- 24 Nisan 2020
- 6.204
- 5.889
- 198
AaaaCanım ben regl oldum bugün bayramı bekleyemedi bileyine bir sonraki aya kaldı hayaller bayramdan sonra doktora gideceğim bakalım inşallah senden güzel haberler alırız
![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
AaaaCanım ben regl oldum bugün bayramı bekleyemedi bileyine bir sonraki aya kaldı hayaller bayramdan sonra doktora gideceğim bakalım inşallah senden güzel haberler alırız
![]()
Canım şuan çalışmıyorum düğünden önce çıkmıştım geçen haziranda düğün sonrası hamilelikti düşüktü derken iş bakmadım hiç şimdi de çocuk düşündüğümüz için bakmıyorum iş o yüzden benim için farketmedi hiç bayramdan önce olmuş sonra olmuş ama üzüldüm tabi olmasına gece hiç bişey gelmemiş sabah uyanınca karnım ağrıyodu wcye gittim tuvalete çıkınca kanamam da geldi pet taktım nolur nolmaz diye ama 4 saatte pet doldu diyebilirim önceki hamileliğimde bir iki damla gelmişti bu kadar fazla olmamıştı sanmıyorum yani kesin regl oldum tek kafamı kurcalayan şey kürtaj öncesi bir gün bile değişmeyen hep gününde olan reglim şimdi beni sürekli şaşırtıyor ovülasyon testiyle de takip ettim takvimdeki tarihle birebir uyuşuyor evlendiğimiz gün ilk günden mi olcak aman millet kaç kere deniyor derken hamile kalmam şimdi ise istememize rağmen olmaması bunlar aklımda sürekli neden diye sormama sebep oluyorAaaaAma daha bat’a bile vardı ki ben de üzüldüm gerçekten
bir yandan da erkenden merakın giderilmiş oldu ve bayram izninde reglin zorluğuyla uğraşmak zorunda kalmayacaksın. Ama regl olduğundan emin olmalısın baktın kısa sürdü az oldu falan test yaparak kontrol et yine de birkaç gün sonra canım. Bakalım bende durumlar ne hafta sonu öğreniriz gibi
![]()
Hımm anladım canım, bence de regl olmuşsun o zaman. Hayırlısı olsun demek ki doğru zaman değilmiş, vardır vakti saatiCanım şuan çalışmıyorum düğünden önce çıkmıştım geçen haziranda düğün sonrası hamilelikti düşüktü derken iş bakmadım hiç şimdi de çocuk düşündüğümüz için bakmıyorum iş o yüzden benim için farketmedi hiç bayramdan önce olmuş sonra olmuş ama üzüldüm tabi olmasına gece hiç bişey gelmemiş sabah uyanınca karnım ağrıyodu wcye gittim tuvalete çıkınca kanamam da geldi pet taktım nolur nolmaz diye ama 4 saatte pet doldu diyebilirim önceki hamileliğimde bir iki damla gelmişti bu kadar fazla olmamıştı sanmıyorum yani kesin regl oldum tek kafamı kurcalayan şey kürtaj öncesi bir gün bile değişmeyen hep gününde olan reglim şimdi beni sürekli şaşırtıyor ovülasyon testiyle de takip ettim takvimdeki tarihle birebir uyuşuyor evlendiğimiz gün ilk günden mi olcak aman millet kaç kere deniyor derken hamile kalmam şimdi ise istememize rağmen olmaması bunlar aklımda sürekli neden diye sormama sebep oluyorinşallah senden güzel haber gelir de seviniriz
![]()
Çok doğru söylüyorsun canım aynı şeyi ben de düşünüyorum korunmasız ilişki floramızı etkiliyor bence de bu yakınlarda bir doktor tavsiye etmişti arkadaşım onun da ilk kimyasal ikinci düşük şuan o doktora gidip hamile kaldı başka bir arkadaşımıx ona tavsiye etmiş o da yeni doğurdu bu hamile olan arkadaşımın müdürü de ona gitmiş kadının yaşı baya varmış o da hamile yani muayeneye giden hamile kalıyormuşHımm anladım canım, bence de regl olmuşsun o zaman. Hayırlısı olsun demek ki doğru zaman değilmiş, vardır vakti saatiCanım benim de bak biliyorsun bu ay, ay ortasında kanamam oldu yumurtlama günlerinde. Reglim gecikiyor bir iki gün de olsa iki aydır. Bence korunmasız ilişkiden kaynaklı olabilir erken ya da geç regl ya da diğer belirtiler. Vücut kimyamızı, floramızı etkiliyor belki hormonları bile etkiliyordur. Ben ona yoruyorum bu değişimleri. Vücut kendini gebeliğe hazırlıyor da olabilir. İlk gece ilişkisinde tesadüfen oluşmuş ama o da sağlıklı bir gebelik olmamış, bir dahaki inşallah o kadar erken olmasa da sağlıklı olur
