Hamilelik. İlk bebek. Yalnızlık.

Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.
Allah kolaylık sabır huzur ve kolay doğum nasip etsin. Buzluğa sebzeleri kaynar suda öldür at, köfte yap buzluk için börek vs vs konserveler.

Doğumdan sonra eşiniz bir süre izin alır ama en azından kirkiniz çıkana kadar yanınızda kalabilecek bir yakınınız olursa çok iyi olur kendinizi toparlamanız açısından. İnşallah uykuyu seven ve gazsız bir bebek olur. Eğer öyle olmazsa sakin kalabilmelisiniz ve bu zamanların gececeginden emin olabilirsiniz. İlk zamanlar zor ve hiç geçmeyecek gibi gelebilir ama su gibi akıp geciyo. Tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını kesinlikle öneriyorum uyku konusunda bana çok yardımcı oldu. Doğumdan sonra da kullanabileceğiniz vitaminler alın , kesinlikle d ve demir eksikliginiz olmasın çünkü bunlarin eksikliği insanı dibe götürüyo. Doğumdan sonra ayrıca fosfolipitli krill oil kullanırsan iyi olur bebeğinin zeka gelişimi için .

Benim hafif sancılarım başladığında kilometrelerce yürüdüm açılmada çok etkili oldu , sancılarım artınca banyoda sıcak su tuttuk belime pilates topunun üzerine oturarak .bu sancıları karsilamamda çok yardımcı oldu. Ayrıca doğumdan sonra Allah nasip eder de emzirirsen çok kabızlık sorunu oluyo libalaks lavman var onu almanı öneririm hiç bir yan etkisi yok süte etkisi de yok. Öyle bağırsakları komple boşaltan bişey değil sadece büyük abdestini ikinmafan yapmana yardımcı oluyo . Hem dikişlerin zorlanmaz hem hemoreid sorunu yaşamanı engeller çünkü doğumdan sonra hayatımda böyle kabızlık görmedim diyebilirsin. Günlük çok fazla su tuketmelisin hem kabızlık hem de süt için. Göğüs ucu koruyuculardan al çok ucuz ve etkili ben doğumdan sonra bir ay kullandım sonra kademeli olarak çıkardım böylece hiç meme başı çatlağı kanaması vs yaşamadım . Doğumdan sonra her emzirme sonrası görüşlerini elle veya makine ile sağ çünkü ilk 10 gün süt çok yağlı oluyo ve bu yüzden meme içinde kalınca süt kanallarını tıkıyo. Sağlığın sütlerin tarihlerini ve gece sütü mü gündüz sütü mü olduğunu not ederek dondurucuya at. Eğer bebeğin kolik ve çok ağlayan bi bebek olursa nalburlarda çelik dubeller satiliyo salıncak kurun tavana bu seni rahatlatır. Emzirme açısından rahat edecegin atletlerin olsun ve sütyen kesinlikle kullanma yok pamuklu şu bu kesinlikle kullanma baskı olan yerde süt kanalları tıkanıyo. Ben kullanırım diye iki tane aldım ama kullanmadım. Şimdilik aklıma gelenleri bunlar. Bebek uyuduğu her an sende uyu. Ayrıca eşin işe başladığında da yemek yapıp öyle gitsin .

Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.
Ben herşeyi kendim yaptım sizde yaparsınız.. yurtdışında yaşıyorum kimsemiz yok burda Türkiye’den gelen giden de olmadı oglum 20 aylık bugüne kadar hiç kimseden bi yardım almadık sadece eşim ve ben.. ben normal doğum yaptım epidural aldım kimsenin olmaması bi bakıma daha iyi bide milletin nazını çekmezsiniz neler okuyoruz burda.. evinizi doğuma yakın dip köşe temizleyin bebeğin herseyini önceden hazırlayın buzluğuda yemekle doldurun sonrasındada kendinize güvenin:) şimdiden sağlıkla büyüsün kuzucuk..

Canim öncelikle herşeyi halledersiniz eşinle, belki zor belki kolay olur, ama olacak o kadar.
Halledilmeyecek bişey yok.
Buzluğa atabildigin kadar yemek stokla.
Ben sadece yemek değil, puaca, ekmek, kurabiye bile koydum.
Elin ererken kıyafetlerini yıka utule, hazırla.

