Hamilelik kilolarla mücadele

Elif3211

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2024
763
141
23
10 aylik kızım var ve sabah, ögle vakit, aksam uyumadan ve geceleri hala emziriyorum ek gıda dışında.

Yıllardır fitnes yapan birisiyim hamileliktede devam ettim ama dunyayi yedigim icin 24-25 kilo aldim :)))

Sezeryan oldum 3,5 ay sonra yavaştan tekrar agirliklarla spora başladım. İlk aylar hala gucsuz hissediyodum şuan eskisi gibi 50-60kg squati rahatlikla yapabiliyorum..

10 kilom fazla kaldı ve haftanın 5 günü minimum 7000-10000 adim atmaya çalışıyorum onun dışında 2-3 kere spor salonunda agirliklarla spor. Protein ağırlıklı besleniyorum, şekeri biraktim sadece tuzlu krakerler çok canım geliyor akşamları..

1-2 aydır kilom durdu, yagdan veriyorum az ama ödemlerden vs kurtulamiyorum sanki

Şuan 81 kilo 167 boyundayim. Biraz gidim var ve memnun değilim, kilomu göstermedigmi duyuyorum ama eski halime dönmek istiyorum artık çok yoruldum :/
Benim vücut emzirirken kilo yavaş veriyor, 7 aydan sonra emzirmeyi azaltınca vücudum daha hızlı toparlandı… gunlukte 1900 kaloriden az tüketmem mümkün değil çünkü zaten aktifim ve kas kaybı istemiyorum

Sizce 10 kilo insanı cokmu cirkinlestirir?

Eklentiler

• IMG_8032.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 370
Son düzenleme:
Konunun uzmanı değilim bildiklerimi yazacagim.

Dümdüz aynı tempoda yapılan yürüyüşün çok etkili olmadığını söylüyor araştırmalar. Nabzı yükseltip normale çevirip tekrar yükseltmek gerekiyormuş. Sizin ağırlıktan ziyade incelmek icin HIIT denemenizi tavsiye ediyorum.

İyi görünüyorsunuz ama bunun üstüne alsanız kilolu gösterecek gibi. Bir on kilo daha sizi daha ince gösterir. Koşmaya vaktiniz var mı mükemmel şekilde insanı şekle sokuyor bence. Hafif tempolarda koşu yapın.

Bunu yapmayı dusunuyordum spor salonunda. Normal günlük yürüyüşleride bebis arabasıyla :)

Teşekkürler
İşte 10 kilo önce halim kaslarim güzel şekilde fit duruyordum çok zayıf olmadan ama unuttum bisey var oda göğüslerim artik daha büyük eskiden yoktu oblarida en az 1-2 kilo saymam gerekir.. spor salonunda denicem kosuyu

Güzel bir olaniniz var kilo veremezsiniz de devam edin bazen inatçı kilo olabiliyor sonra hızlanıyor vermek diyorlar. Ben hamilelikte de aldım ama aslen emzirirken aldım yaa. Emzirmek çok aciktiriyor insanı. Malesef on kilo fazlam var beş yıldır veremedim. Ama sizinki gibi diyet Spor yapamıyorum e kilo da gitmiyor. Siz verirsiniz bence devam edin

Aktif koşu yapıyordum ne zaman ki bıraktım basenlerim kollarım yağlanmaya başladı maalesef. Şimdi de hamileyim iyice arttı gibi hissediyorum, sanırım seneye doğurunca sizin gibi salonlarda bir şeyler yapmaya çalışacağım artık. :))

Zaten aktif bir kadınsınız belli ki. Beslenme düzeniyle fazla kiloyu verirsiniz bence. Biliyorsunuz ki bu işin %70’i beslenme. Emzirme döneminde süt arttıran ama kilo vermeyi destekleyen şeyler tüketin, kaliteli karbonhidrat alın. Ben doğuralı 2,5 ay oldu. Birinci ayın sonunda diyetisyene başladım. 57 kilo ile hamile kalmıştım ve tüp bebekti. Hormon ilaçları çok ödem ve kilo yapmıştı. 71 kilo ile doğuma girdim. Şu an 55 kiloyum. Magnezyum, omega 3 alıyorum takviye olarak. Karbonhidrat olarak patates ve pirinç gibi doğal şeyleri tercih ediyorum, pirinçte özellikle basmati. Kek börek hiç yemiyorum. Ekmek günde 1 dilim, 25 gr kadar tam tahıllı yiyorum. Yulaf tüketiyorum süt arttırdığı için. Yulafı 2 yk kadar yiyorum, 1 sb süt ile pişirip yiyorum. Onun dışında her öğünde protein yiyorum. Sabah mutlaka 2 yumurta, bol yeşillik ve sebze; öğlen proteinli salata; akşam ise et, tavuk veya balık yanında salata veya 4-5 yk sebze yemeği şeklinde yiyorum genellikle. Mutlaka ara öğün yapıyorum, yoğurt, kefir gibi şeylerle hurma veya yarım porsiyon meyve yiyorum. Sağlıklı yağdan zengin ceviz, avokado gibi besinleri yiyorum ama bunları yerken yemeklere veya salataya 1 tk zeytinyağı koyuyorum. Belki size de yardımı olur yazdıklarımın unutmadan bir de bol su tabii ki. Günde 2,5-3 litre

