Hamilelik için ideal yaş ve zaman

Miniveronikaa

Guru
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2012
737
614
303
Konya
Ben 29 yaşındayım ve 13 aylık evliyim. Eşimle malesef farklı şehirlerde yaşıyoruz henüz ortak bir ev kurup eşya bile almadık. Önümüzdeki haziranda okullar kapanınca dönecek ve ağustosta da inşallah ataması yapılacak. Genelde 2-3 haftada bir görüşüyoruz. Bu süreçte ev aldık yeni yeni eşya vs bakıyoruz. Yani tamamen birleşip de evimizde yaşamamız temmuzu bulacak. Bir yandan da bebek için düşüncelere başladım. Yaşım dolayısıyla geç kalır mıyım şimdiden acaba denemek mi lazım sonra istediğimde olmazsa pişman olur muyum düşüncelerindeyim. Eşim ise o buraya geldikten sonra beraber vakit geçirmemizi sonrasında çocuk düşünmemizi istiyor. Ama bu sefer oldu doğdu desek bile 31-32 yaşına geleceğiz. Toplamda 3 yıldır beraberiz her fırsat bulduğumuzda beraber vakit geçirdik yazın zaten tamamen beraberdik. Kadın doğumda hormon testlerime baktırdım hepsi normal çıktı bu arada. Ama bilemiyorum sizlere de danışmak istedim benim durumumda olan var mıdır acaba aranızda? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için

Ben 29 yaşındayım ve 13 aylık evliyim. Eşimle malesef farklı şehirlerde yaşıyoruz henüz ortak bir ev kurup eşya bile almadık. Önümüzdeki haziranda okullar kapanınca dönecek ve ağustosta da inşallah ataması yapılacak. Genelde 2-3 haftada bir görüşüyoruz. Bu süreçte ev aldık yeni yeni eşya vs bakıyoruz. Yani tamamen birleşip de evimizde yaşamamız temmuzu bulacak. Bir yandan da bebek için düşüncelere başladım. Yaşım dolayısıyla geç kalır mıyım şimdiden acaba denemek mi lazım sonra istediğimde olmazsa pişman olur muyum düşüncelerindeyim. Eşim ise o buraya geldikten sonra beraber vakit geçirmemizi sonrasında çocuk düşünmemizi istiyor. Ama bu sefer oldu doğdu desek bile 31-32 yaşına geleceğiz. Toplamda 3 yıldır beraberiz her fırsat bulduğumuzda beraber vakit geçirdik yazın zaten tamamen beraberdik. Kadın doğumda hormon testlerime baktırdım hepsi normal çıktı bu arada. Ama bilemiyorum sizlere de danışmak istedim benim durumumda olan var mıdır acaba aranızda? Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için
Eşiniz haklı. Aynı evde, gerçek bir evlilik hayatı yaşamadan neden alelacele çocuk sahibi olasınız ki ?

İki tarafında hazır olması lazım. Erkekler zaten bebeğe zor alışıyorlar bir de hazır olmadan olursa olmaz maalesef.

Eşiniz haklı. Aynı evde, gerçek bir evlilik hayatı yaşamadan neden alelacele çocuk sahibi olasınız ki ?
Aslında şu şekilde hemen şuan değil zaten öncesi süreci de olmalı. İşte 3 ay öncesinden folik asit başlanıyor vs. Bir de bu sefer istediğim zaman olmazsa düşüncesind kapıldım yoksa evet ben de normalde aynı şekilde düşünüyordum

Baktırdım canım bugün hepsi normal geldi çok şükür.
amh da baktilarsa (genelde bakmiyorlar soylemek gerekiyor) ve normalse hic acele etme o zaman.
gec kaldin diye pişman olabilirsin elbet ama hayat bu daha evlilige alisamadan bir duzen kuramadan gelen bebek de tum aile huzurunuzu kacirabilir, erken davrandin diye de pisman olabilirsin

İki tarafında hazır olması lazım. Erkekler zaten bebeğe zor alışıyorlar bir de hazır olmadan olursa olmaz maalesef.
Eşim de bu fikre alışmaya başladı sadece düşüncesi hamileliği ondan ayrı geçirme ihtimalim bunu istemiyor. Açıkçası ben de istemiyorum. Ama birkaç ay sonra denemeye başlasam bile zaten belki eşim geldikten sonra hamile kalacağım?