Bu ay yine ovülasyon testiyle takip et bence çünkü günü değişti, yumurtlama günlerinde ileriye ya da geriye kayabilir. Dilerim en kısa zamanda ikimize de nasip olur. Bu mübarek günde Rabbim nasip etsin
![]()
Aaa acaba nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyor? Gidince yaptığı tetkikleri ve uygulayacağı tedaviyi de paylaşır mısın? Belki ilerleyen zamanlarda bizler için de bir fikir oluşturur. Benim bir arkadaşım da iki ay sonra doğum yapacak, 32 yaşında, ilk bebeği olacak nasipse. O da birkaç ay hamile kalamayınca gitmişti. Doktor hormonlarına, yumurta rezervlerine falan baktı. Eşinden de sperm örneği alınıp incelendi. Her şey normal dedi. Sadece spermleri daha hareketli hale getirelim dedi. Arkadaşıma folik asit başladılar, eşine de bir takviye gıda önerdi. İsmi umarım reklama girmiyordur protime men isminde bir gıda takviyesi. Bunun women olanı da varmış ama arkadaşıma gerek duymadı. Eşinin bunu düzenli kullandığı ay hamile kaldı. Hatta ikinci çocuğu düşüneceğim zaman direkt bundan kullanmaya başlar, hiç bu kadar uğraşmayacağım dedi. İçeriği çok zengin bir besin takviyesiymiş incele istersen sen de. Bu ay olmazsa biz de önümüzdeki ay onu kullanalım diyoruz. Tabi bir doktora da danışacağım ama kullanmasın diyeceklerini sanmıyorum sonuçta bir takviye gıda. Gideceğin doktora da danış istersen. Sadece bir tavsiye olarakÇok doğru söylüyorsun canım aynı şeyi ben de düşünüyorum korunmasız ilişki floramızı etkiliyor bence de bu yakınlarda bir doktor tavsiye etmişti arkadaşım onun da ilk kimyasal ikinci düşük şuan o doktora gidip hamile kaldı başka bir arkadaşımıx ona tavsiye etmiş o da yeni doğurdu bu hamile olan arkadaşımın müdürü de ona gitmiş kadının yaşı baya varmış o da hamile yani muayeneye giden hamile kalıyormuşben de bi gideyim diyorum bakalım
Allah bu mübarek günde tüm duaları kabul edermiş bizim de dualarımız kabul olur inşallah sağlıklı bebişlerimize biran önce kavuşuruz
![]()
ben sordum arkadaşıma doktor çok iyi dedi ona bir tedavi uygulamamış aslında muayeneye gitmiş doktor şans getiriyor hatta şaka yapmıştım ben nurcu hocalar gibi okudu üfledi mi bişey yapmadan nasıl bu kadar kişi hamile kaldı böyle ben de gideyim diyeAaa acaba nasıl bir tedavi yöntemi uyguluyor? Gidince yaptığı tetkikleri ve uygulayacağı tedaviyi de paylaşır mısın? Belki ilerleyen zamanlarda bizler için de bir fikir oluşturur. Benim bir arkadaşım da iki ay sonra doğum yapacak, 32 yaşında, ilk bebeği olacak nasipse. O da birkaç ay hamile kalamayınca gitmişti. Doktor hormonlarına, yumurta rezervlerine falan baktı. Eşinden de sperm örneği alınıp incelendi. Her şey normal dedi. Sadece spermleri daha hareketli hale getirelim dedi. Arkadaşıma folik asit başladılar, eşine de bir takviye gıda önerdi. İsmi umarım reklama girmiyordur protime men isminde bir gıda takviyesi. Bunun women olanı da varmış ama arkadaşıma gerek duymadı. Eşinin bunu düzenli kullandığı ay hamile kaldı. Hatta ikinci çocuğu düşüneceğim zaman direkt bundan kullanmaya başlar, hiç bu kadar uğraşmayacağım dedi. İçeriği çok zengin bir besin takviyesiymiş incele istersen sen de. Bu ay olmazsa biz de önümüzdeki ay onu kullanalım diyoruz. Tabi bir doktora da danışacağım ama kullanmasın diyeceklerini sanmıyorum sonuçta bir takviye gıda. Gideceğin doktora da danış istersen. Sadece bir tavsiye olarak![]()
