Gebeliğe Hazırlık Hamilelik, Belirtiler, Nasıl anlaşılıyor ve neler yaşanıyor?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Amin canım Allah hiç bir kadını annelikle sınamasın her ya o tek çizgiyi görmek bir yerden sonra çok hayal yıkıldığı oluyo bütün umutları azalıyor insanın inşallah bu ay o çift çizgiyi görmek nasip olur ✌ sabırsızlıkla bekliyorum haberlerini kan tesisin sonucu çıkınca güzel haberlerini getir bize inşallah 😊😍
Canım maalesef az önce çok açık bir iki damla kadar kan geldi henüz daha gelmiyo ama oluyorum sanırim 😔😔
 
Dur bakalım hemen umutsuzluğa kapılma belki yerleşme kanamasıdır hiç başıma gelmedi daha önce ama okuduğum kadarıyla bebek kendine yer açarken lekenmeye neden oluyormuş olmadıysa da üzem kendini ya bidaha ki aya kısmet artık
Canım maalesef az önce çok açık bir iki damla kadar kan geldi henüz daha gelmiyo ama oluyorum sanırim 😔😔
 
Dur bakalım hemen umutsuzluğa kapılma belki yerleşme kanamasıdır hiç başıma gelmedi daha önce ama okuduğum kadarıyla bebek kendine yer açarken lekenmeye neden oluyormuş olmadıysa da üzem kendini ya bidaha ki aya kısmet artık
Canım normalde sancılı geçer sancım yok ayrıca iki damla duştan çıktıktan sonra geldi ve bitti hatta devam ediyor mu diye ayıptır söylemesi elime eldiven giyip parmagimla baktım bir damla kırmızılık bile gelmedi bat gününde yerleşme oluyor mu ki
 
Canım normalde sancılı geçer sancım yok ayrıca iki damla duştan çıktıktan sonra geldi ve bitti hatta devam ediyor mu diye ayıptır söylemesi elime eldiven giyip parmagimla baktım bir damla kırmızılık bile gelmedi bat gününde yerleşme oluyor mu ki
Bildiğim kadarıyla yerleşme kanaması 2 veya 4 gün kala oluyo ama döllenme gününe bağlı olarak Bata 1 gün kala da görülebiliyor öyle okumuştum nette
 
Bildiğim kadarıyla yerleşme kanaması 2 veya 4 gün kala oluyo ama döllenme gününe bağlı olarak Bata 1 gün kala da görülebiliyor öyle okumuştum nette
Canım henüz hiç bişey yok gelen giden kanın ustunden yaklaşık 3.5 saat geçti sabaha kadar gelmezse gidip kan vericem
 
Selam benim de 7nisan çatlatma iğnesi 8.10 ilişki 11 i progestan a başladım vajnadan. 12. Gün sol kasığımda sancı başladı devam etti bir hafta sonra geçti. Döngüm 35 gün adet e 9 gün var iki gündür göğüs uçlarım acıyor , sol göğsüm batıyor . Başka bişi yok. Pazartesi idrar testi yaptım çatlatma iğnesi olanlarda pozitif çıkıyormuşya hormondan direk tek çizgi çıktı. Daha çok erkendi ama direk negatif diye düşünmedim.1 nisan da da HGS çekildim bu arada bişi çıkmadı. İnşallah hayırlı haber alırım.
 

Erken gebelik belirtileri

Hamile olup olmadığını merak ediyor musun? Kesin olarak bilmenin tek yolu hamilelik testi yaptırmaktır.

Ancak olasılığa işaret edebilecek erken gebelik belirtileri vardır . İşte bakmanız gerekenler.

Lekelenme ve Kramp​

Gebe kaldıktan sonra döllenmiş yumurta kendini rahim duvarına tutturur. Bu, hamileliğin en erken belirtilerinden birine neden olabilir - lekelenme ve bazen kramp.

Buna yerleşme kanaması denir . Yumurta döllendikten altı ila 12 gün sonra herhangi bir yerde ortaya çıkar.

Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir?​


  • Erken hamilelik belirtileri
    • Gebelik testi
  • Tüm kadınlar erken hamilelik belirtileri görür mü?
    • Lekelenme ve kramp
    • İmplantasyon kanaması
    • Vajinal kanama
    • Göğüs Değişiklikleri
    • Yorgunluk
    • Mide bulantısı (Sabah Hastalığı)
    • Aşerme
    • Geciken Adet Dönemi
  • Gebeliğin diğer erken belirtileri
    • Erken hamilelik belirtileri farklıdır

Erken hamilelik belirtileri

Hamile olduğunuzu henüz bilmiyorsunuz. Erken hamilelik belirtileri yazımız tam sizin için. Her gün normal hayatın akışında vücudunuzda alışılmadık bazı belirtiler görüyorsunuz. İşte bu yazıda size erken gebelik belirtileri hakkında bilgi vereceğiz. Bu yazıda;
  • Tüm Kadınlar Gebeliğin Erken Belirtilerini Görüyor mu?
  • Lekelenme ve kramp
  • Göğüs Değişiklikleri
  • Yorgunluk
  • Mide bulantısı (Sabah Hastalığı)
  • Gebeliğin Diğer Erken Belirtileri
Erken hamilelik belirtileri olarak bilinen, gebeliğin ilk ortaya çıkan belirtileri her kadında farklı olabilmektedir. Bu belirtilerden hangilerinin sizde olduğunu değerlendirerek gebelik testi yapmanızı tavsiye ederiz.

Gebelik testi

Hamile olup olmadığınızı merak mı ediyorsunuz? Erken hamilelik belirtileri yaşıyor olsanız da kesin olarak bilmenin tek yolu hamilelik testi yapmaktır.
Ancak hamile olduğunuzu gösteren erken hamilelik belirtileri de vardır. İşte erken gebelik belirtileri ve diğer merak edilenler.

Tüm kadınlar erken hamilelik belirtileri görür mü?

Erken hamilelik belirtileri konusunda her kadın farklıdır. Yani, kadınların hamilelik deneyimleri de farklıdır. Her kadının bir hamilelikten diğerine aynı belirtileri ve hatta aynı belirtileri olmaz.

Hamileliğin erken belirtileri, menstrüasyondan hemen önce ve sırasında yaşayabileceğiniz semptomları taklit ettiği için hamile olduğunuzu fark etmeyebilirsiniz.
Aşağıda, hamileliğin en sık görülen erken belirtilerinden bazıları açıklanmaktadır. Bu belirtilerin hamile kalmanın yanı sıra başka şeylerden de kaynaklanabileceğini bilmelisiniz. Dolayısıyla, bu semptomların bazılarını fark etmeniz, mutlaka hamile olduğunuz anlamına gelmez. Kesin olarak söylemenin tek yolu hamilelik testidir.

Lekelenme ve kramp

Gebe kaldıktan sonra döllenmiş yumurta kendisini rahim duvarına bağlar. Bu, gebeliğin en erken belirtilerinden birine neden olabilir, lekelenme ve bazen kramp. Erken hamilelik belirtilerinden lekelenme ve kramp yerleşme döneminde daha fazla görülür.

İmplantasyon kanaması​

Buna implantasyon kanaması denir. Yumurta döllendikten altı ila 12 gün sonra rahim duvarının herhangi bir yerinde oluşur. Erken hamilelik belirtilerinden yerleşme kanaması, hafif leke şeklinde kan olarak görülebilir. Bu kan akıntı içine yayılmış şekilde görülmesi de gebeliğin ilk belirtilerindendir.

Vajinal kanama​

Erken hamilelik belirtilerinde kanamanın yanı sıra, bir kadın vajinasında beyaz, süt gibi bir akıntı görebilir. Bu, doğumdan hemen sonra başlayan vajinanın duvarlarının kalınlaşmasıyla ilgilidir. Astar hücrelerinin büyümesine vajina boşaltımına sebep olur.
Hamilelik boyunca devam edebilen bu akıntı, genellikle zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Ancak akıntı veya yanma ve kaşıntı hissi ile birlikte kötü bir koku varsa, mantar veya bakteri enfeksiyonu olup olmadığını kontrol edebilmeleri için doktorunuza başvurabilirsiniz.

