- 23 Mart 2017
- 2.541
- 4.827
- 63
- Konu Sahibi pirayegibi
-
Ben normalde zaten düzenli beslenen biriyimBize doktorum bir ay kullansan yeter dedi ama eşimin içi rahat etmediği için 3 ay kullandım. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Ben 3 ay öncesinden vitamin de kullanmaya başladım, hamile kaldığımda değerlerim iyiydi o yüzden. Normalde demir hapı kullanırım yılda bir kez falan. Çok şükür şu an sıkıntım yok. :) zaten kullandıpım vitaminde az da olsa varmış, o yeterli demişti doktorum. Öncesinde de yemeğimize biraz daha özen göstermeye başladık ki hamile kaldıktan sonra zorlanmayalım, yani öncesinde bir nevi alıştırma yaptık. Başka da bir şey yapmadım.
Benim ki planlı bir hamilelik dönemi olacağı için önceden gitmiştimBende folik asit hamile kalmadan 1 ay önce başlamıştım
Beslenme konusunda tavsiyem düzenli ana öğünler ara öğünler olarak kendini alıştırman ben öncesinde çok düzensiz yiyordum zor oldu düzenli yemek alışkanlığım
Birde diş hekimi gidip genel muayene olmanı çürük vs varsa tedavini önceden olmanı tavsiye ederim çünkü hem bebek kalsiyumu dişlerden alıyor daha kolay çürüme sebebi oluyor hem hamilelikte diş hekimi işlem yapamıyor
Maşallah Allah uzun ve sağlıklı bir ömür nasip eylesin kızınızàHamileliğim biraz sürpriz oldu. Bu yüzden Hamileliğimin 4.haftasında folik asit kullanmaya başladım. 6.haftadan itibaren doğuma kadar kustum. Imom ve bulantı ilacı dışında vitamin kullanmadım. Son 1 ay değerlerim biraz düştüğü için demir şurubu içtim. Midemi bastırması için karbonhidrat ağırlıklı beslendim. Yumurta balık süt vs hiçbir şekilde yiyip içemedim. 3.700 gram güzeller güzeli sağlıklı bir kız evlat doğurdum.
Vitamindir, folik asittir, yeme içmedir takılmayın kendinizi hazır hissetmeniz önemli
Bende bu konu hakkında bir yazı okumuştumBiz folic asiti kari koca icmistik:) doktorum cok guldu ama neyse iyi olmus demisti:)
Çok teşekkürler. Allah en kısa zamanda size de tattırsın bu güzel duyguyu inşallah. Ben balık yiyemiyorum diye vermişti doktorum imomu ama 7. Ayımda bulantımı arttırdığı için bırakmıştım. Sonra da hiç vitamin falan kullanmadım. Dediğiniz gibi iyi düşünün iyi olsun her şeyMaşallah Allah uzun ve sağlıklı bir ömür nasip eylesin kızınızà
Hep kafamdan güzel şeyler düşünüp güzel şeyler geçiriyorum
İnşaallah hersey istediğim gibi olur
Bende imom kullanıyorum 2 aydır
Ben normalde zaten düzenli beslenen biriyim
Et, balık, baklagil vs. hep tüketirim
Doktorum bana Türkiye de hani beslendigimiz gıdalardan dolayı pek fazla folik asit noksanlığı görülmez dedi ama insan işte güvenemiyor
Yarın bir kez daha gideceğim doktora ondan sonra inşaallah güzel haberler alırım
bugün doktoruma gittimFolik asit eksikliğinin sonucu çok çok büyük ama... O yüzden 3 ay tamamladım ben, hamile kaldıktan sonra da 3 ay kullandım. Doktor omuriliğinin kapandığını, her şeyin yolunda olduğunu söylediğinde de bıraktım. İşi sağlama almak lazım bence.
amin inşaallah canımÇok teşekkürler. Allah en kısa zamanda size de tattırsın bu güzel duyguyu inşallah. Ben balık yiyemiyorum diye vermişti doktorum imomu ama 7. Ayımda bulantımı arttırdığı için bırakmıştım. Sonra da hiç vitamin falan kullanmadım. Dediğiniz gibi iyi düşünün iyi olsun her şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?