, A,B,D,E ve K vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum ve çinko da içerir.

Muz

Potasyum hazinesi muz, vücutta sıvı tutulmasını önler. Ayrıca uykusuz geceler için de birebirdir

Kuru kayısı

Bir avuç kuru kayısı günlük demir ihtiyacının %10’unu karşılar.ayrıca hamilelikte hassas hale gelen bağırsaklarınızı da korur. Zengin folik asit, potasyum, kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır.

Süt ve süt ürünleri

En büyük kalsiyum deposu süt ve süt ürünleri bebeklerin kemik gelişimi için çok önemlidir. Günde 3 porsiyon az yağlı süt veya süt ürünü tercih edin.

Tofu

Et yemeyenler için protein almanın en lezzetli yollarından olan tofu, kalsiyum, demir, magnezyum, A vitamini ve K vitamini açısından da zengindir. Bu vitamin ve mineraller özellikle doğumdan sonra kanın pıhtılaşması için çok önemlidir.

Yumurta

İyi pişirilmiş yumurta demir, protein ve B12 vitamini açısından zengindir. Vücudumuzdaki hücrelerin gelişimi için önemlidir.

Çilek

C vitamini açısından zengin çilekte beta karoten, folik asit ve potasyum da bulunur. Çileği demir içeren bir besinle birlikte tercih ederseniz, içindeki C vitamini demir emilimini destekleyecektir.

Brokoli

Kalsiyum, kemik gelişimi için gerekli olan magnezyum ve folik asit açısından zengindir. Besin değerlerini korumak için suda haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih edin.

Karbonhidratlar

Ekmek, makarna ve patates. Karbonhidrat zengini olan bu besinler size enerji verecektir. Günde 6 porsiyon karbonhidrat tüketin.

Mısır gevreği

Vitamin ve folik asit yönünden zenginleştirilmiş mısır gevreklerini tercih edin. Günde bir kasede 100 mcg folik asit bulunur.

Bütün yiyecekler mide bulandırıcı geliyor.. hiç birini ağız tadıyla yiyemiyorum :( :( ne zaman geçecek bu durum

Bütün yiyecekler mide bulandırıcı geliyor.. hiç birini ağız tadıyla yiyemiyorum :KK43: :KK43: ne zaman geçecek bu durum
evet ilk başlarda hepsi mide bulandırıcı gelio ama 10. haftadan sonra yavas yavas yukardaki yicekleri yiyebilirsin canım. kaç haftalıksın ?

Hamilelikte Yapılmaması Gereken 13 Şey Tıklayınız

hamilelikte_yapilmamasi_gereken_13_sey-3.webp

evet ilk başlarda hepsi mide bulandırıcı gelio ama 10. haftadan sonra yavas yavas yukardaki yicekleri yiyebilirsin canım. kaç haftalıksın ?
bugün 7 hafta 4 gün canım inan yemeği bile çok zor yapıyorum.. eşim benden sonra geliyor işten ve daha yorgun oluyor o yüzden onu yemeksiz bırakmak istemiyorum. yardım ediyor sağolsun ama yinede dayanılacak gibi değil. sıvı sabun ,şampuan,diş macunu, kremler vs dayanamıyorum bunlara. bütün parfümleri yok ettim evdeki :(

bugün 7 hafta 4 gün canım inan yemeği bile çok zor yapıyorum.. eşim benden sonra geliyor işten ve daha yorgun oluyor o yüzden onu yemeksiz bırakmak istemiyorum. yardım ediyor sağolsun ama yinede dayanılacak gibi değil. sıvı sabun ,şampuan,diş macunu, kremler vs dayanamıyorum bunlara. bütün parfümleri yok ettim evdeki :KK43:

aynen eşime parfümü yasakladım. dişimi malesef çok zor fırcalıyorum. hafta bi değişik sıvı sabun alıorum.kokusuz krem kullanıyorum. yemekleri 7 ve 8. haftam da ya dışardan söyledim ya da kahvaltı tarzı hazırladım. 9. haftadan sonra yavaş yavaş düzeldim. 10. haftamdayım daha iyiyim tam geçmese de. sabret canım sabret öyle böyle geçio. mideni bulandıran herseyden uzak dur. bana eşim bile kokuodu aman duymasın da :D

