Hamileliğinde sigara icen var mı ya da sigara içtiğinden dolayı sorun yaşayan?

hamileyken sigara içen bir tanıdığım var içmediğini söylüyordu ama yatak odasında sigara kokusu eksik olmuyordu erken doğum yaptı ve çocuğu küvezde kaldı.ve çok çok düşük kiloluydu çocuğu.

Lütfen içmeyin hele hele hamilelikte.

bir arkadaşım devam etti hamileliği süresnce sigara içmeye,bebek erken doğdu ve sürekli kilo problemi var çocuk 4 yaşında hala toparlayamadı,minicik bişey 2 yaşında gi görünüyo yavrum yazık

benim yakın arkadaşım malesefki aynı hatayı iki kere yaptı birçok uyarılarımıza rağmen..ilk çocuğu henüz 1,5 yaşında ve kalp problemi yaşıyor 2 ay önce yeni doğum yaptı ve ona hamileliğindede devam ettirdi bu alışkanlığını ve 7 aylık doğum yaptı malesefki bebiş 2 aydır hastanede daha kucağına bile alamadı kesin bunların nedeni sigaramıdır bilemem ama ne olursa olsun o senin canın 2 dakkalık sigara zevki için bunlar yaşatılmamalı..

daha konu başlığını okurken tüylerim diken diken oldu. Ben nasıl koruyup kollamaya çalışıyorum bebeğimi. Sigara içilen veye kokusu sinen bir yer varsa nasıl kaçacağımı bilemiyorum. Lütfen bırakmaya çalışın. İçmeyenin çocuğu da hasta olabilir ama bu ümide tutunup da sigarayı bırakmamak çok acı bir şey. Eleştirmemeye çalışıyorum ama inanın içim parçalandı.

İçenler için ek bir bilgi. Sigara kanama riskini artıran bir unsur. Gebelikte değil birçok operasyon öncesi doktorlar mutlaka soruyor.
Bizde ise claxane kullananlar için inanılmaz tehlike. Küçük bir yaralanma kanamasında bile başedemeyebilirsiniz.

bir arkadaşım var 2 çocuğu var kadının. 2. hamileliğinde dr a gitmiş kocası bırakmasını istiyormuş beraber gitmişler sigara da içilmemesi lazım değilmi demiş kocası?? dr da kadına kaç tane içtiğini sormuş kadın 4-5 tane günde demiş dr o normal demiş birşey olmaz demiş. böyle de drlar var işte.

yazik valla ya sigara icen annenin beebgine yazik hemde cok .bi sigara parcasi caninizn parcasindan daha mi onemli nasil birkamam bilmem ne vs diyebiliyosunuzz vallahi hayret.hic eslerinizde mi birsey demiyo hani normal zamanda neyse de bebeginizi dusunen bir Allahi kulu yok mu?

bunasil bir vicdan bben bilmiyorum anlamiyorum .valla benim evime padisah gelsin evde sigara icirtmem.ilk defa gelen birisi bile ben bi sigara iciyim dedigi zaman diyorumki tabiki balkonda icebilorisiniz diyorum asla evde musade etmem.saglik bu ya elden gittikden sonra ne anlami varki hayatin, parayla satilmiyoki alasin.

cok yakin bir komsumuz hamileyken surekli icdi .bebegi gununde dogdu ama cok zayif bir bebek hala oyle guya 5 yasinda 3 yasinda bir bebek gibi duruyo.surekkli hiriltisi var.anasinin 2 dakalik zevki cocugu sagligindan ettii.

cok garip bir beebgim saglikli olsun dogal seyler yesin diye hergun evinde yogurt mayalan anneler var birde hamileyken fossur fosur sigara icen ANNELER var

burda yok bişey olurdu olmazdı diye vicdanını rahatlatmasın kimse 2 2 daha 4 eder ötesi yokdur akciğer gelişimi olumsuz etkilenir,bronşit başda olmak üzere alerjik reaksiyonayol açar, pramatüre doğumlar,düşük agırlıklı dogumlar, kandolaşım sisteminde sorunlu olan kalp kapaklarını olumsuz etkileyen düşük dogumlar görülebilir içmeeeeeeeeeyin kardesim güzel görünmek için diyte yapar kaç kilo veriri bişey yemezsiniz ama iş bebeğinizin saglına gelince sigara içersiniz

Şimdi okudum tüm yazılanları da, hayret ettim arkadaş, yani bazıları var ki , çıkıp buraya gerine gerine " ya bilmem kimin de öyleydi de BİŞEYCİK OLMADI VALLA" tarzında yazabilmişler ya ; helal olsun. Nasıl bir anlayıştır arkadaş bu, nasıl bir saygısızlıktır bu ; yeni bir hayata, yeni bir cana resmen ve fiilen kıymanın neresi ; bişeycik olmaz !

