Hamilelik depresyonu

Eiland

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
57
23
88
44
Cileme ortak olan bayanlar ariyorum!!
Su an hamile olan veya hamilelik doneminde hormonlardan dolayi depresyona giren arkadaslar lutfen sizlerle duygularimi paylasmak istiyorum. Boyle bir donem icinde bulunan veya atlatan kisiler vardir muhakkak.
Bu dunyaya ait degilmisim gibi geliyor. Hic bir seyden zevk alamiyorum. Tek yaptigim sey yatmak ve aglamak. Antidepresan mi kullansan son care olarak?

Cileme ortak olan bayanlar ariyorum!!
Su an hamile olan veya hamilelik doneminde hormonlardan dolayi depresyona giren arkadaslar lutfen sizlerle duygularimi paylasmak istiyorum. Boyle bir donem icinde bulunan veya atlatan kisiler vardir muhakkak.
Bu dunyaya ait degilmisim gibi geliyor. Hic bir seyden zevk alamiyorum. Tek yaptigim sey yatmak ve aglamak. Antidepresan mi kullansan son care olarak?
Ne antidepresani yahu bebeginize kastinizmi var öyle bisey yapmayin sakin...
14.haftaya gelmissiniz bi uzmandan yardim alin isterseniz Allah size böyle bi güzellik yasamayi nasip etmis bunu burda bulamayan o kadar cok insan varki kiymetini bilin lütfen...bebeginizde etkileniyo bu durumdan moralinizi yüksek tutun dunyanin en güzel mucizesini yaşıyorsunuz..

Ben de depresyona girdim ama eşim yüzünden Bebek yüzünden değil, ayrıca hamilesiniz antidepresanlardan uzak durun lütfen. Her şey güzel olacak size can yoldaşı geliyor onu da üzmemek icin olumlu olmaya çalışın.

14.haftaya gelmissiniz bi uzmandan yardim alin isterseniz Allah size böyle bi güzellik yasamayi nasip etmis bunu burda bulamayan o kadar cok insan varki kiymetini bilin lütfen...bebeginizde etkileniyo bu durumdan moralinizi yüksek tutun dunyanin en güzel mucizesini yaşıyorsunuz..

Sen hic depresyona girdinmi?
Haftalarca her gun sebepsiz yere saatlerce agladinmi?
3 tane daha cocugum var, onlarla ilgilenemiyorum artik.
Esim caresiz.

Ne gibi bir uzman? Butun doktorlar psikyatriste yonlendiriyor.
Hocalar cin var diyor.. ve etrafimdakiler herseyi kafanda canlandiriyorsun diyor. Hangi uzman yardimci olabilir mesela?

Ne gibi bir uzman? Butun doktorlar psikyatriste yonlendiriyor.
Hocalar cin var diyor.. ve etrafimdakiler herseyi kafanda canlandiriyorsun diyor. Hangi uzman yardimci olabilir mesela?
Gebesiniz zaten bu tur ilaçlari kullanamazsinız psikologdan bahsediyorum psikiyatrist psikologa yönlendirebiliyor da bu atarli tavtiniz banami anliyamadim ¿

arkadaş yardım için yazmış ama atar yapıyor. Sanırım depresyondan kaynaklı bu şekilde yazması

Gebesiniz zaten bu tur ilaçlari kullanamazsinız psikologdan bahsediyorum psikiyatrist psikologa yönlendirebiliyor da bu atarli tavtiniz banami anliyamadim ¿
Hayir size degil cunku herkes aynisini soyluyor. Denedim olmuyor. Herkes ayni tavsiyeleri veriyor. Kiymetini bil bulamayanlar var falan. Bende biliyorum aksama kadar caresiz insanlara dua ediyorum. Kendimden utaniyorum nice dertli insanlar var diye. Sukretmek gerekir biliyorum. Benim yasadiklarimi yasayan insanlar vardir diye onlar ne yaptilar merak ediyorum

Hayir size degil cunku herkes aynisini soyluyor. Denedim olmuyor. Herkes ayni tavsiyeleri veriyor. Kiymetini bil bulamayanlar var falan. Bende biliyorum aksama kadar caresiz insanlara dua ediyorum. Kendimden utaniyorum nice dertli insanlar var diye. Sukretmek gerekir biliyorum. Benim yasadiklarimi yasayan insanlar vardir diye onlar ne yaptilar merak ediyorum
evet mutlaka var. doğumdan sonra yaşayan da var ama kafanıza göre kesinlikle ilaç almayın ve evet ancak psikoloğa gidebilirsiniz. Eğer çalışyorsanız iş ortamı kafanızı dağıtabilir. Çalışmıyorsanız arkadaşlarınızla daha sık görüşebilirsiniz. Havalar çok iyi açık hava da yürümek iyi gelebilir. Bunları yapmak için kendinizi zorlamalısınız

