Hamileliğini yatarak geçirmek zorunda olanlar ne yaptınız?

Rahim ağzına dikiş atılacaktı fakat gebeliklerim ilk üç ay sonlandığı için dikiş atmadan istirahat önerildi.benim en önemli olan kısmı ilk 14 hafta.
Her seyi goze alarak dusunun..Bebek kayiplari yıpratıcı..benim gebeligim de cok fena gecmisti bu yuzden 2.gebeligi yasamak istemiyorum..Göze alamam hem çalistim hem riskli gebelikti..Hayirlisi olsun hakkınızda yardımcı bir bayan almak haftada 3 kez ise yarar..Yemek yapar temizler gider..

Maddi durumunuz elverişliyse tam zamanlı bi kadın tutabilicekseniz ona göre hamilelik düşünün ya da hiç hamile kalmayın,1600 asgari ücretle bi emekli kadın bulun bari ssk derdi olmasın,15bin civarı paraya da hamilelik biter. Başka türlü olmaz ki kim kime 9 ay bakar.

Canım 9 ay yattım bildiğin, kusa kusa hemde Berbat ötesiydi..
Eşin çamaşır yemek halletsin, durumunuz varsa 2 günde olsa bir yardımcı tutarsınız..
Ama çocuğu bilemedim.. Benim ilk çocuktu. İkinci çocuk da aynı şeyi tekrar yaşarsam diye çok korkuyorum
Allah yardımcımız olsun.

Ben 20 gun kadar annemde yattim. Sonrasinda yavaş yavaş gunluk hayata dondum ama hala supurme, agir kaldirma vs isler yapmiyorum. Kanama alanim bir türlü gecmiyor. Evde bir tek adam akıllı camasir yikama ve yemek isini yapıyorum yemegi de haftada 1 bazen 2 dışardan soyluyoruz. Ilk cocugum olacak kismstse ama ufak bir cocugum olsaydi cok zor olurdu hayal edemiyorum. Haftada en az 2 3 gun kadin almalisiniz.

ilk 14 haftada ise sorun bence halledilir, bir iki hafta annen gelsin, iki hafta kaynanan,
bir hafta kapıcı eşi, bir kaç hafta ev pis oturun, bir hafta eşin izin alsın çocuğa baksın,

sonra tekrar başa sararın, ya da yarım günlük iki güne bir gelen bir akraba kadın felan ayarlayın,

Siz ne için yatmıştıniz? Sizi çok iyi anlıyorum benimde ciddi bulantı ve kusma li geçiyor ama ilk dört aydan sonra hafifliyor.malesef ikinci gebelikte de benzer durum yaşanıyor.

En kritik olan kısmı ilk 14 hafta evet.yazdiklarinizi düşüneceğim.

Kaç hafta oldunuz peki şuan? Çamaşır asmak bana iyi gelmiyordu.kurutmanjz varsa sizde oraya atın.dediginiz gibi haftada 2-3 kadın gelmeli yoksa işim cokzor

Kaç hafta oldunuz peki şuan? Çamaşır asmak bana iyi gelmiyordu.kurutmanjz varsa sizde oraya atın.dediginiz gibi haftada 2-3 kadın gelmeli yoksa işim cokzor

20.haftadayim su an. Yuksege uzanarak asmiyorum askiligim asagida neyse ki. Bana da ayda 1 kadin geliyor dip köşe temizligimi yapiyor. Haftada 1 de esim supuyor ben siliyorum kendimi yormadan ama cogunlukla silmeyi de o yapiyor. Bnm.yaptigim gibi olmuyor tabi surekli basinda da durup bunaltmak istemiyorum ama bebislerimizin sagligi icin bu kdr seyo goze alacağız artik varsin bal dok yala parlamasin her yer.

Siz ne için yatmıştıniz? Sizi çok iyi anlıyorum benimde ciddi bulantı ve kusma li geçiyor ama ilk dört aydan sonra hafifliyor.malesef ikinci gebelikte de benzer durum yaşanıyor.
Canım benim inanılmaz bulantılarım vardı. Sürekli serum alarak zofren içerek geçirdim 9 ayı.
Gece uykumda bile bulanıyordu. Düşük tehlikem yoktu şükür ama bunu da yaşamayan bilmez, çok zordu.
Sürekli halsizlik, çarpıntı ve yoğun bir bulantı, kusma..
Üstelik 9 ay
16 tüp kan almıştı dr lar, nedenini bulmak için. Sadece bünyen böyle demişlerdi.
Senin de Allah yardımcın olsun, umarım maddi durumunuz yerindedir, ve yardımcı tutabilirsiniz...
Başka türlüsü çok zor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…