Hamileliğinizi ne zaman ailelere söylediniz?

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
21.008
278
Arkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.

Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?

Bence 3 aya kadar kimseye söylemeye gerek yok.İlk 3 ay kritik die biliyorum çünkü, onu aşınca daha sağlıklı olur.

İsim konusuna da "zamanı gelince ben karar vericem anne ama tavsiyen için teşekkürler "diyip geçiştirebilirsin.Şimdiden kasma kendini.

Ve hayırlı uğurlu olsun.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah, tebrikler 💕

Bence de söyleme. Bende hemen herkese tüm sülaleye söyledim sonra düşük yaptım öyle olunca daha cok üzülüyo insan.

Evet üstümde baskı hissettim açıkçası. Yine düşük olabilir ya da başka bir problem herkesin duymasını istemiyorum. Zaten ülkeyi biliyoruz evlenene çocuk yap, ay olmuyor mu diye karışmayı çok seviyoruz.. :)

Hayirli olsun. İlk bebegimde esimin heyecandan gazeteye ilan vermedigi kalmisti. 12. Haftada kaybettik.

Bu gebeligimde daha hassas oldu. 15. Haftaya kadar kimseye haber vermedik. 17. Haftada da cinsiyeti ogrendik zaten.

İlk gebeligimde de 12 hafta dolmadan kimseye soylemeyelim demistim. Enistesi bile tebrik etmek icin aramisti.

Su an mesela, kendi abilerim gebeligimi bilmiyor. Karantinadan dolayi 3 ay once gorusmustuk. Kilo almadigim icin belli belirsiz bir karnim vardi. Kismetse haftaya artik goruntumle buyuk bir surpriz yapmayi dusunuyorum. :anneadayı:

Tekrar hayirli olsun, rabbim saglikla kucagimiza almayi da nasip etsin. 💕

Söylemek için erken. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Yanlış anlamayın Bir şey olursa Allah korusun bu sefer saçma sapan sorulara maruz kalıyorsunuz. ablam hamileydi eşi sevincinden herkese söyledi çocuk 6 haftalıkken düştü herkes ablamın hamile olduğunu biliyordu hayırlı olsun için arayan bir taraftan bir taraftan da neden düşük yaptın diye arayanlar kızın bayağı psikolojisi bozulmuştu.
En yakınınızda söylemek isterseniz söyleyebilirsiniz anneniz kayınvalideniz gibi

Son düzenleme:
Arkadaşlar şu an hamileyim. Yani tam bilmiyorum ama 5. hafta içinde olduğumu tahmin ediyorum. Eşimle ailelerle paylaşma konusunda anlaşamadık. Ben 3 aya kadar söylemeyi düşünmüyorum. Şu an bile elimizde kan testi dışında veri yok hemen söylemek istiyor herkese. Bu bana özel kalmalı bir süre diye düşünüyorum. Hatta bu sebeple de eşime kızdım söylediğini sanıp. Benim için önemli bir konu. Daha önce düşük yaptım 1 yıl oluyor yaklaşık. Kayınvalide hemen 7 sülalesine benden izinsiz haber verdi. İyi niyetle de yapmadı bunu çok rahatsız oldum. Tamamen kıskandırma, gıcık etme amaçlı saçma sapan bir şeyler için kullandı bu durumu. Siz olsanız ne düşünürdünüz? Canımı sıkmaya başladı bu mevzu artık.

Bir de duyar duymaz daha cinsiyet belli değilken adını ben koyacağım filan demişti. Sanki ben sormuşum gibi. Yine aynı cümleyi duymak, bu dönemde laf dalaşına girmek istemiyorum. Direkt kız olursa x, erkek olursa y diye geçiştirsem mi acaba?
Hayırlı olsun. Allahım güzel ahlaklı olmasını nasip etsin. Bize de nasip olur inşallah 😁😁

Eşine de kayınvaliden e de sinir oldum açıkcası. Sen Bi düşük yaşamışsın hemen ailelere söylememek istemeni çok iyi anlıyorum ve haklısın eşinin bunu söylemesi çok yanlış. Kayınvaliden in de sen onca zorluk çekerek Bi bebek kaybetmiş Bi daha hamile kalmışsın tutup adını ben koyacam demesi çok yobaz ve geri kafalı sakın izin verme

Eşine de kayınvaliden e de sinir oldum açıkcası. Sen Bi düşük yaşamışsın hemen ailelere söylememek istemeni çok iyi anlıyorum ve haklısın eşinin bunu söylemesi çok yanlış. Kayınvaliden in de sen onca zorluk çekerek Bi bebek kaybetmiş Bi daha hamile kalmışsın tutup adını ben koyacam demesi çok yobaz ve geri kafalı sakın izin verme

Evet çok sinirimi bozuyor açıkçası kendisi. Bir de böyle saçma sapan eline bakar yüzüne bakar hamilesin bilmem ne diye taciz eder insanı.

Bence de 3 aydan önce söyleme o zamana kadar kız ve erkek ismi bul aşağı yukarı aklında bir şey olsun eşinle de paylaş ortak karar verin. İsim konusu çıkarsa biz seçtik dersin

Bizim tüp bebek olduğu için kv süreci biliyordu. Öğrenince ilk kardeşime, sonra kv'ye söyledim. İlkinde kimseye söyleme demiştim eşim ve kv herkese söylemişti öğrenir öğrenmez 7. haftamda düşük yaptım. Kv'yi tembihledim ama yine yetiştirdi kardeşlerine, bebeğimin ultrason videosunu bile paylaşmıştı güya yanlışlıkla.. Ben babama yaklaşık 3 aylıkken söyledim. Diğer aile üyelerinden bilen yok, teyzedir, haladır, amcadır, dayıdır kimse bilmiyor.

Bence de 3 aydan önce söyleme o zamana kadar kız ve erkek ismi bul aşağı yukarı aklında bir şey olsun eşinle de paylaş ortak karar verin. İsim konusu çıkarsa biz seçtik dersin

Baba adı koyma geleneği yüzünden sorun oluyor bu aslında. Sanırım genel olarak kadınlar önce söylemeyi doğru bulmuyorlar ya da pişmanlık yüzünden akıl başa geliyor benim gibi.

Back
X