Anlamaya çalişıyorum bende :KK57:
Piskologum diyor ki gecmiste yasadiklarindan dolayi oluyor. Ben boyle ot gibi evin icinde oturuyorum. Biri birsey deyince agliyorum. Sorulara cevap veremiyorum. Heyecan panik hayatim alt ust oldu ve evdekiler sanki yas var gibi oturup iyilesmemi bekliyorlar

Peki öyle olsun bakalim..geçmis olmasini dilerim size..

evet mutlaka var. doğumdan sonra yaşayan da var ama kafanıza göre kesinlikle ilaç almayın ve evet ancak psikoloğa gidebilirsiniz. Eğer çalışyorsanız iş ortamı kafanızı dağıtabilir. Çalışmıyorsanız arkadaşlarınızla daha sık görüşebilirsiniz. Havalar çok iyi açık hava da yürümek iyi gelebilir. Bunları yapmak için kendinizi zorlamalısınız
Calisamiyorum konsantre yok. Disari cikinca nefesim daraliyor. Sadece 1 arkadasim var beni anlayan oda telkin veriyor hep. Kalabalik ortamda panik atak yasiyorum.

sakin olmaya çalışın, hormonlarınız değişiyor ve çok mucizevi güzel bir şey yaşasanız bile mutsuz olmanız çok doğal bir durum. Herşeyden önce ne kadar çok isteseniz de, ne kadar şükretseniz de önününüzde büyük, bilinmeyen bir macera var.
Dua edin, huzurlu vakit geçirmeye çalışın. Allah tüm hamilelerin yardımcısı olsun inşallah.

Calisamiyorum konsantre yok. Disari cikinca nefesim daraliyor. Sadece 1 arkadasim var beni anlayan oda telkin veriyor hep. Kalabalik ortamda panik atak yasiyorum.
sizin sanırım hamilelik öncesin de de vardı rahatsızlığınız. ama 9 ay nasıl geçecek böyle :( Allah yardımcınız olsun

RABBİNE sığın ve sürekli ayetel kürsi oku için rahatlıyacaktır eminim. ama bunu gönülden yap ; al abdestini dur secdeye namaz kılmasan bıle otur secdede ac ellerını RABBINLE konus ondan yardım dıle ; cin falan oyl seyler dusunme dusundurtmede ; dua et bol bol ; mesela yürüyüşe cık ; çıkar ayakkabılarını bas çimenlerde yürü biraz ; eşine söyle seni biraz dağa bayıra çıkarsın .

RABBİNE sığın ve sürekli ayetel kürsi oku için rahatlıyacaktır eminim. ama bunu gönülden yap ; al abdestini dur secdeye namaz kılmasan bıle otur secdede ac ellerını RABBINLE konus ondan yardım dıle ; cin falan oyl seyler dusunme dusundurtmede ; dua et bol bol ; mesela yürüyüşe cık ; çıkar ayakkabılarını bas çimenlerde yürü biraz ; eşine söyle seni biraz dağa bayıra çıkarsın .
Namazlarimi hep kilarim Allah kabul etsin. Aksama kadar kuran okuyorum okumasamda acip dinliyorum. Esim her aksam cikariyor yarim saat gezdiriyor. Tesbih dusmuyor elimden bagira bagira ezberimde olan tum sureleri okuyorum. Icim icime sigmiyor :(( haftalardir bunalimdayim.

merhaba bende yeni üyeyim. ve 12 haftalık hamileyim bundan 2 hafta öncesine kadar çok sıkıntılı durumdayım. kesinlikle dua etmelisin ve bir ugraş bulmalısın. Bazı kişiler hamilelikte hormonlardan dolayı böyle olabiliyor maalesef ama geçiyor yani geçecek. ben kendimden biliyorum ki benim maddi sıkıntımda vardı o yüzden biraz kötü olmuştum. ama Rabbim nasip etmiş . Senin bundan sonra daha sağlam durman lazım her dert her sıkıntı bir şekilde geçiyor. Vücudun bu hormonlara alışacak ve bunların hepsi unutulacak daha fazla ne kendine ne bebeğine zarar verme bence. derin bir nefes al duanı et ağla, sonra komik bir şeyler izle ve biraz gülümse. düzelecek korkma.

Back
X