Muayene günü boşluğunu da çok iyi yakalamışsın reglin ikinci / üçüncü günü olması önemli gerçekten de. Belki de bir şeyler yapiyormuş gibi yapıp bu ay hamile kalırsınız bana güvenin diyerek gönderiyor, o kafa rahatlığıyla gidenler de zaten hamile kalıyordurben sordum arkadaşıma doktor çok iyi dedi ona bir tedavi uygulamamış aslında muayeneye gitmiş doktor şans getiriyor hatta şaka yapmıştım ben nurcu hocalar gibi okudu üfledi mi bişey yapmadan nasıl bu kadar kişi hamile kaldı böyle ben de gideyim diyebana da bişey yapmadan hamile kalırsam direk ismini veririm
şaka bi yana belki bu bahsettiğin takviyelerden yazmıştır ona da çarşamba gününe randevu aldım bakalım gidince göreceğim ne yapıyor
tabi ki paylaşırım faydası olan herşeyi
![]()
adet oluyorum kesin demiştim ya şimdi çok çok azaldı hatta gelmiyor inanılmaz başım ağrıyor kafam karıştı belki randevu oluşturmak bile yetiyordurMuayene günü boşluğunu da çok iyi yakalamışsın reglin ikinci / üçüncü günü olması önemli gerçekten de. Belki de bir şeyler yapiyormuş gibi yapıp bu ay hamile kalırsınız bana güvenin diyerek gönderiyor, o kafa rahatlığıyla gidenler de zaten hamile kalıyordurTamam canım bekliyoruz :)
Ahahahhaha şey dicem doktorun adı neydi ben de oluşturayım henüz atraksiyon başlamadanadet oluyorum kesin demiştim ya şimdi çok çok azaldı hatta gelmiyor inanılmaz başım ağrıyor kafam karıştı belki randevu oluşturmak bile yetiyordur![]()
Canım doktorun adı nurdan yıldızAhahahhaha şey dicem doktorun adı neydi ben de oluşturayım henüz atraksiyon başlamadanYa bir test yapsana bak hiç belli olmaz çok yoğun olup hamile olduğunu öğrenenler de var ki benim çevremde de vardı hatta bu yüzden genellikle 3.-4. Ayda anlıyorlar :)
Canım doktorun adı nurdan yıldıztest var da kaset test var eğer zaten yerleşme kanaması falansa hcg daha yeni oluşuyordur vücutta test yapsam da çıkmaz bi kaç gün sonra belki idrara da yansıyabilir beklemekten başka çare yok zaten regl oluyorsam devamı gelecek illaki bakalım ne olacak
![]()
Tamamdır aklımda bulunsunCanım doktorun adı nurdan yıldıztest var da kaset test var eğer zaten yerleşme kanaması falansa hcg daha yeni oluşuyordur vücutta test yapsam da çıkmaz bi kaç gün sonra belki idrara da yansıyabilir beklemekten başka çare yok zaten regl oluyorsam devamı gelecek illaki bakalım ne olacak
![]()
Ahh ne güzel olur aklında bulunsun bi çılgınlık yaparsan burda görüşürüzTamamdır aklımda bulunsunBakarsın doktorun kerameti için kalkıp İzmir’e de gelmişim hem senle de tanışmışız
Evet haklısın ama dış gebelik olup olmadığını anlaman için de bu sıralar yapman sağlıklı olmaz mıydı? Yani belki oluştu ama herhangi bir anomali nedeniyle tutunamadı erken atıldı. Bilemiyorum ki neyse yarını da bekle bence arkası gelmezse yap derim ama karar senin tabi…
Nasip canım :) Ben iş için çok seyahat ediyorum aslında İzmir’e de bu yıl çok gelmiştim ama tabi o zamanlar birbirimizden haberimiz yoktu olsa yazardım :) Belki yine bir sebepten çıkar gelirim :) Tamam canım öyle yap bence ilerleyen saatlerde başlar yeniden benim de bazen öyle olur durur gibi birkaç saat sonra yeniden hararetlenir :) Evet doktor muayenesinin zararı olmaz faydası olur. Hormonlarına da bakmalarını rica edersin hem belki bir düşüklük yükseklik vardır basit bir ilaç tedavisiyle hemen hamile kalırsınAhh ne güzel olur aklında bulunsun bi çılgınlık yaparsan burda görüşürüzyarını beklemek hem durumu netleştirir diye düşündüm zaten çarşamba günü de randevu aldım bu doktora gideceğim bişey yoksa bile doktora görünmek içimi rahatlatacak açıkçası diğer doktorun bahsettiği kalp şeklinde rahim muhabbetini de sorarım hem olmasa da üzülmedim çok bu ay doktor eşliğinde ilerlemiş oluruz