Ne güzel örnek verir gibi, bilmem kimin bebeğinde bişey yok sapasağlam yazmışsınız, inanamıyorum gözlerime. Hem içenlerin hem de içmişlerin örneklerini bişey olmadı tarzında verenlere aklım sırrım ermiyor, anlayamıyorum, nutkum tutuluyor içimden haykırmak istediğim, gözlerimden püsküren ateşi yazamıyorum buraya !

Asla ve asla ; katiyen hiç kimsenin ve hiç bir şeyin asla bir bahanesi olamaz bu konuda, ne olursa olsun, kim olursa olsun ve ne halde olursa olsun ; hiç kimse şu yüzden sigara içiyorum içmem lazım, içmem iyi gelirmiş, içmezsem daha kötü olurmuş diyemez.

İçen annelere, içecek olan anne adaylarına ; ben de, benim gibi düşünenler de, doğacak bebekleri de, kirlettikleri hava bile ; saygı duymayacak onlara hayatlarında. Duymayacağım da, duymasınlar da. Bir anne bebeğine nasıl kıyar ! bildiğin kıyım bu. ha almışın eline silahı bakalım kurşun bebeği vuracak mı vurmayacak mı diye ha sigaranın ucunu duman duman yakmışsın nefesinle ; hiç bir farkı yok gözümde.

Allah ıslah etsin bu davranışları sergileyen anne ve anne adaylarını ; babaları ve evde bulunan diğer zanlıları. kocaman bir zan bu. ayıp. günah. yazık.

Allah, başınızdaki bu dumanı alsın götürsün inşallah, temiz nefesle, tertemiz bir hayatla olasınız.

İnanın bana, o kadar kızgınım ki, klavyeme zor hakim oluyorum çok kötü sözler yazacağım diye, o yüzdendir ki daha fazla devam etmeyeceğim, tahmin dahi edemezsiniz ; ne kadar çok kızgınım, bu tür annelere ne kadar çok öfkeliyim, kinliyim,düşmanım...

belki ilk defa, delice beddua etmek istiyorum ; fakat güzel bir dua ile ayet ile, bir öğüt olması adına susuyorum ;

Araf Suresi / ayet 189 : Allahım, bize sağlıklı, iyi, hayırlı bir evlat verirsen ; sana çok şükredenlerden olacağız.

Allah şükredenlerden eylesin.

Şu sigaradan öyle nefret ediyorum ki...kendim içmediğim gibi çevremde içenlerle de sürekli kavga halindeyim. Gerçekten anlamıyorum. Bi arkadaşım var oğlu şuan 4 yaşında. Aslında gelişim sorunu yok. Ona göre de çok sağlıklı..ama ben bildim bileli hasta ve antibiyotik kullanıyor. minnacık çocuğun habire bronşit olmasınıysa sadece kreşe bağlıyor. Ben çevremde içenlerle kavga ederken, ben kendim içtim bişey olmadı 3 500 gr çocuk doğurdum diyo ve daha çok sinirlerimi bozuyo dövesim geliyo....yine sinirlendim yaa

Ben de hamile kalmadan once 1.5 sene boyunca iciyodum sigara. hamile oldugumu adetime 4 gun varken ogrendim 1 hafta icerisinde bıraktım sigarayı ve suan 8+4 haftalık hamileyim hic de sigara aramıyorum, hatta esim yanımda ictigi zaman midem bulanıyor..

Bizim sokakta oturan bir kadın vardı hamileligi boyunca sigara icti hep.
Cocuk hem erken dogdu hem dusuk kilolu dogdu ve durmadan da hastalanıyor. Nefes borusunda mı ne sorun vardı diye duymustum bir ara.
Ve suan 2 ya da 3. sınıfa gidiyor o kadar kucuk gorunuyor ki.. Bir insan bilerek kıymamalı bence yavrusuna..

cnm bi sorunmu var bebeğindee ??

canım bebeğimin kalp atışları zayıftı sağlıksız bi gebelikmiş düşmemesi için çok yalvardım ama bebeğimi 22 gün önce kaybettim ilkti ve benim gözbebeğimdi herşey yarım kaldı hamile arkadaşlara tek duam tamamına erdirmesi benimki öle olmadı

cnm çk üzüldüm,allah sabır versin,inşallah en kısa zamanda tekrar bebeğine kavuşursun.. Kaç haftalıktı canım bebek,sigaramı etken oldu ?

Oncelikle uzuldum bebegin icin, Allah sabrini versin.

Ama bir daha kimse buraya gelipde sigarayi savunmasin, icenleri goruyoruz.
Son pismanliginiz fayda etmiyor degilmi?

Her hamile her doguran olan anne olamaz, gercekden annelihin hakkini vermek gerekir.

Baska bebeklerin cani yanmasin dilegim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…