Göğüs Değişiklikleri

Erken hamilelik belirtileri
Meme değişiklikleri hamileliğin çok erken bir belirtisidir. Bir kadının hormon düzeyleri gebe kaldıktan sonra hızla değişiyor. Değişiklikler nedeniyle, göğüsleri bir veya iki hafta sonra şişebilir, ağrılı veya hafifçe büyüyebilir. Veya daha ağır veya daha dolgun hissedebilir veya dokunmaya karşı hassas olabilir. Areola adı verilen meme uçlarının etrafındaki alan da koyulaşabilir.
Diğer bazı şeyler de meme değişikliklerine neden olabilir. Ancak değişiklikler hamileliğin erken bir belirtisiyse, yeni hormon seviyelerine alışmanın birkaç hafta alacağını unutmayın.

Yorgunluk

Çok yorgun hissetmek hamilelikte normaldir ve erken başlar. Bir kadın hamile kaldıktan bir hafta sonra alışılmadık bir şekilde yorgunluk hissetmeye başlayabilir. Erken hamilelik belirtileri bazı kadınlarda yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve uykusuzluk olarak görülebilir.
Yorgunluk genellikle progesteron adı verilen yüksek bir hormon seviyesiyle ilgilidir. Ancak düşük kan şekeri, düşük kan basıncı ve kan üretimindeki artış gibi diğer şeyler de buna neden olabilir.

Eğer yorgunluk gebelik ile ilgiliyse, bol bol dinlenme önemlidir. Protein ve demir yönünden zengin besinler yemek gebelikte yorgunluğa yardımcı olabilir.

Mide bulantısı (Sabah Hastalığı)

Sabah bulantısı, hamileliğin ünlü bir semptomudur. Fakat her hamile kadın bunu yaşamaz. Erken hamilelik belirtilerinden mide bulantısı, sevilen bir yiyecekten tiksinme şeklinde de olabilmektedir.
Sabah hastalığının kesin nedeni bilinmemekle birlikte, gebelik hormonları bu semptomlara muhtemelen katkıda bulunur. Hamilelikteki bulantı günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir, fakat bu erken hamilelik belirtileri en sık sabahları ortaya çıkar.

Aşerme​

Ayrıca, bazı kadınlar hamile kaldıklarında bazı yiyecekleri arzu eder veya dayanamazlar (aşerme). Bu aynı zamanda hormonsal değişikliklerle de ilgilidir. Etki o kadar güçlü olabilir ki, en sevmediği yemek bile hamile bir kadının karnını acıktırabilir.
Bulantı, neyse ki belirtiler birçok kadın için hamileliğinin 13. veya 14. haftasında azalmaktadır.

Bu arada, sizin ve gelişmekte olan bebeğinizin temel besinleri alması için sağlıklı beslendiğinizden emin olun. Bu konuda tavsiye almak için doktorunuzla konuşabilirsiniz.

Geciken Adet Dönemi

Ayrıca, kadınlar hamilelik sırasında bir miktar kanama yaşayabilir. Hamileyseniz, doktorunuza kanama konusunda neye dikkat etmeniz gerektiğini sorun. Örneğin, kanama ne zaman normaldir ve ne zaman acil durum belirtisidir?
Hamileliğin yanı sıra, bir adet dönemini kaçırmanın sebepleri de var, çok fazla kilo almış veya kaybetmiş olmanız, hormonal problemler, yorgunluk veya stres diğer olasılıklardır. Bazı kadınlar doğum kontrol hapı almayı bıraktıklarında adet dönemlerini göremiyorlar. Ancak bir süre geç kalıyorsa ve hamilelik bir ihtimali varsa bir hamilelik testi yapmak isteyebilirsiniz.

