• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik, çok önemliii

Mavi mavi1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
344
141
103
37
Selam kızlar, 24 haftalık hamileyim. Bugün doktora gittim her şey normal çıktı çok şükür ama sisterna magna (beyin içindeki sıvı) 8 mm çıktı. Normal değeri 2 ile 10 arasında olmalıymış. Dr normal dedi ama ister istemez endişelendim. Sizlerde kaç çıkmıştı. Bide doktora soramadım aklıma gelmedi yani acaba büyür mü bu yada küçülür mü böyle bir şey yaşayan varda lütfen yorum yazsın.

Selam kızlar, 24 haftalık hamileyim. Bugün doktora gittim her şey normal çıktı çok şükür ama sisterna magna (beyin içindeki sıvı) 8 mm çıktı. Normal değeri 2 ile 10 arasında olmalıymış. Dr normal dedi ama ister istemez endişelendim. Sizlerde kaç çıkmıştı. Bide doktora soramadım aklıma gelmedi yani acaba büyür mü bu yada küçülür mü böyle bir şey yaşayan varda lütfen yorum yazsın.
Tamam normal çıkmış neden panik oldun

sadece size kısa bir ilkokulda kalma hatırlatma: 8 rakamı 2 ile 10 arasında yer alır (aralık içindedir).
Dalga geçer gibi yorum yapmanız gerek yok. Onun farkındayım ama sorunda sadece bu değer artar mı azalır mı buna benzer bir durum yaşayan var mı diye sormuştum.

Değer artar mı azalır mı ondan bşraz gerildim. Annelik işte uff her şey endişelendiriyor :KK43:
Canim bişey yok boşuna kendini ve bebeğine stres yaptırma.doktor da normal olan şeyi niye paylaşır ki normal de geç kafanı bulandirmis.bize bu kadar bilgi verilmedi bizim bebekler sağlıklı çok şükür belki azdı belki degerimiz tam sinir di 10 du.tevekkul et çok araştırma bende senin gibi araştırdım olan bana ve bebeğine oldu streslendik .

2 ile 10 arasında olması gerekiyorsa bu değer de normal sayılır. Zaten kötü bişey olsa doktorunuz bunu size söylerdi...

Aynen öyle valla yaaa geldiğimden araştırıyorum keske demeseydi bişi. Haklısınız düşünmemeye çalışıcam bebişimi strese sokuyorum böyle böyle :(

Benim doktorum bu kadar bilgi vermemişti. Açıkcası sıvı ölçümünüde hiç duymadım. Değerler de normal çıkmış zaten. Boşu boşuna stres yapma derim.

Dalga geçer gibi yorum yapmanız gerek yok. Onun farkındayım ama sorunda sadece bu değer artar mı azalır mı buna benzer bir durum yaşayan var mı diye sormuştum.
Bence değer artma durumu ihtimali olsa örneğin şu tarihte tekrar bakalım vs derdi dr boşa stres

Arkadaşlar bende dün detaylı ultrasona girdim sisterna magna 10,88 çıktı . Kromozon incelnmeli dedi amerikada yapılan bi dna testi veya aminosentez önerdi 21 haftalık hamileyim dünden beri ağlamaktan helak oldum ne yapıcaz kafamız allak bullak

Arkadaşlar bende dün detaylı ultrasona girdim sisterna magna 10,88 çıktı . Kromozon incelnmeli dedi amerikada yapılan bi dna testi veya aminosentez önerdi 21 haftalık hamileyim dünden beri ağlamaktan helak oldum ne yapıcaz kafamız allak bullak

Selamlar, benim bebeğimde de aynı durum gözlendi. Siz doğum yapmışsınızdir, bebeğiniz nasıl? Doğduktan sonra bir etkisi oldu mu?

Merhaba, benim bebeğime tanı kondu; 24. haftada ve çoktan sınırları aşmış durumda. Sizin bebeğiniz doğmuştur sanıyorum? Süreciniz nasıl devam etti? Büyüme görüldü mü? Şuanda nasıl bebeğiniz?
Yanıt yazarsanız çok sevinirim.
Sevgilerimle

Merhaba canım yeni gördüm msjı çok şükür Doğum yaptım bebeğim Rabbime şükürler olsun ki iyi . Daha sonradan büyüme olup olmadığını bilmiyorum çünkü doktorum söylemedi biraz evhamlı bir yapım olduğu için ki zaten o değeri de devlet hastanesinde söylemişlerdi bana hemen kendi doktorumu aradım evet biliyorum normal bir değer zaten bu yüzden de söyleme gereği duymadım demişti ama dediğim gibi daha sonradan da söylemediği için büyüdümü küçüldü mü aynı mı kaldı bilmiyorum seninki kaç ki cnm

Merhaba canım yeni gördüm msjı çok şükür Doğum yaptım bebeğim Rabbime şükürler olsun ki iyi . Daha sonradan büyüme olup olmadığını bilmiyorum çünkü doktorum söylemedi biraz evhamlı bir yapım olduğu için ki zaten o değeri de devlet hastanesinde söylemişlerdi bana hemen kendi doktorumu aradım evet biliyorum normal bir değer zaten bu yüzden de söyleme gereği duymadım demişti ama dediğim gibi daha sonradan da söylemediği için büyüdümü küçüldü mü aynı mı kaldı bilmiyorum seninki kaç ki cnm
Selamlar. Çok sagolun cevap yazdiginiz için
Benimki en son olculdugunde 10.5 mm di. Bu hafta yine kontrolüm var, bakalim ne dicek doktor. Beyinle ilgili diğer hersey normal ancak insanin icine kurt dusunce düşüyor.
Çok sevindim bebeginizin sağlıklı olmasına.

Selamlar. Çok sagolun cevap yazdiginiz için
Benimki en son olculdugunde 10.5 mm di. Bu hafta yine kontrolüm var, bakalim ne dicek doktor. Beyinle ilgili diğer hersey normal ancak insanin icine kurt dusunce düşüyor.
Çok sevindim bebeginizin sağlıklı olmasına.
Merhaba,
27 haftalık hamileyim, doktor mega sisterna magna teşhisi koydu, şu an 13,5mm. Siz doğum yaptınız herhalde, bebiş nasıl?
biraz endişeliyim maalesef:(

Back
X