Hastaneye giderken kendine ve bebeğe 3 er takım götür.
Bu arada bende her şeyi kendim halletim, eşim de o zaman yoğun çalışırdi, yapabildiğini yaptı.
Sen de yapabilirsin, hiç şüphe etme ☺

2 çocuk büyüten annem doğumda yanımdaydı ama çocuk bakımına dair herşeyi unuttuğunu soylemisti. Tabi sağolsun yemek temizlik herşeyi yaptı. Merak etmeyin allahın izni ile bakarsınız. Yemeği dert etmeyin makarna yumurta pratik şeyler yersiniz bir süre. Buzlu konusunu bilmem ama köfte yapıp koyarsanız çok işinize yarar. Onun dışındakiler size kalmış. Panik olmayin anne olunca gercekten insan üstü bir kuvvet veriyor allah. Herseyin mükemmel olmasına gerek yok sağlık olsun yeter

Her bünye farklı ama ben normal doğumu tavsiye ederim. Epiduralli doğurdum ben. Dikişte vardı, doğumdan 3 saat sonra geziyordum odada. Hemen iyileştim hiç yatmadan.

Gelecek insanları engelleyin. 40 gün misafir kabul etmiyoruz deyin , kırılan kırılsın. Berbat kv , göçmüş gitmiş anne, gelen misafir ancak moralinizi bozar. Millet 3 gün önce doğurmuş kadına pasta börek yemeye geliyor zaten saçmalığın daniskası. Birde sana bebek uyuyunca uyu diyorlar, gelmeseydiniz uyurdum dediğim için halam hala bana küs,2 yıl oldu 🤣🤣

Buzluk şart, yapabildiğiniz kadar koyun. Birde ilk hafta bebeğin başında nöbet tutup uykusuz kalmayın. Genelde herkes bu hatayı yapıyor. Babynest alın bir tane, eşinizle yatağa aranıza koyun. O büyük olduğu için bebeğin üstüne yatma riskiniz olmaz,hep yanınızda güvende olur. Rahatça nefesine bakarsınız. Doğumdan sonra ilk 2-3 ay sürekli nefes alıyor mu diye bakacaksınız çünkü sonra bu ömür boyu devam edecek 😄 Zaten dünyanın en ağır uykusuna sahip olsanız bile bebek ıh diyince uyanacaksınız.

Son olarak ilk ay zor , kimse aksini iddia edemez. Kendinizi haksız yere eleştirmeyin. Hatada yanlışta yapacaksınız,çok normal. Doktor ve hemşirelere danışmaya çekinmeyin. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin 🥰

Buzluğa koyacağınız yemeklik malzeme çok katı ağırlıklı olmasın..içinde et olan ama sulu yemekler yapın ...ben sezeryan doğum yaptım bir hafta katı yemek yiyememistim..yapabiliyorsaniz kayısı kompostosu yapıp kavanozlayin doğum sonrası hem bagirsaklariniza iyi geliyor hem hazır sulu atıştırmalık oluyor..ilk iki hafta biraz zorlayıcı geçiyor sonrasında bebek size siz bebeğinize alisiyorsunuz ..maddi gücünüzü bilmiyorum ama ben ikinci çocukta anne yani yatak aldım..kullanım süresi uzun olmuyor ..ama 6 ay çok rahat ediliyor...yine maddi gücünüz varsa doğumdan hemen sonra özel muayehanesi olan iyi bir çocuk doktoru edinin...bunlar olmazsa olmaz değil yanlış anlamayın sadece kafa rahatlığı sağlıyor...hicbirsey yapamazsanız çocuğu verin esinizin kucağına yazın buraya "kizlar yetişin" diyin...dilimizin döndüğü bilgimizin yettiğince yardımcı oluruz siz hiç merak etmeyin 💕

Yeni bebekli evde en en en güzeli, kimsenin olmaması bence. Ne güzel bir şey bir tek kendiniz ve bebeğiniz var. Normalde gelen giden, karışan çok daha yoruyor insanı.

ilk 1 ay alışmaya çalışmakla geçer normal olarak. Onu kim olsa yaşıyor zaten. Acemiliğinizi atarsınız Yavaş yavaş.

benim annem de gelmedi, kayınvalidem yok. Gelen giden olmasaydı, çok daha rahat olurdum bebeğimle. O zaman bu kadar videolar filan da yoktu ama insan öğreniyor yavaş yavaş. Hatta bebekten bir kaç ay sonra, öğreniliyormuş her şey diyeceksiniz.

