Hamilelik Haberi ve Aranmamak

Merhabalar hanımlar🌸
Öncelikle derdim çok çok mühim değil ama fikirlerinizi almak istedim.
Geçen hafta eşim hamilelik haberimi vermek için kayınvalidemi aradı. Kv duyunca önce şaşırdı, sonra geçen yıl düşük yapan eltimin eğer düşük yapmasa şimdi çocuğu olacağını, ama malesef ki düşük yaptiğini falan anlattı telefonda eşime. Eşimin de biraz enerjisi düştü telefon konuşması sırasında. Ne için aradık neyi konuşuyoruz gibi konuyu sürekli bizim hamilelige çevirmeye çalıştı eşim.
Ben de anneme haber vermiştim o da kardeşlerime haber vermiş sıra ile aradılar beni sagolsunlar.
Fakat 5 kardeşi olmasına rağmen hiçbiri eşimi aramadı.
Hatta eşim telefonda bir kardeşi ile görüştü ve bebekten haberi olmadigini anladik.
Anlaşılan benim kv hiç kimseye söylememiş haberi. Sanırım eltimden bekliyordu bebek haberini. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama beklediği taraf değiliz diye sanki bizimkini saklıyor mu diye düşünmek beni üzdü. Çünkü eltim hamile kaldiginda kayinvalidem tum kardesleri aramisti haber vermek icin.
Ama bu haber büyüklere verilir ve onlardan sevinçle yayilir diye bekledim ben de, hep öyle görup duydum. esimi arar kardesleri guzel konusmalar gecer diye bekledim ama malesef olmadi.
Üzülmek yersiz mi sizce, yoksa beklentiye girmek normal mi?
Karnınızdaki tatlış şey bu üzüntüyü hak etmiyo bence.

Aramaları sizde neyi artırır neyi eksiktir?

Karnınızdaki tatlış şey bu üzüntüyü hak etmiyo bence.

Aramaları sizde neyi artırır neyi eksiktir?
böyle şeyleri artık takmamaya ve güzel şeylere odaklanmaya karar verdim🤗

Belki eltin düşük yaptı. Nazar oldu diye düşündü. Şimdi nazar olmasın diye gizlemis olabilir. Ben de tam tersi hemen söyledi diye kızdım. İlk bebeğim düşük oldu. Tekrar hamile kalınca üç ay kimse bilmedi. Allah tamamına erdirsin. İçimdrn erkek geçti benim☺️
Biz de üç ayı bekledik aslında söylemek için..Kalbiniz temizmis🤗🤗🤗 şimdilik kesin değil ama tahminler erkek yönünde. Saglikli olsun da gerisi onemli degil tabi🤲🏻

Son düzenleme:
Normalde nasıl ilişkileriniz var bilmem ama ben olsam kayınvalidenin kardeşlere yaymasını beklemem kardeşlere de ben söylerim.
Eşiniz yerinde olsam yani.
Eltiniz 1 sene önce düşük yaptı diye siz sevincinizi yaşamayacak değilsiniz. Herkesin acısı da ayrı mutluluğu da. Ne acılar yaşanıyor ve geçiyor.
Belli ki eltinin de henüz bebeği yok, e olacaktır Allahın izniyle . Düşük yapmak fiziksel ve ruhsal olarak yıpratıcı ben de biliyorum yaşadım ama bütün sülalem bunun üzüntüsünü yıllarca taşısın istemem. Asla acıyı küçümsediğimden demiyorum ama birçok kadının başına geliyor bu durum, yani dermansız bir dert değil ve çok taze bie acı da değil.

Kayınvalidenizin haberi alır almaz direkt moral bozmaya düşürme ihtimalinize, eltinizin yaşadıklarına değinmesine gerek yoktu.
Normal olan sevinmek, hayır konuşmak birkaç dilek dua falandır. Sizin hakkınızı size teslim ettikten sonra eltiniz için acı duymaya devam edebilirdi, o ayrı. Sevincini size gösterip abartmadan denge kurabilirdi.
Bir tarafı düşüncem derken diğer tarafı kırmak olmuş bu.
Eltinize de tüm dileyenlere de sağlıklı bebişler gelsin inşallah.

