Hamilelik baslagici ne zormus

Jane Bennet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2018
483
788
33
35
Hanımlar merhaba . Geçtiğimiz cumartesi günü acilde kan verdim beta hcg degerim 604. 3 tu. Bugun yine baktirdim tam 1000.0 çıktığını gördüm. Bildiğim kadarıyla gün aşırı iki kat artması gerekiyor . Bugün yine acilde verdim bu arada kanımı zira burada kadın doğumcu randevulu sistemde bile haftaya pazartesiye attı sıramı. Yanı doktora soramadım yarin özel hastaneye gideceğim okul çıkışı ama bu durumu yasayan birileri veya aramızda doktor hemşire varsa yaşadığım durumda bir anormallik var mı ? Içim hiç rahat değil internette okuyorum dış gebelik vs. bir şeyler yazıyor ve bu beni çok korkutuyor. Bilenler yardimci olirsa cok sevinirim . Simdiden cevaplayanlara tesekkur ediyorum.
 
Evet artis az gozukuyo ama yuzde 60 artisi da normal sayiyolar. Boyle olup duzene girenler var diye biliyorum.
Ayrica dis vs kafana bakma benim 7075 cikti diye ne dis gebeligi ne mol gebeligi ne de ikizi ucuzu kaldi. Normalden fazla gibi bir artis gozukuyodu cunku. Cok sukur her sey normal ve saglikli.
 
Değerlere takılmayın saglikli ise tutunur değilse düşer. Ben ilk gebeligimde ikiz düşürdüm doktor ilaç bile vermedi sağlıksız bebekler düşer dedi. Umarım her şey gönlünüzce olur
 
Ben hic artışı takip etmedim, doktorun her iki hamileligimde de böyle bir talebi olmadı. Benim mesela ikincide kese yeterince buyuse de kalp atışlarını vs duyamadilar görünürde de birsey yok, kan degerine göre hamileydim ama. Bekledim sonuc gayet iyiydi. Hersey yolundaydi. Evham yapmayin,sakin olun. Saglikli sihhatli olsun insallah, gönlünüzü ferah tutun.
 
Kadın olmak ne zor . Hep sıkıntı hep stres . Değer artışım düşük ne yazık ki . Yarın doktora gideceğim umarım içimi rahatlatır bu bebeği çok istemiştim eğer düşük veya sağlıksız bir gebelik olursa çok üzülürüm gerçi her şey Allahtan ama insan yine de üzülüyor
 
Artış konusunda 48 saat geçince artış kabul edilir öncelikle bunu unutmayın.
Ben başka bir konuya deginmek istiyorum, belirli haftayı geçinceye kadar Dr Dr gezip tahlil ile uğraşmayin, adet günü 8-10 gün geçince gidin mümkünse. Düşük kimyasal gebelik geçiren biri olarak söylüyorum, evde adetime 5 gün var heveslenip test yapıyorum pozitif adet günü veya bir gün öncesi sonrası kanama hayal kırıklığı mutsuzluk endişe, aslında adet günümü beklesek bunları yaşamayacağiz.
Kendinizi yipratmadan yormadan sakin sakin dua edin bol bol
 
artışı boşverın 1 hafta sonra herşey netleşir ... kendınızı hamıle olarak saymayın ta kı kalp atışı duyulana kadar.
 
Dış gebelik geçirmiş biri olarak yazayim. Değeriniz az artmış ama sinirda. En az yuzde 65 artiş olmalı. Ama kesin saglikli gebelik iki katı artisla tespit ediliyor. Siz son testinizden iki gun sonra tekrar test verin. Takip edin. Düşüyorsa düşük yapacaksiniz. Az artiyorsa dis gebelik veya bos gebelik...2 kat artiyorsa normaldir. Bir de kanamanız kahverengi lekelenmeniz kasik ve belde karinda agri olursa doktora gidin acilen...
 
İlk haftalar insan böyle şeyleri çok düşünüyor.
Ben 2-3 günde 1 kan vermeyi gereksiz buluyorum.

Benim ilk gebeliğim düşük oldu. Bir defa kan testi yaptırdım 1400 lerde çıkmıştı. Ama hiç belirtim yoktu. Sürekli netten yorum okuyordum.

Sonraki haftalar sağlıksız olduğu anlaşıldı usg takibi ile. Kürtaj oldum. Yani defalarca kan vermek de çok gereksiz bence.
Doktorlar keseyi görse bile, kesede oluşan embriyoyu görüp kalp atışı duyana kadar yine yorum yapmaz.
Zaman içinde belli oluyor yani.

İkinci gebeliğimde ilki gibi umutlanıp üzülmemek için çok sabırsız davranmadım bile.
Dediğim gibi önce kan verip sonraki günler usg de takip edip şekillenene kadar sabrettik. Allah'a şükür mutlu son oldu.

İnşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza. Stres yapmayın.
 
Dış gebelik geçirmiş biri olarak yazayim. Değeriniz az artmış ama sinirda. En az yuzde 65 artiş olmalı. Ama kesin saglikli gebelik iki katı artisla tespit ediliyor. Siz son testinizden iki gun sonra tekrar test verin. Takip edin. Düşüyorsa düşük yapacaksiniz. Az artiyorsa dis gebelik veya bos gebelik...2 kat artiyorsa normaldir. Bir de kanamanız kahverengi lekelenmeniz kasik ve belde karinda agri olursa doktora gidin acilen...
Böyle ağrı hissetmiyorum ama hamile gibi de hissetmiyorum sadece üzüldüm keşke acele etmeseydim bu kadar çok kan vermek ocin
 
Hakkınızda hayırlısı olsun.
İki gebeliğimde de test yaptım,pozitif çıktı,sonra doktor kontrolü ile devam ettim,doktor kan testi istemedi,ultrasonla bakıldı hep.
Bilemedim,ultrasonla bakılacağı güne kadar sakin olun,bekleyin,kan testi yaptırmak kafanızı karıştırmaktan başka bir işe yaramaz diye düşünüyorum
 
Kan testindeki artışa bakmayın zaten sağlıklıysa tutunur. Inşallah tutunur bebek karna düştükten sonra annelik hastalığımız başlıyor:)herşey gönlünüzce olsun iyi düşünün iyi olsun
 
Böyle ağrı hissetmiyorum ama hamile gibi de hissetmiyorum sadece üzüldüm keşke acele etmeseydim bu kadar çok kan vermek ocin
Ağrı zaten belli bi haftadan sonra oluyor dış gebelikte. Ben ihmal etmeyin derim. Zira dış gebelik cok tehlikeli bir şey. Ben ölümden döndüm o yüzden korkuyorum.
 
Back
X