şimdiden dolaba yemek atmak çok işe yarayacaktır. Kuru fasulye ve nohut haşlayıp atın dolaba. Börek sarıp Atın. Poğaça yapın 3-4 tepsi pişirip atın. Köfte yapıp dondurun, ister kızartır, ister patatesli fırında yaparsınız. Mantı makarnanın içini kıymayla doldurup atın, haşlanınca çok bereketli oluyor. Kuşbaşı eti buzluğa atın, hemen çözdürüp pişirirsiniz. Bezelye haşlayıp dondurabilirsiniz.

en güzeli maddi durumunuz varsa, 10-15 günlük bir yardımcı tutabilirseniz çok iyi olur. Yoksa da büyük sıkıntı değil dediğim gibi.

ilk günlerde hassas olacaksınız. acemilik bir miktar zorlayacak, şartlar size olumsuz gelebilir ama hepsinin Kısa süre içinde geçeceğinden emin olun.

Simdi size soyle soyleyeyim olurda size beddua eden kv niz ile barisirsaniz cehennem gibi zor Ve gozyasli gunler sizi bekliyor. Bebeginize yetemeyecek bakamadiginizi dusuneceksiniz. Ama barismaz da tek basiniza dogum yaparsaniz mis kokulu kuzunuzla cenneti yasayacaksiniz. Annelik icgudu meselesi herseyin ustesinden getirir o icgudu sizi. Hayirli dogumlar dilerim

Hiç kafanıza takmayın kvler yardıma gelir ama nedense dogumdan sonra gelinden daha çok lohusa olurlar. Hele ki sizin durumda boşverin gitsin onu. En güzeli bebekle yatar bebekle kalkarsanız. Canınız isteyince yer içersiniz. Çamaşır deseniz ona göre. Dolaba bişeyler hazırlamak iyi fikir çok kurtarıcı. Eve kurukayısı incir gibi yiyecekler alın. Komposto yaparsınız. Atıştırırsınız hem faydalı hem doyurucu oluyo. Bebek dogsun bakın nasıl güzel bakıyorsunuz. Çok sorununuz olursa burdan yazın herkes yardımcı oluyor birbirine

Asla kaygı düzeyini yüksek tutma doğumdan önce stresle başa çıkma yolları adlı makaleleri okuyabilirsin.. Doğumdan sonra asla sütüm yetiyor mu yetmiyor mu diye sorgulama çünkü bu tamamen psikolojik evdeki işlerini düşünüp uykundan ödün verme.. Emzirme konusunda doğum sonrası hemşireleri darlayabilirsin doğru emzirme yöntemi hakkında.. Doğuma kadar olabildiğince dinlenmeye çalış.. İlk günlerde eşin de destek olursa her şey kolay atlatılır. Allah yardım ediyor inanki..

Kaynanayı görümceyi falan çağırmamalısın. Eğer olurda gelmek isterlerse sakın içeriye sokma. Bence en iyi tavsiye bu :D

Bir buçuk ay önce doğum yaptım. Koronadan dolayı annem yanıma gelemedi. Kp çalıştığı için de kv gelemedi çok yakın oturuyor ama ben korktum istemedim. Kaldık bebekle başbaşa. Taze anne olarak birkaç önerim olacak. İnşallah işine yarar.

Öncelikle 35. Haftadan sonra perine masajina başla madem normal doğum niyetin var. Bu masaj kesi atılmasını engelliyor ya da yirtigin az belki hiç olmasını sağlıyor. Ben kesisiz ama yirtikli bir doğum yaptım. Doğum jeli kullanabilirsin doktoruna danış. Bu da yine aynı amaçla kullanılıyor. Doğum zamanından başlayalım. Sancılarının çoğunu evde çek derim hele ki şu virüs zamanı seni daha iyi hissettirir. Ben 12 saatte doğurdum bunun 6 saati evdeydim. Tabii riskli ve ters bir durum sezersen hemen git hastaneye. Ben nişan geldikten bir buçuk gün sonra doğurdum. Doğumda yanına birini almaya izin verirlerse eşin kesinlikle girsin. Güç verir sana.
Doğum çantası için dört takım bebeğe, iki takım kendine kıyafet al. Kendine gecelik almanı tavsiye ederim ama birini pijama da alabilirsin. Depend emici külot al kesinlikle. Bebeğe bez, penye battaniye vs almayı unutma. Her bir takım kıyafette bir zıbın, alt, üst, eldiven, şapka, çorap, ağız bezi olsun.

Emzirme konusunda hemsirelerden yardım iste. Emmiyorsa ya da çok az emiyorsa ilk birkaç gün mama ver ki sarılık olmasın. Ben vermedim sarılık oldu ona dikkat et. Emerken kahverengi kısmın hepsini alması lazım ağzına ama muhtemelen alamayacak yine de zorla. Başta yaralar kaçınılmaz. Bana aynisefa kremi ve incia marka krem çok iyi gelmişti. Gümüş kalkan da alabilirsin ya da balmumu. Bu ikisini kullanmadım ama öneren çok. Ben silikon kalkan kullandım, o da iş görüyor.

