Hamilelik düşünüyorum cok bilgisizim biraz aydınlatirmisiniz tecrubeli anneler

alminaseyma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
254
39
28
hamilelik düşünüyorum ama hicbir bilgim yok biraz bilgilendirirmisin en yakin hamile olduğunu nezman anlarz. ve oncesinde doktora gidip vitamin almaliyim. ve ilk muayene nasıl oluyor ben alttan muayene olamam cunki vajiydim.

Vajiydiniz derken? Doktora gidip hamile kalmak istediğinizi belirtin bakire değilseniz vajinal muayene ve test yaparlar. Aklınızdakileri doktora sorun.

Bence doktora gidersen iyiolur
Alttan muayene etmeyebilir soylersin
Folikasit baslatir
Kan tahlili hemen sonuc veriyor ancak en dogrusu adet gununu beklemek
Adet dongune gore yumurtladigin gunlerde iliski olursa hamile kalma olasiligin artiyor

Vajiy ney ya her neyse hamilelik öncesi bazıları folik asit kullanabiliyor hamilelikle birlikte üç ay kullanılıyor tabiki vitamin ve kan haplarıda aynı şekilde kullanılmaya devam ediliyor adet gecikmesinden bir iki gün sonra kan tahliliyle hamile olup olmadığıda öğrenilebiliyor

Ben 3 ay önce folk asite başladım,mayısta başladım foliğe temmuzdada korunmayı bıraktık,yumurtlama günlerimi takip ettim ve gün aşırı ilişki yaşadık, yumurtlama günlerini takip etmene yardımcı uygulamalar var indirirsin telefonuna, ilk ay hamile kaldım, test ve kan tahlili sonrası kesinleştirdim kalktım gittim doktora, kan verdim idrar verdim belli ilaçlar yazdı ayda birde kontrole gittim 9 ay sonra oğlum doğdu

Bu kadar

Ben 3 ay önce folk asite başladım,mayısta başladım foliğe temmuzdada korunmayı bıraktık,yumurtlama günlerimi takip ettim ve gün aşırı ilişki yaşadık, yumurtlama günlerini takip etmene yardımcı uygulamalar var indirirsin telefonuna, ilk ay hamile kaldım, test ve kan tahlili sonrası kesinleştirdim kalktım gittim doktora, kan verdim idrar verdim belli ilaçlar yazdı ayda birde kontrole gittim 9 ay sonra oğlum doğdu

Bu kadar
Yazin hosuma gitti
Yemek tarifi gibi olmus
En sonuna da afiyet olsun yazar gibi :)

Ben muayene olamam diye başlamayın

Bu sorununuzu Bebek'ten önce tam çözün

Muayene olamayacaksanız Nasıl doğum yapacaksınız

Doktır ile gidin görüşün hamileliğinizi planlayın ki gerilmeyin muayenede vs

Adet geçtikten 1.5 hafta sonra kan testi yaptırmıştım beta hcg 248 çıkmıştı ve o gün hastahanede alttan muayene oldum kese göründü bidaha da alttan muayene etmediler zaten geçen güne kadar o da açılmaya bakmak için. 1,2 gün var dogumuma. Bu arada folik asite 4. Haftamda başladım bazılarını hamilelikten 3 ay önce bazılarını hamileliğin başında başlatıyorlar 3 ay kullanırsın

hamilelik düşünüyorum ama hicbir bilgim yok biraz bilgilendirirmisin en yakin hamile olduğunu nezman anlarz. ve oncesinde doktora gidip vitamin almaliyim. ve ilk muayene nasıl oluyor ben alttan muayene olamam cunki vajiydim.

Doktora muayene olmaya çalışın. Bakın bunu ne kadar ertelerseniz erteleyin eninde sonunda olacak bir şey. Gebe kalıp da alttan muayene olmadan devam edebilen biri var mı? Sezeryan bile olsanız ediyorlar diye biliyorum. Hem de smear testi falan bunlar önemli. Bir an önce bu konuda korkunuzu yenmeye bakın.
Alttan muayene olmak istemeseniz de bir jinekologa gidin. Kan testinizi yapsınlar. Folik asite başlayacaklar zaten ama eksik bir d vitamini falan varsa bunu da takviye ediyorlar. Toksoplazma diye bir olay var bununla ilgili değerlerinize de bakıp beslenme ile ilgili dikkat etmeniz gereken şeyleri söylüyorlar ki bu ciddi bir mevzu, düşüğe veya özre sebep olabiliyor.

Vajiy derken; vajinusmus u kast ediyorsunuz galiba

Vaji derken vajinismus mu kast edildi acaba? Doktora gidip muayene olman gerekiyor. Prosedür ne kadar suredir çocuk çalismasi yaptigina gore değişir. Eğer belli bir sureyi geçtiyse ve yasin da ileriyse mecbur yumurtaliklarin kontrol edilecek. Ama her şart altında gebe kalmama engel olacak bir durum var mi öğrenmenin için doktor kontrolü şart. Bu arada hamilelikten önce vajinismus tedavisi düşünmek daha mantikli değil mi?

Bu kadar
Ya masallah ne guzel hic beklememissiniz

Birikim olmalı, ne evliyim ne çocuğum var

Ama etrafımdan görüyorum, hamilelik, doğum,

bebek odası, beşiği, kıyafetleri cartı curtu

ha diyince tek nefesle altından kalkılacak gibi değil.

Para sıkıntısı yoksa ve olmayacaksa, gece 2 saat aralıkla alarm kurup sabrınızı test edin mesela

Bu kadar

hamile olduğunuzu öğrendikten sonrada folik asite devam ettiniz mi

Back
X