Siz de kimse aramadı diye üzülen eşinizin yanında olun, sevincinizi gölgelemeyin, abartmadan da olsa yaşayın mutluluğunuzu.
Yapılan yorumlardan anladığım kadarıyla aileyle alakanız bile yokmuş, o halde hiç üzülmeye değer mi onu da bilemedim.
Emek verip uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim.
Eşim kardeşlerinin mutluluğunu önemseyen bir insan. Korona vakti abisi evleniyor diye kalktık düğüne gittik mesela. Haliyle onun da mutluluğunu paylaştıklarını görmek isterdim, telefondan bile olsa.
Benim şahsi olarak hoşlanmadiğım davranışları oldu bu insanların ama kendime dair bir beklentim yok zaten. Beni arasınlar demedim mesela asla. Aramazlar, sorun yok. Belki hatta eşimi ararlardı ama haberleri olmayabilir. Ben isterdim ki kayınvalidem ilk hamilelik haberinde nasıl sevinç gösterdiyse bunda da öyle göstersin. En azından bize karşı. Fakat o bizim sevincimizde bile diğerine üzülmek ile meşguldu malesef..

Kayınvalideniz herkese haber verseydi ve onlar da arayıp eşinize güzel dileklerde bulunsalardı hoş olurdu. Ama bu hoşluğu sizden değil kardeşlerinden esirgemişler. Bence kendinizi üzmeyip hamileliğin tadını çıkarın. Çünkü bu süreçte ve bebek doğduğunda da eltinizin yaşadıklarından dolayı sizden bazı hoş davranışları esirgeyecekler gibi. Size tavsiyem sıfır beklenti. Bu güzel zamanları doyasıya sağlıklı ve huzurlu yaşamanızı diliyorum

Sizin aileniz aradiysa bence es ailesini bosverin derim.Yani onlarin ne düşündüğünü takmayin kafaniza.Anneniz babaniz kardesleriniz aradi mi? Ohhh gerisini hiic umursamayin.

Biz de üç ayı bekledik aslında söylemek için..Kalbiniz temizmis🤗🤗🤗 şimdilik kesin değil ama tahminler erkek yönünde. Saglikli olsun da gerisi onemli degil tabi🤲🏻
Herşeye iyi yönünden bakınca insan mutlu olmayı basarabiliyor. Yoksa mutsuz olmak için çok sebep var. Çok güzel kıymetli günler. Tadını çıkar. Bol bol uyu🤣

İlk torunu olacak allah nasip ederse, ben de bu sebeple herkese haber verir sanmistim acikcasi
Belki de eltinizin bebeğini herkese haber verip düşük olunca, sizde de -Allah korusun- aynı durum olursa diye temkinli yaklaşmıştır.

Emek verip uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim.
Eşim kardeşlerinin mutluluğunu önemseyen bir insan. Korona vakti abisi evleniyor diye kalktık düğüne gittik mesela. Haliyle onun da mutluluğunu paylaştıklarını görmek isterdim, telefondan bile olsa.
Benim şahsi olarak hoşlanmadiğım davranışları oldu bu insanların ama kendime dair bir beklentim yok zaten. Beni arasınlar demedim mesela asla. Aramazlar, sorun yok. Belki hatta eşimi ararlardı ama haberleri olmayabilir. Ben isterdim ki kayınvalidem ilk hamilelik haberinde nasıl sevinç gösterdiyse bunda da öyle göstersin. En azından bize karşı. Fakat o bizim sevincimizde bile diğerine üzülmek ile meşguldu malesef..
İşte son cümlenizdeki davranıştan söz ettim ben de.
Sizin sevincinizi diğerinin üzüntüsü ile baltalaması abes.
Aradan 1 sene geçmiş zaten.

