Hamilelik öncesi doktor kontrolü

tugce1308

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2018
40
12
3
32
Arkadaşlar Merhaba,
2 yıllık evliyim ve artık bebek sahibi olmayı istiyorum fakat geçen ay tsh hormonum normalin biraz üzerinde çıktı ayrıca insülin direncim de var benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi?
Bunları tedavi etmeden kadın Doğum doktoruna gitmeli miyim? Adetlerim düzenli başka bir rahatsızlığım yok
Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, biz de 2 yıllık evliyiz ve artık çocuk düşünmeye başladık. Ben de bu yüzden yarın için randevu aldım kadın doğuma gideceğim. Bence bunların tedavisini olurken kadın doğuma da gidin ona belirtin bu durumları o diğer testleri de yapacaktır. En azından başka bir sıkıntı olup olmadığını anlarsınız. Benim de hiçbir şikayetim yok adetlerim düzenli ama yine de gidiyorum. Arkadaşın da hiçbir sıkıntısı yoktu 18cm lik kist çıkardılar geçenlerde kilolu olduğundan karnından da fark edememiş düşük yapınca gitmiş ancak. Ben de korktum duyunca. Allah korusun sıkıntı olmasa da bir gidip emin olalım bence.

Arkadaşlar Merhaba,
2 yıllık evliyim ve artık bebek sahibi olmayı istiyorum fakat geçen ay tsh hormonum normalin biraz üzerinde çıktı ayrıca insülin direncim de var benimle aynı durumda olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olabilir mi?
Bunları tedavi etmeden kadın Doğum doktoruna gitmeli miyim? Adetlerim düzenli başka bir rahatsızlığım yok
Şimdiden teşekkür ederim.

İnsülin direnci tedavini bitirip hamile kalman daha doğru. Gebelik şekeri potansiyeli olan grupta yer alıyorsun. Bende de vardı, hamile kalınca ilacı kesti doktor ancak çok yükselirse düşük doz diyabet hapı vermem gerekiyor dedi. Ve bununla beraber genel tüm kan değerlerini ölçtürmem önemli, ciddi vitamin eksikliği çıkabiliyor. Ve son olarak diyabet hapları yumurtayı çatlatmasa etkiliymiş, belki hamile kalmana da yardımcı olur .

Back
X