hamilelik kalma serüvenim

asiliris

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2024
587
357
23
26
merhaba kızlar. şu an 27+5 haftalık hamileyim. bu konuyu benimle aynı yoldan geçen ve karamsarlığa bürünmüş kişiler için yazıyorum. tam 2 yıllık evliyim. aslında hemen çocuk istemiyorduk fakat 8 aylık evliyken birden fikrimiz değişti ve çocuk yapmaya karar verdik. tabi biz hemen ilk aydan olacak sandığımız için ilk ay büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. sonra araştırmalarıma göre sağlık bir bireyin hamile kalma sürecinin 1 yılı bulabildiğini gördüm ama bana fazla uzun süreli geldi açıkçası. bir ay daha denedik sürekli test yaptım hatta sağlık ocağına gittim kan verdim vs derken yine olmadı ve doktor iyi ki olmamış çünkü kan değerlerin çok kötü dedi kan ilacına başladım. ardından denemeye devam ettik ve negatif gördükçe üzüntü, sinir, hayal kırıklığı karmaşık duygular yaşamaya başladım. bu sefer kadın doğuma gittim. rahmim gayet sağlıklıydı. hormon testi yapalım dedi. pcos vs yoktu ama tsh değerim 8 küsür çıktı. doktor bu değerle hamile kalamazsın dahiliyeye git dediği için sevindim. çünkü tsh hormonu yüzünden hamile kalamadığımı ve bu değer düzelir düzelmez hamile kalacağıma inandım. her neyse benim tsh hormonu düzeldi fakat hala negatifleri görüyordum. bu sitede bir şeyler araştırmaktan kafayı yemiştim. rahim usg çektirmeye karar verdim. tekrardan kadın doğuma gittim fakat kadın doğum doktoru önce eşin sperm testi versin dedi. eşime bunu söylediğimde ilk ikna edemesem de sonra ikna oldu ve test verdi. veeee işte o tabloyla karşılaştık. sperm sayısı gayet yeterliydi ama ileri hareketlilik %10 civarıydı. hemen üroloji doktoruna gittik muayenede varikosel olduğu ortaya çıktı. ameliyat şart dedi. biz hemen 2 hafta içinde ameliyat günü aldık ve olduk. başarılı geçen ameliyatın ardından doktor 3 ay takviye alması gerektiğini, hemen çocuk olmayabileceğini ya da olabileceğini bunun garantisini veremeyeceğini söyledi. ameliyattan 2 hafta sonra cinsel ilişki serbestti. biz çocuk düşüncesi olmadan sadece keyfi olarak ilişki yaşadık ve ben direkt hamile kaldım. o 2-3 haftalık süreçte eşim hem takviyesini hem de keçiboynuzu pekmezi içmişti. işte benim de maceram böyle. umarım birilerine umut olur:)

Back