aynen eşime parfümü yasakladım. dişimi malesef çok zor fırcalıyorum. hafta bi değişik sıvı sabun alıorum.kokusuz krem kullanıyorum. yemekleri 7 ve 8. haftam da ya dışardan söyledim ya da kahvaltı tarzı hazırladım. 9. haftadan sonra yavaş yavaş düzeldim. 10. haftamdayım daha iyiyim tam geçmese de. sabret canım sabret öyle böyle geçio. mideni bulandıran herseyden uzak dur. bana eşim bile kokuodu aman duymasın da :D
bende artık yatarken ona sarılmıyorum arkamı dönüyorum... ahaahaahah :)

bende artık yatarken ona sarılmıyorum arkamı dönüyorum... ahaahaahah :)
insanın elinde olan bişi değil ki, zaten her yer kokuo burnuma allah allah bi de o yanıma gelince aman allahımmmmm hahah :D herkes gibi biz de atlatcaz sabırlı olmaktan başka çaremiz de yok ki

10+5 teyim hala yemek yapamıyorum. Eşim sağolsun hazırlıyor bir şeyler yoksa mutfağın yolunu unuttum. Umarım bu ay son olur ve geçer

7+2 deyim pazartesi serum verdiler serumu yediğimden beri iyi gibiyim en azından günde 10 kere kusmalarım azaldı. Böyle giderse arada bi gidip serum taktırmayı düşünüyorum o_O

Arkadaşlar bugümn orslim çok bozuk. ben 25 gün boyunca AVİCAP a vitamini kapsülü kullanmıştım. tabi hamile olduğumu bilmiyordum. öğrenince hemen bıraktım. korkular başladı. netten bakıyorum ilk aylarda a vitamini çok zararlıymış. bişey olur mu. doktorumu aradım ulaşamadım henüz geri dönmedi. ondan kötü bişey duyarım dye çok korkuyorum. eczacıda doktorun ya tamam diyecek ya devam diyecek dedi. napıcam ben :(

Arkadaşlar bugümn orslim çok bozuk. ben 25 gün boyunca AVİCAP a vitamini kapsülü kullanmıştım. tabi hamile olduğumu bilmiyordum. öğrenince hemen bıraktım. korkular başladı. netten bakıyorum ilk aylarda a vitamini çok zararlıymış. bişey olur mu. doktorumu aradım ulaşamadım henüz geri dönmedi. ondan kötü bişey duyarım dye çok korkuyorum. eczacıda doktorun ya tamam diyecek ya devam diyecek dedi. napıcam ben :KK43:

ben hamile olduğumu bilmeden neler içtim bir bilsen doktoruma ilk olarak bunu söyledim bebeğin kalp atışları olmadan bişey olmaz dedi kan dolaşımı olmadığı için etki etmiyormuş yoksa bende çok korkmuştum birde rahatsızlanınca doktor hamillelikte sakın kullanmayın denilen ilcaları verdi antibiyortik vesaire bişey olmuyor yani

Bende herseyden tiksindim hicbirsey yemek istemiyorum Vicdanen çok rahatsız hissediyorum kendimi bebeğim büyümez vs diye ama mutfağa bile gitmek istemiyorum. Off :((((

Bende hamileligimin 27 haftasindayim ve son 1 hafta boyunca hic birsey yiyemiyor ve bütün kokulardan tiksinir oldum. Buda yetmezmis gibi icime bir sıkıntı giriyor sanki nefes alamiyorum kalbim sıkısıyor. Daha önce iki hamilelik gecirdim ikisindede bu sorunlarimin hic birisi olmadi. Diyorlarki kız biraz nazli olurmus. Napacagim bilmiyorum tekrar ne zaman düzelirim onuda bilmiyorum.

Back
X