• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik. İlk bebek. Yalnızlık.

Allah annene rahmet eylesin.
Hiç korkma yalnız olmaktan bence kimsenin olmaması daha iyi çoğu insan yardım ederken daha çok can sıkıyor.Ben 3. doğumuma yanımda 2 küçük çocukla gittim burda kimsemiz yoktu gece yarısı kimseye bırakamadık.
Öncelikle eğer sezeryan olursa hiç korkma hepsini sezeryanla yaptım 6 saat sonra zorda olsa kalkıp yürüdüm sık sık.Cok faydasını gördüm 5. günde hafif ev işleri olsun yemek olsun yapabiliyordum.Dolaba koyabildigin kadar yemek koy yine de.Esin alabildigi kadar izin alsin bu surecte sana yardimci olacak sana iyi gelecek kişi eşin.Annen kv olsa dahi yine eşin derdim.
Benim tek zorlandığım konu banyo olmuştu.Onun için de yeni güvenlikli bebek küvetleri çıkmış ondan alırsan rahat edersin.Dogum sonrası içmek için malt içeceği rezene kimyon anason öneririm.
Sormak istediğin birşey olursa her zaman özelden yazabilirsin.Allah yardımcın olsun hayırlı doğumlar

Korkma endişelenme yap yemeklerini buzlıga at sarma sar sigara böreği dolma karnı yarık tatlısına kadar yaptı attı buzluğa valla benim arkadaşım öyle yaptı 2 ailede hayatta ama onlar doğumu ve lohusalık dönemini kocasıyla beraber geçirmek istedi

Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.
Temizlik için birilerini ayarlayın maddi durumunuz yetıyorsa. 3 5 gune bir yarım gün gelip ortalıgı toplayıp iki kap yemek yapsa çk iyi olur. İlk bebegımde çok zorlandım 2.ye inşallah oyle yapacagım. Buzlugunu doldur doldurabıldıgın kadar pogacadan börege kurabıyeye çorbaya yenılebılecek her yemegı atın. Doğuma en yakın zamanda atın ki tazeliği olsun. Doğuma gitmeden koca bir tencere sütlaç yapmıstım bol sütlü az şekerli. Çok acıkınca ki ilk zamanlar yerli yersiz kan şekerini düşüyor. Bence yaparsınız ilk günler eşiniz izinli olursa çok zorlandıgınızda bi arkadasınızı komsunuzu çağırın halledersinz bence. Annelik sizi yönlendirecektr 😍

Hamilelikte bebeğin uslu olması için okunması gereken ayetler vardı,unuttum. Ben usendigimden mıdır,nefsine ağır geldiğin mıdır nedir okumadım. Okumanızı tavsiye ederim. Çok zorlanacağıniz anlar olacak elbet,benim etrafımda annem kb ablam eşim olmasına rağmen kızım benim kucağımda sustugu icin,evdeki kalabaliginda temiz olan yerleri kirlttikleri yanıma kar kaldı sadece. Hiç kimseye ihtiyacınız olmayacak,inanın siz size yetrsiniz emzir,emzirme gazlı emzik ver,üşüyor,terledi ay bunalım geçirecektim. Telaş yapmayın,en fazla tuvalate gidemeyecksiniz bir süre o ağlarken. Onunda çözümü saniyeleri hesaplayıp bir koşu gidip halledip depar atıp,kucağına alıp sakinleştirmek. Gececek,Allah in izniyle büyüyecek. Sağlıkla kavuşun inşallah. ♥️

Oncelikle kendinize inanın.yaparsiniz..bende dogumdan ertrsi gunu kalkip yemek yapmistim.kolsy yemekler.bulgur pilavi cacik gibi.
Normal ddogumdu.yaparsin esinden cok sey bekleme uzulursun erkekler kolay kolay yapmayabilir.yapanda var yok degil.
Bebegin banyosunu zaten 2 dk yi gecmez yatakli banyolar var onlar kolaylik saglayabilir.
Bence her yarim saatte emzir cunku cabuk yoruluyor azcicik emiyor.
Aslinda kisacasi o canı veren kolayliginida veriyor.yeterki bizler gorüp farkinda olup yasayalim.
Kaynanayada canini sıkıp hamileligini lohusaligini heder etme.kendi dunyanda yavrunla guzel gunler hayaliyle yasa pozitif ol.onu kucagina aldiginda her seyi unutacaksin emin ol.
Güclu ol ki kadinlar zaten gucludur..kendine ve bebisine iyi bak..sen guclu ol ki bebeginde guclu ve mutlu olsun.