Inanin yıllardır spora yaptığım icin istedigimi yiyordum diyet asla yapmadim hiç koşmadım vs ağırlıklı antrenmanla hem yag yaktım hem kas yaptim. Şimdi ilk aylar gibi cok acikmiyorum ama yok durdu bu aralar, çok iyi uyuyorum sayilmaz ve günlerim stresli geçiyor. Kendinize inanin yaparsiniz, yürüyüşler ve kalori alimina dikkat edin

Degerli yorumunuz icin çok tskr ederimdediklerinizin çoğunu uyguluyorum, ben protein alımı bi tik yüksek tutuyorum, kaslarimi guclendirmeye çalışıyorum ve ayni zamanda zamanla yagdan veriyorim. Kahvaltıda yumurta olmazsa olmaz . Ben kalorilerimi daha dikkatle sayicam belki faydası olur

Bence ağırlık çalışmaya erken başlamışsınız.Kardiyo yapıp önce kilo verip sonra ağırlık çalışsanız daha iyi olur

Bence çok iyisiniz spor yaptığınız için çok sıkı ve fit görünüyorsunuz çok samimiyim hiç 81 göstermiyorsunuz 70 falan gösteriyorsunuz spor aşkınıza bayıldım bende sizi gibiyim 12 yaşımdan beri aktif spor yaparım hamilelikte de durmadım yaptım hamilelik sonrası da hemen başladım emzirme az oldu bende sütüm gelmediği için ondan cabuk vermiş olabilirim üzülmeyin verirsiniz fazlalık var gibi durmuyor çok ciddiyim kas yapınız çok güzel ama sporsuz bir hayat düşünemem haftada 3 gün devam spora spor yapmanız her daim sizi ve fit gösterecektir böyle devam tartıya çok takılmayın çok iyisiniz

Siz içinde olduğunuz için daha iyi bilirsiniz. Spor yaptığınız için yağlarınız kasa dönüşüyor. Kas daha ağır olduğu için aslında daha inceliyorsunuz ama bu tartıya yansımıyor. Kilonuzu göstermiyorsunuz, sizinle aynı kiloda spor yapmayan birine göre çok daha ince ve fit duruyorsunuz.

Yağlar kasa dönüşmez

Bence ağırlık çalışmaya erken başlamışsınız.Kardiyo yapıp önce kilo verip sonra ağırlık çalışsanız daha iyi olur
Hamilelik ve lohusalikta haliyle spor geçmişim olsada kuvvetimin kalmadığını hissettim ve bel agrilari için ağırlık ve uzun yürüyüşler iyi geldi.

Bu güzel Motive edici yorumunuz icin cok tskr ederim çok mutlu oldum spor gibisi yok , insan kendini yenilenmis hissediyor

hamilelikte 3 kilo aldım 3 kilo doğurdum ama kilom gitmedi kilom şuan 71 boyum 176 64 63 arası gebe kaldım 67 ile girdim gebelik şekeri vardı çoook dikkat ettim şuan göbeğim kaldı kendimi hiç beğenmiyorum üstüne kilo almaya da devam ediyorum tebrik ederim azminizi

Bu güzel Motive edici yorumunuz icin cok tskr ederim çok mutlu oldum spor gibisi yok , insan kendini yenilenmis hissediyor
Gerçekten gerçeği söyledim mutlu olmanıza da çok sevindim hep mutlu olun aynı şekilde spor doğal mutluluk enerji kaynağı kendini müthiş hissediyor insan

Hamilelik ve lohusalikta haliyle spor geçmişim olsada kuvvetimin kalmadığını hissettim ve bel agrilari için ağırlık ve uzun yürüyüşler iyi geldi.
Bel ağrıları için ağırlık?Vücudunuza baktığımızda yanlış adım atmışsınız.Önce incelmeniz gerekir sonra kas yapmanız gerekir.Yoksa kalın bir vücudunuz olacak

Bir spor eğitmeni olarak cevap vermeliyim ki, her ne kadar sağlıksız gibi gözüksede ketojenik diyet öneririm. Ketojenik diyetle birlikte vücut karbonhidratsız yaşama alışıyor, daha dinç oluyor. Yaklaşık 10 yıldır ketojenik besleniyorum. Bazen bende karbonhidrat yükleniyorum ama ketojenik beslenmeye alışık olduğum için max 1-2 günde toparlıyorım. Dediğim gibi sağlıksız gibi görünüyor ama alışanlar için vazgeçilmez bir diyet. Emziren anneler için zordur elbet ama protein ve sağlıklı yağlar ile minimum karbonhidrat + ağırlık sonuç alınmaması imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…