şu anda ne birbirinizi gerçekten tanıyorsunuz, ne evlilik yaşıyorsunuz ne de kadın oalrak cinselliğini keşfettin. sence uygun zaman mı?
Gerçekten daha farklı mı oluyor? Çok merak ediyorum. Uzun zaman beraber yaşadığımız da oldu dediğim gibi bu yaz 3 ay tatil boyunca birlikteydik. Zira tatillerde devamlı haftasonları vs birbirimizin yanına gidip geliyoruz 2-3 günlük. Ama devamlı birlikte yaşayınca daha mı farklı oluyor?

amh da baktilarsa (genelde bakmiyorlar soylemek gerekiyor) ve normalse hic acele etme o zaman.
gec kaldin diye pişman olabilirsin elbet ama hayat bu daha evlilige alisamadan bir duzen kuramadan gelen bebek de tum aile huzurunuzu kacirabilir, erken davrandin diye de pisman olabilirsin
Özellikle amh istedim 3.05 çıktı değerim

Eşim de bu fikre alışmaya başladı sadece düşüncesi hamileliği ondan ayrı geçirme ihtimalim bunu istemiyor. Açıkçası ben de istemiyorum. Ama birkaç ay sonra denemeye başlasam bile zaten belki eşim geldikten sonra hamile kalacağım?
Benim de bu ikilemde kaldığım bir durum olmuştu. Ama ya olursa diye erteledim. Gebelik herkese göre değişiyor. Mesela cok zor geçebilir, hiç yataktan kalkmadan serklaj olmak zorunda olanlar da oluyor. Bu dönemi gebelik hormonlarıyla tek başınıza yönetebilecek misiniz? 31 yaşta geç bir yaş değil. Ama hormonlar olayy cok iyi düşünmek lazım

Gerçekten daha farklı mı oluyor? Çok merak ediyorum. Uzun zaman beraber yaşadığımız da oldu dediğim gibi bu yaz 3 ay tatil boyunca birlikteydik. Zira tatillerde devamlı haftasonları vs birbirimizin yanına gidip geliyoruz 2-3 günlük. Ama devamlı birlikte yaşayınca daha mı farklı oluyor?
Uzun aman beraber yaşadık dediğiniz ne kadar bir zaman, sadece 3 ay değildir herhalde

iyi de degerlerin de gayet guzelmis bebek biryere kacmiyor ya
kocandan ayri hamilelik gecireceksin de ne olacak? daha evinize gecmemissiniz, esyalari yerlestirmemissin, evinizin koltugunda sevismemissin, neden hemen hamile kalasin ki?
adam atanacak mi o bile kesin değil. ulkede hersey tek adamin agzinda. sinavdan birkac hafta once sinavla ilgili onemli konularda değişiklik olan bir ulke bu ülke. okullar kapanmadan bir ay once "4 4 4 diye birsey getirdim, seneye 5e gecmiceksin kendine ortaokul bul" diyen bir ülke. erken secim olur, tatsiz birsey yasanir, lafi gecen biri ölür, yan ulkede savas cikar, devulasyon olur atamalar durur yani garanti de degil ki.
neden bunca stresi yasayasin?
gir evine alis bjraz daha evlilige.
o arada da dogurganliga yardimci beslen, alman gereken vitaminleri al, beyaz unu agzina asla surme, gerekli kirmizi yemislerden gunde bir avuc ye falan hazirla bedenini. maddi manevi hazirken de yavas yavas çalışmalara baslarsiniz.
cocuk dedigin duzenini kurmus aileleri bile sallayip geciyor. belki de sizin gibi binbir belirsizlikle dolu bir aileye huzur getirmeyecek, kocanla da aran bozulacak.
deger mi yani

Aralıksız olarak malesef 3 aydan uzun süre birlikte vakit geçiremedik. 🫠 Ama dediğim gibi devamlı görüşmeye çalışıyoruz
üc ayda kimse kimseyi tanıyamaz
misal ben nisanlimin bulasiklari durulamadan köpüklü haliyle kurulamaya koydugunu 7. ayda falan öğrendim 😂😂😂

Kuzum hamilelik sizin istediğiniz zamanda olmuyor, bebek gelmek istediğinde oluyor. Tecrübeyle sabittir...
geçen gün bir tanıdığım işe görüştüm hiçbir sorunları olmadığı halde 12 senedir çocukları olmuyor. İlk 2 sene korunduğuna o kadar pişman ki. Etrafımdaki bu hikayeleri duyduğum için endişelerim

Back
X