Merhaba. Size kısaca derdimi anlatıp deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum. Hamileyim. Yaklaşık iki ay sonra inşallah doğum yapacağım. Annem hayatta değil. Kv ile aynı şehirdeyiz ancak çocuğumuz olmasın diye beddua ettiği için ben de eşim de neredeyse hiç görüşmüyoruz aylardır.
İlk bebeğimiz olacak. İkimiz de deneyimsisiz. Baş edebilir miyim. Sürekli okuyorum herşeye hakim olabilmek için. Bana önerebileceğiniz ne varsa çok minnettar olurum. Doğumdan sonrası için yemek yapıp buzluğa koymak iyi fikir olur mu mesela. Normal doğum mu sezeryan mı olacağı belli değil henüz. Kendime biran önce yetebilmek için çabuk iyileşiyim diye normal doğum yapmayı çok istiyorum. Bana önerebileceğiniz birşeyler varsa çok sevinirim.

Eşinden başka kimseye ihtiyacın yok inan ki. O sana destek olsun yeter. Eşim gelene kadar ben tek bakardım oğlumuza, eşim gelince de hemen uyur dinlenirdim ya da banyo yapardım vs. Zaten yapacakların basit; emzirmek, hemen ardından gaz çıkarmak, sık sık bez değiştirmek. Bu kadar 😊 zamanla da oyun oynaman ya da fiziksel olarak desteklemen gerekecek. Onun için de kitaplar var. “Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler?” ve “Bebeğimle oynuyorum” isimli kitaplardan fazlasıyla yararlanırsın. Ben bu konuda bilgili olmama rağmen baya faydalandım. :) şimdiden hayırlı olsun. Sağlıklı kolay bir doğumun olsun inşallah

Insanlar karisani akil vereni olmasin, tamamiyle kendi istedigi sekilde bakabilsin diye , ulke disinda Dogum ediyorlar :)

Yaninizda 10 kisi de olsa, yenidogan zor bir surec. Hormonlar ciddi degisime ugruyor yeni duzen yorgunluk vs.. sizin tek ihtitaciniz olan sey sabir. Ustesinden gelebilecekmişsiniz ki, bu sekilde Nasib olmus.

Bende herkes e uzagim. Mr cekilmeye de kizimla gittim, radyaloga emanet edip, disciye de. Spiral taktirmaya da kizimla gittim. Sizden hic bir fazlam yok. Siz de yaparsiniz. Anneler olamicagi oldurabiliyor :) zorluk bulmasin ikinizide.

Meraba. 10 gün oldu doğum yaptim. Annem uzak memlekette gelemedi. Kayinvalide burdaydi o geldi uc dort gun ama inan gelmese bile daha iydi. Bi.yemek yapti ama onca laf vurdu minnet vurdu hic gelmese daha iydi.
Benimde ilk bebegim bende tecrubesizim. Oncelikle doktorun normal dogum bekler biz bekledik olmadi sezeryan oldum ben. Herseye hazirlikli ol.
En fazla dört gün ayaga kalkmakta yurumekte zorlandim. Besinci gun ayaga kalktim kv yi yolladim evine ben yemegimi yaptim. İlk gun sadece yemek yaptim sonrasinda yavas yavas toparlandim simdi cok sukur her isimi yapiyorum.
Bebegin bezini kiyafetlerini rahatca ulasabilcegin yere koy. Yatagina yakin bi yerde olsun.
Dolaba bol bol hazirlanmasi kolay yemek koy.
Camasirlari esim yikamis asmisti onlarida oyle hLlettik biz.
İnan gozun korkmasin kimse olmasada hallediliyor. Hatta kimse olmasa daha guzel kendi kendine bildigin gibi yaparsin. Kv geldi kendi kafasina gore yapti evde heryer heryerde oldu.
İlk uc dort gun sadece bebekle ilgilenir dinlenirsin sonrasinda kalkiyosun. Eşinde yemekleri isitir. İnan tek sikinti yemek yani onuda hazirla gerisi kolay

allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 💙💙

tek olacaksanız pratik şeyleri dolaba atmakta fayda var. gaz yapmayan (gerçi var mı bilmiyorum, yanlış bilgi vermek istemem) bakliyatlardan haşlayıp dolaba atabilirsiniz.

meyvelerden bol bol komposto yapın hem süt yapar. ev işlerini çok önemsemeyin. ilk etapta bebeğinizle yaşamaya alışmaya çalışacaksınız zaten 🐣🐣

eşiniz de yardımcı olur evelallah altından kalkarsınız 🤲

Hayırlı olsun bebeğiniz. Içgüdüsel olarak, bebeğinize karşı hep doğru yaklaşacaksınız zaten. Hiç dert etmeyin. 'Bir bebeğe en doğru annesi bakar' demişti bir yenidoğan hemşiresi, hiç unutmadım ve haklı olduğunu anladım..
Sezeryandan sonra kaç günde toparlanacagınız bünyenize bakar. Ben 5 günde toparlandım, en yakın arkadaşım hastneden eve geldi mopa sarıldı. Hiç yatmadı.. Değirşir yani kısacası.
Birseyler hazırlayıp buzluğa koyarsanız, o günlerde size çok iyi gelecek. Imkanınız varsa, şimdiden başlayın hazırlamaya..