Eve geldin. Bebeğin göbeği düşene dek yıkama derim. İlla yikayacagim dersen göbek bağını kuru tutmalısın. Bezlerken göbek bağı dışarıda kalmalı, bezin içinde kalmamalı. Banyo için yıkama aparatı almanı tavsiye ederim. Ben şunu kullanıyorum.
Screenshot_20200517-235540.webp

Her iki saatte bir emzirmelisin. Uyuyorsa da uyandırıp emzir. Uyanmiyorsa altını aç, ıslak mendille sil. Beslenmesi önemli. İlk aydan sonra kendi uyanıp ağlıyor zaten açım diye.

10. Günden sonra gaz sorunu yaşayabilirsin. Biogaia bağırsak düzenleyici iyi geliyor. Yanında gaz damlası da kullanabilirsin. Ben kimyon çayı veriyorum damla yerine. Kimyon çayını kendin de iç ki sütünden bebeğe geçsin.

Emzik olarak hiçbirini tutmazsa Philips avent ultra air emziği dene, büyük oranda tutuyor bebekler.

Sorun olursa yaz lütfen 😊

Canım benmde annem vefat etti seneler önce. Ablam da uzakts olduğu için gelemiyordu. Kv sağolsun benim yiyemeyeceğim yemekler yapıp getiriyodu sadece. Bende geçen gün düşündüm eğer 2. Çocuğum olursa doğmdan dolaba yemekler vs yapıo atayım diye.
bencede bişeyler yapıp dolaba at. Konserveler yap yaz vakti tam zamanı. Açar ısıtır yersin. Taze fasülye, bamya, domates sosu( içine patlican biber kızartıp koyabilirsin kahvaltılık gibi) vs yapıo konserve yapabilrsin. İyi muhafaza edersen açıp hemen yersin.
kendini hiiiiiç streste sokma gül gibi de herşeye yetişir mis gibi de büyütürsün evladını. Zaten kayınvalidenin gelmemesi en büyük şansın olue sinirini moralini bozacsk kimse olmaz. Soracak danışacak kimsen olmazsada özelden bana her zaman sorabilirsin destekçin olabilirim

Kendinizi strese sokmayın öncelikle sezeryanda en fazla bir hafta agrı yasarsınız.emzirmeyi hastanedeki hemsirelerden destek alın. Bol su tüketin çocuk uyurken dinlenin ya da ılık banyo bunlar sut için faydalıdır.eşinizin desteği çok önemli. kitaplardaki gibi degıl maalesef inşallah gazsız bir bebek olur.o bebek kucaga gelince tecrübeli anne kesılıyor insan dogumla geliyor galiba bu his.arkadasın kayınvalidesi yanında ,hiç kucagına almasını bile istemiyor arkadaş hep ben ilgilenmek istyorm diyor..

Bir buçuk ay önce doğum yaptım. Koronadan dolayı annem yanıma gelemedi. Kp çalıştığı için de kv gelemedi çok yakın oturuyor ama ben korktum istemedim. Kaldık bebekle başbaşa. Taze anne olarak birkaç önerim olacak. İnşallah işine yarar.

Öncelikle 35. Haftadan sonra perine masajina başla madem normal doğum niyetin var. Bu masaj kesi atılmasını engelliyor ya da yirtigin az belki hiç olmasını sağlıyor. Ben kesisiz ama yirtikli bir doğum yaptım. Doğum jeli kullanabilirsin doktoruna danış. Bu da yine aynı amaçla kullanılıyor. Doğum zamanından başlayalım. Sancılarının çoğunu evde çek derim hele ki şu virüs zamanı seni daha iyi hissettirir. Ben 12 saatte doğurdum bunun 6 saati evdeydim. Tabii riskli ve ters bir durum sezersen hemen git hastaneye. Ben nişan geldikten bir buçuk gün sonra doğurdum. Doğumda yanına birini almaya izin verirlerse eşin kesinlikle girsin. Güç verir sana.
Doğum çantası için dört takım bebeğe, iki takım kendine kıyafet al. Kendine gecelik almanı tavsiye ederim ama birini pijama da alabilirsin. Depend emici külot al kesinlikle. Bebeğe bez, penye battaniye vs almayı unutma. Her bir takım kıyafette bir zıbın, alt, üst, eldiven, şapka, çorap, ağız bezi olsun.