o bahsettiğim arkadaşım biri antalyadan biri izmirin diğer ucundan geliyor benim yakınımda gitmem farz oldu
![]()
Yine olursa öyle bir seyahat haber ver mutlakaNasip canım :) Ben iş için çok seyahat ediyorum aslında İzmir’e de bu yıl çok gelmiştim ama tabi o zamanlar birbirimizden haberimiz yoktu olsa yazardım :) Belki yine bir sebepten çıkar gelirim :) Tamam canım öyle yap bence ilerleyen saatlerde başlar yeniden benim de bazen öyle olur durur gibi birkaç saat sonra yeniden hararetlenir :) Evet doktor muayenesinin zararı olmaz faydası olur. Hormonlarına da bakmalarını rica edersin hem belki bir düşüklük yükseklik vardır basit bir ilaç tedavisiyle hemen hamile kalırsın![]()
Canım ne yaptın? Reglin devam etti mi? Bende de bugün hafif kramplar başladı özellikle belimde ve bacaklarımdaYine olursa öyle bir seyahat haber ver mutlakadediğin gibi yine testler yapılacak inşallah yumurtlama dönemine yetişir de tedavi çünkü haftaya çarşamba gözüküyor takvime göre 27si bi sonraki aya güzel haberi ben de veririm
![]()
Canım regl devam etti tabi pazartesi randevu almıştım ya doktora bugün için gittim ve ne öğreneyim dersin! Doktor öncelikle bütün tetkikleri yapacak pıhtılaşma var mı diye genetik test ,smear testi ve rahim filmi istedi hsg çekilcek eşimin de sperm kalitesine bakılacak ultrasonla da muayene etti hem alttan hem üstten rahimde ya perde var dedi ya da çift rahimlisin dedi o kadar ilgilendi ki zaten o an hemen hormon testi yaptırdık hazır adetin 3.günü diye daha önce yapılan testlerin hepsine baktı inceledi daha sonra isteyeceğim testler yapmışlar zaten dedi not aldı harika bi kadın çok sevdim çok ilgiliydi herşeyi araştıralım aklımızda soru işareti kalmasın dedi benim bu rahimde perde olması için de dedi ki iyi ki gelmişsin yoksa hamile kalsan en fazla 2-3 ay gebe kalıp yine düşük yapardın şimdi önlemimizi almış olucaz sağlıklı gebelik takibine öyle başlarız dedi bir de bu rahim filminden dolayı radyasyon alacağım için bu ay korunmam gerektiğini de söyledi zaten netleşince perde için ufak bi operasyon da yapacak mayısa inşallah sağlıkla devam edeceğiz yolumuza hormon sonucuda fsh çok düşük değil ama biraz destekleyelim dedi ilaç yazdı onu da kullanmaya başlıcam bir de sol yumurtalıkta 1cm kist gördü tehlikeli değil ama yumurta kalitesini düşürmüş dedi ama sağ yumurtalık sağlıklı zaten bize bi tanesi yeter dediCanım ne yaptın? Reglin devam etti mi? Bende de bugün hafif kramplar başladı özellikle belimde ve bacaklarımdaBence bizim de olmadı bu ay
İki üç güne regl olacakmışım gibi hissediyorum :/
Aaaaa çok şaşırdımCanım regl devam etti tabi pazartesi randevu almıştım ya doktora bugün için gittim ve ne öğreneyim dersin! Doktor öncelikle bütün tetkikleri yapacak pıhtılaşma var mı diye genetik test ,smear testi ve rahim filmi istedi hsg çekilcek eşimin de sperm kalitesine bakılacak ultrasonla da muayene etti hem alttan hem üstten rahimde ya perde var dedi ya da çift rahimlisin dedi o kadar ilgilendi ki zaten o an hemen hormon testi yaptırdık hazır adetin 3.günü diye daha önce yapılan testlerin hepsine baktı inceledi daha sonra isteyeceğim testler yapmışlar zaten dedi not aldı harika bi kadın çok sevdim çok ilgiliydi herşeyi araştıralım aklımızda soru işareti kalmasın dedi benim bu rahimde perde olması için de dedi ki iyi ki gelmişsin yoksa hamile kalsan en fazla 2-3 ay gebe kalıp yine düşük yapardın şimdi önlemimizi almış olucaz sağlıklı gebelik takibine öyle başlarız dedi bir de bu rahim filminden dolayı radyasyon alacağım için bu ay korunmam gerektiğini de söyledi zaten netleşince perde için ufak bi operasyon da yapacak mayısa inşallah sağlıkla devam edeceğiz yolumuza hormon sonucuda fsh çok düşük değil ama biraz destekleyelim dedi ilaç yazdı onu da kullanmaya başlıcam bir de sol yumurtalıkta 1cm kist gördü tehlikeli değil ama yumurta kalitesini düşürmüş dedi ama sağ yumurtalık sağlıklı zaten bize bi tanesi yeter dediinşallah düzelteceğiz hepsini bakalım iyi ki gitmişim keşke daha önce gitseymişim
