hamilelik çatlağını engellemek için ne kullandınız?

ucrubana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2010
814
3
96
İzmir
kızlar karnım gerilmeye başladı siz çatlak için neler kullandınız?kakao yağı iyi diyorlar deneyen varmı?

canım bu çatlak işi bünye ile ilgili birşey aslında. benim hiç çatlağım yok doğumdan kalma. ilk 5 ay aktardan aldığım bir karışımı kullanmıştım. onlara çatlak olmaması için demiştim onlarda karıştırıp vermişti. sonrasında ise niveanın bebe yağını kullandım. ama her banyoda ve her aklıma geldiğinde sürmüştüm. ya o yağlar işe yaradı yada çatlamayacağım varmış.. bilemiyom

Bende kararsızım ne kullanacağım?
Şimdiye kdr sadece banyo sorası bebe yağı kullandım.
Fakat kakao yağının çok etkili olduğu söyleniyor onuda deneyeceğim..
Umarım çatlamamışımdır.Görünürde birşey yok ama...

ben susam yağı, sızma zeytinyağı ve kayısı yağını kullanıyorum. banyoda hangisi elime gelirse onu sürüyorum. sonuç ne olacak görecez.

bende badem yağı kullanmayı düşünüyorum ama oda tüylenme yapıyomus bebe yağı kullanmaya başlıycam

ben bebeyağı kullandım gunde 2 kez 34+4 de dogurdugum halde
30.haftada catlaklarım cıkmaya basladı
ve suan gobegımın cevresı lastık tekerı gıbı

bende gebe kaldığım ilk günden itibaren badem yağı kayısı yağ kakao yağı kullandım ama 25. haftada karnım çatladı ve sağlı sollu çatlaklarım var şuan 28. haftadayım sonum ne olur bilmiyorum ki günde iki kez sürüyorum

fındık yağı kullanıyorum.30. haftanın içindeyim,ikiz hamileliğe rağmen henüz çatlak yok çok şükür..

ben de bebe yağı kullandım ama maalesef çatladım mafoldumben karnım büyükken hiç belli olmuyodu,sonradan oldu sinir şeyler bide kırmızı kırmızı sırıtıyolar :bbo::bbo:

çatlasan da çatlıyooooorrr,
patlasan da çatlıyoooorrrrr aklinialirimsmile kaydirigubbakcemile3

millet ne kremler kullanıyor çatlıyor...bende hiçbişe kullanmadım çatlamadı üstelik bendki göbek kimsede yoktu valla

bir arkadaşım lierac ..diye başlayan bir krem kullandı.biraz pahalı ama değdi.4 hamilelik yaşadı ve hiç çatlağı yok.
eşi eczacı olduğu için bu konuda bayağı da bilgili...

bir arkadaşım lierac ..diye başlayan bir krem kullandı.biraz pahalı ama değdi.4 hamilelik yaşadı ve hiç çatlağı yok.
eşi eczacı olduğu için bu konuda bayağı da bilgili...

arkadasınız ıkızmı dogurdu 1.si
2. side dr o kremı banada vermıstı okudugum yorumlarda
kremı kullananların kımınde catlak vardı kımınde yoktu.

ben lıerac fıtolastıl kullanıyorum...20.haftadayım...şimdilik bişe yok....
bonal krem de ıyı...
devletın odedıklerı madecassol vs var....ıyi dıyemem ama idare eder..
ucuz ıstıyosanız bepenthene nın merhem olanını kullanın, kremı degıl,,,
bunlar bı parca işinizi görür....
ama onemlı olan şu:kilo aldıkça çatlamalar cok olmuyo zaten..yerin varsa aLIYOSUN KILOYU...asıl sıkıntı o kiloları verirken...işte o zaman etler büzüşüp kalıyo.... şimdiden bol bol sürmek lazınm.....kilo verırken de sporla verıp, yıne bu kremlerı kullNMAK GERek.... zaten olucak çatlak kaçış yok bari minimuma indirelim....sengözlerimebaksanab

anam kayra ne karın varmış sende ppöööfff..

ben de lierac kullandım,
diyorum ya her halukarda çatlıyor,
ayrıca çatlaklar için 30.haftadan önce yaptıklarınızın işe yaradığını düşünmeyin,
zira çatlaklar 30-32den sonra başlıyor,
tek gebeliklerden bahsetmiyorum bile zaten..

Herkeste çatlak muhakkak olacak diye bir şey yok..ıkiz hamilelik de olsa..Genetik ve yapı ile alakalı bence..
Anneannem üçüz doğurmuş ama karnında en ufak çatlak falan yok...

evet bazıları çatlamıyor bazıları 3-4. ayda çatlıyor.

ama çatlaklar 32. haftadan sonra daha da artıyor.Çünkü bebekler kilo almaya başlıyor.

Ben birşey kullanmadım.Çatladım.
Ama arkadaşım 38. haftada doğum yaptı.İkisi de 3 ün üzerindeydi ve çatlamadı.

Çatlaklardan ziyade inşallah doğum sonrası göbekleriniz içine çekilir.
Benim doktorum korseye izin vermedi .Karnım kocamandı.

Bahsettiğim arkadaşımın annesi doğumdan sonra hemen sarmışlar karnını ve dümdüz.

Yani biraz bünye meselesi ,biraz da şans sanırım.

Hamileyken sadece sağlıklı doğsunlar hiç önemkli değil diyoruz ama doğum sonrasında maalesef hiç öyle olmuyor.Netice de kadınız.
Doğum sonrasında 4-5 ay hamile pantolonumu giydiğimi haıtlıyorum.:dance:
Demek o kadar çok istemişim ki 9 sene doya doya giydim
:CüvCüv:

beyaz vazelin ve nivea badem yağlı nemlendiiciyi karıştırarak kullandım. 11 kilo aldım hamilelikte ve hiç çatlağım olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…