Gebeliğin diğer erken belirtileri

Erken gebelik belirtileri
Hamilelik hormonal dengenizde değişiklikler getirir. Bu, aşağıdaki diğer semptomlara neden olabilir:
  • Sık idrara çıkma. Birçok kadın için bu, doğumdan sonraki altıncı ya da sekizinci hafta civarında başlar. Bu bir idrar yolu enfeksiyonu, diyabet veya kullanan diüretikler neden olabilir. Ancak hamile iseniz, bunun nedeni hormonal seviyelerden dolayıdır.
  • Kabızlık. Hamilelik sırasında, progesteron hormonunun yüksek seviyeleri sizi kabızlaştırabilir. Progesteron yiyeceklerin bağırsaklarınızdan daha yavaş geçmesine neden olur. Sorunu gidermek için bol su için, egzersiz yapın ve bol miktarda lifli yiyecekler yiyin.

  • Ruh hali. Bunlar, özellikle ilk trimesterde sık görülür. Bunlar ayrıca hormonlardaki değişikliklerle de ilgilidir.
  • Baş ağrısı ve sırt ağrısı. Birçok hamile kadın, sık sık hafif baş ağrısı bildirir ve bazılarında bel ağrısı görülür.
  • Baş dönmesi ve bayılma. Bunlar dilate (kalp rahatsızlığı), düşük kan basıncı ve düşük kan şekeri ile ilişkili olabilir.

Erken hamilelik belirtileri farklıdır​

Hamile bir kadın bu semptomların tümüne sahip olabilir veya belki sadece bir veya iki tanesine sahip olabilir. Bu belirtilerden herhangi biri rahatsız edici hale gelirse, doktorunuzla konuşun.
Sen nasıldın? Sen erken hamilelik belirtilerini nasıl hissettin? Gebeliğin erken belirtilerini hangi şiddette yaşadın? Diğer anne adaylarına bir ışık tutmak ister misin? Bizim ve diğer anne adayları için senin yaşadıkların çok önemli. Yazı sonundaki yorum bölümünden yaşadıklarını yazarak diğer annelere ışık tut.
  1. En Erken Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
  2. Hamileliğin Erken Belirtileri Nelerdir?
  3. İlk Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
  4. Erken Hamilelik Nedenleri ve Sonuçları
  5. Hamilelikte Erken Doğum Nedir ve Belirtileri
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende lekelenme olmadı ama oturup kalkarken bir hafta boyunca kasığımda solda sancı oldu. Şu an göğüs uçlarım tatlı tatlı zonkluyor. Fakat dolgunlaşma yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende lekelenme olmadı ama oturup kalkarken bir hafta boyunca kasığımda solda sancı oldu. Şu an göğüs uçlarım tatlı tatlı zonkluyor. Fakat dolgunlaşma yok.
bu dediğin erken gebelik belirtisi olabilir. Test zamanına kadar bekleyin bence
 
Selam benim de 7nisan çatlatma iğnesi 8.10 ilişki 11 i progestan a başladım vajnadan. 12. Gün sol kasığımda sancı başladı devam etti bir hafta sonra geçti. Döngüm 35 gün adet e 9 gün var iki gündür göğüs uçlarım acıyor , sol göğsüm batıyor . Başka bişi yok. Pazartesi idrar testi yaptım çatlatma iğnesi olanlarda pozitif çıkıyormuşya hormondan direk tek çizgi çıktı. Daha çok erkendi ama direk negatif diye düşünmedim.1 nisan da da HGS çekildim bu arada bişi çıkmadı. İnşallah hayırlı haber alırım.
Hadi inşallah hayırlı haberler verirsin ama gebelik testini biraz erken yapmışın sanırım çünkü eğer pozitif se sonuç Bat tarihinden 1 gün sonra çıkıyor idrar testinde inşallah güzel haberlerle gelirsin 🤰🤰🤰
 
Canım naptın verdin mi kan ne çıktı sonucu yazamadım da biraz yoğundum merak ettim varmı hayırlı güzel haberler 😍
Canım sabah gidemedim kan vermeye öğlen saatlerinde belimde bı yanma hissettim şiddetli karın ağrısı başladı ve sonra kanamam başladı
 
Canım sabah gidemedim kan vermeye öğlen saatlerinde belimde bı yanma hissettim şiddetli karın ağrısı başladı ve sonra kanamam başladı
Hadi ya üzüldüm şimdi neyse napalım kısmet bir daha ki aya inşallah Allah tez zamanda nasip etsin
 
X