Boşverin
Herkes kendine yakıştırdığını yapsın.
Sağlıklı bir gebelik dilerim.

Belki eltiniz üzülür diye düşünüp böyle yapmaya karar vermiştir. Kötü niyetli gelmedi bana.

Benimki de öğrendiği günün sabahına dıdısının dıdısına kadar duyurmuştu nasıl sinir olmuştum

kvnin herkesi arayıp duyurması gerektiğini burdan öğreniyorum bende, benim mutluluğumsa şahsen kimse kimseye ulaştırmadan duymasını istediğim insanlara ben söylerim. eşim de arar kendi kardeslerine söyler zaten. tabii siz söylediğinde eltinizi karıştırması hoş olmamış. belki birine cok sevindik düştü, buna aşırı tepki vermeyelim diye düşünmüştür. insanlar tekrar üzülmemek icin bazı duygularını törpülerler cünkü. kafaya takmayın bebis haberini almıssınız ne güzel, en cok eşinizle mutluluğunuzu paylaşmak en güzeli

Merhabalar hanımlar🌸
Geçen hafta eşim hamilelik haberimi vermek için kayınvalidemi aradı. Kv duyunca önce şaşırdı, sonra geçen yıl düşük yapan eltimin eğer düşük yapmasa şimdi çocuğu olacağını, ama malesef ki düşük yaptiğini falan anlattı telefonda eşime. Eşimin de biraz enerjisi düştü telefon konuşması sırasında. Ne için aradık neyi konuşuyoruz gibi konuyu sürekli bizim hamilelige çevirmeye çalıştı eşim.
Ben de anneme haber vermiştim o da kardeşlerime haber vermiş sıra ile aradılar beni sagolsunlar.
Hatta eşim telefonda bir kardeşi ile görüştü ve bebekten haberi olmadigini anladik.
Anlaşılan benim kv hiç kimseye söylememiş haberi. Sanırım eltimden bekliyordu bebek haberini. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. Ama beklediği taraf değiliz diye sanki bizimkini saklıyor mu diye düşünmek beni üzdü. Çünkü eltim hamile kaldiginda kayinvalidem tum kardesleri aramisti haber vermek icin.
Ama bu haber büyüklere verilir ve onlardan sevinçle yayilir diye bekledim ben de, hep öyle görup duydum. esimi arar kardesleri guzel konusmalar gecer diye bekledim ama malesef olmadi.
Aman boşver.
Benimki ilk kızımda beni Bi güzel paylamıştı.
İkinci çocugumda aylarca duymamış gibi yaptı. Görümce kişisi ne gebeliğime hayırlı olsun dedi ne doğuma.
Üçüncüyü de özellikle söylemedim. Öğrendiğiklerinde 4 aylıktı.
Haketmiyor.

Merhabalar hanımlar🌸
Merhabalar, sizi çok iyi anlıyorum. Bende hamileyim ve benzer şeyler yaşadım. Mesele burda hamile olduğunu için ilgi görmek değil. Mesele ilk hamilelik olunca hani insan bekler. Bi telefon bi mesaj yakin ailenin sevincini bekler. Tıpkı bizdeki olduğu ve olmadigi gibi. Benide kuzenlerim aramadı sormadı. Ben sadece anneme demistim oda teyzelere kuzenlerle dedi. Kuzenler alınganlık çıkardı neden ben arayıp da dememişim hamile oldugumu ve 6 aydır hamileyim, beni gördüklerinde bir kere bile olsun sormadılar, nasılım nasil geçiyor vesaire. O yüzden sizi cok iyi anlıyorum. İnsan kırılıyor. Kv biraz ayıp etmiş. Belki onu gördüğünüzde diyebilirsiniz. Sonucta inshallah anne olacaksınız ve bu oyle herzaman tadilacak birsey degil. Ama ne olursa olsun, siz hiç moralinizi bozmayın, bebeğinize odaklanın ve tadını çıkarın. Sormayan ve ilgilenmeyen zaten kalitesini belli etmiş olur.

