hamilelik bulantısı yaayanlar yokmu mahvoldum yaha:(((

ben çok çektim bulantılardan ve neredeyse 6-7 ay sürdü kilo alıcağıma iyice zayıfladım.doktor galeta leblebi ye dedi ama hiç faydası olmamıştı bana.bi arkadaş bi kaçgün hastanede filan yatmıştı serumla iyi olup çıkmıştı o zaman bulantılar geçti dedi ama ben yatmak istemedim ve hep çektim

bende 7 haftalık hamileyim :emir_bebek: ikinci gebeliğim benimde çok bulantım var ilk bebeiğime hamileykende öyle olmuştu. şuan zofer zydis diye dil üstü bi ilaç kullanıyorum arada serum takılıyorlar ve damardan ilaç veriyorlar ancak o şekilde biraz rahatlıyorum yataktan kalkamıyorum ayakta durduğumdan an bulantı ve kusmalarım oluyor mutfağa zaten hiç giremiyorum yemek kokularına tahammül edemiyorum sadece yoğurt çorbası ve tarhanayla besleniyorum anlıcağın bende çok kötü durumdayım. :50: k. validem geldi o bakıyor şuan bana resmen yatalak hasta gibiyim ilk hamileliğimde 16. haftada bitmişti umarım bu erken biter çünkü çok zor gerçekten. allah seninde yardımcın olsun. ve ben şunu duydum bulantıları çok olanların düşük riski hiç yok denilecek kadar az oluyormuş. :49:

Benim de cok oldu bulantim.. Hastaneye gidip serum da yemek istemedim ilac da olsa iyi de gelse kimyasal seyler yuklenmek istemedim.. Hemsabahari hem de aksamlari ouyodu benim bulantilarim. Yesil zeytin çok iyi geliyodu ama tabi uzun süre degil.. En fazla yarim saat iyi geliyodu.. Deli gibi yesil zeytin yedim.. Uzerine limon da sık iyi geliyo gercekten. Yapcak fazla bisey yokmus bu konuda. Doktor emedur vermisti ama hic kullanmadim. Zaten kendis de cok kötü olmazsan kullanma demisti.. Dayanabildigin kadar dayan bence ilaclara sarilma.. Gececek insallah.

bende çok çektim mide bulantilarindan ..su bile icemiyordum o derece...meyveleri dene..meyveler yemekten daha hafif..tuzlu çubuk..bol tuzlu çekirdek ve limonlu soda dene...haşlanmış patateste iyi geliyor..
birde yedigini doyma maksadinda yeme..az az ve sık sık ye...mesela küçük dilim elma sonrasında birkaç tane kraker gibi...

bulantılara çözümü olanlar varsa sevinirim lütfen yazsınlar
Ben beypazarı kurusuyla ayakta kaldım, haşlanmış patates kesinlikle çok etkili, Birde zencefil çok işe yarıyor. Kaynamış suya öğütülmüş zencefil göz kararı atıp içtim. Onun dışında temiz hava çok etkili mümkün olduğunca temiz havaya çıkın diyorum. Malûm kış ayındayız güzelce giyinip yürüyüş yapın bence. Benim bulantılarım tam 7. haftada çekilmez bir şekilde başladı,14. haftada kesildi şükürler olsun kabus dolu günlerdi ve bitti. Bulantı yaşayan arkadaşlarıma sabır diliyorum. Ve yok canım bulantıda ney psikolojik o ben hiç yaşamadım diyen bazı eş dostada sakın takılmayın :) Ben en mutlu olduğum gün bile mide bulantısı sebebiyle lavabodan ayrılamıyordum. Sizi çok iyi anlıyorum ve anlayan daha birçok arkadaşımız olduğunu biliyorum.

bende 14 haftalık gebeyım 12 haftaya kadar ölüyorum zannettim hep ne işe gelmek ne sokaga cıkmak ölüm gibi gelıyordu hayattan sogudum yemek yemek ıstıyordum ama kuscam dıye korkuyordum yaklasık 1,5 haftadır herseyı yıyorum bırden bıre kusma bıttı şaka gıbı insallah duzelırsın bana bısey ıyı gelmedı ne leblebı ne kraker her seyı yıyordum köfte hariç azar azar genede kusuyordum agzımın tadı kalmamıstı ama bitti sukur ınsallah fazla surmez gecer gecmıs olsun ama gecıcek meraklanma

bende 5+5 gunluk hamileyim 2 gundur basladi yemeke yiyemiyorum bu kadar erken baslayan varmi genelde 7.hafta baslar diye bekliodum...

bebek gelisiyomu demek bulanti ozaman seve seve kusarim :)

11. haftadayım hepinize çok tkr edrim ıyı dıleklerınız için umarım en kısa zamanda gecer bende bole umud edıyorum :)

Back
X