Allah kolaylık sabır huzur ve kolay doğum nasip etsin. Buzluğa sebzeleri kaynar suda öldür at, köfte yap buzluk için börek vs vs konserveler.Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.
Doğumdan sonra eşiniz bir süre izin alır ama en azından kirkiniz çıkana kadar yanınızda kalabilecek bir yakınınız olursa çok iyi olur kendinizi toparlamanız açısından. İnşallah uykuyu seven ve gazsız bir bebek olur. Eğer öyle olmazsa sakin kalabilmelisiniz ve bu zamanların gececeginden emin olabilirsiniz. İlk zamanlar zor ve hiç geçmeyecek gibi gelebilir ama su gibi akıp geciyo. Tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını kesinlikle öneriyorum uyku konusunda bana çok yardımcı oldu. Doğumdan sonra da kullanabileceğiniz vitaminler alın , kesinlikle d ve demir eksikliginiz olmasın çünkü bunlarin eksikliği insanı dibe götürüyo. Doğumdan sonra ayrıca fosfolipitli krill oil kullanırsan iyi olur bebeğinin zeka gelişimi için .
Benim hafif sancılarım başladığında kilometrelerce yürüdüm açılmada çok etkili oldu , sancılarım artınca banyoda sıcak su tuttuk belime pilates topunun üzerine oturarak .bu sancıları karsilamamda çok yardımcı oldu. Ayrıca doğumdan sonra Allah nasip eder de emzirirsen çok kabızlık sorunu oluyo libalaks lavman var onu almanı öneririm hiç bir yan etkisi yok süte etkisi de yok. Öyle bağırsakları komple boşaltan bişey değil sadece büyük abdestini ikinmafan yapmana yardımcı oluyo . Hem dikişlerin zorlanmaz hem hemoreid sorunu yaşamanı engeller çünkü doğumdan sonra hayatımda böyle kabızlık görmedim diyebilirsin. Günlük çok fazla su tuketmelisin hem kabızlık hem de süt için. Göğüs ucu koruyuculardan al çok ucuz ve etkili ben doğumdan sonra bir ay kullandım sonra kademeli olarak çıkardım böylece hiç meme başı çatlağı kanaması vs yaşamadım . Doğumdan sonra her emzirme sonrası görüşlerini elle veya makine ile sağ çünkü ilk 10 gün süt çok yağlı oluyo ve bu yüzden meme içinde kalınca süt kanallarını tıkıyo. Sağlığın sütlerin tarihlerini ve gece sütü mü gündüz sütü mü olduğunu not ederek dondurucuya at. Eğer bebeğin kolik ve çok ağlayan bi bebek olursa nalburlarda çelik dubeller satiliyo salıncak kurun tavana bu seni rahatlatır. Emzirme açısından rahat edecegin atletlerin olsun ve sütyen kesinlikle kullanma yok pamuklu şu bu kesinlikle kullanma baskı olan yerde süt kanalları tıkanıyo. Ben kullanırım diye iki tane aldım ama kullanmadım. Şimdilik aklıma gelenleri bunlar. Bebek uyuduğu her an sende uyu. Ayrıca eşin işe başladığında da yemek yapıp öyle gitsin .