hamilelik galiba benı sarsmaya basladı

p_o_l_y_a_n_a

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
237
0
0
Aydın
merhaba arkadaşlar.Bildiginiz gibi ben hamileyım henuz yenı yanı 6. hafta bıtıyor ama bende degısmeler oldu..Başta yemek yapmak ıstemıyorum gun boyu midem allak pullak bısey yıyorum yıne geçmıyor bısey ıcıyorum bı zaman sonra yıne mıdem bulanıyor..En onemlısı eşimle cınsel yonden pek bı paylaşımımız kalmadı çünku arkadaslara sordum netten okudum sakıncalı dıyor bende bebeğime bişey olur dıye eşimle konusup anlatıyorum söyluyorum bır yandanda eşimi o konuda ihmal mı edıyorum aceba dıyorum kafam karışık onceden eşimi düşünürdum sadece sımdı henuz dogmamıs bebegımı düşünüyorum sızce ne yapmalıyım düşüncelerım normalmı aceba

Haklısın canım.Bebeğini düşünüyorsun.
Ama doktorun uyarmadıysa cinsel ilişkide bir sakınca olmaz.
Gereksiz yere ihmal etme eşini.
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini..

Hayırlı olsun öncelikle arkadaşım bebeğini sağsalim kucağına alırsın inş. Aynı yoldan geçtim be yazıkki inan geçici bi dönem. 4. haftamda öğrendim hamile olduğumu ama ben öle tüm gün yatanlardan oldum resmen sürekli bi uyku hali isteksizlik keyifsizlik vs. İnan ben 18 haftalık hamileyim halada yemek yapmak bazı bazı zorluyor beni koku yüzünden. Annem ve kayınvalidem idare ediyor sağolsunlar ama kendini kötü hissetmene hiç gerek yok. İlişki konusuna gelince doktorun bi not belirtmiş olmalı sana. Ben 4 haftalıkken gittiğimde herhangi bi şikayetim olmamasına rağmen 1 ay beraberlik yasak demişti sonra lekelenmelerim başladı bu 1 ay 3 aya çıktı ama o ayrı :))

cinsel ilişki seni rahatsız etmiyorsa son aya kadar yapabilirmişsin,
yemek yapmak istememen yeemek istememen normal, pide falan söyle acıkınca abur cubur ye ama tabi sağlıklı olmaz
sağlıklı şeyler yemeye çalış canın çekenleri.

Bulantıların 3.aya kadar devam edecek. Kraker gibi tuzlu şeyler bulantını azaltır ama geçirmez. Mecbur çekeceksin.
Cinsel ilişkiye gelince ben hamileyken doktorum 3.aya kadar ilişkide bulunmayın demişti. Ayrıca 8.aydan sonrada yasak demişti. Ben bebeğime birşey olur diye 9 ay bişey yapmamıştım:)
Ama eşimde anlayışlıydı oda diyordu 5 dakikalık zevkimiz için bebeğimize birşey olmasın diyordu. Annelik böyle bir duygu bebeğ herşeyden herkesden önce gelir. Heleki bebeğini kucağına al o zaman anlayacaksın aslında anneliği.
İnş. hayırlı ve güzel bir hamilelik geçirirsin.

merhaba arkadaşlar.Bildiginiz gibi ben hamileyım henuz yenı yanı 6. hafta bıtıyor ama bende degısmeler oldu..Başta yemek yapmak ıstemıyorum gun boyu midem allak pullak bısey yıyorum yıne geçmıyor bısey ıcıyorum bı zaman sonra yıne mıdem bulanıyor..En onemlısı eşimle cınsel yonden pek bı paylaşımımız kalmadı çünku arkadaslara sordum netten okudum sakıncalı dıyor bende bebeğime bişey olur dıye eşimle konusup anlatıyorum söyluyorum bır yandanda eşimi o konuda ihmal mı edıyorum aceba dıyorum kafam karışık onceden eşimi düşünürdum sadece sımdı henuz dogmamıs bebegımı düşünüyorum sızce ne yapmalıyım düşüncelerım normalmı aceba