![]()
Çok sağol canımAaaaa çok şaşırdımBelki de daha önce muayene edip rahminle ilgili yorum yapan doktorun demek istediği şey de buydu ama tam teşhisi koyamadı. Bak iyi ki de gitmişsin. İçimden bir ses rahimdeki anomali düzeltilip, tüp filmi çekildikten sonra hemen hamile kalacaksın diyor. Birçok kadın genelde bu operasyonlardan sonra daha kolay hamile kalmışlar. Şimdiden çok geçmiş olsun. Dilerim süreç kolay ve hayırlı geçer senin için. Diğer sonuçlar ne zaman sonuçlanacak? Smear biraz geç çıkıyor diye biliyorum. Ortalama hepsi bir hafta 10 gün içerisinde sonuçlanır sanırım değil mi?
Aynen öyle her şerde bir hayır var. Biz ocakta denemiştik şubatın ilk haftası ailemin yanına gittim. İnşallah hamileyimdir burada güzel haber alırım onlar da sevinir dedim. Sonra regl oldum. Tam ailemin yanından Ankara’ya döndüm sabahına deprem oldu onların olduğu şehirde. Sonrası öyle korkutucu ve zor bir süreçti ki şükrettim Allah’a iyi ki bu ay olmamış diye. Senin için de aynısı geçerli, ilki çok acemiliğine gelmiş plansız bir gebelikmiş belki üzmedi sarsmadı ama ikincisi psikolojik olarak daha olumsuz etkileyebilirdi. İnşallah bir sonraki aya süreç neticelenir ve doktorun müsaade eder denemenize sonra da Haziranda bebek haberini alırız, daha olmadı TemmuzdaÇok sağol canımEvet canım haftaya pazartesi başlıcaz ama genetik test 1ayda çıkıyormuş tabi doktorum bu ay korunmasız ilişkiyi yasakladı rahim filminde radyasyon alacaksın hamilelik oluşmaması lazım dedi zaten testler neticelensin ki ona göre takip ederiz dedi daha sağlıklı olması ve düşük olmaması için herşeyi inceleyecek düşük riskini münimuma düşürmeye çalışıyor
Baksana geçen aylarda neden hamile kalamıyorum diyordum şimdi de iyi ki olmamış ki tekrar düşük yaşamamışım diyorum gerçekten her şerde var bi hayır bu yumurtlama dönemini boş geçicez ama bi sonrakine yani mayıstakine yetişiriz heralde
![]()
Canım ya çok üzüldüm umarım ailen iyidir ben de izmir depreminde işyerinde binadan zor kurtulduk milim saniyeyle inan aklımız kalbimiz hep oradaydı şubatta elimizden geldiğince yardımcı olmaya da çalıştık ama o süreçte iyi ki bebeğin olmamış yürek dayanmazAynen öyle her şerde bir hayır var. Biz ocakta denemiştik şubatın ilk haftası ailemin yanına gittim. İnşallah hamileyimdir burada güzel haber alırım onlar da sevinir dedim. Sonra regl oldum. Tam ailemin yanından Ankara’ya döndüm sabahına deprem oldu onların olduğu şehirde. Sonrası öyle korkutucu ve zor bir süreçti ki şükrettim Allah’a iyi ki bu ay olmamış diye. Senin için de aynısı geçerli, ilki çok acemiliğine gelmiş plansız bir gebelikmiş belki üzmedi sarsmadı ama ikincisi psikolojik olarak daha olumsuz etkileyebilirdi. İnşallah bir sonraki aya süreç neticelenir ve doktorun müsaade eder denemenize sonra da Haziranda bebek haberini alırız, daha olmadı TemmuzdaBu ay kendine çok dikkat et hastalanmamaya çalış, uçuk dahi çıksa cerrahi müdahale yapmıyorlar kesinlikle. Üşütme, ilaç kullanmamaya özen göster. Sürecin en kolay şekilde geçsin. Beni de her gelişmeden haberdar et, ben de edeceğim tabi ki
![]()