Hamileliginde Sigara Icenler Var miydi?

canım hamileliğinin kaçıncı ayındasın bilmiyorum ama bol bol süt iç meyve ye kendini yormayacak şekilde yürüyüş yap vaktin oluyorsa ormana yeşil alanlara git canın sigara istediğinde sakız çiğne veya çekirdek çitle bunlar benim sana nacizane önerilerim şunu unutma ki herşey iradede bitiyor benim sevgilim bir gece arabasıyla tek başına gezintiye çıktığında nehir kenarına arabayı çekip sigara paketini alıp parçalayarak artık asla yoksun hayatımda deyip nehire fırlatmış son paketini ve o günden beri asla kullanmadı değil kullanmak kokusundan bile tiskiniyor...
(birgün kızdırırsam benide nehrin kenarına çekip aynı şeyleri söyleyip nehire atarsa diye düşünmedim değil :D:D:D)

Son düzenleme:
İlk önce tebrikler :emir_bebek:

Ben evli değilim sözlüyüm, annem sigara kullanmaz ama kayınvalidem sigara içer. Hamileliğinde de bırakmamış içmiş, sözlümde ve ya kardeşinde bir sorun olmamış ama bu herkesde böyle olucak anlamına gelmiyor canım, belki de gözle görülen bir sorun çıkmaz ama içten bir sorun çıkar.. Bebeğe elbette zararlı sonuçta karnında ki yavruna duman veriyorsun.. Bırakmakta çok zorlanıyorsan, doktora başvurabilirsin ve ya şu sigara bırakma hatlarından birini arayabilirsin.. Ellerinle yavrunu öldürebilme ihtimalin olduğunu unutma.. İnşallah sağlıcakla kucağına alırsın.. :nazar:

bugunden itibaren icmiyorum cnm,sabah paketimdeki olanlarida kirdim bir guzel.. Insallah devam edicem,.
:46::46::46:

Son düzenleme:
ne zaman evlendin sen ya albümündeki fotoda 22,02,2012 tarihinde çocuğum yok kocişim bile yok demişinde ondan şaşırdım

evet dusunuyorum :50: uzuluyorum ... Ama yemekten sonra dayanamiyorum..Vallahi birsey yemiyorum
canim istemesin diye..

Ne demek bişey yemiyorum kendini geç karnında ki bebeğin için düzenli ve sağlıklı beslenmelisin. Sigara olayına da gelince cnm inan bebeğini düşündükçe içmezsin her içtiğinde onu getir aklına. Ne kadarlık bebeğin? Eğer sigara içmeye devam edersen sağlıklı doğsa bile onu emzirme lüksünü hiç bir zaman yaşayamıcaksın. Ki inan onun göğsüne bi dokunuşu dünyalara bedel...

:50: Yapma canım bende hamileyken içtim o kadar pişmanımki anlatamam. şükürler olsun sağlıklı doğdu kızım...
Doğduktan sonra anladım hata yaptığımı.ikinci hamileliğimde kesinlikle yapmayacağım. :50: sende yapma lütfen allah muhafaza bişi olursa vicdan azabı çekersin ömür boyu içme nolurrr

bende sigara iciyordum ama hamile oldgumu ögrenir ögrenmez agzima sürmedim cocugum 1.5 yasinda halen emzriyorum sigarayi unuttum bile, sizde icmeyin bicak gibi kesin bi anda öyle azaltmayla birakilmaz. cocugunuz ilerde bronsit olursa sizin sucunuz hatta dikkat eksikligi zeka geriligi hersey olabilr.

cocuklarimiz bize Allahin emaneti , birakin sigarayi cay bile icmedim kolayi cok severim icmedim halen de almam eve.

ben hamilelğmn son ayındaym.ilk 6 ay ağzma bile sürmedm çnkü aşırı bulantılarım vardı tiksndm ne güzel sigaradan..ama 6.aydan sonra o kdr içmemşken tekrar başladım :( maalesef canm istior ve içmezsem aklım sürekli sigarada oluyor...günde 3 taneyi geçmiorumdur ama nasıl b vicdan azabı duyuyorum anlatamam.allah korusun bebeğe bşy olursa kendmi affedemem bnu bile bile içmek nasıl bşydr anlatmak mümkn değil.buarada benm sgara içtğmi hçkmse blmior.hamilelk öncesnde flan da ailem hep beni sgara içmeyen bri olark bilir.o da ayrı b yük üzerimde :(

Yapmayın Allah aşkına ya.
Bencil olmayın lütfen o çocuğun belki beyni hasar görüyo şuan.
Küçücük bi cana da sigara içirmiş oluyorsunuz yapmayın bu bencillği lütfen.
Sizden daha da çok tiryaki olanları gördüm ama hamileliklerinde bıraktılar bi daha sürmediler ağızlarına.
O sizin anlattığınız belirtilerin hepsi psikolojik.
Sigarayı bırakınca öleni görmedim.
Ama sigarayı bırakmayınca öleni gördüm.
Daha 2 hafta önce hemde.
Koskoca adamları yıkıyorsa bu sigara minicik bi cana neler yapmaz!?
Kendi kendinizi telkin ediceksiniz.
Bu sizin çocuğunuz sonuçta iyi bi anne olabilmek için ilk başta bundan vazgeçmelisiniz.

ßen asiri derecede bir sigara tiryakisiyim.Ard arda 3-4 tane iciyordum.Simdi hamileyim...:50:ßaya bir azalltim hic icmek istemiyorum.Lakin......
yemeklerden sonra icmessem ates basiyor.Sigara kullananlar hamilelikleride zorlandinizmi sizde birakirken? Yavruma zarar veriyorum ama icmedigim zamanlardaki sinirim daha cok zarar veriyor bebegime.....

azaltma olayına inanmıyorum ben ...içiyorsan içersin bırakırsan bırakırsın ..bunun ortası yok ve bence kesinlikle bırakmalısın kendını kenara bırak bebek için bu fedakarlıgı yapmalısın

bildiğim kadarıyla hamileliğin bir döneminde zaten iğreniomuşsun. aama içen çok insan var ki ben de tiryakiyim hamile olsam ağzıma sürmem

Lütfen kendini "içmediğimdeki sinirimle bebeğime daha çok zarar veriyorum" yalanına inandırma. Aklın alıyor mu hiç duman içerisindeki bir bebeğin gergin ama sağlıklı bir annenin karnındaki bebekten daha iyi durumda olacağına? İçtiğin bir nefes sigara dahi bebeğine çok büyük zarar verir.

Bir komşum var, hamileyken bayağı sigara içti. Ben kızardım.
Neyse çocuk sağlıklı doğdu, ama ikinci aydan itibaren hastanelere taşındı. Bronşitler, enfeksiyonlar.
Sigara içildiği zaman bebekte bir şey olmasa bile yıllar sonra etkisi çıkabiliyormuş.
Ben de ilk hamileliğmde içmiyordum. Doğumdan 2 yııl Sonra günde üç dört tane içmeye başladım.
Şimdi yine hamileyim. Öğrenir öğrenmez bıraktım.

Back
X