hamilelik çatlağını engellemek için ne kullandınız?

bende krem yağ vs kullandım ama 7.aydan sonra çatlaklarım meydana çıktııı vee ölecee çoğaldı gittii şimdi ikizlerim 6 aylık olucaklar vee çatlaklarım göğsümden kalçama kadar kaldı ((( napıcam bilmiommm hemde öle böle değil kızlar baya baya koca koca yarık gibiler yaaa mafoldumben

ben fındıkla kakao yağını karıştırdım her banyodan sonra sürüyorum şimdilik birşey yok ama daha çok erken inşallah çok olmaz

bende başladım çatlamaya ben sadece bebe yağı kullanıyorum oda aklıma geldikçe. ama bu kadar dayanabildi. çatlayacak bedene engel olamıyoruz.....

aktardan çatlaklar için bir yağ karışımı kullandım içine saf zeytinyağı ekledim, bebe yağı ve lierac kullandım..zaten her zaman vücut losyonu, krem vs kullanırım ama hiç biri hiç bir işe yaramadı ve çılgınca çatladım..karnım iğrenç..ben bile tiksiniyorum eşim kim bilir ne düşünüyodur bi de görenleri "aaa o ne, ne kötü olmuuuuuuuşşş!" demeleri yok mu deli oluyorum..karnımın ortasındaki o boydan boya kara çizgi de olduğu gibi duruyor..geçenlerde hırs ve öfkyle deli gibi keseledim rengi biraz açldı ama orda öylece duruyor..valla pis hissediyorum kendimi..

yani bu iş kısmet ve şans işi..hymarry nin dediği gibi bazıları (ben gibi) çatlasa da patlasa da ÇATLIYOOOORRRR (((((((((

kızlar ben karnım belirginleşmeden düzken lierac kullanmaya başladım doğurduktan sonrada 40 gün devam ettim28. haftaya kadar hergün yürüyüş yaptım 3 litre su içtim tek bir çatlak bile oluşmadı ...

Karnım 9.haftadan beri çıkmaya başladı.Şimdi baya belirginleşti.
ben de bugün aktardan buğday yağı,jojoba yağı,kayısı çekirdeği yağı ve tabiki kakako yağı aldım.Bu karışı kullanmaya başlayacağım.Bir arkadaşım kullanmıştı ve hiç çatlağı olmadı.Bu arada ne yaparsan yap çatır çatır çatlayan da var.Bakalım ne olacağız

cnm bence kişiye göre değişiyor..
çatlicaksa çatlıyor engel olamıyorsun bende hiç çatlamadı kızkardeşimdede öyle..annemdede olmamış
ne çok su içerim ne badem yagı kullandım nede baska bişey..
öte yandan hergün kremlenen kuzenimin karnı göğsü her yeri çatladı..denemediği şey kalmamıştı..güzelce nemlenmeden yataga girmezdi..
yani bence azaltmak mümkündür belki ama çatlağı durdurmak zor bence..

Orası öyle tabi.Ama çatlayacağı varsa zaten çatlar dememek lazım.Biz nemli tutalım da vücudumuzu.

kaçıncı haftadan itibaren çatlaklarınız oluşmaya başladı. bir de kaşınmaya başlayınca çatlıyomuş doğru mu

kızlar karnım gerilmeye başladı siz çatlak için neler kullandınız?kakao yağı iyi diyorlar deneyen varmı?
sevgili birce ben 30 hjaftalık ikiz annesiyim canım 16. haftamadan beride serklajdan dolayı yatıyorum mesleğim estesiyenlik.ben daha hamile kalır kalmaz ürün kullanmaya başladım önemli olan cildin elastikiyetinin bozulmaması gergin değil yumuşak kalması istersen bunun için bir sürü ürün var ama sana tavsiyem çok para harcamadn catlaklardan korunmak istiyorsan temiz yani duş almış cildine sadece karnın değil sırtından aşaıya bcaklarına dizlerine kadar badem yağı sürmen sabah akşam mümkünse yada bebe yağları var ya onlardan al duşta sür ve krukanmadan öylece dur cilt iyiyce emsin inan faydasını görürsün ama tabiki şuda var keşke daha önce hamileliğini başında kullanmaya başlasaydın cünki sen görmüüyorsun ama cilt en alt tabakadan itibaren zaten gerilmeye ilk günlerden itibarn başlıyor
işallah hayırlısı ile sağlıkla doğumunu yapar bebeğini kucağına alırsın canım

Benimde hiç çatlağım yok:sm_confused:..İnşallaah da olmaz..Banyodan sonra BEBE YAĞI SÜRÜYORUM OKADAR..

33 haftalığım ve şuana kadar çatlağım olmadı.Hiç birşeyde kullanmıyorum şuan.Yalnız günde 4 litre su içiyorum.Onun faydası olmuş olabilir.

kızlar konuyu hamileliğimin başında açmıştım
6 ay bitene kadar hiç çatlamadım bebeyeğı,kakao yağı,özel kremler herbişeyi kulandım mesleğim gereği çatlamamam gerekiyordu 7 ayda doğurmama rağmen alt karnım (göbek deliğinin alt kısmı tamamen)çatladı ve doğum sonrası belimden popoma kadar çatlamaya devam etti
cildinizi nemlendirmeye doğum sonrasıda devam edin benim bebeklerim hastanedeydiler kendimle hiç ilgilenemedim yayıldı gitti yırtıldı cildim

çatlak kişinin cildinin yapısına bağlıymış. benimki pek dayanıksız çıktı.
günde 3-4 litre su içmeme, özel kremler kullanmama rağmen çatlağı önlemem mümkün olmadı.
çok büyük bir karnım vardı benim.Bebeklerin kilosu iyiydi. birde polihidroamnios vardı ( iki kesede su fazlalığı ).
buna rağmen yinede iyi diyorum. göbek deliğimin alt tarafı çatladı sadece. çok şükür üst taraflarda birşey yok.

Son düzenleme:
Çatlaklar için ben zaman zaman vazelin sürdüm aklıma geldikçe ikiz olmasına rağmen hiç çatlağım yok.zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…