• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğinde sigara icen var mı ya da sigara içtiğinden dolayı sorun yaşayan?

hamileliğinden sigara içip dogurdukdan sonra sorun yaşayan siz yada yakınınız varmı...??lütfen cvp verin...

Hamileliğinde sigara içen bir anne...

içinde yavrusunu taşıyan, canından can kattığı, canına can katan yavrusu. Kollarının arasında kuş gibi çırpınan bir bebek ister mi hiç? nefes alamadığı için, kanında aslında hiç hak etmediği o kötü maddeleri taşırken, çektiği acıdan, ızdıraptan, sıkıntıdan dolayı çaresizce etrafına bakan, gözleri parlamayan bir bebek...

bir kez daha annesinin yüzüne bakabilmek için, hastanenin soğuk koridorlarında,olmayan nefesiyle ağlamaya çalışan minicik bir beden...
delik deşik olmuş bir beden, iğnelerden ; çekilen ve hiç hak edilmemiş bir hastalığın kurbanı olurken...

hiç anne ister mi, kucağında bir yavru, kendine bile gücü olmayan, peki ya ilerisi?
sen beni sevmedin ki anne, sen beni sevip de karnının içindeyken bile bağrına basmamışken, ben sana ileride nasıl bakayım anne? sen bana bakmamışken, ben suçsuzken kanıma doldurduğun bu pislik, beni iyi insan yapmadı anne, çünkü ben senin karnındayken daha, insan hayatına saygı duymamayı öğrendim, insanlığa nasıl iyi olayım anne...

mayamda dumanlar var anne, ekşimiş hamur gibiyim, ne şekle sokarsan sok, tadımda var acılık anne, sana nasıl tatlı tatlı güleyim...

yazık anne bana, içme sigara ne olur... yazık anne bana, ne günahım var benim... madem benden çok sevdiğin dumanlı sevdiğin var, beni neden karnına kondurdun anne, benden çok sevdiğin bir zevkin varken, benim yanağımdaki mis kokuyu içine hakkıyla çekemeyeceksen, ciğerlerine doldurduğun dumanla yaşa, ben gelmiyorum anne !

ama nasıl olur...

dünyadaki en değerli varlığın, içindeki yavrunken...
en zevk alacağın şey, onun sana öğrenmek için sorduğu sorular, güldüğü gülücükler, bazen düşüp de ağladığında anneee diye seni istediği vakitler olacakken... anne olmayı hissettiğin o hazzı yaşarken...

nasıl olur ciğerlere pis kokuyu çeker anne, dünyanın en eşsiz, tek, bulunmaz görülmez,emsali olmaz, yapılmaz üretilmez bir yücelikte evlat kokusu varken...

tat alamaz ki sigara içen bir ağız, dudak ; nasıl tazecik öpebilir yavrusunu anne...

en büyük alışkanlığın, yavrunu bir dakika olsun aklından ayırmamakken, bu dumana doğru kaçış niye?
bir anlık ayrılış, bir anlık ruhuna yaşatacağın zevk, evladınla değil de neden başka yerde?

ya hasta olursa o anne, kim bakar ona, kim bağrına basar, kim küçücük yüreğindeki hüznü yok eder ; annesi için dünyadaki zevk dumanlı bir dünyayken ; evlat için tek değer annesiyken, nasıl avunsun bir başka zevk ile...

ama nasıl olur...
anlamıyorum, nasıl olabilir ki...
hangi bahane? hangi sebep? hangi öne sürülen o şey olabilir?

nasıl olur anne... nasıl...

biizm okulda bir öğretmen ark hamileykende sigarayı bırkamamış dr da günde 1 taneye izin vermiş...şu anda ilköğretime giden kızı var ve onda kas erimesi başlamış...... ve sigaranın zararlarındn birisinde kas erimesi........

Merhabalar

Ben daha hamile degilim sanirim yani bunu onumuzdeki 5 6 gun icinde ogrenicem su anda sigara kullaniyorum ancak hamile olduguma emin oldugumda birakicam, ancak su anda ictigim sigara eger hamile isem ( bebek 3 haftalik ) dusuk olmasina sebep olurmu ?

