Henüz yolun yarısındayım hamileyken böyle,doğunca neler görücez bakalım
Yediklerine dikkat et,bol su iç ceviz ye (her gören)(açız biz kuru ekmek her gün 2 zeytin)
Kaç kilo aldın?(sana ne dirhemine paramı sayıcan?)
Saçını mı boyadın sen?(Laf olsun diye gittim röfle üzerine balyaj yaptırdım,siyaha boyayıp sarıya döndüm.Yasakladı doktor kardeşim düş yakamdan)
Canlandı mı?(Favarorim bu:))o zaten canlıydı)
İsmini ne koyucaksınız?Aaa o ne biçim isim (o Biçim)
Bizim zamanımızda....Buna zaten hastayım 50 sene öncesinden bahsediliyo tapıyorum
Antibiyotik mi içtin hiiiiii (Kadın doğumcum boşuna okumuş o kadar yıl,içiceksin dedi olmaz sen anlamazsın dedim tövbeee)
Normal doğum yap en sağlıklısı (He kolaydı,sanki ben belirliyorum herşeyi)
Daha erken alışveriş için(Keyfimmisin)
Cinsiyeti değişmesin sonra(He kızdı en son ama erkek olmaya karar verir sonra belki tövbeee)(senin canın erkek istiyo olmasın)
Cinsiyeti daha belli olmaz ben rüyamda gördüm erkekti(Ultrason icad edilmedi ya sen rüyanda gördün kesindir o zaman,doktorda kör zati)
Bu ultrasonlar zararlı her ay doktora mı gidilir(ordinaryus aşmış prof. kendileri)
Ultrason resmine bakılıp babasına benziyo diyenleride ayrıca öpüyorum çocuk daha 12 haftalık falandı ne gördülerse:)Ayrıca evet babasına benzemesi normal yani,Hüsnü efendiye benzemez yani namümkün
Bizde durumlar böyle
belki herşey kötü niyetle söylenmiyor ama yarısı bariz delirtmek için söyleniyor.Hamileykende herşey itinayla kafaya takılıyor maalesef
bence haline şüret bunlar tatlı sıkıntılar. çocuğun olmadığı zamanki sorular ve öneriler inan ki daha can sıkıcı
Bilirim,3 sene çocuk yapmadım istediğimde de 4. ayımda sahip olabildim o arada çocuğu olmuyor diye epey uğraştılar benimle.Dilerim isteyen herkese versin Allah,sıkıntısıyla zorluğuyla çekmeye razı oluyor insan...
Geçenlerde biri 35 haftalık hamile bana siz biraz kilo mu aldınız dedi, 8 aylık hamile kadının hamile olmadığını anlamadıysa gözlerinde sorun var. Hamile olduğumu anlayıp da sorduysa aklında sorun var. O da altı üstü 5-6 kilo almışım.
Habire isim sorup isim beğenmeyenler mi derdiniz, ben şu ismi çok seviyorum deyip isim önerenler mi, işte o zaman çıldırıyorum.
Bir de çocuk çocuk diye bastırıp da sonra nasıl doğuracaksın, nasıl bakacaksın, bu iyi günlerin... falan diyenleri dövmek istiyorum.
Bir de ben kusmaktan içim dışıma çıkarken, neden kusuyorsun, ben hiç kusmamıştım, psikolojik, kendini bırakıyorsun laflarını diyenler beni o kadar çıldırtmıştı ki Allaha havale ettim onları.
Ne yazık ki boş konuşmayı seviyor milletimiz.
"bu günlerin keyfini çıkar bir daha çok ararsın", "şimdi sen sultan gibisin tadını çıkart", riskli gebelikte aylardır ya evde yatak istirahatindeyim ya da hastanede.
"aa aşermiyor musun, söyle kocana numaradan aşermiş gibi sana yeşil erik bulsun"
bu türe ne söylenmesi gerektiğini bilemiyorum. eşlerini ne olarak gördükleri belli.
en sinir olduğum "bunlar iyi günlerin" lafı! hadi ordan be, ilk kez anne olucaz diye bebeğini kucağına almanın mutluluğunu başka birşeye tercih edecek kadar keriz değiliz!!! evet iyi günlerim ve çok daha iyi günlerim olacak, o kadar! rest :)
Walla ben razıyım bu sorularla muhatap olmaya, siz bi de olmadığında görün...
bkz:
- Ne zamandır evlisiniz, çocuk düşünmüyor musunuz?
- ee sorun kimde, sende mi eşinde mi?
- Tedavi olmayı düşünmüyor musunuz? bilmem kim şu doktora gitti hemen oldu, siz de gidin mutlaka!
- keçi boynuzu denedinizmi
- soğan suyu içtinmi bak o çok iyi geliyo
- otu denedinmi b.. u denedin mi.... bıdı bıdı bıdı....
-üşütüyomusun ayaklarını, ondan olmuyo
- ilk zamanlar korundunuzmu, ondan olmazmış diyolar... hep o doğum kontol ilaçları yüzünden
- tüp denedinizmi
- kafaya takıyo musun çok, bak takma takınca olmuyomuş
- yumurtlama zamanına dikkat ediyomusunuz
- dua ediyomusun, bak allahtan iste allah verir
vs. vs. vs...
ha bide hamile olup ya da çocuğu olup gözüne gözüne sokanlar da ayrı bi başşık konusu zaten!
Walla ben razıyım bu sorularla muhatap olmaya, siz bi de olmadığında görün...
bkz:
- Ne zamandır evlisiniz, çocuk düşünmüyor musunuz?
- ee sorun kimde, sende mi eşinde mi?
- Tedavi olmayı düşünmüyor musunuz? bilmem kim şu doktora gitti hemen oldu, siz de gidin mutlaka!
- keçi boynuzu denedinizmi
- soğan suyu içtinmi bak o çok iyi geliyo
- otu denedinmi b.. u denedin mi.... bıdı bıdı bıdı....
-üşütüyomusun ayaklarını, ondan olmuyo
- ilk zamanlar korundunuzmu, ondan olmazmış diyolar... hep o doğum kontol ilaçları yüzünden
- tüp denedinizmi
- kafaya takıyo musun çok, bak takma takınca olmuyomuş
- yumurtlama zamanına dikkat ediyomusunuz
- dua ediyomusun, bak allahtan iste allah verir
vs. vs. vs...
ha bide hamile olup ya da çocuğu olup gözüne gözüne sokanlar da ayrı bi başşık konusu zaten!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?