bak canım ben de 6 haftalıkken öğrenmiştim hamile olduğumu şuan 11.haftadayım çok şükür beni sarsmadı mide bulantım az az gün boyu devam etti yemeğimi tüm işimi yine yaptım ihmal etmedm çünkü iyi sayılırım ama tabiki bebeği düşünüyosun 12 yıldır sigara kullanan ben daha çocuğu hissetmeden duyar duymaz bıraktım çok istiyordum ağlar sızlardım isyan ederdim sigara için ama başaramıyordum bebek onun canı senin canından daha kıymetli oluyormuş bunu anladım ilişkiye gelince ilk 3 ay riskli deniliyo yani yapsan bile aklın orda mutsuz oluyosun bir süre yapmadk 10 gün filan sonra haftada 1 derken 5 güne derken 2 güne yine düştü :))çok sert olmayacak şekilde yapıyoruz sorun olmuyo ama ilk zamanlar canın pek istemiyo psikolojik sonra toparlıyosun meraak etme geçecek canım hepsi geçecek kocanı ihmale gelince sen onun için bir can büyütüyorsun içinde o bunun farkına varamıyorsa sen vardıracaksın sabredecek ihmal değil bu konuşarak halledersin merak etme Allah evlat hasreti vermedi ya daha ne diyelim çok şükür be canım çük şükür sen gebeliğin tadını çıkar hiiiiiiiiç bişeye üzülme bebek sakin olsun bir can büyüyo izin verde sağlıklı düşünebilen sakin bir can olsun Rabbim tüm sıkıntılarını gidersin seni bebeğini eşini korusun ayrmasın emi...

canım ben de hamileyim. öğrendiğimde 6.5 haftalıktım. gebelik her bünyede farklı.... kimi kusar, kimi kalkamaz, kiminde hiç bişi olmaz... yani bunun bir kalıbı yok ki. ilk 3 ay ve son 3 ay zordur.

ıbenim bulantım hiç olmadı. kasıklarım deli gibi ağrıyo bıçak kesiyor gibi.

eşinle cinsellik konusunda, benim düşük riskim vardı istirahat etmem gerekiyordu. progestan kullanıyordum. o zaman yasaktı. doktor yasaklamıştı. 9.haftadan sonra yasağı kaldırdı. bir zararı yok yani bebeğine. zaten bebeğinle temaz imkansız. düşük riski olanlarda yasak. kanamam vardı benim ondan yasaktı yani....

sen hormonlardan istemiyor olabilirsin. ama isteğin varsa bebek için düşünme. zaten doğumdan sonra da bir süre uzak kalacağız kocalarımızdan. ee son 1 ay da yasak... bu son başbaşa zamanlarınız tadını çıkarın :)

Bu konuları doktorunuza danışarak kafanızdaki soruları çözün..En doğru bilgiyi o verir.

Belkide eşinizden uzak kalmanıza gerek kalmayacak.

arkadaslar hepınıze ayrı ayrı tesekkur edıyorum daha hıc kadın doguum doktoruna gıtmedım gecen hafta ogrendım saglık ocagına gıttık kısmetse ıns haftaya gıdecegız o zman soracagım ama ben cok merak ettıgım ııcn sıze sordum cevapladıgınız ve zaman ayırdıgınız ıcın saolun

belki biraz için rahatlar canım...daha dün konuştuk eşimle neler yaşadık değil mi diye.pişman oldum,ağladım,zırladım,acı çektim,sancım oldu,kavga ettim,kustum ve daha neler neler...aldıralım ne olur dediğimi bile hatırlıyorum...bu hatayı nasıl yaptım neden çocuk istedim dediğimide...sanırım herkes aynı psikolojiyle karşılayamıyor hamileliği...şimdi küçük harekette etmiyor...zamanda çok...insan bunalıyor ama zamanla herşey öyle güzel olacakki...bir tekmeye bu kadar mutlu olman seni bile şaşırtacak....kendi büyüdükçe sorunlarıda büyüyecek ama sen anne olduğunu hissettiğinde herşey daha da kolay olacak...:)mutluluklar