Valla bana kalsa 9 ay söylemek istemiyorum, herhalde bende bir tuhaflık var, fazla ilgi alaka beni hep bunaltmıştır, eşimle yaşamayı tercih ederim ama tabii bilmek onların da hakkı olduğundan üçüncü aydan sonra söylemeyi düşünüyoruz.
Eltinizin de düşüğü olduğu için biraz temkinli yaklaşmış olabilir. Hassas bir durum.

Merhabalar hanımlar🌸
Valla geçen hafta düşse bebeği tamamda geçen yıl yani. Bilemedim olsun sen sevincini paylaşanlarla paylaş bundan sonrasını haklısın gücenmekle ama umursama

Merhabalar hanımlar🌸
Neye üzüleceksin karnını gere gere gez keşke bende kalsaydım ama 7 yıldır olmadı kısmet eltim doğum etti bebek görmeye gidecekler kv kp fakat bizim eltiye dedim gelceklermis haberin varmı diye bugün gelmesinler istemiyorum nerde yatacaklar diye tantana etti vallaha kv benden bebek bekliyor ama olmuyor maalesef uzulcek birşey yok hamileliğinin tadını çıkart o duysun bu duysun dersen nazara gidersin tatlım bazen eltimi anlayamıyorum vallahi bak çocukları neyden sakliyon yiyecek değiller ya 🤭🤭🤭

Merhabalar hanımlar🌸
Eltinizinkini herkese arayip soyledi demissiniz iyi hos peki ya sonucu ne oldu? Düşük yapmis kadincagiz... kayinvalideniz ayni seyleri yasamakdan korktugu icin yasamak istemedigi icin hemen herkese soylemek istememis olabilir, biraz daha zaman gecmesini gebeligin saglikla ilerlemesini bekleyede bilir. Ben hamile olsam 4 5 ay a kadar kimseye soylemem mesela herkesin bilmesine ne gerek var ki? Eltiniz düşükten sonra tekrar hamile kalamadigi icin hala uzuluyorda olabilir onlara kendisi soylemek istememisde olabilir, olabikirde olabilir yanii. Dert edilicek hic birsey yok. Aileniz tebrik edip kutlamis zaten cokda kafaya takmayin hamilesiniz sonucda 🙄

Merhaba sağlıkla gelsin bebeğiniz. Bence takmayın bu kadar. Belki eltinizin durumundan dolayı kv hassas davranmak istemiş. Ki bana göre o da tuhaf Davranmış herkesin vakti zamanı ayrıdır. Valla benim 3 hamileliğim. Hiç kimsenin aramasını beklemedim. İlk hamileliğimden beri. Çünkü onlar aradığı zaman. Bu sefer hamileliklerde ara doğumlarda ara. Çocukları evleniyor ara, askere gidiyorlar ara. Valla eşim tarafı çok kalabalıklar. Ben hiç küsmüyorum ne onlar arasınlar ne de ben.

Eltiniz uzun zamandır istiyorsa , veya düşükten sonra toparlanamadıysa belki daha fazla üzülmesin kırılmasın diye temkinli davranmıştır ( not tüp bebek tedavisi görmeden bebeğimiz olmacak bunu çevremde kimse bilmez annem ve kgınvalidem hariç . Kayınvalidem çok çekinir başkasının hamile kaldığını söylemeye , yanlış anlamayın kötü bişey olduğundan değil ama süreç çok zorlu ) bebek düşürmekte eltiniz için zordur . Siz uygun bi dille toplanınca yüz yüze haberi verin bence. AAllah sağlıkla kucağınıza aldırsın inşallah

Back
X