• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik depresyonu eşimin tavırları artık sabredemiyorum

Merve Aycan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2024
997
482
18
Kızlar ben hamileyim düşük tehlikem var ve tansiyon düşüklüğü daha bir çok şey çok zor geçiyor eşim tutturdu memlekete git bayramda 7 saat yol bende ilkk söylemiştim ama bu halde nasıl gideyim sonra diyor seni oraya bırakıp gezecem boşa mı izin aldım şu bu tm sen git gez ben yolculuk yapacak durumda değilim dedim kavga çıktı ağladım odadan gitti ailemin yanına gitmek istiyorum hiç iyi değilim bu hareketlere anlam veremiyorum çok ilgilendi hep hastaym ama bu da benim elimde değil ya da onu gönderip kapı kilidini değişsem sanki bu çocuğu da istemiyor ben çok zorlanır mıyım memurum işim var ısrarla beni göndermek istemesine anlam veremiyorum Allah a havale ediyorum sadece

Son düzenleme:
Eşinizi allaha havale edin tabii ama kendinizi de edin. O yavrunuzu böyle saçma sapan şeylere maruz bıraktığınız ve planlı bir insan olmadığınız için. Bu adamın böyle olduğu bellidir. Hem kabul edip evlenip, sonra bebek yapıp sonra bu niye böyle diye sızlanmamalısınız. Tercihleriniz ve sonuçları

Seni ailenin yanına bırakıp gezecek miymiş? Rumuz da tanıdık geldi zaten. Neden bu memurlar böyle anlayamıyorum. Çalışmışsın bir şeyler başarmışsın ama gerisi yok pes... 'Seni bırakıp gezicem boşa mı izin aldım' diyen kocanın totosuna tekmeyi vurmaya ne dersin? Adam bir günde böyle olmadı, neden çocuk yaptın deyince linç yiyoruz. Bir de 'sen git gez' demişsin. Kafalar pırıl pırıl yine.

Seni ailenin yanına bırakıp gezecek miymiş? Rumuz da tanıdık geldi zaten. Neden bu memurlar böyle anlayamıyorum. Çalışmışsın bir şeyler başarmışsın ama gerisi yok pes... 'Seni bırakıp gezicem boşa mı izin aldım' diyen kocanın totosuna tekmeyi vurmaya ne dersin? Adam bir günde böyle olmadı, neden çocuk yaptın deyince linç yiyoruz. Bir de 'sen git gez' demişsin. Kafalar pırıl pırıl yine.
Konudan bağımsız; memurum ve memur olmak asla bir başarı değil. Tam aksine kaliteli bir eğitim almış mühendisler için potansiyelini kullanamamak ve körelmek demek. Özellikle öğretmenlik gibi alanlarda özeldeki şartlardan dolayı insanların kamuda çalışmak istemesi elbette anlaşılır. Atanmayı zorlaştıran şey kpss'nin zor bir sınav olması, memur olmanın acayip bir yetkinlik gerektirmesi değil. Memur olmak isteyen insan sayısındaki inanılmaz enflasyon.
Ayrıca da memurlar gerçekten görüp görebileceğiniz en geleneksel kodlara bağlı kesim olabilir. Öyle açık fikirli, dünyaya entegre, entelektüel birikimi olan memur sayısı da epey az.

Kızlar ben hamileyim düşük tehlikem var ve tansiyon düşüklüğü daha bir çok şey çok zor geçiyor eşim tutturdu memlekete git bayramda 7 saat yol bende ilkk söylemiştim ama bu halde nasıl gideyim sonra diyor seni oraya bırakıp gezecem boşa mı izin aldım şu bu tm sen git gez ben yolculuk yapacak durumda değilim dedim kavga çıktı ağladım odadan gitti ailemin yanına gitmek istiyorum araba ve biraz birikmiş para var parayı çekip terk etmek istiyorum ya hiç iyi değilim bu hareketlere anlam veremiyorum çok ilgilendi hep hastaym ama bu da benim elimde değil ya da onu gönderip kapı kilidini değişsem sanki bu çocuğu da istemiyor ben çok zorlanır mıyım memurum işim var ısrarla beni göndermek istemesine anlam veremiyorum Allah a havale ediyorum sadece
eşiniz öküzlük yapmış ne demek boşa mı izin aldım gezeceğim? ama siz de pek mantıklı değilsiniz. kilidi değiştirmek falan hiç normal değil. Çocuğu istemediğiniz nerden çıkardınız?

Yolculuk yapacak durumda değilseniz parayı falan alıp kendi ailenizin yanına nasıl gideceksiniz?

Konudan bağımsız; memurum ve memur olmak asla bir başarı değil. Tam aksine kaliteli bir eğitim almış mühendisler için potansiyelini kullanamamak ve körelmek demek. Özellikle öğretmenlik gibi alanlarda özeldeki şartlardan dolayı insanların kamuda çalışmak istemesi elbette anlaşılır. Atanmayı zorlaştıran şey kpss'nin zor bir sınav olması, memur olmanın acayip bir yetkinlik gerektirmesi değil. Memur olmak isteyen insan sayısındaki inanılmaz enflasyon.
Ayrıca da memurlar gerçekten görüp görebileceğiniz en geleneksel kodlara bağlı kesim olabilir. Öyle açık fikirli, dünyaya entegre, entelektüel birikimi olan memur sayısı da epey az.
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Memur olmadığım için açıkça yazıp kötülemek istemedim ama maalesef böyle.
Başarıdan kastım da üstün başarı değil elbette ama emek verip, çalışıp diğer insanların önüne geçiyorsunuz yine de. Bu zeka göstergesi değil ama küçümsenecek bir şey de değil, belli bir kesimi eleyerek memur oluyorsunuz. Kendiniz memur olmanıza rağmen açıkça söylemeniz çok hoş. Her memur sizin gibi olsa işlerimizi de kolay hallederiz :)

Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum. Memur olmadığım için açıkça yazıp kötülemek istemedim ama maalesef böyle.
Başarıdan kastım da üstün başarı değil elbette ama emek verip, çalışıp diğer insanların önüne geçiyorsunuz yine de. Bu zeka göstergesi değil ama küçümsenecek bir şey de değil, belli bir kesimi eleyerek memur oluyorsunuz. Kendiniz memur olmanıza rağmen açıkça söylemeniz çok hoş. Her memur sizin gibi olsa işlerimizi de kolay hallederiz :)

Memur dediğimiz kesim çok geniş bir yelpaze tabi. Doktorlar, hakimler, öğretmenler, polisler, bakanlıklarda ülke politika ve işleyişi ile ilgilenenler, vatandaşa çeşitli hizmetler verenler vs vs.
Bütün bu gruplar içinde kendi akademik eğitimine, bilgisine, kültürüne güvenen kişi, zaten komplekse girmez, işini en iyi şekilde yapmaya çalışır ama yaptığı işin de önem derecesini doğru değerlendirir. Ben doktor gibi hakim gibi kritik bir iş yapmıyorum. Bunu kabul etmek de beni daha değersiz biri yapmıyor. Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum, küçümsemiyorum ama atom parçalamadığımın farkındayım.

Memurların atom parçalanmasına da gerek yok. İşlerini iyi yapsınlar, biraz dünyayı takip etsinler, kahvedeki dayılardan ya da komşu teyzelerden farklı bir bakış açıları olsun yeter. Böyle memurlar yok değil ama azınlıktalar. Onlar çoğalsa biz de işimizi yaparken çok daha az zorlanırız.

Back
X