Dışardan öğrendiklerinle evliliğini yönlendirmeye çalışma canım. Bebeğin düşme tehlikesi yoksa son aya kadar doktorlar cinsel ilişkiye izin veriyor diye biliyorum. Tabiki düşüncelerin normal bebeğin hakkında endişelenmen kadar normal bir durum yok ama bunu kulaktan dolma bilgilerle yapmamalısın hemen bir kadın doğum uzmanına görün ve onun tavsiyeleriyle hareket et. Ve bence evet eşini biraz ihmal ediyorsun gibime geliyor. Hani loğusa olduğun dönemde ilişkiye girilmemesi çok doğal çünkü zaten rahmine olan oluyor artı birde kanaman oluyor enfeksiyon, mikrop kapma olasılığın çok yüksek olduğu için girmek istememen çok normal ama henüz daha 6 haftalık hamileyken bunu yapman bana pek mantıklı gelmedi.
Bunu söylemek hiç istemem ama istatistiklere göre aldatmaların çoğu hamilelik döneminde yaşanıyor canım :26:

ben ılk kızımı 5.5 aylıkken normal dogumla kaybettım.5 ay kustum ama mıde bulantım oldu.sımdı allahıma sukur 2 yasında kızım var ondada 5 ay kustum ve 24 saat mıdem bulanıyordu kendımı oldurmeyı dusunecek durumdaydım neredeyse tek yedıgım kektı son zamanlarda.oda cıkarırken bogazım bıle kanıyodu yırtılma olmasın dıye.durmadan serum takılıyodu beslenme eksık su ıcemıyorum bobrekler ıflas etmesın dıye.benım rahatsızlıgımda rahım agzı yetmezlıgıydı kı hamılelıgın 3.ayında dıktıler rahım agzını.9 ay bırlıkte olmadık esımle 3 ayda logusalık.neredeyse 1yıl arkadaslar.esımde bana hadı bırlıkte olalım vs vs bısey demedı.sadece bana uzuluyordu durmadan benım cocugumu tasıyorsun ve ne hallerdesın bunun ıcın mucadele edıyorsun deyıp benı desteklıyordu.kızım sımdı kardes ıstıyorum anne dıyor tuylerım dıken dıken oluyor yınemı mıde bulantısı yıne mı acıllerde serumlarla sabahlıcam dıye.ben kendı halıme hep sukredıyorum ya bebegım hıc olmasaydı dıye.ozellıkle bırazını yazdım yasadıklarımın sızı sıkmayım hemde dertmı bızımkısı dıye.esınız bekleyıversın cnm herkesın kocasının canı var dımı ama.mıde bulantısına gelınce gececek tabıkı oyle kalmıyor.kucagına alınca bebegını hepsını unutursun.takılmayalım boyle basıt seylere rahat olalım hamılelıkte moral cok onemlı.

Ben hamıle falan degılım ve hamılelıktende korkan bırısıyım su ana kadar cocuk sahıbı olmayı ıstetememın sebebı tabıkı korkularım degıl bunuda belırteyım mıde bulantısı kusma oldugunda kendımı oluyo zannederım hemen hemen herkezde hamılelıgın zorluklarından bahsetmıs ya hıcmı guzel seyler yasayanınız yok :6:annemde bana hamıleyken kılo almak yerıne kılo vermıs bende korkuyorum mıde bulantısı ve kusmaktan hıc hoslanmıyorum emınım kımse bayılmıyodur da ben mıde bulantısı kusma oldumu ben gunlerdır yemek yıyemem:5:

Son düzenleme:
Back
X