Liseden beri, yani yaklaşık 15 yıldır sigara içiyorum ve hayatımda hiç bırakma girişiminde bulunmamıştım, vazgeçilmezimdi sigara... bu yaz sonuna doğru hamile kalmayı düşündüğüm için günde 4-5 e indirmiştim, biz yaz sonu derken 2 gün önce çitf çizgiyi gördük ve çizgiye bakarken elimde son sigaram vardı, yıllar sonra ilk kez iki gündür sigara içmiyorum, hem gebeliğe hem sigarasızlığa aynı anda adapte olmaya çalışmak çok zor tabi, ama gebeliğim süresince ne olursa olsun asla sigara içmem, hatta bilmeden içtiğim 4 hafta için vicdan azabı duyuyordum da şu makaleyi okuyup rahatladım:

“Bu hafta hamile olduğunuzu öğrendiğinizde aklınıza geçen ay boyunca içtiğiniz ilaçlar, çektirdiğiniz bir röntgen filmi, katıldığınız "içkili-bol dumanlı" bir toplantı veya yaptığınız ağır bir egzersiz gelebilir. Doğa bu konuda şöyle demektedir: "Ben seni uyarmadan önce (adet kanaman gecikmeden önce) yaptığın şeylerden sorumlu değilsin, ancak ben sana adet kanamanı geciktirerek mesaj verdiğimde günlük yaşamında dikkatli olmalısın". Bunun tıbbi çevrimi "ya hep, ya hiç" kuralıdır. Adet gecikmesi olmadan önceki dönemde bebek henüz az sayıda hücreden ibaret olduğundan bebeğe zarar verebilecek bir etken tek bir hücreyi bile etkilese gebelik daha ileri gidemez. Gebelik devam ediyorsa etken (gecikme olmadan önceki dönem) gebeliğe hiç zarar vermemiş demektir. Bu bir kural olmakla beraber muhtemel istisnai durumlar için doktorunuza danışın.”

Cevabin icin tesekkur ederim cunku bende sanki bugun yarin ogrensem pismanlik yasamaktan stress yasamaktan korktugum icin sordum gayet aciklayici oldu tesekkurler =))

COk yakın bıraıle dostumuz hamıslıgı boyunca sıgarasını ıctı sonucmu
dunyalar guzelı ıkı yasını doldurcak bır kızı var
ve sureklı hırıltısı var
bunun yanı sıra sureklı hasta sureklı nefes problemı vb seyler
Allah bunları gostermesın tabı
Ama dıkkatlı olun nolur

aslında benim cevrende sigara icen cok var hamileyken ve hicbirnde bişey yok.. gayette iiler.. bende içtim bırakamadım.. azalttım ama bırakamadım.yalnız siz bırakın bunun vicdan azabı adamı yiyoooo.. içtiğindende bişey anlamıosun ama bırakamıosunda.. ben stresli bi gebelik gecirdiğim icin bırakamadım.. ama o korku bişey olcak korkusu adamı yiyoooooooooooo..şimdiyse allah duacıyı o yardım eder inşşş .. sigara içmeyipde cok sorunlu dogan cocukda var.. aa bizimki bile bile lades demek.. maalesefff yenildim...

vicdan azabı çekiyorum içtiğim için ama bundan sonra içmek biyana ağlayıpta onu üzmek dahi istemiyorum, çünkü meleğim senin gelmene okadar ihtiyacım varki,senin orda olman hayattaki tek tesellim,ilkim,rabbimin armağanı,Allahım bizi kavuştursun :43:seni çok seviyorum ne olur bizi bırakma,sana çok bağlandım beni bırakıp gitme lütfeeeen!

arkadaşlar ben birşey farkettim ama bilemiyorum kesin olarak doğrumudur. sigara içen annelerin bebeklerinin kafatasları yapısal olarak bana daha sivri gibi geliyor. bu bana çok enteresan geldi sonrasında araştırdım ve bazı internet sitelerinde böyle bir bilgi veriliyor. ama bir doktorada danışmak lazım sigara bebeklerin fiziksel özelliklerinide etkiliyor sanırım. bir de tabi erken doğum riski var. ama açıkçası dokuz ay azaltıp ancak günde 5-6 sigara içen tanıdıklarım var ve bebeklerinin sağlık durumlarında bi terslik yok. ancak size tavsiyem en azından paket sigara yerine tütün sarıp içmeniz. kesinlikle normal sigaraya göre daha mantıklı. en azından garip kimyasalları almıyorsunuz.

kuzenimin eşi kendisi de hemşire olmasına rağmen hamileliği boyunca sigara içti ve kızında alerji+ nefes darlığı var. şimdi pişman ama zaten SİGARA PİŞMANLIKTIR! ve son pişmanlık fayda vermez. bakalım bunun vebaliyle nasıl uğraşacak....

Sizin zevkinizin bedelini o kucucuk masum
Bebek oduyor.
Bu kadar bencil olmak annelige yakismiyor.
Iceceginiz o zehir evladinizin sagligindan dahami vazgecilmez,
Daha mi degerli?

Cok sukur sigara kullanmiyorum,
Ve hamile iken kullananlari kiniyorum.

Yazik karninizdaki yavruya.