Emzirme konusunda hemsirelerden yardım iste. Emmiyorsa ya da çok az emiyorsa ilk birkaç gün mama ver ki sarılık olmasın. Ben vermedim sarılık oldu ona dikkat et. Emerken kahverengi kısmın hepsini alması lazım ağzına ama muhtemelen alamayacak yine de zorla. Başta yaralar kaçınılmaz. Bana aynisefa kremi ve incia marka krem çok iyi gelmişti. Gümüş kalkan da alabilirsin ya da balmumu. Bu ikisini kullanmadım ama öneren çok. Ben silikon kalkan kullandım, o da iş görüyor.

Eve geldin. Bebeğin göbeği düşene dek yıkama derim. İlla yikayacagim dersen göbek bağını kuru tutmalısın. Bezlerken göbek bağı dışarıda kalmalı, bezin içinde kalmamalı. Banyo için yıkama aparatı almanı tavsiye ederim. Ben şunu kullanıyorum.

Her iki saatte bir emzirmelisin. Uyuyorsa da uyandırıp emzir. Uyanmiyorsa altını aç, ıslak mendille sil. Beslenmesi önemli. İlk aydan sonra kendi uyanıp ağlıyor zaten açım diye.

10. Günden sonra gaz sorunu yaşayabilirsin. Biogaia bağırsak düzenleyici iyi geliyor. Yanında gaz damlası da kullanabilirsin. Ben kimyon çayı veriyorum damla yerine. Kimyon çayını kendin de iç ki sütünden bebeğe geçsin.

Emzik olarak hiçbirini tutmazsa Philips avent ultra air emziği dene, büyük oranda tutuyor bebekler.

Sorun olursa yaz lütfen 😊
ailenize ne dediniz de gelmediler? Alınma gücenmece olmadan? Benimkiler de gelemeyecek gibi de.
Ayrıca en güzelini yaparsınız konu sahibi.karışam eden olmayınca daha iyi bile geçebilir.

Yıllar öncesine gittim. Ben ilk çocuğumu 26 yaşımda başka bir kıtada doğurdum. Eşimle yalnızdık. O kadar güzel geçtiki herşey. Senin de öyle olacak. Bak ne diycem azıcık imkanın varsa mamaroo diye bir alet var ilk dönemler için harika. Bir de yatakmyanı beşikler var senin dibinde yatıyor. İmkanlar sınırlıysa İkinci el sitelerinden temizini bulabilirsin aynı paraya satarsın. Göğüs ucu kremini falan hazır et. Eksikleri okursun zaten. Çok rahat geçecek bak emin ol. Tek çocuk çok kolaymış emin ol.

Börek , taze fasulye , köfte , nohut pogaça , patlican , dolmalik biber attim buzluga ben ilk gunler için zorlanacaginizi dusunuyorum. Cunku muhtemelen hic uyumayacaksiniz. Ilk aylar 2 saatte bir emzirme oldugu icin birileri size yardim etmeli. Ben ilk üc gün uyuyamadim mesela. Simdiden esinizle videolar izlemeye başlayin o halde...

Eşiniz size yardımcı olmaya çalışır, destek olursa mis gibi halledersiniz. Kadın doğumcu bi arkadaşım hep der ki annelik kitaptan öğrenilmez, içgüdülerini dinlemek lazım. Boşverin kitabı falan kucağınıza alın, ne yapmanız gerektiğini hissedersiniz zaten, her bebek ağlıyor, bazen hastalanıyor, siz yanında olun yeter. Sağlıkla, huzurla, analı babalı büyüsün inşallah.:nazar:

3 çocuk doğurdum tecrübe ile sabit fikirlerimi aktarıyorum
İlk şunu soyliyim bebek kucaginizi aldignizda annelik iç gudusyle hareket edecekseniz zaten
Hastanede sadece eşiniz kalsa yeterli sezaryen bile olsan ayağa kalkıyorsun 1 haftada toparlıyorsn
Bebeğe emzik biberon kullanma sakın sürekli emzir gaz çıkar yemek oncesi alt degistirme oda yediğini kusmamasi için sürekli gece gündüz birbirine karisicak belli bi süre ama eşiniz desteği ile ev işiyle bir yurutursunuz dediğim gibi 1 hafta süresi var şimdiden bezelye taze fasulye kuru vs yapıp buzluğa atın köfte yapın atın buzluğa hazır hazır cikarip yerseniz
Süt yapan yiyecekler bulgur dereotu soğan unutma
Sağlıklı sıhhatli doğurmamış nasip etsin allah
Kaynanani sakın çağırma gereksiz bide onun tribi ile ugrasirsin

Back
X