Doğumdan sonra yalnız olmak en çok istediğim şeydi ama maalesef olmadı. O günleri hatırladıkça hala sinirlenirim yaşadıklarıma. Lohusalığınızda yalnız olmak candır, hiç sıkmayın canınızı. Eşiniz en büyük destekçiniz olacak. Bebeğiniz ile birbirinize yetersiniz. Kolay doğumlar dilerim. (Buzluğa yemek depolayabilir ve bebişle beraber yemek için sling edinip şimdiden sling bağlamayı öğrenerek pratik kazanabilirsiniz)

Dert etmeyin. Kullanma klavuzu ile gelecek :) cok daralırsanız alın doğumun olduğu hastaneye gidip bebek hemsirelerinden yardım isteyin. Cok ilgileniyorlar. Allah sağlıkla kavustursun.

Öncelikle bol bol uyuyun dinlenin evle ilgili düzen temizlik bitirin birkaç.ay pek yapamazsınız. Buzluğa börek sarıp atın, köfte, mevsim sebzeleri, hemen pişirirsiniz. Sallamaya alıştırmayın çok zorlanırsınız ayağınızda uyumaya alışırsa uyurken bir iş yapamaz uyuyamazsınız pış pış ile uyutun yanınızda ya da beşiğinde ninni açmak falanda yararlı olur. Uyku rutini en baştan olsun mutlaka akşam karanlıkta uyusun bi banyo masaj pijama ninni gibi her akşam uygulayın. Yeme içmenize dikkat edin

Öncelikle sağlıcakla kucağınıza alın. Her kafadan bir ses çıkmasındansa yalnız olmanız avantaj olacak, emin olun. Yemek, ev işi vs gibi işlerden ziyade banyosunda zorlanabilirsiniz. Fileli küvet alırsanız banyo işini de kolaylıkla halledersiniz. Eşiniz su döker, siz de yıkarsınız. Hiç korkmayın, ben de iki çocuğumun her şeyini tek başıma hallettim. Sormak istedikleriniz olursa özelden yazarsanız seve seve yardımcı olurum 😊 sevgiler 🥰🥰

Allah yardımcınız olsun inşallah.
Korkmayin, ilk günler siz toparlanan kadar eşiniz yaninizda olacak. Bebek bakmak sıkıntı değil. Esas mesela bence yemek ve işleri. İlk zamanlar da bol bol uyuyacak.
Bebek her uyudugunda sizde uyuyun. Maddi durumunuz iyiyse aktivite halısı, bebek koltukları ( adını tam hatırlamıyorum) gibi ürünlerden alın. Bol bol sevin öpün zaman çabuk geçiyor.

Kendinize güvenin çok iyi bir anne olacaksınız. Okuduğunuz kitapları okumaya devam edin ama işler öyle gitmezse sakın panik yapmayın bebek sizi yönlendirecek. Yalnızca iyi olacağını düşünün temizlik yemek vs ikincş planda olsun kendinizi onlar için sıkmayın. Her şey güzel olacak. Ben bşr bebeğe yetemem derken şuan aralarında 1,5 yaş olan iki bebeğe yetişiyorum. İnsan isterse her şeyi yapıyor. Annenize Allah rahmet eylesin. Yalnızca şunu bilin muhteşem bir duygu yaşayacaksınız. Başta zor gelecek ama çok güzel bir duygu anne olmak

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza aldıktan sonra herseyi yapabilirsiniz.yanınıza gelip sizi strese sokacak hiç kimseye ihtiyacınız yok emin olun. Eşiniz izin alsın beraber üstesinden gelebilirsiniz.

5,5 aylık bebeğim var birde 5,5 yaşında oğlum benim doğumdan sonra vertigo tarzı bi rahatsızlık oluyo iç kulak tansiyonuymuş yeni kondu teşhisim ikisindede aynı sıkıntı oldu 3 ay annem baktı bana (kronik bi rahatsızlıkmış normal doğum yasakmış bilmiyoduk) oğlum kreşe gidiyodu sonra virüs oldu annem gelemedi oğlumda başıma kaldı ilk zamanlar inanılmaz Zorlandım kolik bebek ev yemek oğlum derken ama şimdi alıştım sağlığın oldsun sen başka bişey düşünme ve stresli hamilelik geçirme kolik olmasın herşeyi becerirsin

Back
X