Ben bayağı kötü bir tiryakiyim. Hamilelikte de malesef 4-5 tane içtim günde. Oğlum çok şükür sağlıklı doğdu ve büyüdü. Benim bildiğim sigara kullananınca erken doğum, düşük, kanama gibi riskler var, çocuğun kilosu düşük olabiliyor. Hele günde 1 paket falan içilirse bu riskler daha da artıyor.

Tabi içmememek en doğrusu, ama bu iş hiç sigara içmeyenlerin düşündüğü kadar kolay olmuyor korkarım ki. Kolay olsa zaten kim bu riskleri göze alır ve bebeğini tehlikeye atar.

vicdan azabı çekiyorum içtiğim için ama bundan sonra içmek biyana ağlayıpta onu üzmek dahi istemiyorum, çünkü meleğim senin gelmene okadar ihtiyacım varki,senin orda olman hayattaki tek tesellim,ilkim,rabbimin armağanı,Allahım bizi kavuştursun :43:seni çok seviyorum ne olur bizi bırakma,sana çok bağlandım beni bırakıp gitme lütfeeeen!

cnm bi sorunmu var bebeğindee ??

benim bi kizim var benimle beraber hamile kalan bi arkadasim vardi surekli sigara iciyodu icme diyodum doktoru guya demiski birakirsan once ictigin butun zehir cocuga yapisir birakma demis :53: inanmadim dedimki insallah cocuga bisey olmaz neyse cocuk bi ayagi felcli dogdu surekli hastanedelerdi simdi iyilesti ama hala yuruyemiyor ten rengide sari siyah karisimi cok tuhaf :50: yazik degilmi o cocuga lutfen kendi zevkiniz icin meleklere kiymaymayin hamile kalmaya karar verdiginizde once sigarayi birakin kaldiktan sonra birakirim demeyin hemen birakin :20: sanki sigara icerek dogmussunuz bu ne iradesizlik :19:

bende hamile kalmadan önce sigara içmeyi çok seviyordum. artık içmiyorum. günde 5 tane ne demek yaaa.hamile olmayanlar için bile çok bence olurmu öyle şey. bugün dr um bana sakın sigara içilen ortamda bile bulunmayacaksın dedi. en azından doğana kadar dayanıp emzirme sürecinide atlatıp sonra için. en azından sadece kendinize zarar vermiş olursunuz.

Hamile olduğumu daha günüm gelmeden öğrendim ve sigarayı bebek düşündüğüm ay bıraktım(aynı ayda hamile kaldım zaten)Ayrıntılı ultrasonda bebeği besleyen kordonun her iki tarafındada çentik olduğunu öğrendim.Bebeğime giden kan bu duvara çarpıp geri geliyormuş,bu nedenlede beslenemiyormuş bebeğim.Daha kötüsü ileriki zamanlarda plasentada erken ayrılma,yüksek tansiyon gibi riskleride varmış.Doktorum bu çentiğin sigara içenlerde görüldüğünü söyledi ve ben kahroldum.Düşünün hamile kalmadan bıraktığım halde(ki günde 5-6 slim sigara içerdim)sigaranın zararını görüyorum ve Allah'ıma daha kötü şeyler çıkmaması için dua ediyorum.

Hamile olduğumu daha günüm gelmeden öğrendim ve sigarayı bebek düşündüğüm ay bıraktım(aynı ayda hamile kaldım zaten)Ayrıntılı ultrasonda bebeği besleyen kordonun her iki tarafındada çentik olduğunu öğrendim.Bebeğime giden kan bu duvara çarpıp geri geliyormuş,bu nedenlede beslenemiyormuş bebeğim.Daha kötüsü ileriki zamanlarda plasentada erken ayrılma,yüksek tansiyon gibi riskleride varmış.Doktorum bu çentiğin sigara içenlerde görüldüğünü söyledi ve ben kahroldum.Düşünün hamile kalmadan bıraktığım halde(ki günde 5-6 slim sigara içerdim)sigaranın zararını görüyorum ve Allah'ıma daha kötü şeyler çıkmaması için dua ediyorum.

birazda sans bu işler sanırım.bende öle bi sorun olmadı.. benim kac tanıdıgımdada böle sorunlar olmadı... birşey oldugunda birdde sigara içiosan direk ona baglıolar.. benim tek inanadıgım sigaranın etkilerinden astım yapması...inş sag saglim alırsın kucagına

ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım sigarayı içimde parçamı taşırken sigara içmem mümkün olamazdı hele de kalp atışlarını duyduktan sonra asla mümkün değil. içenleri anlayamıyorum. ha doğduktan sonra yüzüne üflemişim ha hamileyken içmişim.ikisi arasında fark yok. hamile kalmadan 3 ay önce bırakılmas gerkiyor üstelik.

Back
X